Jump to content

Ποιοι θρέψανε τον Φασισμό;


lellos

Recommended Posts

Το αυγό του φιδιού και ποιος το εκκολάπτει

Με την θρασύδειλη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην πολιτική ζωή του τόπου.
Αν και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να απαλύνουν τις εντυπώσεις και να παρουσιάσουν το δολοφονικό χτύπημα ως κάτι μεμονωμένο από έναν μεροκαματιάρη πατέρα δυο παιδιών από την Νίκαια, ένα είναι σίγουρο. Το χτύπημα ήταν προμελετημένο και αποτέλεσμα συμμορίτικης δράσης από κάποιον που σίγουρα είναι σεσημασμένος, γνωστός για τη δράση του και σίγουρα δικτυωμένος στον υπόκοσμο. Αυτός που τραβά το μαχαίρι να σκοτώσει εν ψυχρώ κάποιον αφού του στήσει ενέδρα είναι σίγουρο ότι το έχει ξανακάνει.

Και μάλιστα μετά το έγκλημα ούτε πανικοβάλλεται, ούτε κρύβεται για να μην τον βρουν. Απλά σουλατσάρει εκεί κοντά με την κάλυψη της υπόλοιπης συμμορίας, ίσως γιατί είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τον κυνηγήσει κανείς. Τελικά συλλαμβάνεται και αμέσως αρχίζει η διαρροή από την αστυνομία ότι πρόκειται για γενικά έναν φιλήσυχο πολίτη με κακές πολιτικές παρέες.
Το θέμα μας όμως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχουμε απλά μια καραμπινάτη περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας από μια φασιστική συμμορία που μάλιστα έφερε και τα ναζιστικά της εμβλήματα. Έχουμε για πρώτη φορά την ΧΑ να ξεκινά οργανωμένο αιματηρό πογκρόμ με όρους εμφυλίου. Η δολοφονία αυτή μας επαναφέρει στην περίοδο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945, όπου οι πρώην ταγματαλήτες συνεργάτες των ναζί και ο υπόκοσμος εξοπλισμένος από τους Εγγλέζους και συγκροτημένος σε συμμορίες του παρακράτους δολοφονούσαν με την ανοχή του επίσημου κράτους – το οποίο ποτέ δεν εντόπιζε τίποτε άλλο εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις – με άμεσο πολιτικό στόχο την επιβολή εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στην ελληνική κοινωνία.
Είναι τυχαίο που η δολοφονική κλιμάκωση αυτή της ΧΑ γίνεται μετά την εμετική παρουσία της στις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και Μελιγαλά; Γιορτές μίσους που δεν έστησε η ΧΑ αλλά παράγοντες του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και οι ηγεσίες των επίσημων Συνδέσμων Αποστράτων, οι οποίες διάλεξαν το Γράμμο-Βίτσι για να επιδείξουν την υποτέλειά τους στον ξένο παράγοντα, αλλά και τον ξεπουλημένο, δοτό, ανύπαρκτο και βαθύ φαιοπράσινο «πατριωτισμό» τους.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που συμμετείχαν, στήριξαν και διαιώνισαν τον θεσμό των γιορτών μίσους του εμφυλίου. Πέτυχαν τον σκοπό τους. Το αίμα του δολοφονημένου 34χρονου είναι η απόδειξη. Η συμμορία της ΧΑ δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εκτελέσει στην πράξη αυτό που είχαν στο μυαλό τους όσοι οργάνωσαν τις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά.
Οι βρικόλακες αυτοί που θριαμβολογούν με τον εμφύλιο σπαραγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος επιβλήθηκε από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει προτεκτοράτο τους, μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν, μπορεί η δίψα τους για αίμα να μην έχει κορεστεί, αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Είναι στο χέρι μας να μετατραπούν σε persona non grata σ’ αυτή την χώρα. Και δεν είναι λίγοι. Ούτε μόνο η ΧΑ. Ξεχνάμε τις εμφυλιοπολεμικές ρητορείες του ομογάλακτου και ομοϊδεάτη της ΧΑ, Βορίδη και Γεωργιάδη εντός της Βουλής; Ξεχνάμε τον εμφυλιοπολεμικό οχετό του Σίμου Κεδίκογλου κάθε φορά που αναφέρεται στην αριστερά;
Είναι σίγουρο ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των δοσίλογων θα ήθελε πάρα πολύ να δει την Ελλάδα να πνίγεται στην φωτιά και το αίμα ενός νέου εμφυλίου. Άλλωστε ένας από τους λόγους που πήγε ο κ. Βενιζέλος στην Αίγυπτο πριν λίγο καιρό ήταν να πάρει το παράδειγμα πώς μια δοτή κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τον λαό της χώρας της σε εμφύλιο σπαραγμό, όπως επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση που εγκατέστησε ο στρατός στην χώρα.
Στο κάτω-κάτω της γραφής η ΧΑ είναι γέννημα θρέμμα δικό τους. Δεν ξέρουν οι κυβερνώντες για το βαρύ ποινικό μητρώο της ηγεσίας της ΧΑ; Δεν ξέρουν για την εμπλοκή τους σε κυκλώματα μπράβων της νύχτας, πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών; Δεν ξέρουν ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν τρελόχαρτο που τους καταδεικνύει ως επικίνδυνους για την συναστροφή τους με άλλους ανθρώπους; Παρατηρήστε προσεκτικά τον Κασιδιάρη και τότε θα καταλάβετε γιατί αναγκάστηκε ακόμη και η Ομοσπονδία Καράτε της Ελλάδας να τον διαγράψει από τις τάξεις της ως επικίνδυνο. Ο πιο αθώος από δαύτους έχει συμμετάσχει σε βιασμούς. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες;
Ούτε το γεγονός ότι τα αστυνομικά τμήματα στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατήσια, κ.ά. έδιναν το τηλέφωνο της ΧΑ στους πολίτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα από την εποχή που η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε μπει ακόμη στη Βουλή; Ούτε βέβαια μπορούσαν να κάνουν κάτι όταν οι συμμορίες της ΧΑ κυκλοφορούσαν δέρνοντας μελαψούς, ή «κομμουνιστοσυμμορίτες» και τρομοκρατώντας ολόκληρες συνοικίες. Ούτε συνιστά σύσταση συμμορίας για την διάπραξη εγκλήματος κατά της ζωής και της περιουσίας αθώων πολιτών κατά τον Ποινικό Κώδικα η εμπλοκή οργανωμένων μελών της ΧΑ σε πάνω από 37 περιπτώσεις ομαδικού ξυλοδαρμού και απόπειρας δολοφονίας τα τελευταία τρία χρόνια.
Τώρα οι κυβερνώντες καμώνονται ότι καταδικάζουν την βία(!) και την δολοφονία. «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει» δήλωσε ο Κεδίκογλου. Ποιον κοροϊδεύει; Δικά του παιδιά είναι η συμμορία του Μιχαλολιάκου. Από τα σπλάχνα του δικού του κόμματος γεννήθηκε και χάρις στην προστασία της δικής του κυβέρνησης ανδρώθηκε. Χωρίς αυτή την προστασία θα ήταν στις φυλακές όλοι τους για βαριές κακουργηματικές πράξεις κοινού ποινικού δικαίου.
Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελά κανείς. Η ΧΑ είναι ότι ήταν οι φασιστικές οργανώσεις του μεσοπολέμου όπως η ΕΕΕ, οι γερμανοτσολιάδες στην κατοχή, οι χίτες και το οπλισμένο παρακράτος στον εμφύλιο και μετά. Πρόκειται για τους επί μισθώσει μπράβους του καθεστώτος. Όπως οι πρόγονοί τους, έτσι και η ΧΑ σήμερα δεν είναι ο βασικός φορέας του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Δεν προήλθε από δαύτους η φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936 που επέβαλε με βασιλικά διατάγματα ο πράκτορας των Εγγλέζων βασιλιάς Γεώργιος με το υποχείριό του Μεταξά.
Τις ναζιστικές, φασιστικές οργανώσεις σαν την ΧΑ το καθεστώς τις χρειάζεται για τις βρωμοδουλιές του. Για όσα δεν μπορεί να κάνει φανερά το ίδιο. Το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί ακόμη να δολοφονεί εν ψυχρώ με μαχαίρι ή όπλο. Γι’ αυτό έχει την ΧΑ. Δολοφονεί με την εφορία, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οριζόντιες περικοπές, το κλείσιμο των νοσοκομείων, κοκ.
Επομένως ο κίνδυνος του φασισμού δεν προέρχεται από την ΧΑ, αλλά από την μετατροπή της χώρας σε αποικία του ευρώ και των δανειστών. Η ΧΑ είναι ο αναγκαίος μοχλός για να συρθεί η ελληνική κοινωνία στον εμφύλιο. Είναι το αναγκαίο άλλοθι για να προχωρήσουν μέτρα αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής από την εξουσία εναντίον οιουδήποτε θεωρείται ότι διεξάγει «εκστρατεία αποσταθεροποίησης» του καθεστώτος. Έτσι δεν είπε ο Σίμος;
Ο κίνδυνος του φασισμού ενυπάρχει όχι στην άνοδο της ΧΑ, αλλά στη συνεχιζόμενη πολιτική ξεπουλήματος και διάλυσης της χώρας υπέρ των δανειστών της. Ενυπάρχει στην οργανωμένη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Το καθεστώς έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Από εδώ και μπρος για να συνεχίσει τις πολιτικές του χρειάζεται να χυθεί αίμα από τον ελληνικό λαό. Κι έτσι έβαλε τους μπράβους του να κάνουν την αρχή.
Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι το να ξεμπερδέψει κανείς απλά και μόνο με την ΧΑ, αλλά ο αγώνας για τη δημοκρατία. Για την αληθινή δημοκρατία. Κι αυτό που ζούμε σήμερα όχι μόνο δεν είναι δημοκρατία – ούτε καν με την αστική κοινοβουλευτική έννοια του όρου – αλλά αποτελεί το πολιτικό πρόπλασμα του φασισμού. Ο εκφυλισμός του κοινοβουλίου σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η επιβολή πολιτικών με αναγκαστικούς νόμους. Η απόλυτη υποταγή στην θέληση των δανειστών και του ξένου παράγοντα, συνιστούσε πάντα στην ελληνική πολιτική ιστορία το πρελούδιο της επιβολής του φασισμού, του ανοιχτού φασιστικού καθεστώτος. Κι όλοι όσοι νομιμοποιούν με την παρουσία τους στη βουλή όλες αυτές τις πρακτικές έχουν τεράστια ευθύνη για το φασιστικό εκφυλισμό της πολιτικής ζωής.

