Jump to content

Συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Σωτηρία»


dikaios

Recommended Posts

Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», καθώς ζήτησε και έλαβε 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μην υπάρξει νέα κινητοποίηση στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις προσπάθειες που κάνει το νοσοκομείο για τη σύναψη σύμβασης με το Ίδρυμα Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η σύμβαση αφορά την παραχώρηση κτιρίου που είναι εγκαταλελειμμένο ώστε να γίνουν εκεί έρευνες για γενόσημα φάρμακα, έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, τις προσπάθειες παρεμποδίζει το σωματείο εργαζομένων που πριν λίγους μήνες έκανε κατάληψη, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου εκβίασε τη διοικήτρια του «Σωτηρία» Μαρία Καρρά, λέγοντας «θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις αν πάρουμε μέρος των χρημάτων από την υλοποίηση της σύμβασης».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η κ. Καρρά ζήτησε πριν από δύο μήνες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας το γεγονός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας συνομίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και ζήτησε τη βοήθεια του τμήματος εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διήρκησε όλο αυτό το διάστημα με μαγνητοφωνήσεις και βιντεοσκοπήσεις όλων των συναντήσεων και σήμερα το μεσημέρι έγινε και η τελική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί ανάμεσα στη διοικήτρια του νοσοκομείου και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο σπίτι της Μαρίας Καρρά, η διοικήτρια έδωσε 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατά την έξοδό του ο πρόεδρος του σωματείου συνελήφθη.

Για το περιστατικό παραχώρησε συνέντευξή Τύπου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία όλης της ηγεσίας του υπουργείου. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό. Θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς. Η παλιά Ελλάδα είναι παρελθόν. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι, όταν κάποιοι φωνάζουν πάρα πολύ. Όσοι φωνάζουν στο όνομα του λαού δεν είναι πάντα πολύ καθαροί».

Σε ερώτηση για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναφέρθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ για πολλά χρόνια αλλά στην παρούσα φάση έχει διαχωρίσει τις θέσεις του από το ΠΑΣΟΚ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», καθώς ζήτησε και έλαβε 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μην υπάρξει νέα κινητοποίηση στο νοσοκομείο.

να τον χαιρονται αυτοι που τον ψηφισανε.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπόχα βρώμα παντού. Δε σώνεται αυτή η χώρα με τίποτα. Λαός κατσαπλιάς. Πόσο καταλαβαίνω τους ομογενείς που, μη αντέχοντας, έφυγαν από τη χώρα της ξεφτίλας, αφήνοντας το κουφάρι της στα χέρια των όντων αυτών που έχουμε μείνει εδώ. Και πόσο νιώθω τη θλίψη τους κάθε φορά που ακούν τη λέξη "Ελλάδα". Αηδία και δυσωδία. Κοπρίτες, λαμόγια και άχρηστα ζώα, μηδενικά πάνω σε δύο πόδια που ψηφίζουν ΧΑ, γιατί πιστεύουν ότι είναι άρειοι. Θλίψη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τη σύλληψη συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

