Jump to content

V for Vendetta's topic


Recommended Posts

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Χωρίς οφθαλμίατρο και δερματολόγο

Αν και υπάρχει αξονικός τομογράφος, η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού «στέλνει» κόσμο στα ιδιωτικά κέντρα

Η εγκατάλειψη που υπάρχει στην περιοχή αποτυπώνεται και στο χώρο της Υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο του Διδυμότειχου.

Το νοσοκομείο, αν και εξυπηρετεί πάνω από 70.000 ανθρώπους δεν έχει οφθαλμίατρο, όταν στην περιοχή ζουν πολλοί υπερήλικοι. Επίσης, δεν έχει δερματολόγο, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος που εξυπηρετείται είναι στη μεγάλη του πλειοψηφία αγρότες. Υπάρχει μόνο ένας πνευμονολόγος και οι ελλείψεις δε σταματάνε εδώ. Υπάρχουν ελλείψεις σε αναισθησιολόγο, μικροβιολόγο, ακτινολόγο, νευρολόγο κ.ά.

Ο «Ρ» συζήτησε με τον Κώστα Βαφειάδη, διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν ανάγκες και στον εξοπλισμό μηχανημάτων στα χειρουργεία. Για παράδειγμα, πρέπει να αντικατασταθεί εξοπλισμός και σε επίπεδο αναπνευστήρων. Ενα άλλο ζήτημα είναι αυτό του αξονικού τομογράφου. Ενώ υπάρχει μηχάνημα, δεν υπάρχει ο γιατρός και το ειδικευμένο προσωπικό. Εδώ και χρόνια, χρησιμοποιείται ιδιωτικός αξονικός τομογράφος που έχει κάνει σύμβαση το νοσοκομείο.

Στην πράξη λοιπόν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να παρέχει το νοσοκομείο την υπηρεσία αυτή, εντούτοις, με την πάγια τακτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με αξονικό τομογράφο.

Οπως εξήγησε στο «Ρ» ο Κ. Βαφειάδης, το πρόβλημα με τους γιατρούς είναι πως, ενώ υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχει προσέλευση γιατρών. Το ίδιο ισχύει - πρόσθεσε - και στα άλλα περιφερειακά νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν ειδικά κίνητρα, θεσμικά κίνητρα. Τέλος, όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει το εξής ζήτημα: Το νοσοκομείο φαίνεται στο υπουργείο ότι έχει πληρότητα που αγγίζει το 100%. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική, λείπουν αλλού, με... αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες. Το πραγματικό ποσοστό πληρότητας είναι 50% με 60%!

<<ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ>>

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 835
  • Created
  • Last Reply

Κύριε/κυρία συνάδελφε,ο λόγος που δεν ξανά-ερχόμαστε στο Γ.Ν.Δ είναι ότι κάνουν και κανά εξάμηνο να μας πληρώσουν,λόγω ανεγκέφαλου λογιστή,οι παροχές όσο αφορά τα μεταφορικά δεν υπάρχουν καν,το φαί είναι απαίσιο διότι κάνουν βόλτες κάτι γάτες μέσα και φυσικά στα επείγοντα όποιον και να πάρεις τηλέφωνο δεν έρχεται ΠΟΤΕ!!!Α,και δεν δουλεύει και κανά μηχάνημα...τι ιατροί και ψάχνεις και ειδικότητες....οι αγροτικοί,οι τριμηνίτες και αν υπάρχει και κανας ειδικευόμενος κακομοίρης που τρέχει πέρα δώθε πάνω κάτω,έχει καλά......Να μην πω δε ότι αν χιονίσει κάθεσαι μέσα και 4 ημέρες....Ποιά ειδικά κίνητρα να βρούμε για να έρθουμε...την ομορφιά του τόπου?πάμε και εκδρομή και την βλέπουμε....και οι νοσηλεύτριες τρέχουν σαν παλαβές μιας και δεν επαρκούν ούτε για ζήτω...αφού τις παίρνουν από τα περιφεριακά ιατρεία,τα κέντρα υγείας και ότι βρουν για να βγαίνει το πρόγραμμα του νοασοκομείου....ΑΣΤΑ....

Ας μας δώσουν πρώτα τα λεφτά που μας χρωστάνε εδώ και 4 χρόνια και μετά ας ζητούν και προσωπικό ....άιντε.....μπλα μπλα μπλα μόνο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Συναδελφοι η κατασταση στο νοσοκομειο Διδυμοτειχου ειναι τραγικη.Ειναι τοσα τα προβληματα που δεν ξερω απο που να 'ρχισω και που να τελειωσω.Γενικα ο δικομματισμος τα χει κανει σα τα μουτρα του τα δημοσια νοσοκομεια.

Απο που να ΄ρχισω τι να πω.Απο τη καρδιολογια που συγκεκριμενος καρδιολογος στελνει ασθενεις με το παραμικρο σε συγκεκριμενη ιδιωτικη κλινικη στη θεσσαλονικη και εχει θυσαυρισει.Η' να πουμε οτι στις εφημεριες βαζουν απειρους αγροτικους να κανουν τους καρδιολογους και οι ειδικοι ειναι στα σπιτια τους.Βεβαια αυτο γινεται σε ολα περιπου τα επαρχιακα νοσοκομεια αφου η πολιτικη της κυβερνησης με την υποχρηματοδοτηση εμποδιζει την αναπτυξη απο το κρατος νεων τμηματων στα νοσοκομεια με το καταλληλο ιατρικο και αλλο προσωπικο καθως αν γινοταν αυτο δε θα παραπεμποταν οι ασθενεις στα διαφορα ιδιωτικα ''εξειδικευμενα'' κεντρα αναλογα με τη περιπτωση και δε θα πλουτιζαν τυποι απο το πουθενα σα τον Αποστολοπουλο καθως το ιδιωτικο ''Διαβαλκανικο''δεχεται συστημενους ασθενεις απο ολα τα Βαλκανια για εξειδικευμενες και μη εξετασεις.