Απάντηση στον φασισμό ήταν ανέκαθεν η δημοκρατία. Και δημοκρατία δεν είναι η νομοταγής υποταγή στους θεσμούς μιας απολυταρχικής και απόλυτα διεφθαρμένης εξουσίας που νομιμοποιείται με καλπονοθευτικές εκλογές. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του, ότι αποφασίζει αυτός για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν, ότι ασκεί τα δικαιώματά του χωρίς κανένα περιορισμό από την εξουσία, ανακαλώντας και υποχρεώνοντας σε λογοδοσία όλους όσοι ασκούν θεσμικό ρόλο. Και για μια τέτοια δημοκρατία απαιτείται αναγκαστικά νέο Σύνταγμα. Αφού βεβαίως πρώτα ξεφορτωθούμε μια και καλή το σημερινό καθεστώς εθελοδουλίας που εκτρέφει τον φασισμό και καλοβλέπει τον εμφύλιο ως την τελευταία λύση για να κρατηθεί στην εξουσία.

πηγή: http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_18.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το φασισμό τον έθρεψε η Ελληνική αριστερά.

Επειδή μας έχετε ζαλίσει με τα σεντόνια που κάνετε copy-paste, η κατάσταση είναι πολύ πιο απλή. Οταν ζεις σε μια χώρα στην οποία τίποτα δεν λειτουργεί, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι άθλιες, η ανεργία στον Όλυμπο, η λαθρομετανάστευση ακόμα πιο ψηλά και το εκπαιδευτικό σύστημα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, από άποψη υποδομών, τρίτο κόσμο τότε πολύ απλά ταϊζεις τη Χρυσή Αυγή. Στη βάση όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκεται η Ελληνική αριστερά που έχει, από το 1974 και έπειτα, σαμποτάρει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, προσπάθεια αναβάθμισης της παιδείας, προσπάθεια οργανώσης (και περιορισμού) του δημοσίου κτλ.

greek_public_debt_annotated_final.png

Ακόμα και το πολιτικό έγκλημα η Ελληνική αριστερά το διαιωνίζει με τις γνωστές κανιβαλλιστικές και αποδομητικές μεθόδους που βλέπουμε και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Και επειδή μάλλον έχετε επιλεκτική και σύντομη μνήμη, μάλλον εχετε απωθήσει στο υποσυνείδητο τις 23 πολιτικές δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, τις 4 δολοφονίες της Μαρφίν στις 05.05.2010, τον 15 χρονο Αφγανό που διαμελίστηκε στις 28.03.2010 επειδή βρήκε κατα λάθος στα σκουπίδια εκρηκτικό μηχανισμό ακροαριστερής οργανώσης κοκ.

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης στην Ελλάδα, όχι λόγω ΧΑ, αλλά λόγω του ότι η κυριάρχη πολιτικο-οικονομική ιδεολογία είναι σε ακραίο βαθμό αντιαναπτυξιακή, κανιβαλλιστική και έχει τυπικές αρχαϊκές αντιδράσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ μπλεγμένα τα έχεις, δυστυχώς. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί και βγάζεις κι εσύ τη δική σου θεωρία...

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι ανάγκη να κατηγορείς τα "σεντόνια" επειδή εσύ δεν είσαι ικανός να τα κατανοήσεις, αν όχι και να τα διαβάσεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την πιο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, έχουν καταφέρει να μας χωρίσουν πάλι σε αριστερούς και δεξιούς, ακόμα πιο δυστυχώς. Κι αν αυτά συμβαίνουν μεταξύ μας, μεταξύ γιατρών, επιστημόνων και σε γενικές γραμμές ανθρώπων διαβασμένων και με ανοικτούς ορίζοντες, φαντάζομαι τί γίνεται στους δρόμους και στα "καφενεία"....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί και βγάζεις κι εσύ τη δική σου θεωρία...

που συμφωνει ομως αρκετος κοσμος μαζι της

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί και βγάζεις κι εσύ τη δική σου θεωρία...

που συμφωνει ομως αρκετος κοσμος μαζι της

Ο οποίος επίσης δεν ξέρει τι του γίνεται, γιατί έχει φυτέψει έναν μικρό Πρετεντέρη μέσα στο κεφάλι του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί και βγάζεις κι εσύ τη δική σου θεωρία...

που συμφωνει ομως αρκετος κοσμος μαζι της

Ο οποίος επίσης δεν ξέρει τι του γίνεται, γιατί έχει φυτέψει έναν μικρό Πρετεντέρη μέσα στο κεφάλι του.

τωρα γιατι βριζεις??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χα χα χα χα

Κατά την προσφιλή τους τακτική, όλοι οι αριστεροί, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα, βρίζουν, φωνασκούν, προσβάλλουν, αποκαλούν τρελό το συνομιλητή τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σχιζοφρενή: που ακούει τις απόψεις του Πρετεντέρη μέσα στο κεφάλι του.