Να παρουσιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα σαν φυτώριο διαφθοράς, για να συκοφαντήσει συλλήβδην τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, ενόψει και του νέου γύρου της επίθεσης στο χώρο της Υγείας, επιχειρεί η κυβέρνηση, με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο συνδικαλιστής πιάστηκε χτες το μεσημέρι στο σπίτι της διοικήτριας του «Σωτηρία» για«εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση», σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία της διοικήτριας του «Σωτηρία», ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, παρουσίασε τα γεγονότα κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Η υπόθεση αφορά στην υπογραφή μιας σύμβασης παραχώρησης από το νοσοκομείο ενός πεπαλαιωμένου κτιρίου, όπου το Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών θα κάνει κλινικές έρευνες και έρευνες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα. Οι έρευνες, σύμφωνα με τον υπουργό, θα χρηματοδοτούνται απ' τις φαρμακευτικές εταιρείες. Το σωματείο εναντιώθηκε στη σύμβαση, με την πλειοψηφία να τη χαρακτηρίζει «μη σύννομη».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να γίνει όπου χρειαστεί αυτό το κέντρο, αρκεί να ανήκει σε κρατικό φορέα - και όχι σε ΝΠΙΔ, όπως είναι το Ινστιτούτο της Ακαδημίας -, να έχει την εποπτεία του το υπουργείο Υγείας και να μην υπόκειται στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Να σημειωθεί ότι όμορα νοσοκομεία (Λαϊκό, Κρατικό Αθήνας και τα Στρατιωτικά νοσοκομεία) αρνήθηκαν παρόμοια παραχώρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Σωματείου «απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ για να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης». Κατά τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε απ' τη διοικήτρια μερικά απ' τα χρήματα «που θα κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση» για να σταματήσει να αντιδρά και να προχωρήσει η σύμβαση. Χτες το μεσημέρι, κλείστηκε ραντεβού στο σπίτι της διοικήτριας, όπου ο πρόεδρος παρέλαβε 50.000 ευρώ προσημειωμένα. Μόλις βγήκε απ' το σπίτι, συνελήφθη. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ακόμα πιστόλι, καραμπίνα, πτυσσόμενα μαχαίρια, κλομπ και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
Ο συνδικαλιστής ανήκε στην ΠΑΣΚΕ και σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, τελευταία«διαχώρισε τη θέση του και κινείται αριστερότερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ. Απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν. Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα, αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού». Η στάση της κυβέρνησης είναι προκλητική και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο περιστατικό, με πρωταγωνιστή μάλιστα έναν καραμπινάτο εκπρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, πάνε να βγάλουν σάπιο και διεφθαρμένο όποιον αντιπαλεύει την πολιτική τους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια που αυτές οι δυνάμεις κυριαρχούν στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ υπερθεμάτισαν για τις συγχωνεύσεις τεσσάρων κλινικών, που καταργούν 135 κρεβάτια στο «Σωτηρία». Η σαπίλα και η διαφθορά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπερασπίζονται ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση. Στο θερμοκήπιο της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας, της διαπλοκής των νοσοκομείων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους άλλους ιδιώτες της Υγείας, είναι που φύονται φαινόμενα όπως αυτό με τον εκπρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο «Σωτηρία». Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι και ανάλογα να διαμορφώσουν τη θέση τους απέναντι στα κόμματα της διαχείρισης και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

http://www.youtube.com/watch?v=5XioLCfu8Zs
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει όλα αυτά τα μπουμπούκια του σάπιου και προς εξαφάνιση ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγο θα έχει κι αυτός την ίδια κατάληξη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πώς στήθηκε η επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Ποιος είναι ο συνδικαλιστής που πήρε μίζα 50.000 ευρώ για να μην απεργήσει
Παναγιώτα Καρλατήρα 08/10/2013 06:22

11CE0419C5A1E3ED0AE41C5E78A4C3AE.jpg

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» συνελήφθη έξω από το σπίτι της διοικήτριας Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία» που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το σπίτι της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, κρατώντας 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, παρότι μόλις 45 χρόνων, θεωρούνταν ένας τυπικός συνδικαλιστής της δεκαετίας του… 1980. Χρησιμοποιούσε την ιδιότητά του και τη θέση του, όπως λένε εργαζόμενοι από το «Σωτηρία», κυρίως για να τακτοποιεί υποθέσεις «ημετέρων» και ψηφοφόρων και λιγότερο για να αναδεικνύει ζητήματα του νοσοκομείου και γενικά των εργαζομένων.

Στέλεχος του κομματικού σωλήνα, συγκεκριμένα του «πράσινου», ο Βασίλης Κονιαδίτης, Καρπενησιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών. Σήμερα εργάζεται στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου – η συγκεκριμένη υπηρεσία δέχθηκε την τελευταία δεκαετία ένα μεγάλο κύμα εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, από τραπεζοκόμους μέχρι τεχνικούς, μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τις συμβάσεις με τις εταιρίες σεκιούριτι και να αναθέσει τη φύλαξη των κτιρίων στο υπεράριθμο ανθρώπινο δυναμικό του ίδιου του νοσοκομείου.