Οταν ομως στελνονται ασθενεις σε αλλες πολεις για εξετασεις ή ακομα και στο εξωτερικο για ειδικες επεμβασεις που δε γινονται στη Ελλαδα αφου το κρατος δεν εχει φροντισει γι΄αυτο (και θυσαυριζουν ιδιωτικες κλινικες στη Αγγλια) δε μας λεει το κρατος ποιος θα καλυψει τα εξοδα διαμονης,αεροπορικα,συνοδου κ.αλλα.Με αυτα που κανει το κρατος ευτελιζει την εννοια του δικαιωματος στην υγεια.

Επισης να αναφερω οτι πολλες ιδιωτικες κλινικες και θεραπευτηρια σε Αθηνα και Θεσσαλονικη κυριως χρησιμοποιουν αλλοδαπους ιατρους κυριως απο τις πρωην ανατολικες χωρες με μειωμενους μισθους σε σχεση με τους Ελληνες.Αλλα στην ερευνα που διαβασα στο Βήμα οπου αναφερεται οτι περιπου 350 Ελληνες γιατροι και οδοντιατροι εργαζονται στην Μ.Βρετανια διαπιστωσα οτι και αυτοι σε σχεση με τους Αγγλους εργαζονται με λιγοτερο μισθο.Βεβαια ολα αυτα προερχονται απο τις επιπτωσεις της κοινοτικη οδηγιας Μπολκενσταιν που προβλεπει για τους μετακινουμενους εργαζομενους δικαιωματα και μισθο με βαση τη χωρα προελευσης και οχι τη χωρα υποδοχης.

Για το διοικητη εχουμε πει οτι εγινε αλλαγη απο αποτυχημενο δημαρχο της Ν.Δ περασαμε σε αποτυχημενο νομαρχη της Ν.Δ.

Για τα ασθενοφορα τι να πουμε οτι ειναι απο την ιδρυση του ΕΣΥ τα ιδια ή οτι ακουσων ακουσων οταν ειναι για διακομιδη στη Αλεξανδρουπολη κρατανε τον ασθενη μεχρι τις δυο περιπου που τελειωνει η βαρδια ωστε να μεταφερει το γιατρο στη Αλεξανδρουπολη που διαμενει σα να ειναι ταξι.Συνηθως σε γυναικες συμβαινει αυτο που δεν εχουν διπλωμα οδηγησης μετατρεποντας ετσι το ασθενοφορο σε ταξι!

Αλλα και για την παθολογια τι να πεις.Για τους ασθενεις που στιβαζονται σε ραντζα μεσα στα δωματια και δε μπορεις ν΄ανασανεις ή για τις νοσοκομες που τις ψαχνεις σαν ειδος εν ανεπαρκεια.Και θυμαμαι οτι πριν λιγο καιρο μαλωναν για τις εφημεριες και τις αδειες τους.Προβλεπεται δυσκολο καλοκαιρι....

Πρεπει επισης να ξερει ο νεος ιατρος οτι το κρατος του φορτωνει την ευθυνη για ολες τις ανεπαρκεις και τα προβληματα των υπηρεσιων υγειας αφηνοντας τον ακαλυπτο.Ηδη μια ολοκληρη βιομηχνια λειτουργει σε αυτη την κατευθυνση προς οφελος των ιδωτικων ασφαλιστικων εταιριων,αφου επιβαλλεται στους γιατρους (κυριως του ιδιωτικου τομεα) για καλυψη σε αυτες σε περιπτωση ''λαθους''.Επιπλεον πολλα δικηγορικα γραφεια εξειδικευονται σε αυτα τα ''λάθη''.Προκειται δηλαδη για μεταφορα της ευθυνης ατομικα στο ιατρο.

Επισης να πουμε οτι το νοσοκομειο στελνει στην νομαρχια για ελεγκτες αγροτικους γιατρους χωρις να τους πληρωνει με τις φημες να οργιαζουν οτι υπαρχει διορισμενος ειδικος γιατρος γι αυτη τη δουλεια που δε παταει και πληρωνεται κανονικα!

Επισης συγκεκριμενο φαρμακειο με φαρμακοποιο που ειναι στο νομαρχιακο ψηφοδελτιο της Ν.Δ σε συνεργασια με ειδικο γιατρο γραφει τα ληγμενα φαρμακα σε συνταγες ωστε να τα ξεφορτωθει κερδιζοντας και επιβαρυνοντας τα ταμεια.Χρονια συμβαινει αυτο.

Η διοικηση παιρνει ασχετους για τραυματιοφορεις ικανοποιωντας κομματικα κριτηρια με μισθους πεινας γυρω στα 42Ο ευρω σε συνεργασια με τον εργολαβο που εχει αναλαβει το συνεργειο καθαριοτητας.Ειναι δηλαδη το γνωστο κολπο που συμβαινει σχεδον σε ολα τα νοσοκομεια της χωρας οπου ο καθε διoικητης λεει στον εργολαβο.Κοιτα θα αναλαβεις εσυ τη καθαριοτητα του νοσοκομειου αλλα μεσα στα ατομα που θα εχεις θα βαλεις και δυο δικους μου.Και φυσικα αυτοι οι δυο ενω κανουν δουλεια τραυματιοφορεα και πρεπει να περνουν μισθο γυρω στα 920 ευρω παιρνουν μισθο καθαριστριας 420 ευρω!