Χα χα χα χα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χα χα χα χα

Κατά την προσφιλή τους τακτική, όλοι οι αριστεροί, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα, βρίζουν, φωνασκούν, προσβάλλουν, αποκαλούν τρελό το συνομιλητή τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σχιζοφρενή: που ακούει τις απόψεις του Πρετεντέρη μέσα στο κεφάλι του.

Χα χα χα χα

Εσύ αυτό το ξέρεις καλά... Απλά, επειδή δε βλέπω βελτίωση, είσαι μάλλον ανθεκτική περίπτωση, οπότε πάρε ένα Leponex να έχεις να πορεύεσαι. Οι φωνές σαφώς θα φύγουν αν περιμένεις κάνα 6μηνο. Η ταγματαλήτικη λογική δυστυχώς θα παραμείνει.

Επίσης, φαίνεται καλά το πόσο μικρή σχέση έχεις με το άθλημα. Κάποιος που όντως είναι γιατρός, ποτέ δε θα χαρακτήριζε κάποιον "σχιζοφρενή", αν μη τι άλλο γιατί ο όρος έχει αντικατασταθεί από το "ψυχωτικός". Βέβαια, πού να τα ξέρεις εσύ αυτά. Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνει κανείς ότι τόση σχέση έχεις με την ιατρική, όση και ο κύριος που έχει το ψιλικατζίδικό απέναντι.

Δε θα σου ξαναγράψω κάτι, γιατί χάνω χρόνο ο οποίος, ειλικρινά, δε μου περισσεύει.

Τα υπόλοιπα να τα πεις στους θεράποντες συναδέλφους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνει κανείς ότι τόση σχέση έχεις με την ιατρική, όση και ο κύριος που έχει το ψιλικατζίδικό απέναντι.

Δεν το ήξερα οτι εκπίπτω αυτόματα από την ιδιότητα της Ειδικής Χειρουργού επειδή δεν ενστερνίζομαι τη διεστραμμένη (και διεθνώς αποτυχημένη) Κομμουνιστοειδή σου Ιδεοληψία.

Ενδιαφέρον.

Οι Ιατρικές Εταιρίες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι, οι Ιατρικές Σχολές, τα δημόσια νοσοκομεία, οι Ιδιωτικές Κλινικές, ενημερώθηκαν;

Χα χα χα χα

Πάντα προσωπική μείωση κι επίθεση οι φανατικοί αριστεροί, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, ούτε η Ιατρική μου Ειδικότητα δεν είναι ασφαλής!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

. Μάλλον δεν έχεις ιδέα για την κατάσταση που επικρατεί και βγάζεις κι εσύ τη δική σου θεωρία...

που συμφωνει ομως αρκετος κοσμος μαζι της

Ο οποίος επίσης δεν ξέρει τι του γίνεται, γιατί έχει φυτέψει έναν μικρό Πρετεντέρη μέσα στο κεφάλι του.

τωρα γιατι βριζεις??

Δεν είναι βρίσιμο. Δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα. Όταν σε έδαφος ημιμάθειας έχεις μια τηλεόραση να σου πιπιλάει το μυαλό, πείθοντάς σε ότι ακούγοντας το παραλήρημά τους αποκτάς άποψη, προκύπτουν ανολοκλήρωτες και παράδοξες προσωπικές "θεωρίες" με επιχειρήματα Πρετεντέρη και λοιπών συγγενών και με όλη τη σιγουριά του "εγώ έχω αυτή την άποψη".

Ο φασισμός έχει εκκολαφθεί και μέσα στο σαλόνι μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το φασισμό τον έθρεψε η Ελληνική αριστερά.

Επειδή μας έχετε ζαλίσει με τα σεντόνια που κάνετε copy-paste, η κατάσταση είναι πολύ πιο απλή. Οταν ζεις σε μια χώρα στην οποία τίποτα δεν λειτουργεί, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι άθλιες, η ανεργία στον Όλυμπο, η λαθρομετανάστευση ακόμα πιο ψηλά και το εκπαιδευτικό σύστημα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, από άποψη υποδομών, τρίτο κόσμο τότε πολύ απλά ταϊζεις τη Χρυσή Αυγή. Στη βάση όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκεται η Ελληνική αριστερά που έχει, από το 1974 και έπειτα, σαμποτάρει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, προσπάθεια αναβάθμισης της παιδείας, προσπάθεια οργανώσης (και περιορισμού) του δημοσίου κτλ.

greek_public_debt_annotated_final.png

Ακόμα και το πολιτικό έγκλημα η Ελληνική αριστερά το διαιωνίζει με τις γνωστές κανιβαλλιστικές και αποδομητικές μεθόδους που βλέπουμε και πάλι τις τελευταίες ημέρες. Και επειδή μάλλον έχετε επιλεκτική και σύντομη μνήμη, μάλλον εχετε απωθήσει στο υποσυνείδητο τις 23 πολιτικές δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, τις 4 δολοφονίες της Μαρφίν στις 05.05.2010, τον 15 χρονο Αφγανό που διαμελίστηκε στις 28.03.2010 επειδή βρήκε κατα λάθος στα σκουπίδια εκρηκτικό μηχανισμό ακροαριστερής οργανώσης κοκ.

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης στην Ελλάδα, όχι λόγω ΧΑ, αλλά λόγω του ότι η κυριάρχη πολιτικο-οικονομική ιδεολογία είναι σε ακραίο βαθμό αντιαναπτυξιακή, κανιβαλλιστική και έχει τυπικές αρχαϊκές αντιδράσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, γιατί και η διαστροφή της πραγματικότητας έχει την αξία της.

1. "Επειδή μας έχετε ζαλίσει με τα σεντόνια που κάνετε copy-paste, η κατάσταση είναι πολύ πιο απλή. Οταν ζεις σε μια χώρα στην οποία τίποτα δεν λειτουργεί, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι άθλιες, η ανεργία στον Όλυμπο, η λαθρομετανάστευση ακόμα πιο ψηλά και το εκπαιδευτικό σύστημα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, από άποψη υποδομών, τρίτο κόσμο τότε πολύ απλά ταϊζεις τη Χρυσή Αυγή. Στη βάση όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκεται η Ελληνική αριστερά που έχει, από το 1974 και έπειτα, σαμποτάρει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, προσπάθεια αναβάθμισης της παιδείας, προσπάθεια οργανώσης (και περιορισμού) του δημοσίου κτλ."

Κ. Καραμανλής (1974-1981, ΝΔ): γνωστός κομμουνιστής και οπλαρχηγός της κυβέρνησης του βουνού

Α. Παπανδρέου (1981-1990, ΠΑΣΟΚ): έτι μεγαλύτερος κομμουνιστής, υποσχέθηκε σοβιέτ και έδωσε μεγάλη μάχη ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Κ. Μητσοτάκης (1990-1993, ΝΔ): ήταν τόσο κομμουνιστής ώστε ο Σαμαράς υποχρεώθηκε να τον ρίξει προτού εγκαθιδρύσει για τα καλά το σοσιαλισμό.

Α. Παπανδρέου (1993-1996, ΠΑΣΟΚ): όπως προηγουμένως. Φήμες λένε ότι μέχρι τελευταία στιγμή κράδαινε το σφυροδρέπανο.

Κ. Σημίτης (1996-2004, ΠΑΣΟΚ): από τους πλέον ριζοσπάστες κομμουνιστές, τον πολέμησαν λυσσαλέα οι καπιταλιστές και του έστησαν παγίδα με το χρηματιστήριο. Το Κόμμα δεν του το συγχώρησε και τον εξανάγκασε μετά από χρόνια να παραδώσει την εξουσία στον "κόκκινο Γιωργάκη".

Κ. Καραμανλής ο Νεότερος (2004-2009, ΝΔ): γνωστός σταλινικός, προώθησε την κομμουνιστική υπόθεση όσο λίγοι στην ανθρωπότητα. Η προσπάθεια της κυβέρνησής του να οργανώσει κολχόζ σε συνεργασία με τη μονή Βατοπαιδίου συκοφαντήθηκε ως σκάνδαλο. Διάβαζε Μαρξ.