Ο 45χρονος ουδέποτε είχε αποκρύψει τις κομματικές του πεποιθήσεις, ωστόσο η υποψηφιότητά του πριν από έξι χρόνια στις εκλογές για την ανάδειξη Σωματείου είχε προκαλέσει έκπληξη στον μικρόκοσμο του «Σωτηρία». Δεν ήταν η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ –είναι η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ- που εξέπληξε, αλλά η δυναμική με την οποία βγήκε από το παρασκήνιο και διεκδίκησε τη συμμετοχή του στα κοινά και στο Σωματείο.

Πάντως, στην πορεία ο συνδικαλιστής διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Όπως ανέφερε μάλιστα κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς που ανήκει πλέον πολιτικά ο συνδικαλιστής, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».

Το έτος 2012 το «Σωτηρία» βρέθηκε στη δίνη της διοικητικής μεταρρύθμισης του ΕΣΥ και στο πλαίσιο των διασυνδέσεων νοσοκομείων ενώθηκε διοικητικά με το όμορο «Γεννηματάς». Το Σωματείο των Εργαζομένων πρωτοστάτησε σε πολλές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό, κλείνοντας ακόμη και τη λεωφόρο Μεσογείων. Τελικά ο «χωρισμός» των δύο νοσοκομείων και η αυτονομία του «Σωτηρία» έφερε ηρεμία στο ιστορικό πνευμονολογικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Τουλάχιστον για τους εξωτερικούς παρατηρητές.

Διότι οι εσωτερικοί, κυρίως οι εργαζόμενοι και λιγότερο οι ασθενείς και οι επισκέπτες, γνώριζαν ότι ο αγώνας του Σωματείου συνεχιζόταν εναντίον άλλου μετώπου πλέον.

Το ζήτημα που είχε ανακύψει αφορούσε την παραχώρηση ενός κτιρίου –ενός από τα σημαντικά μεν, εγκαταλειμμένα δε κτίρια που βρίσκονται διεσπαρμένα μέσα στο ακίνητο των δεκάδων στρεμμάτων επί της λεωφόρου Μεσογείων- στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το Σωματείο παρότι είχε ενημερωθεί για το έργο που θα υλοποιούνταν, για την ακρίβεια ανέγερση μονάδας ελέγχου βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων, μέσω ΕΣΠΑ, δεν συμφωνούσε να δοθεί το οίκημα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο με επικεφαλής τον δυναμικό πρόεδρο είχε γίνει κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας κυρίας Μαρίας Καρρά.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονταν αλλά πιο ήπιες μέχρι πρόσφατα. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την υπογραφή της σύμβασης, καθώς μέχρι το τέλος του έτους το θέμα πρέπει να έχει κλείσει, η διοικήτρια κάλεσε προ δύο εβδομάδων τον πρόεδρο του Σωματείου για μια ακόμη συνάντηση στο γραφείο της για να τον πείσει να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις για την παραχώρηση.

«Εμείς θα μπορούσαμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις και να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις εάν κι εσείς φροντίζατε να λάβουμε κάποιο ποσό από τα χρήματα που θα ωφεληθεί το νοσοκομείο από την υπογραφή της παραχώρησης» φέρεται να είπε ο 45χρονος στην διοικήτρια εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Σημειωτέον ότι το έργο ήταν προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

Το… αίτημά του μεταφέρθηκε στον υπουργό Υγείας και στη συνέχεια στον ομόλογό του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.