Να αναφερω εδω για συγκεκριμενο γιατρο νομαρχη παλιοτερα του Πασοκ που πριν χρονια ακουστηκε σε παγιδευμενο τηλεφωνο απο την εκπομπη Ζουγκλα του Τριανταφυλλοπουλου να λεει σε επιχειρηματια -Θελω 5 εκατομμυρια για μενα και 5 για τον επαρχο...Τα λογια περιτευουν...Μετα απο αυτο φυσικα εξαφανιστηκε απο τη πολιτικη σκηνη...Να πουμε τωρα για το δηθεν μεγαλο ονομα στο χωρο της χειρουργικης του Διδυμοτειχου που χρησιμοποιει χημειοθεραπευτικο υλικο πανακριβο απο καποια φαρμακευτικη εταιρια με τρελα κερδη γι αυτον φορτωνοντας το στα εξοδα του νοσοκομειου με τους περισσοτερους ασθενεις να πεθαινουν.Αλλα ειναι τυχαια η υποστηριξη του χειρουργου απο μεριδα στελεχων του ΠΑΣΟΚ,οταν ειναι γνωστο οτι η συζηγος του χειρουργου θα θεσει υποψηφιοτητα ως βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στις ερχομενες βουλευτικες εκλογες;Ποιο ειναι το κοστος της καθε χειρουργικης επεμβασης που επιβαρυνει το Ελληνικο Δημοσιο;Γιατι τα στελεχη και οι βουλευτες της Ν.Δ του νομου Εβρου τηρουν σιγη ιχθυος για το θέμα;Γιατι ο πρωην διοικητης του νοσοκομειου με τη στηριξη του φιλου του βουλευτη της Ν.Δ,καταφεραν να θαψουν τις αντιδρασεις των εργαζομενων; Επισης να αναφερω για τις υπαλληλους που δουλευουν στα γραφεια με το προγραμμα stage ανασφαλιστες με 8μηνες συμβασεις με μισθο μολις 480 ευρω!Προχθες συναντησα μια να εργαζεται σε καταστημα ρουχων ως πωλητρια οπου μου αναφερε οτι δε μπηκε στο προγραμμα γιατι εδω παιρνει περισσοτερα και ειναι και ασφαλισμενη.Ενω ειδα και μια αλλη υπαλληλο με stage να δουλευει και ως σερβιτορα σε μπαρ.

Τελικα ειναι μύθος ο ορος ''γενια των 700 ευρω΄'η' ισως να ηταν ετσι πριν 2-3 χρονια,θα ελεγα οτι τωρα φτασαμε στη ''γενια των ανασφαλιστων'' και στη ''γενια των 500 ευρω''.

Τελειωνοντας να αναφερθώ στην εκπομπη του Ευαγγελατου προ καιρου οπου ειχε εναν ελληνα ειδικευομενο στην Αγγλια οπου ανεφερε οτι παιρνει μισθο 4500 ευρω!Καντε συναδελφοι τη συγκριση με το δικο μας μισθο.Δηλαδη ποια συγκριση;Καλα που πηγαν ολοι αυτοι που μας ελεγαν για συγκλιση των μισθων;για ισχυρο ευρω;που πανηγυριζαν για την ΟΝΕ;Αυτο που εκανε τελικα η ΟΝΕ και το ευρω ηταν να μειωσει το μισθο μας, να αυξησει τις τιμες των προιοντων και να μειωσει την αγοραστικη ικανοτητα ολων των Ελληνων.

Και κλεινω αναφερωμενους στη μεριδα αυτων των ΄'καλων ανθρωπων'' που γνωρισα στο νοσοκομειο και στα κεντρα υγειας (και πολλοι απο αυτους ειναι της γενιας μας) οπου αυτοι συμφωνουν με ολους για να τα εχουν καλα με ολους.

Η γενια θα πρεπει να απολογηθει καποτε για αυτη τη σιωπη.Για αυτο το ''σωπα μη μιλας΄'.Για αυτο το φοβο.Για αυτον το φοβο του δουλου που τον κανει να συμφωνει σε ολα,να σιωπα να μην εχει αποψη για τίποτε.

Και ουτε μια στιγμη δε σκεφτεται οτι,με την αποχη του αφηνει το μελλον του σε χερια μοχθηρων και ανοητων ανθρωπων που θυσαυριζουν εις βαρος του.Ειναι ο παναρχαιος φοβος του δουλου που περιμενει τον Σπαρτακο να τον ξεσηκωσει και να τον απελευθερωσει απο τα αιωνια δεσμα του...και παραμενει επικαιρο το ερωτημα της δασκαλας προς ολους μας στο παρακατω στιχο του ποιητη:

Τι πρεπει να λεω στα παιδια,τι να διδασκω μεσ΄ την τάξη.Πως ολα ειναι μια χαρα ή πως ο κοσμος πρεπει ν 'άλλάξει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το μήνυμα...

Η ΝΔ εισέπραξε στις ευρωεκλογές ένα ηχηρότατο «χαστούκι», βλέποντας πτώση του ποσοστού της κατά 9,5 και 10 μονάδες έναντι των βουλευτικών του 2007 και των ευρωεκλογών του 2004, αντίστοιχα. Η αποδοκιμασία της αφορά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο των πολιτικών που εφαρμόζει, όσο και με τις συμπεριφορές που επιδεικνύουν τα στελέχη της. Οι 1.350.000 ψηφοφόροι των βουλευτικών του 2007 και οι 1.000.000 ψηφοφόροι των ευρωεκλογών του 2004 που της γύρισαν την πλάτη είναι η απόδειξη. Η ανατροπή, δε, του συσχετισμού εις βάρος της και υπέρ του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του δικομματισμού δηλώνει δύο πράγματα: Αφενός ότι πρόκειται για δύο κόμματα που λειτουργούν ως ανατροφοδοτούμενα συγκοινωνούντα δοχεία και αφετέρου ότι το ερώτημα που κάθε φορά τίθεται στο δικομματικό σκηνικό είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί στο ένα κόμμα για να ξαναφέρει στην κυβέρνηση το άλλο κόμμα...