Γ. Παπανδρέου (2009-2011, ΠΑΣΟΚ): προσπάθησε να διευρύνει και να βαθύνει τα σοβιέτ. Πολεμήθηκε από τους λικβινταριστές του ΠΑΣΟΚ. Έτρεξε μαραθώνιο τυλιγμένος με τη σημαία της ΕΣΣΔ.

Λ. Παπαδήμος (2011-2012, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ): ελληνοσοβιετικός κατάσκοπος ο οποίος υποχρεώθηκε να σταματήσει την πολύτιμη και αθόρυβη δουλειά του στο διεθνές τραπεζικό σύστημα για να συνδράμει στη μάχη κατά του καπιταλισμού σε μια κρίσιμη για την εργατική τάξη περίοδο. Ευχαριστούμε το σύντροφο.

Α. Σαμαράς (2012-σήμερα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-+/-ΔΗΜΑΡ): μετανοημένος που υπονόμευσε το σύντροφο Μητσοτάκη και έχοντας περάσει αρκετά χρόνια στα γκουλάγκ όπου του δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσει σε βάθος τους κλασικούς του μαρξισμού, ανέλαβε τα ηνία της χώρας για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Όσο για τη 17Ν, τη Μαρφίν και την τρομοκρατία φιλαράκο (στο βαθμό που δεν έχουν σχέση με παρακράτος) δεν εκπορεύονται από οργανωμένα κόμματα της αριστεράς, ούτε συνάδουν με την ιδεολογία της, ούτε με τη συλλογική πρακρική της, ούτε στην τελική οι ψηφοφόροι της αριστεράς έβαλαν εγκληματίες στη βουλή ούτε και ζήτησαν να συνεργαστούν με αυτά (όπως προτάθηκε από τον Μπάμπη η συνεργασία με "μια σοβαρή ΧΑ"). Αυτά τα κάνει το δεξιό σκυλολόι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσυ δηλαδή δεν έχεις καταλάβει ότι από το 1974 και έπειτα όλη η οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας περιστρεφόταν γύρω από αριστερα ιδεολογήματα; Περίεργο διοτι και ο ίδιος είσαι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Τρανή απόδειξη ότι ακόμα και ο Καραμανλής ο νεότερος φώναζε ότι εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Δεξιά και μοίραζε επιδόματα με το κιλό...

υ.γ. όπως βλέπεις στο σχήμα, οι κυβερνήσεις που ήταν σε στοιχειώδη βαθμός φιλοευρωπαϊκές και προοδευτικές (γέρος Καραμανλής, Σημίτης) είχαν ελάχιστη επίδραση στο δημόσιο χρέος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ναι, ναι, Μητσοτάκης, Σαμαράς και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις. Εγώ φίλε ξέρω ότι αριστερή κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ στη χώρα. Και κατά συνέπεια είχαμε καπιταλισμό και δεξιά ιδεολογία και πρακτική από την οποία προήλθε ένα φάσμα δεξιών απόψεων, όπως οι δικές σου και και όλο το φάσμα που φτάνει ως τη ΧΑ την οποία τα δεξιά ιδεολογήματα έμπασαν και στη Βουλή. Και βέβαια από εκεί προήλθε και η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Όσο για το δημόσιο χρέος δεν είναι ο μόνος δείκτης. Υπάρχει επίσης ο δείκτης του ελλείματος (ο Σημίτης του έδωσε και κατάλαβε: http://www.3comma14.gr/pi/view_survey.php?id=9988&from=%CE%94%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%20%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82# ), των ανισοτήτων κλπ. τα οποία εντέλει μεταφράζονται στην ποιότητα της καθημερινής ζωής. Και αυτά δεν τα διαμόρφωσαν οι αριστεροί, ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκοσμίως, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι παρασιτικοί εργατοπατέρες συνδικαλιστές, που έκαναν κουμάντο σε όλους τους δημόσιους Οργανισμούς, εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση/ορθολογισμό/μεταρρύθμιση/διαφάνεια/κτλ, ήταν πάντοτε αριστεροί.

Έχει και η Αριστερά τις ευθύνες της για την κατάντια της Χώρας.

Μην τις αποποιείται!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε αργή κίνηση

Τούτη η δολοφονία δεν είναι η πρώτη, οι ναζί της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη σκοτώσει κι έχουν στείλει κόσμο στο νοσοκομείο – το γεγονός ότι ήταν οι περισσότεροι μετανάστες επέτρεψε τη ρατσιστική αποσιώπηση, σαν μην ήταν εκείνοι νεκροί. Φτάσαμε στη δολοφονία της Τρίτης με αργούς ρυθμούς. Κι ας κάνουν πως εκπλήσσονται όσοι τους έβαλαν στο σαλόνι της Βουλής και ερωτοτροπούν με τη φασιστική μπότα και τη βλακεία της βαρβαρότητας. Ούτε αυτούς δεν ξαφνιάζει στην πραγματικότητα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Έστω κι αν οι Βενιζέλος και Σαμαράς ή οι διόλου φαιδροί Πάγκαλος και Λαζαρίδης σοκάρονται και «σοκάρονται» — «υπεράνω» οι πρώτοι, με μαγκιά οι δεύτεροι που «γνωρίζουν» (από μέσα τάχα) το αριστερό άκρο ως όμοιο με το δεξιό. Η ακροδεξιά που συγκυβερνάει, εξέθρεψε συστηματικά τη μνησικακία, το έδαφος της ναζιστικής ψύχωσης. Eξέθρεψε τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φόβο, και ως αποτέλεσμα της πολιτικής της, αλλά και ως εργαλείο για να κατατροπώσει την Αριστερά και να επικρατήσει η ίδια. Έστριψε και έστυψε την ιστορία για να ποτίσει τους δικούς της με αντεκδικητικό μίσος κατά της Αριστεράς, κατά της διανόησης και, κυρίως, κατά της δημοκρατίας. Έφτιαξε τους διαύλους επικοινωνίας των παρακρατικών με τα σώματα ασφαλείας και καταστολής, κάνοντας τα στραβά μάτια στο όργιο των παραβιάσεων στοιχειωδών δικαιωμάτων. Χλεύασε τους θεσμούς της δημοκρατίας και τις συνταγματικές αρχές. Κάποιοι δικοί της καλέσανε μάλιστα τα «παιδιά» της συμμορίας να τα βρούνε και να συγκυβερνήσουνε, όπως το έχει ήδη κάνει και με την φαινομενικά αφελή καρατζαφερική εκδοχή, αντί να απαγορεύσει τη ναζιστική δράση.

Αυτοί, ας πούμε, «απλώς» το αφήσανε να συμβεί. Οι άλλοι, οι ναζιστές, το προετοιμάζανε εδώ και καιρό με πρόγραμμα. Σε αργή κίνηση προχωράει αυτή η εξέλιξη. Σε αργή κίνηση δολοφόνησε τόσο μεθοδικά ο Χρυσαυγίτης τον Παύλο Φύσσα. Σε αργή κίνηση, γιατί βλέπουμε με τόση καθαρότητα και τόση ακρίβεια να επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα των χιτλερικών εθνικοσοσιαλιστών. Κατά γράμμα. Ό,τι έκαναν κάνουν. Οι υποτιθέμενες μικροβλακείες, τα δήθεν επικοινωνιακά ατοπήματα, οι πολιτισμικές χοντράδες, οι «παρορμητικές» υπεραντιδράσεις, τα αδιανόητα κείμενα, οι τραμπουκισμοί, η συμμορίτικη παραστρατιωτική εμφάνιση και δράση, η τρομοκρατία όσο και όπου τους παίρνει, η καθησυχαστική προς τη δεξιά απάρνηση της ίδιας της εγκληματικής τους δράσης, η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, τα αρχικά μεμονωμένα περιστατικά δολοφονικών επιθέσεων — τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο, όλα είναι σχέδιο.