Η τελευταία «σκηνή» του έργου παίχτηκε χτες με τον πρόεδρο να μεταβαίνει στο σπίτι της διοικήτριας για να πάρει τα συμφωνηθέντα χρήματα, όπως κι έγινε. Αμέσως μετά την έξοδό του από το σπίτι της κυρίας Καρρά, ο 45χρονος συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Πριν είχε προλάβει να διαβεβαιώσει την διοικήτρια ότι «τώρα δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις» αλλά και ότι βιάζεται για να πάει «να μοιράσει τα χρήματα με τους υπόλοιπους», όπως δήλωσε επακριβώς. Δεν πρόλαβε να ασχοληθεί ούτε με το ένα ούτε με το άλλο. Πλέον τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τον Εισαγγελέα ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί σήμερα.

http://www.protothema.gr/greece/article/317289/poios-einai-o-45hronos-sundikalistis-pou-sunelifthi-me-50000-euro-/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το μπουμπουκι αναγκαστηκε να παρει τα χρηματα. τον καημενο........

http://www.protothema.gr/greece/article/317473/dioxi-ston-sundikalisti- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --zitise-miza-50000-euro/

..............

«Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συνδικαλιστή.

«Υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους» πρόσθεσε.

..................

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παιδιά του συστήματος οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων «Σωτηρία»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χτες ο εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να ζητά 50.000 ευρώ, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία της διοίκησης με το Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών. Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής. Παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να συκοφαντήσει συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζόμενων.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ επισημαίνει: «Ποιον εκπλήσσει η σύλληψη κυβερνητικού συνδικαλιστή, για εξαγορά; Η σύλληψη του κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Σωτηρία" για εξαγορά, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Είναι γνωστός ο ρόλος του σάπιου και διεφθαρμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και η σύνδεσή του με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Τα στελέχη του όχι μόνο δεν συνέβαλαν ποτέ στην ανάπτυξη αγώνων προς όφελος των εργαζομένων και των ασθενών, αλλά αντίθετα φρόντιζαν να τους υπονομεύουν και να τους ξεπουλούν ακόμα κι όταν δεν εξαγοράζονταν.
Πάει πολύ όμως ο υπουργός Υγείας και η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να θέλουν να ταυτίσουν τα δικά τους παιδιά με αγωνιστές συνδικαλιστές, με πρωτοπόρους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και όχι μόνο "δεν βάζουν το δάχτυλο στο μέλι", αλλά αντίθετα δέχονται διώξεις από την εργοδοσία έως και δολοφονικές επιθέσεις από φασίστες όπως έγινε στο Πέραμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό που εγκλωβίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων και μετατρέπει τα συνδικάτα σε μηχανισμό σήψης και συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και το κράτος. Να μην εμπιστευτούν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις εκείνες που τείνουν να γίνουν υποδοχείς του σάπιου αυτού μηχανισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής τους και των οικογενειών τους είναι η ταξική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Αυτό φοβούνται. Γι' αυτό χτυπούν την οργανωμένη πάλη, τη συνδικαλιστική δράση κι από μέσα και από έξω. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι περισσότερο από ποτέ να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από γενικές συνελεύσεις, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ που αποτελεί τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο «Σωτηρία»
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το «Σωτηρία», η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Με αφορμή την αλγεινή και καταδικαστέα συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Σωματείου στο νοσοκομείο "Σωτηρία" γνωστού στελέχους της ΠΑΣΚΕ, ο υπουργός Υγείας δράττεται της ευκαιρίας για να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο συνδικαλιστικό κίνημα στην Υγεία και συνολικότερα. Αυτή τη φορά επιχειρεί να συκοφαντήσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων συλλήβδην».
Σημειώνει ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να εναντιωθούν στην πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, που επιβάλλουν τα 25ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία από 1/1/2014, 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Που χαρίζει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες Υγείας». Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να πιστέψουν στο δίκιο τους και στη δύναμή τους και να δυναμώσουν μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τον σάπιο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό που εδώ και χρόνια υπηρετούν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και να φυλαχτούν από το "νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό"».
ΠΑΣΚΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΜΟΓΙΑ!OΛΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.