*

Το ΠΑΣΟΚ πήρε κι αυτό το δικό του «μάθημα». Αν και θέλει να προβάλλει ως η «εναλλακτική λύση» απέναντι στη «χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος», είδε το ποσοστό του να πέφτει κάτω από εκείνο των βουλευτικών του 2007, και το σημαντικότερο: Περίπου 900.000 ψηφοφόροι που το ψήφισαν το 2007, τώρα το εγκατέλειψαν και επέλεξαν να ...αψηφήσουν το «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα που προσέδωσε στις ευρωεκλογές ο Γ. Παπανδρέου. Γεγονός που σημαίνει το πολύ απλό: Οι 4 μονάδες της διαφοράς που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στην ευρωκάλπη δεν μπορούν να κρύψουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει και ότι - ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες λόγω της κυβερνητικής φθοράς - υπολείπεται κατά τουλάχιστον 5 μονάδες από την πολυπόθητη αυτοδυναμία...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. με το ποσοστό και τις ψήφους που έλαβε, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο κίνδυνος του εθνικισμού και του ρατσισμού είναι υπαρκτός. Ο προκλητικά επιδοτούμενος λαϊκισμός, μαζί και ο αντικομμουνισμός, του Καρατζαφέρη από τα ΜΜΕ είναι ένα ακόμα στοιχείο της σοβαρότητας του προβλήματος. Είτε αυτές οι ψήφοι έχουν συγκυριακό χαρακτήρα καθώς βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αρκετές από αυτές σε συνθήκες βουλευτικών εκλογών θα «επαναπατριστούν» στη ΝΔ, είτε δηλώνουν μια ανθεκτικότητα στην αυθύπαρκτη κομματική έκφραση της ξενοφοβίας, είτε ενισχύουν σενάρια για συγκατοίκηση του ΛΑ.Ο.Σ με τη ΝΔ στην «κοινή πολυκατοικία» τους, πρόκειται για φαινόμενο που απαιτεί τη λαϊκή αφύπνιση.

Το ΚΚΕ έδωσε μια μάχη καταφέρνοντας να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια και τις πρακτικές των αντιπάλων του. Αντιμετώπισε το χυδαίο αντικομμουνισμό και την αισχρή προβοκάτσια. Δε λύγισε στη συντονισμένη επιχείρηση που ζητούσε τον εκτοπισμό του από την τρίτη θέση των πολιτικών συσχετισμών. Δεν επέτρεψε την περιθωριοποίηση των θέσεών του, και ταυτόχρονα ανέτρεψε το σχεδιασμό, που ήταν η άλλη όψη του ίδιου παραπάνω νομίσματος, να εμφανιστεί δηλαδή ως «μέρος του πολιτικού προβλήματος» στο πλαίσιο του «όλοι ίδιοι είναι». Η συνέπεια και η σταθερότητά του, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής, ανταμείφθηκαν ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα των αναλύσεών του, ότι η αντιμετώπιση του δικομματισμού δεν είναι ένα μονόπρακτο, ούτε ένα επικοινωνιακό πρόταγμα. Είναι και θα είναι το αποτέλεσμα της ανασύνταξης και της αναγέννησης του λαϊκού κινήματος, πρωτεργάτης του οποίου - όπως προκύπτει και από το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής - είναι το ΚΚΕ.

Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επισης να αναφερω οτι πολλες ιδιωτικες κλινικες και θεραπευτηρια σε Αθηνα και Θεσσαλονικη κυριως χρησιμοποιουν αλλοδαπους ιατρους κυριως απο τις πρωην ανατολικες χωρες με μειωμενους μισθους σε σχεση με τους Ελληνες.Αλλα στην ερευνα που διαβασα στο Βήμα οπου αναφερεται οτι περιπου 350 Ελληνες γιατροι και οδοντιατροι εργαζονται στην Μ.Βρετανια διαπιστωσα οτι και αυτοι σε σχεση με τους Αγγλους εργαζονται με λιγοτερο μισθο.Βεβαια ολα αυτα προερχονται απο τις επιπτωσεις της κοινοτικη οδηγιας Μπολκενσταιν που προβλεπει για τους μετακινουμενους εργαζομενους δικαιωματα και μισθο με βαση τη χωρα προελευσης και οχι τη χωρα υποδοχης.

Για τα υπόλοιπα που λες δεν έχω άποψη. Αποκλείεται οι Έλληνες γιατροί και Οδοντίατροι στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μόνο 350. Ίσως τόσοι να είναι οι Consultants. Και παρότι Άγγλο ψάχνεις με το ντουφέκι, τα ίδια λεφτά παίρνουμε - μερικές φορές και περισσότερα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ερώτηση κρίσεως: Γιατί να πάει να δουλέψει κάποιος στο Διδυμότειχο;

Μήπως βρίσκεις ευκολότερα θέση ?

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια της χρόνιας αναμονής υπό την γονική σκέπη ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει για όλους. Ο βιοπορισμός είναι αμείλικτη μέριμνα...

Εντούτοις, τι εκπαίδευση μπορεί να δώσει το νοσοκομείο του Διδυμότειχου, ώστε ο γιατρός, που θα κάνει την ειδικότητά του εκεί, να μπορεί ως ειδικός να σταθεί στα πόδια του και να μην μπλέξει με δικηγόρους λόγω ιατρικών λαθών;

Ποιος και γιατί να διακυνδινεύσει το μέλλον της σταδιοδρομίας του πηγαίνοντας στο Διδυμότειχο;

Είναι κι αυτό ένα ερώτημα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντούτοις, τι εκπαίδευση μπορεί να δώσει το νοσοκομείο του Διδυμότειχου, ώστε ο γιατρός, που θα κάνει την ειδικότητά του εκεί, να μπορεί ως ειδικός να σταθεί στα πόδια του και να μην μπλέξει με δικηγόρους λόγω ιατρικών λαθών;

Μπορούμε να φανταστούμε τι εκπαίδευση προσφέρει, αλλά πίστεψέ με, υπάρχουν απελπισμένοι που πάνε ακόμα και σε τέτοια μέρη ...

Όσοι έχουν τα φόντα (ή πιστεύουν ότι τα έχουν) και δεν θέλουν να περιμένουν, δοκιμάζουν την τύχη τους έξω.

Πάντως (και εξ' όσων γνωρίζω), το ξεκίνημα της Ειδικότητας σε ακριτικό νοσοκομείο είναι ταχύτερο, διαψεύστε με αν κάνω λάθος ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Να διαδηλώσει με αιτήματα που υπερασπίζονται τη ζωή του και τη δύναμη που του δίνει μόνο η οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια καλεί το λαό, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνοντας συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που σηκώνει κουρνιαχτό για δήθεν αναγγελία «κοινωνικών πακέτων», ελπίζοντας ότι θα σταματήσει τη λαϊκή αγανάκτηση για τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που αυξάνει μέρα με τη μέρα.