Την εκδίπλωσή του καλείται να αποτρέψει η δημοκρατία. Τώρα. Με την Αριστερά –όπως τραγικά αποδείχτηκε και στην περίπτωση Killah P– στην επικίνδυνη πρώτη γραμμή. Κι ας έλθουν όλοι.

http://enthemata.wordpress.com/2013/09/22/makisk/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_22/09/2013_534346

Ηρθε η ώρα των δικαστών

Του Νικου Κ. Αλιβιζατου*

Η αποτρόπαια δολοφονία της Αμφιάλης μάς θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς το αυγό του φιδιού, που περιμένει την κατάλληλη στιγμή να εκκολαφθεί για να οδηγήσει τη χώρα στον ζόφο. Είναι η ίδια ο ζόφος, που από τώρα ωθεί τους οπαδούς του σε δολοφονίες και σε πράξεις ωμής και απροκάλυπτης βίας.

Γιατί η βία είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή της. Χωρίς αυτήν και τα απαίσια σύμβολά της, η Χρυσή Αυγή δεν θα υπήρχε· θα γινόταν ΛΑΟΣ ή ΑΝΕΛ, κόμματα που όχι μόνο η ηγεσία της, αλλά και οι οπαδοί της, απορρίπτουν ως «κυριλέ» και εκφυλισμένα. Η αξεδιάλυτη αυτή πρόσμειξή της με τον ναζισμό και την απροσχημάτιστη βαρβαρότητα είναι το στοιχείο που της προσδίδει τη μοναδική ιδιαιτερότητά της ως εγκληματικής συμμορίας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Κάτι που θα περίμενε κανείς οι σημερινοί πρωθυπουργικοί σύμβουλοι να το είχαν αντιληφθεί χωρίς υπόμνηση. Τέτοια μορφώματα δεν γεννήθηκαν ούτε τόλμησαν να εμφανιστούν πουθενά αλλού μετά το 1945. Και είναι ντροπή για όλους μας που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφήσαμε τα πράγματα να φθάσουν εκεί που έφθασαν.

Η ώρα, ωστόσο, είναι για δράση και όχι για απόδοση ευθυνών. Αν όσοι ειλικρινώς πιστεύουμε στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στα ατομικά δικαιώματα παραμείνουμε αδρανείς, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, σε λίγο θα χτυπάμε όλοι μαζί το κεφάλι μας. Θα γίνουμε σαν τους Ιταλούς δημοκράτες μετά το 1925 και τους Γερμανούς μετά το 1933. Με άλλα λόγια, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και για να αποτρέψουμε την πορεία προς τον όλεθρο, χρειάζεται να αναληφθούν αμέσως δραστικές πρωτοβουλίες.

Εχω κουραστεί εδώ και μήνες να υποστηρίζω ότι, για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, δεν χρειάζεται να τεθεί εκτός νόμου, ούτε να ψηφιστούν νέοι νόμοι· αρκεί να εφαρμοστούν οι ισχύοντες. Δεν θα έβλαπτε ασφαλώς να αυξάνονταν οι ποινές του αντιρατσιστικού ν. 927/1979 ή της αντιποίησης Αρχής του άρθρου 175 Π.Κ. Ωστόσο, όπως δέχονται πλέον και οι πιο έγκριτοι εκπρόσωποι της επιστήμης του ποινικού δικαίου, τίποτα δεν εμποδίζει τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης του άρθρου 187 Π.Κ. ήδη από σήμερα. Κάτι που θα σήμαινε ότι, εκτός από τους μαχαιροβγάλτες της, που θα διώκονταν ως φυσικοί αυτουργοί, ως ηθικοί θα μπορούσαν να διωχθούν και οι ηγήτορές της.

Υπενθυμίζεται πως οι πράξεις του εγκλήματος αυτού (όπως άλλωστε και οι ρατσιστικές εκδηλώσεις) μπορούν να διωχθούν αυτεπαγγέλτως, και ότι ο ισχύων νόμος προβλέπει από παλιά ότι «όποιος διευθύνει» τέτοιαν οργάνωση, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Με άλλα λόγια, για να σταλεί και πάλι στη φυλακή, ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος δεν χρειάζεται να αποδειχθεί ότι έδωσε ο ίδιος εντολή να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας. Αρκεί ότι είναι αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Αν αρθεί η ασυλία του, η βουλευτική ιδιότητα δεν εμποδίζει την άμεση δίωξή του, και η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων (που θα έπρεπε φυσιολογικά να του επιβληθεί) θα τον απέκλειε όχι μόνο από τη σημερινή, αλλά και από τις επόμενες Βουλές.

Για να συμβούν όλα αυτά, δεν χρειάζεται να ψηφιστεί κανένας νέος νόμος. Αρκεί να κινηθεί ένας εισαγγελέας και οι εφέτες που θα κληθούν να δικάσουν την υπόθεση να δείξουν, επιτέλους, το σθένος που έλειψε από τους συναδέλφους τους, που απήλλαξαν προ ετών τον Κ. Πλεύρη για το ρατσιστικό βιβλίο του. Οι τελευταίοι είχαν δεχθεί τότε ότι με το παραληρηματικό πόνημά του ο ιδρυτής της «4ης Αυγούστου» στρεφόταν τάχα μόνο κατά του σιωνισμού και όχι κατά των Εβραίων. Αρκεί ακόμη κάποιοι δικαστές να ξεπεράσουν τη νοοτροπία του «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» και να δικάσουν τις υποθέσεις που θα φθάσουν ενώπιόν τους, χωρίς ατέρμονες αναβολές, με βίαιες εν ανάγκη προσαγωγές απρόθυμων ή και φοβισμένων μαρτύρων. Δείχνοντας στους κατηγορουμένους ότι η τήρηση των δικονομικών κανόνων δεν είναι το ισοδύναμο της αρνησιδικίας, αλλά ένδειξη πολιτισμού.

Στο σημείο λοιπόν που έχουν φθάσει τα πράγματα, κάποιοι δικαστές πρέπει να τολμήσουν. Και με τη στάση τους να δείξουν στους πολιτικούς μας ότι δεν είναι ώρα για μιζέριες, πολιτικαντισμούς και μεμψιμοιρίες, αλλά για τολμηρές πρωτοβουλίες. Το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να εκλείψει. Ισως η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων να μην αρκεί γι’ αυτό. Είναι εν τούτοις αναγκαία.

Υποβάλλοντας τις 32 εκκρεμείς δικογραφίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Νίκος Δένδιας έκανε το πρώτο βήμα. Τώρα ήρθε η ώρα των δικαστών. Παλαιότερα τον δρόμο τον έδειξαν ο Γεώργιος Τερτσέτης και ο Αναστάσιος Πολυζωίδης. Πιο πρόσφατα, ο Παύλος Δελαπόρτας, ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο Γιάννης Ντεγιάννης και ο Στέφανος Ματθίας. Είναι καιρός οι μεγάλοι αυτοί δικαστές να βρούν επάξιους επιγόνους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και επειδή το θέμα του τόπικ είναι "ποιοι εξέθρεψαν το φασισμό", ας επανέλθουμε:

Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα μαχαιρωμένου, λίγο πριν ξεψυχήσει, στην αγκαλιά της κοπέλας του, ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο. Και ο τίτλος της φυλλάδας του Θέμου Αναστασιάδη είναι: «Δεν ξεχνώ το φασισμό»...

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων... Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/7/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Άρχισε περιπολίες με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ξεκίνησε το παραμύθι να εμφανίζει τα τάγματα εφόδου του ναζισμού σαν τάχα εγγυητές της «ασφάλειας του πολίτη» και να παρουσιάζει τους μαχαιροβγάλτες του φασισμού σαν Ρομπέν των Δασών!

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 29/7/2012 διαφήμιζε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να πλασάρει την παραστρατιωτική λειτουργία και εκπαίδευση των χρυσαυγιτών σαν δήθεν εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος(!), έχοντας πολυσέλιδο «ρεπορτάζ», με το οποίο προέτρεπε τους αναγνώστες της να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν αναψυχή στα κάμπινγκ της διδαχής του φασισμού και της κατήχησης στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στον εγερθιτου-τραμπουκισμό.

Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/8/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Ο Μιχαλολιάκος απαγορεύει τα τούρκικα σίριαλ στους βουλευτές του και αρχίζει εκστρατεία κατά της τούρκικης σαπουνόπερας στην ελληνική TV». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να βαφτίσει τους ούγκανους και τον φυρερίσκο τους, που δεν μπορούν να βάλουν σωστά τρεις λέξεις στην ίδια πρόταση, σαν αμύντορες της ελληνικής γλώσσας και εν γένει της πατρίδας.

Αυτός είναι ο Αναστασιάδης, αυτή είναι η φυλλάδα του. Που μετά από τη δολοφονία του Φύσσα πάει να τυμβωρυχήσει πάνω στο αίμα του παλικαριού και να πουλήσει αντιφασιστική εγρήγορση. Ποιος; Ο Αναστασιάδης!

Συμπέρασμα: Κάποιοι νομίζουν ότι με το απορρυπαντικό της υποκρισίας μπορούν να βγάλουν από πάνω τους τη στάμπα του φασισμού. Αλλά ματαιοπονούν. Γιατί η στάμπα από το αίμα που αφήνει πίσω του ο φασισμός μένει ανεξίτηλη.

http://unfollow.com.gr/blog/item/294-fyllada.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω θελω να ρωτησω κατι... οσοι ειχαν συμμετοχη στις τρομοκρατικες οργανωσεις που γνωρισε μεχρι σημερα η χωρα και σκοτωσαν αθωους πολιτες,ήταν ή δεν ήταν αριστερης ιδεολογιάς;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω θελω να ρωτησω κατι... οσοι ειχαν συμμετοχη στις τρομοκρατικες οργανωσεις που γνωρισε μεχρι σημερα η χωρα και σκοτωσαν αθωους πολιτες,ήταν ή δεν ήταν αριστερης ιδεολογιάς;

Λάθος τόπικ φιλαράκο. Αν θες το συζητάμε το θέμα σε άλλο τόπικ με θέμα "Αντικομμουνισμός, αναισχυντία και πολιτικός κρετινισμός". Η απάντηση πάντως στο ερώτημα είναι: ΟΧΙ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο λαός οργανωμένος μπορεί να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή

1. Είναι «αντισυστημική» η Χρυσή Αυγή;

Η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δε είναι «αντισυστημική», αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος. Τρέφεται από αυτό και την αξιοποιεί πολύπλευρα για να επιτεθεί στο εργατικό λαϊκό κίνημα, να το τρομοκρατήσει, να το καταστείλει.
Ορισμένα παραδείγματα: Τι λένε εν χορώ όλες οι δυνάμεις του συστήματος για την κρίση, οι μεγαλο-εργοδότες, τα κόμματα και τα ΜΜΕ που ελέγχουν; Οτι χρειάζονται θυσίες του λαού για να ξεπεραστεί η κρίση. Οτι η οικονομία πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, για να έρθει ανάπτυξη. Οτι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται από τα φορολογικά και τα άλλα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι καπιταλιστές και από την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Τι κάνει και τη λέει η Χρυσή Αυγή;

Στη συγκέντρωση που έκαναν στο Πέραμα, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποκάλυψαν ότι είχαν για κίνητρο να τρομοκρατήσουν, ακόμα και να εξοντώσουν μπροστάρηδες εργάτες και συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των συναδέλφων τους στη Ζώνη, για αξιοπρεπή μεροκάματα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να μην αλλάξει χρήση η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Ενας χρυσαυγίτης που μίλησε στη συγκέντρωση, γνωστό τσιράκι των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης και θαμώνας στα γραφεία τους, είπε επί λέξει: «(...) Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους»...
Να λοιπόν για λογαριασμό ποιων εξαπέλυσαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα: Για τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές. Και για όποιον δεν κατάλαβε ότι η εγκληματική τους δράση στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργάτες της Ζώνης και συνολικά την εργατική τάξη, ανέλαβε να το εξηγήσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός, που είπε στην ίδια συγκέντρωση: «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε -και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσαν τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν».
«Διάλυση» της Ζώνης, είναι για τους χρυσαυγίτες οι αμοιβές που κέρδισαν με το σπαθί τους και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους οι εργαζόμενοι, σταγόνα στα κέρδη των εφοπλιστικών κερδών, για να συντηρούν τις οικογένειές τους, από μια δουλειά που δίνει ελάχιστα μεροκάματα το χρόνο και ο εργάτης δεν ξέρει αν στο τέλος της μέρας θα γυρίσει σπίτι του. «Διάλυση» της Ζώνης είναι για τους χρυσαυγίτες η επιβολή από τα ταξικά Συνδικάτα στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στα αμπάρια των πλοίων, όπου από καιρό σε καιρό θρηνούν συναδέλφους τους, επειδή τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν στους εργοδότες.
Για τους εφοπλιστές, οι χρυσαυγίτες είναι εξίσου γαλαντόμοι. Με Ερώτηση που κατέθεσε τον περασμένο Μάρτη στη Βουλή, ζητάνε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών (...) εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες (...) να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες (...) να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει εν συνόλω τη ναυτιλία στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερο το κλίμα για επιστροφή ελληνικών σημαιών και ναύλων στη χώρα μας».
Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Καλούσε - απειλούσε τους εργοδότες της περιοχής να απολύσουν τους αλλοδαπούς που απασχολούσαν στις επιχειρήσεις τους, για να τους προμηθεύσει με Ελληνες, που θα έπαιρναν μεροκάματο 18 ευρώ! Δηλαδή, δουλέμποροι όνομα και πράγμα...
Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, οι χρυσαυγίτες έγραψαν σε ανακοίνωσή τους: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (...) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Ζητάνε δηλαδή φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα και άλλα προνόμια για τους καπιταλιστές. Εμμεσα παραδέχονται ότι αυτό που διώχνει τις επιχειρήσεις, είναι το κυνήγι του μεγαλύτερου μέσου ποσοστού κέρδους.
Για το ίδιο θέμα, ο ΣΕΒ έγραφε στη δική του ανακοίνωση: «...η κυβέρνηση (...) αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην Ενέργεια (...) Η ελληνική βιομηχανία (...) δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος»!
Να λοιπόν τι κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή: Του συστήματος, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, μαντρόσκυλο της εργοδοσίας και του κράτους της. Αυτοί οι δήθεν «αντισυστημικοί», δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια κινητοποίηση, ούτε έναν «τσαμπουκά» ενάντια σε εργοδότη που χρωστάει δεδουλευμένα, τσακίζει συμβάσεις, απολύει. Αντίθετα, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Μάνεση στο Βόλο, όταν το σωματείο της Αθήνας πήγε να ξεσηκώσει τους εργάτες ενάντια στα χειρότερα που τους ετοίμαζε.
Η «αντιμνημονιακή» της ρητορεία είναι για να θολώνει τα νερά, για να ψαρεύει ψήφους από την ίδια δεξαμενή που στοχεύουν και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης. Δεν πρέπει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και το λαό. Είναι η προβιά που κρύβει το λύκο, το γάντι πάνω από το χέρι του δολοφόνου, που τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης σκότωσε τον 34χρονο μουσικό στο Κερατσίνι.