Σε ανακοίνωσή της, για το συλλαλητήριο, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Εργαζόμενοι, Ανεργοι, Συνταξιούχοι,

Μικροί Επαγγελματίες της πόλης, Φτωχοί Αγρότες, Γυναίκες, Νέοι,

Αναδιανομή της φτώχειας και νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα θα εξαγγείλει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. υλοποιεί την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, με το αντιλαϊκό μνημόνιο, ό,τι έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Σαρώνουν ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στη μόνιμη δουλειά, στο ανθρώπινο μεροκάματο και σύνταξη, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια.

Βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον των εργαζόμενων, ΟΛΩΝ των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα της νεολαίας, που θα ζήσει χρόνια μεσαιωνικής βαρβαρότητας.

Με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων και εφοπλιστών, τρομοκρατούν το λαό, χτυπούν το κίνημα των εργαζόμενων.

ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΑ ότι "σώζουν" την πατρίδα. Ληστεύουν τους εργαζόμενους, οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες, ξεριζώνουν τους μικρούς αγρότες, για να σώσουν τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Μόνο οι τελευταίοι πήρανε τα 63 από τα 110 δισ. ςυρώ του "δανείου - θηλιάς" της τρόικας που θα πληρώνει για δεκαετίες ο λαός μας.

Δε φταίνε μόνο τα σκάνδαλα (που μεγάλωσαν στο θερμοκήπιο των κομμάτων του κεφαλαίου). Η πολιτική διάσωσης των καπιτα - ληστών εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κρύβουν ότι φταίει η πολιτική - σκάνδαλο, που κάνει νόμο το κόψιμο μισθών και συντάξεων, για πιο φθηνή την εργατική δύναμη, τις φόρο - απαλλαγές και το χάρισμα δισ. ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο. Που κρίνει παράνομη κάθε αντίσταση σ' αυτήν την πολιτική.

Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ σημαίνει πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ αλλά στηρίζεται από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., που στήριξαν και ψήφισαν το εγκληματικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τα κόμματα που βλέπουν την ανάπτυξη στηριγμένη στο καπιταλιστικό κέρδος, που συνεχίζουν να ορκίζονται στον ευρωπαϊκό μονόδρομο, παρά τα όσα υποφέρει ο λαός απ' αυτόν.

Η πολιτική αυτή ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, αλλά στηρίζεται από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που τους ακολουθούν. Τάχθηκαν με τους εχθρούς των εργαζομένων, προσπαθούν να τους υποτάξουν στην κυβέρνηση και την τρόικα. Η τελευταία σύμβαση της ΓΣΕΕ για πραγματική ΜΕΙΩΣΗ μισθών κατά 5%, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Διευκολύνει την υλοποίηση όσων η κυβέρνηση και η τρόικα συναποφάσισαν.

Είναι προσφορά στο κεφάλαιο, ΠΡΟΔΟΣΙΑ για τους εργαζόμενους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, το ταξικό κίνημά τους, την απόφασή τους να ανατρέψουν την κατάσταση, να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στη γραμμή της αντίστασης, ανατροπής, της ταξικής αντεπίθεσης.

Το χρόνο που πέρασε, η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έδωσαν αποφασιστικούς αγώνες, συγκρούστηκαν με την αντεργατική θύελλα, απέκτησαν εμπειρία. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Το ΠΑΜΕ, περισσότερο από πριν, αναδείχτηκε σε εμπνευστή και οργανωτή των αγώνων, ελπίδα για τους εργαζόμενους. Αναδείχτηκε σε φόβητρο για την εργοδοσία και το πολιτικό της σύστημα, που εξαπολύει λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον του.

Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης (ιδιωτικοποιήσεις ΟΣΕ, ΔΕΗ, Υδρευση, Λιμάνια, Αεροδρόμια, αστικές μεταφορές κ.λπ., χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έκρηξη ανεργίας και φτώχειας, προετοιμασία του σχολείου της αγοράς, τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία, που κάνουν αδύνατη την επιβίωση της λαϊκής οικογένειας), οι αγώνες των εργαζόμενων να περάσουν από την άμυνα στη ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Οι εργαζόμενοι σαν ενιαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να μη δώσουν "συγχωροχάρτι" σε όσους "μαυρίζουν" τη ζωή τους. Να διορθώσουν την ψήφο του περασμένου Οκτώβρη. Να "τρομοκρατήσουν τους τρομοκράτες", να σαρώσουν τους δήθεν "ακομμάτιστους" συνδυασμούς, που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές που έρχονται. Κάθε άλλη στάση θα δώσει την "άδεια" στο πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας για νέα, βάρβαρα μέτρα.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΝΑ ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Να στηθούν εργατικές - λαϊκές επιτροπές αγώνα σε κάθε επιχείρηση, κλάδο και λαϊκή γειτονιά. Να αντιμετωπίζουν άμεσα ΟΛΑ τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας (την απόλυση και την προστασία των ανέργων, την κατάργηση εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση προβλημάτων επιβίωσης, την εμπορευματοποίηση και τους ταξικούς φραγμούς στην Υγεία και την Παιδεία, τις δημοκρατικές ελευθερίες που κινδυνεύουν). Να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, ιδιαίτερα με τις νέες γενιές εργαζόμενων. Οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν, να έχουν διάρκεια, σχεδιασμό, αντοχή και πολιτικό στόχο. Οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης ή ενός κλάδου δεν μπορούν μόνοι τους να πετύχουν λύσεις. Ο συντονισμένος πανεργατικός ταξικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος για να ακυρωθεί στην πράξη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι νόμοι του.

Η αποδυνάμωση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μνημονίου της, των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.

Ο πολιτικός στόχος των αγώνων όχι μόνο για εναλλαγή κομμάτων αλλά για ριζική αλλαγή πολιτικής και δρόμου ανάπτυξης, δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.