2. Ποιος ποτίζει τη γλάστρα τους;

Ολα τα κόμματα και οι δυνάμεις τους στο κίνημα, λένε πως καταδικάζουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Εχει όμως η στάση όλων απέναντι στη Χρυσή Αυγή την ίδια αφετηρία και το ίδιο περιεχόμενο; Η απάντηση είναι «όχι». Το αστικό σύστημα γεννάει και ταΐζει το φασισμό, για να τον χρησιμοποιήσει ενάντια στο κίνημα και στους πιο πρωτοπόρους εργάτες. Από αυτή τη σκοπιά, το «όχι» στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο για τα κόμματα που υπηρετούν και στηρίζουν το σύστημα και για το ΚΚΕ, που παλεύει να το ανατρέψει.
Σε τι έδαφος αναπτύχθηκε η Χρυσή Αυγή; Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Στις «πλατείες», που προβλήθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τα αστικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ, για να αντιπαραθέσουν το αυθόρμητο στο οργανωμένο και να λοιδορήσουν την πάλη μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Κλέφτες πολιτικοί», «Να καεί το μπ.... η Βουλή», «Οι 300 στο Γουδή» και άλλα παρόμοια.
Την ίδια περίοδο, φούντωνε η προπαγάνδα ότι για την κρίση ευθύνονται οι σπατάλες, τα λαμόγια πολιτικοί και ότι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν για να δει χαΐρι ο λαός. Αυτή τη λογική υπηρετούσαν και οι «επιδρομές» σε σπίτια πολιτικών, με επικεφαλής τον Κολλάτο, τον οποίο περίμεναν οι κάμερες σε κάθε του εφόρμηση. 'Η τα «ντου» εναντίον πολιτικών στις παρελάσεις, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να λέει ότι έριξαν τότε την κυβέρνηση.
Αυτά τα συνθήματα και αυτά τα ιδεολογήματα, που καλλιεργούσαν σούμπιτες οι «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, αξιοποίησε η Χρυσή Αυγή στην προπαγάνδα της, για να δηλητηριάσει λαϊκές συνειδήσεις. Τα καραγκιοζιλίκια και οι τσαμπουκάδες μέσα κι έξω από τη Βουλή, ακόμα κι όταν έπαιρναν αρνητική τάχα δημοσιότητα από τα αστικά ΜΜΕ, είχαν για υπόστρωμα την προπαγάνδα που έλεγε ότι το πολιτικό σύστημα είναι βρώμικο και ότι χρειάζονται πολιτικοί και κόμματα που με αποφασιστικότητα θα το καθαρίσουν από τα λαμόγια, θα «βάλουν τάξη».
Αυτό που σάπισε πραγματικά είναι ο καπιταλισμός. Η δική του σαπίλα αντανακλάται στο αστικό πολιτικό σύστημα, στα κόμματα που το υπηρετούν, στη διαπλοκή τους με το κεφάλαιο. Τέτοιο κόμμα είναι και η Χρυσή Αυγή, που οργανώνει δολοφονικές επιθέσεις για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας και φέρεται να χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους εφοπλιστές.
Ο ρατσιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής ενθαρρύνεται από την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία παρουσιάζει ταυτόχρονα τους μετανάστες σαν μια από τις αιτίες της κακοδαιμονίας για τους Ελληνες. «Καθαρίσαμε τα κέντρα των πόλεων», έλεγε από τη ΔΕΘ ο Αντ. Σαμαράς, δίνοντας άλλοθι στους χρυσαυγίτες να λένε ότι «καθαρίζουν» πράγματι τις πλατείες από μετανάστες, χρησιμοποιώντας ρόπαλα, στιλέτα και άλλα φονικά εργαλεία.
Ιδιας κοπής ήταν και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που επιχείρησε να φέρει η κυβέρνηση, και το οποίο άνοιγε το δρόμο για την ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης για την Ιστορία και την εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού. Βούτυρο στο ψωμί τους είναι και η θεωρία των άκρων, που αποτελεί επίσημη γραμμή της κυβέρνησης.

Ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ

Για τα ΜΜΕ και τον τρόπο που ταΐζουν τη Χρυσή Αυγή, τα ράμματα περισσεύουν στη γούνα τους. Ακόμα και τώρα, που στην επικαιρότητα κυριαρχούν η δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα και η επίθεση με λοστούς και καδρόνια σε βάρος των κομμουνιστών στο Πέραμα, οι δημοσιολόγοι στα αστικά ΜΜΕ δε σταματούν την προσπάθεια να μπάσουν από την πίσω πόρτα την ανοχή στη δράση της Χρυσής Αυγής, αν όχι να τη νομιμοποιήσουν. Ορισμένα παραδείγματα:
Ο Μπ. Παπαδημητρίου στο ΣΚΑΪ, έλεγε: «Γιατί όχι μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην τη δεχθούμε να υποστηρίξει - όπως συνέβη χτες στη Νορβηγία - μια συντηρητική συμμαχία;». Και σε άρθρο του στην «Καθημερινή»: «Ο σημερινός χώρος των εθνικιστών και άλλων πολιτών που αναδεικνύουν, δημοσκοπικώς, τη ΧΑ σε ρυθμιστικό παράγοντα, εύκολα θα συμπαραταχθεί σε μια Συντηρητική Συμμαχία, εγκαταλείποντας ορισμένες ακραία αποτρόπαιες συμπεριφορές (...) Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!». Δηλαδή, πλήρης αθώωση της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση και αναγόρευσή της σε κεντρικό «παίχτη» του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ο Γ. Πρετεντέρης έγραψε στα ΝΕΑ: «Διάβασα προχτές ότι κάπου στην Αττική ο τοπικός σύλλογος γονέων κατέλαβε ένα... νηπιαγωγείο! Λυπάμαι λοιπόν αλλά όταν τα σχολεία, οι πλατείες, οι γειτονιές μετατρέπονται σε γήπεδα αναμέτρησης, ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Η επιλογή του μίσους αποτελεί τελικά το κοινό χαρακτηριστικό όσων επιχειρούν από τα δεξιά και τα αριστερά να κατεδαφίσουν τη χώρα ισχυριζόμενοι ότι θα τη φτιάξουν καλύτερη». Δηλαδή, στο ίδιο τσουβάλι όσοι αγωνίζονται για καλύτερη Υγεία, Παιδεία, για το μεροκάματο και τα δικαιώματά τους και η Χρυσή Αυγή που κάνει νταηλίκια σ' όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Ο Τ. Παππάς έγραψε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για όποιον αντιμετωπίζει το νεοναζισμό σαν μακρύ χέρι του συστήματος ότι κάνει λάθος γιατί: «Υποτιμά τη λαϊκότητά του, την εμβέλεια του αντισυστημικού λόγου του και υποβαθμίζει τη σχέση που έχει οικοδομήσει με τμήματα των λαϊκών στρωμάτων». Κατά τον αρθρογράφο, ο αντικομμουνισμός, ο οχετός για τους μετανάστες και το υβρεολόγιο της Χρυσής Αυγής είναι «λαϊκότητα» και «αντισυστημικός λόγος με εμβέλεια». Τα συσσίτια μόνο για Ελληνες, που γίνονται με δωρεές των εφοπλιστών και στόχο έχουν να χειραγωγήσουν το λαό, έγιναν στοιχεία «λαϊκότητας» και οικοδόμησης σχέσεων «με τμήματα των λαϊκών στρωμάτων».
Ο Ν. Ευαγγελάτος, την επομένη της επίθεσης, έβγαλε στον αέρα του ΣΚΑΪ τον Κασιδιάρη για να αντικρούσει με αντικομμουνισμό και ψέματα τις καταγγελίες όσων δέχτηκαν την επίθεση στο Πέραμα. Το σχόλιο του παρουσιαστή ήταν: «Αυτό που κρατάμε είναι ότι η κύριος Κασιδιάρης καταδικάζει τη βία»...!

3. Πώς αξιοποιούν τη δράση της;

«Καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται», «κόμματα του συνταγματικού τόξου», «δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή», «κίνδυνος αποσταθεροποίησης», «τα δυο άκρα απειλούν τη δημοκρατία»... είναι μερικά μόνο απ' όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες από τα κόμματα της διαχείρισης, σε σχόλια και παρεμβάσεις για τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε Κερατσίνι και Πέραμα. Ολοι οι μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν για να φέρουν στα μέτρα τους και ενάντια στο λαό την προπαγάνδα με αφορμή τους χρυσαυγίτες.
Χαρακτηριστικότερη όλων, είναι η δήλωση που έκανε την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς. Είπε μεταξύ άλλων: «Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες, για να νικήσει την κρίση και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση».
Πρόσθεσε ακόμα: «Οπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Ελληνας καταδικάζει με απέχθεια. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του ελληνικού λαού. Ομως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτ&

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εσυ δηλαδή δεν έχεις καταλάβει ότι από το 1974 και έπειτα όλη η οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας περιστρεφόταν γύρω από αριστερα ιδεολογήματα; Περίεργο διοτι και ο ίδιος είσαι αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Τρανή απόδειξη ότι ακόμα και ο Καραμανλής ο νεότερος φώναζε ότι εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Δεξιά και μοίραζε επιδόματα με το κιλό...

υ.γ. όπως βλέπεις στο σχήμα, οι κυβερνήσεις που ήταν σε στοιχειώδη βαθμός φιλοευρωπαϊκές και προοδευτικές (γέρος Καραμανλής, Σημίτης) είχαν ελάχιστη επίδραση στο δημόσιο χρέος.

Πού τις είδες παιδάκι μου τις αριστερές και προοδευτικές ιδεολογίες; Έχεις ιδέα τι σημαίνει "αριστερός", "προοδευτικός"; Ποιός σου είπε ότι είναι προοδευτικός αυτός που μοιράζει επιδόματα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω θελω να ρωτησω κατι... οσοι ειχαν συμμετοχη στις τρομοκρατικες οργανωσεις που γνωρισε μεχρι σημερα η χωρα και σκοτωσαν αθωους πολιτες,ήταν ή δεν ήταν αριστερης ιδεολογιάς;

Όχι, σαφέστατα δεν ήταν. Εκτός αν θεωρείς αριστερό το παρακράτος, οπότε θα περάσουμε σε άλλο επίπεδο συζήτησης.

Δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος φωνασκεί "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και καίει Μερσεντές και κάδους είναι αριστερός. Κάθε άλλο θα έλεγα. Όταν έχεις επιχειρήματα και τεκμηριωμένη άποψη και στάση ζωής, καταλαβαίνεις εύκολα ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Μήπως, λέω, μήπως κάποιες τέτοιες "τρομοκρατικές" οργανώσεις εξυπηρετούν τους έχοντες την εξουσία να τη διατηρήσουν; (καθόλου δόκιμος ο όρος "αριστερός" βέβαια, αλλά αφού το θέτεις έτσι...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η αλήθεια είναι πως οι απόψεις που "ακούγονται" εδώ μέσα είναι ιδιαιτέρως τοξικές και πυρετογόνες. Ξεκίνησα να διαβάζω με 38.4 πυρετό και μέχρι το τέλος έφτασα στα 39 και με έντονο κοιλιακό άλγος και τάση για έμετο.

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιοί θρέψανε τον φασισμό αλλά σίγουρα ξέρω ποιοί ΔΕΝ τον θρέψανε. Οπότε, διαβασμένα παιδιά είστε, χρησιμοποιήστε την εις άτοπο επαγωγή και πολύ εύκολα θα τα βγάλετε τα συμπεράσματα σας!

Σίγουρα λοιπόν τον φασισμό ΔΕΝ τον έθρεψε η Αριστερά. Ο αγαπητός lellos τα είπε πάρα πολύ καλά. Εως τώρα στην Ελλάδα μόνο αριστερές κυβερνήσεις δεν είχαμε. Είχαμε γιαλαντζί σοσιαλιστικές, φιλελεύθερες, νεοφιλελεύθερες, δεξιές αλλά αριστερές σίγουρα όχι. Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν ότι για να ξεπεταχτεί ο φασισμός έβαλε το χεράκι του η τότε Κυβέρνηση του Βουνού και ο Βελουχιώτης. Εαν ναι, πάω πάσο γιατί με τη βλακεία τα τελευταία δυο χρόνια έχω αποφασίσει να μην έχω παρτίδες!

Τον φασισμό ΔΕΝ τον έθρεψε αυτός που διάβασε 5 πράγματα παραπάνω και "άνοιξε" λίγο το μυαλό του (αν και με αυτά που διαβάζω εγώ εδώ μέσα αρχίζω και έχω σοβαρές επιφυλάξεις!). Γιατί αν έχεις διαβάσει Ιστορία και Πολιτική Ιστορία και φυσικά σου "κόβει" και λίγο και δεν είσαι πρόβατο, θα καταλάβεις πως η βασική, αρχέγονη και κυρίαρχη αρχή του φασισμού είναι το έγκλημα. Οποιασδήποτε μορφής. Πολιτικό, ιδεολογικό, ποινικό και πάει κλαίγοντας! Ακόμη κι εγώ που με την Ιστορία έχω μαλώσει εδώ και αιώνες, ε πέντε βασικά πράγματα τα διάβασα να πάρει η ευχή!

Ο φασισμός σίγουρα ΔΕΝ εκκολάφτηκε μέσα σε "υγιείς" κοινωνίες και μικροκοινωνίες. Και το ωραιότερο και πληρέστερο παράδειγμα μικροκοινωνίας είναι η ένδοξη οικογένεια και το ακόμα πιο ένδοξο σχολείο. Εάν μέσα στο σπίτι σου επικρατεί "στρατιωτικός νόμος", τα παιδιά σου στρατιωτάκια θα γίνουν. Εάν μέσα στο σχολείο τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα από μη Έλληνες γονείς απομονώνονται και χλευάζονται λόγο χρώματος/θρησκευτικών πεποιθήσεων/καταγωγής, τα παιδιά σου ρατσιστές θα γίνουν. Εάν κι ένα κάνουν δύο!

Τον φασισμό πουλάκια μου - και συγνώμη που θα σας χαλάσω το όνειρο - τον θρέφουμε ΟΛΟΙ μας. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους και ο καθένας λόγο των δικών του καταβολάδων. Ακόμα κι εμείς εδώ μέσα. Γιατί το "Παραθέτω την άποψη μου πολιτισμένα και με επιχειρήματα σεβόμενος την άποψη του άλλου και τον διάλογο" είναι Δημοκρατία. Το "Αν μπορούσα θα σου άνοιγα το κεφάλι για να σου βάλω μέσα αυτά που πιστεύω εγώ γιατί είμαι ο σωστός" είναι φασισμός και μάλιστα του χειρίστου είδους. Γιατί από ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι "μορφωμένοι" περιμένεις άλλα πράγματα και όχι συμπεριφορές οπαδικές και αντιδράσεις υποκινούμενες από τα αρχέγονα ζωώδη ένστικτα μας.

Στη σχολή είχα έναν καθηγητή που είχε πει το εξής: "Οι μορφωμένοι άνθρωποι καταλήγουν να είναι τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα μορφώματα". Τότε, πριν πολλά πολλά χρόνια που ήμουν κι εγώ μικρό και γεμάτο έπαρση τον χλεύασα. Τώρα, μετά από πολλά πολλά χρόνια πάλι και συναναστρεφόμενη πολλούς "μορφωμένους", κατάλαβα πόσο δίκιο είχε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.