Οι αγώνες να σημαδέψουν στην καρδιά του προβλήματος, στην αιτία της κρίσης:Ττη συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, την ατομική - καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μεγάλα μέσα παραγωγής, το ότι οι εργαζόμενοι παράγουν για να πλουτίζει μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, η ΠΑΣΕΒΕ στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης, η ΠΑΣΥ στη φτωχή αγροτιά, το ΜΑΣ στους σπουδαστές. Να γίνουν βήματα για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων - μικρών επαγγελματιών της πόλης - μικρών αγροτών του χωριού, της μόνης ικανής να αλλάξει το δρόμο ανάπτυξης της χώρας.

Να βάλει, σχεδιασμένα από τους εργαζόμενους, τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία των εργαζόμενων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ "ΥΠΟΔΟΧΗ"

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Να αποτρέψουμε τις αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης

Με την κοινή ανακοίνωση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ ξεκινούν εξορμήσεις σε όλη τη χώρα

Με στόχο να μπει σχέδιο ώστε να μη μείνει λαϊκή γειτονιά όπου δε θα φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα για τα συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν σε όλη τη χώρα στις 23 του Σεπτέμβρη, ρίχνονται στη μάχη ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. Με κοινή ανακοίνωση που έχουν εκδώσει, ήδη καταρτίζεται πρόγραμμα εξορμήσεων σε όλη τη χώρα, με ζητούμενο να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στις 23 του Σεπτέμβρη, εμποδίζοντας τις νέες ληστρικές αυξήσεις σε φόρους, πετρέλαιο και ρεύμα. Αλλά και με επιδίωξη να δυναμώσει η λαϊκή κινητοποίηση, συσπείρωση και οργάνωση για το σύνολο των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Αλυσιδωτές οι συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια

Η κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ...

Ελα μαζί μας τώρα! Κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση για να τους σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο.

Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους.

Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι ένα λαϊκό νοικοκυριό θα πληρώνει επιπλέον από 500 μέχρι 900 ευρώ το χρόνο. Σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στοιχίζει περίπου 65 λεπτά το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης 1,20 ευρώ αντίστοιχα.

Ενα σπίτι σήμερα 60-100 τ.μ., με ένα φυσιολογικό χειμώνα στα αστικά κέντρα και τα χωριά της Νότιας, Νοτιοδυτικής και Νησιωτικής Ελλάδας, χρειάζεται το λιγότερο 1 τόνο πετρέλαιο το χρόνο για να θερμανθεί με σχετική επάρκεια. Δυσβάσταχτη θα γίνει η κατάσταση και για τις οικογένειες που έχουν στο σπίτι τους ηλικιωμένους, αρρώστους, βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς οι ομάδες αυτές είναι περισσότερο ευάλωτες στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη, ιδιαίτερα για τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά στη Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Τεράστιες θα είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού, αφού το κρύο και υγρό οικιακό περιβάλλον θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη ασθενειών, όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στο λεγόμενο υγιή πληθυσμό, αφού η θέρμανση στα σπίτια θα μειωθεί ή και θα διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Αλλο ένα πλήγμα θα δεχθούν επίσης οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, στην ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες. Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καθώς η επιβάρυνση της αύξησης θα ενσωματωθεί στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, π.χ. στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, στους χώρους επισιτισμού και αναψυχής.

Σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση, στα πλαίσια παράδοσης φιλέτων της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας γι' αυτό, προχωράει το προσεχές διάστημα σε ανατιμήσεις στα ήδη ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε νέες εκπτώσεις στα τιμολόγια για τα μονοπώλια και τις κατοικίες των αστών.

Πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, τα λαϊκά νοικοκυριά που θα καταναλώνουν οικιακό ρεύμα από 0 μέχρι 2.000 KWΗ το τετράμηνο θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις από 15% μέχρι 50% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και μάλιστα η μεγάλη αύξηση θα επιβληθεί στις χαμηλότερες καταναλώσεις, δηλαδή στους πολύ φτωχούς.

Ο ταξικός χαρακτήρας των βάρβαρων αυτών μέτρων γίνεται ακόμη πιο καθαρός, αφού, ταυτόχρονα, για κατανάλωση από 2.000 KWΗ και πάνω η τιμή του ρεύματος θα μειώνεται σταδιακά όσο πιο μεγάλη είναι η κατανάλωση. Νέα προνόμια δηλαδή για "πλούσια" νοικοκυριά και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μεγάλο χτύπημα θα δεχτούν και οι φτωχοί αγρότες, αφού προαναγγέλλεται η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος κατά 30%. Η αύξηση αυτή, πέρα από την επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου, θα τροφοδοτήσει και νέες ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Με δεδομένη όλη την εξαγγελλόμενη αφαίμαξη του λαού μέσα από τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., δηλώνει ότι θα μειώσει τη φορολογία των κερδών που πάνε κατευθείαν στις τσέπες των καπιταλιστών, τα "διανεμόμενα κέρδη", από 40% στο 24% και γι' αυτά που θα επενδύονται, "τα μη διανεμόμενα", για να αυγατίσουν τα κέρδη τους, από 24% στο 20%.

Τα φορολογικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων.

Γι' αυτό, λοιπόν, μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου. Ξέρουν ότι αγανακτείς και θυμώνεις, αλλά αυτό δεν τους φοβίζει. Υπολογίζουν ότι θα μείνεις μέχρι εκεί και ότι θα πιστέψεις τη μεγάλη απάτη τους ότι είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ.

Αιτήματα για την άμεση ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας

Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία.

Απαιτούμε:

Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.

Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Αμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Και ένα τραγουδάκι αφιερωμένο από μένα σε όσους βρέθηκαν με το ΠΑΜΕ στην πλάτεια Αριστοτέλους το προηγούμενο Σάββατο αλλά και σ'αυτούς που θα ερθουν στα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτεμβρη.

http://www.youtube.com/watch?v=42C56olEsqE

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

Επιτακτική η μαζική συμμετοχή με συσπείρωση στο ΠΑΜΕ

Προϋπόθεση για την επιτυχία της η αποκάλυψη του ρόλου και των επιδιώξεων της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στην Εκπαίδευση η εργασιακή ομηρία επεκτείνεται ταυτόχρονα με την εισβολή των πολυεθνικών στο σχολείο

Κρίσιμη σημασία αποκτά η επιτυχία της απεργίας στο Δημόσιο την ερχόμενη Πέμπτη, μετά και από το «πλαίσιο διαλόγου για το νέο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων που παρουσίασαν την Πέμπτη τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σε συνάντηση με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Το «πλαίσιο» αποτυπώνει την αποφασιστικότητα με την οποία δυναμώνει η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση, καθιστώντας καθήκον για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα να απεργήσουν και να διαδηλώσουν μαζικά με το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους απεργούς στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση παρουσίασε το αντεργατικό πλαίσιο ενός προαποφασισμένου διαλόγου, αφού οι αντεργατικές του επιδιώξεις προωθούνται ήδη, π.χ., μέσω του μνημονίου. Και η ΑΔΕΔΥ έτρεξε, παραμονές πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, να στρογγυλοκαθίσει στα τραπέζια του «διαλόγου» όπου αποφασίζονται πώς και πόσο γρήγορα θα πετσοκοπούν αυτά για τα οποία λέει πως παλεύει...

Αμοιβή με βάση το «παραγόμενο αποτέλεσμα»

Το «νέο μισθολόγιο» που προωθεί η κυβέρνηση βεβαιώνει ότι, μαζί με τις αλλαγές που γίνονται στη δομή και στη λειτουργία του κράτους ώστε να υπηρετεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τα μονοπωλιακά συμφέροντα, η αστική τάξη προωθεί ανάλογα μέτρα και για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Τα σημαντικότερα στοιχεία των κυβερνητικών σχεδίων είναι:

* Νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς: Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί για περικοπή της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο κατά 2,7 δισ. ευρώ. Αυτός θα είναι και ένας από τους στόχους του προσχεδίου για τον προϋπολογισμού του 2011 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Μάλιστα, πρότυπό της η κυβέρνηση έχει τους μισθούς πείνας που επιβάλλουν οι μεγαλοβιομήχανοι στον ιδιωτικό τομέα. Επισημαίνει όλο νόημα πως «το 2008 ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από το μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα». Για να «ζεστάνει» την προπαγανδιστική μηχανή που ήδη ξεκίνησε να μιλά για «ρετιρέ» (υψηλόμισθους υπαλλήλους), μοίρασε στοιχεία που καλλιεργούν την εντύπωση ότι για τα «ελλείμματα» φταίνε οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Αποσιωπά τα αδιέξοδα εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται κατά χιλιάδες στο δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα και είναι όμηροι συμβάσεων, προγραμμάτων stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές κτλ., που δεν έχουν όχι μόνο καλούς μισθούς αλλά ούτε και σταθερή δουλειά.

* Εξατομίκευση των όρων αμοιβής των εργαζομένων: Στόχος είναι «το νέο σύστημα αμοιβών» να συνδέεται με την «αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων», τη «σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων και την κατοχή των θέσεων ευθύνης», τις «γενικότερες συνθήκες εργασίας». Στόχος δεν είναι απλά η περικοπή της μισθολογικής δαπάνης. Είναι και η υπονόμευση του δικαιώματος των εργαζομένων να παλεύουν και να κατοχυρώνουν συλλογικά τα δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση επιδιώκει την απαξίωση του ίδιου του συλλογικού χαρακτήρα της οργάνωσης και των κατακτήσεων, την απομόνωση των εργαζομένων και τον εγκλωβισμό στη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», που είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη, μειώνει τις αντιστάσεις και τη δύναμη με την οποία μπορεί να αποκρούσει την επίθεση που δέχεται στα δικαιώματά του.

* Σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, αφού στόχος είναι το σύστημα αμοιβών να συνδέεται μεταξύ άλλων και με το «παραγόμενο αποτέλεσμα».

Αυτό το σημείο είναι χαρακτηριστικό της σημασίας που έχει η χειραγώγηση των εργαζομένων του δημοσίου για να εφαρμοστούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις.

Τι έρχεται και λέει ουσιαστικά η κυβέρνηση; Οτι, για παράδειγμα, άλλη αμοιβή θα έχει ο εκπαιδευτικός που εφαρμόζει πιστά την κυβερνητική πολιτική και ψάχνει χορηγούς για τα σχολεία και άλλη αυτός που παλεύει να έχουν όλα τα σχολειά ισότιμη χρηματοδότηση από το κράτος και με στόχο την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών. Αλλη αμοιβή θα έχει ο γιατρός που εφαρμόζει πιστά την κυβερνητική πολιτική και εξετάζει / θεραπεύει τον ασθενή ανάλογα με το αν και τι έχει να πληρώσει και άλλη ο γιατρός που αρνείται να αντιμετωπίσει τον ασθενή ως πελάτη και σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη.

Ολοι με το ΠΑΜΕ

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες η συστράτευση των εργαζομένων του δημοσίου με το ΠΑΜΕ γίνεται επιτακτική. Πρώτος άμεσος στόχος η δράση για την επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης. Για να απεργήσουν μαζικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και να διαδηλώσουν αποφασιστικά με το ΠΑΜΕ, που έχει αιτήματα αντίστοιχα των σύγχρονων αναγκών όχι μόνο των οικογενειών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά συνολικά του λαού. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πέμπτης (βλ. «Ρ» 1/10/2010) είναι σημαντικό εργαλείο για την αποκάλυψη των αντιπάλων των εργαζομένων και του δημοσίου, για την αποκάλυψη του ρόλου της ΑΔΕΔΥ. Πρέπει να μοιραστεί πλατιά, να γίνει βάση κουβέντας σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους εργασίας. Με προτεραιότητα τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, τους νέους και τις γυναίκες που βιώνουν ακόμα πιο άγρια τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να δοθεί βάρος στη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, στην αξιοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των Επιτροπών Αγώνα, με στόχο να ενισχυθεί η συστηματική τους παρέμβαση στο πλευρό των εργαζομένων.

Είναι κρίσιμη αυτή η απεργιακή μάχη. Πρέπει οι εργαζόμενοι στο δημόσιο να κάνουν θαρρετά βήματα για την οργάνωση της πάλης τους ενάντια σε όσους σκάβουν το δικό τους λάκκο αλλά και θέλουν να τους αξιοποιήσουν για να σκάψουν το λάκκο όλου του λαού. Βήμα που απαιτεί την αποφασιστική τους συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Την ένταση της ολόπλευρης δράσης (και πρώτα απ' όλα ιδεολογικοπολιτικής) για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ στο δημόσιο. Γιατί η διάδοση της πρότασης πάλης του ΠΑΜΕ μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη χειραφέτηση και ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων. Μπορεί να συμβάλει στο να αποκαλυφθεί ολοκληρωμένα πότε (και τελικά ποιο δημόσιο, με ποια τάξη στην εξουσία) το δημόσιο θα προστατεύει τις ανάγκες και των εργαζομένων σε αυτό και γενικά του λαού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Η δυσαρέσκεια πυροδοτεί νέες διεργασίες

Δυσαρέσκεια και προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από το βράδυ της Κυριακής, καθώς το αποτέλεσμα διέψευσε τις προσδοκίες τους για την υποτιθέμενη δυναμική της συνάντησης «της ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις απ' το σοσιαλιστικό χώρο». Συνολικά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πανελλαδικά απώλεια ψήφων που αγγίζει τις 80.000 σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009.

Στον απόηχο του αποτελέσματος δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θυμίζουν ότι η επιλογή του Αλ. Μητρόπουλου είχε συναντήσει τη διαφωνία ενός μεγάλου τμήματος του ΣΥΝ, που θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο. Στο παρασκήνιο ήδη εκδηλώνονται πιέσεις προς την ηγεσία για πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αποκατάστασης των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες, ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «ΝΕΤ») δήλωσε ότι ο ΣΥΝ «πλήρωσε το τίμημα των διαιρέσεων, των αρχηγισμών και των παραγοντισμών». Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος της αριστεράς δεν επικρότησε αυτή τη λογική, "βάζω το εγώ πάνω από το εμείς"» του Αλ. Αλαβάνου. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε της συνέχισης της προσπάθειας συνεργασίας με δυνάμεις προερχόμενες απ' το ΠΑΣΟΚ και δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σαν κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, παρατήρησε ότι, αν ο ΣΥΝ, η «Δημοκρατική Αριστερά» και ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριζαν μια κοινή υποψηφιότητα, αυτή ενδεχομένως θα ξεπερνούσε τον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ στην περιφέρεια Αττικής, τον Θ. Παφίλη.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη» για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε χτες ο Αλ. Αλαβάνος, το επιτελείο του οποίου αποτιμά την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμά της που δεν ευνοεί σχέδια που υπήρχαν για συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν, όπως λένε, εν ευθέτω χρόνω κι αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυβέρνηση και τρόικα να βρουν χιλιάδες απέναντί τους

Στο Σύνταγμα σις 6 μ.μ. και στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ., οι λαϊκές συγκεντρώσεις στις 15 του Νοέμβρη

Το ΚΚΕ, πριν ακόμα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, κάλεσε το λαό, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 15 του Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μέρα που φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η αναγκαιότητα αυτή γίνεται σήμερα διπλή, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής την άνοδο του ΚΚΕ και την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να κοροϊδέψει το λαό. Η θρασύτατη κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει τα εργατικά λαϊκά στρώματα να δείχνουν ανοχή στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, εξαιτίας της μεγάλης αποχής στις εκλογές, πρέπει να απαντηθεί στους δρόμους. Να πλημμυρίσει η πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα στις 6 το απόγευμα και το Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μαζί με τα ντόπια και διεθνή ΜΜΕ, προσπαθούν από το βράδυ κιόλας της περασμένης Κυριακής να παρουσιάσουν μαγική εικόνα σε σχέση με το αποτέλεσμα και το μήνυμα της κάλπης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσιάζουν την απώλεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου ψήφων από το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 από τη ΝΔ, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ κατά 75.000 σχεδόν νέες ψήφους, σαν επιβεβαίωση της εντολής του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να ματώνει το λαό!

Απ' αυτήν τη σκοπιά, τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, κανείς δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Η προκλητικότητα της κυβέρνησης, μαζί και τα δεδομένα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει μαζί της η τρόικα, σε πλήρη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους του, πρέπει να χτυπήσει συναγερμό. Να δείξει ο λαός ότι δεν πιάνουν τόπο οι εκβιασμοί και οι απειλές τους, η τρομοκρατία και το θράσος τους.

Να γίνουν βήματα στην οργάνωση του λαού στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές. Να γίνει το εκλογικό αποτέλεσμα λίπασμα για πιο δυναμικούς, μαζικούς και αποτελεσματικούς ταξικούς αγώνες, ενάντια στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιος και αν θελήσει να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα της Κυριακής με όρους καταγραφής, ουδείς μπορεί να διαφωνήσει: Νικητής αυτών των εκλογών είναι το ΚΚΕ.Πάρτε το χαμπάρι εσείς ορισμένοι παραπάνω: Νικητής αυτών των εκλογών είναι το ΚΚΕ και σε όσους τους πονάει αυτό τους εύχομαι ειλικρινά: «Περαστικά»!Περαστικά από τον 'V'!Στο θέμα μας τώρα:

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Λαϊκές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τη μέρα που έρχεται η τρόικα. Αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα

Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνησης νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Λαϊκές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αλικαρνασσός), στην Κομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο, στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και στη Δράμα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η ανάγκη να πλημμυρίσει ο λαός τη Δευτέρα τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στον απόηχο των προχθεσινών εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι ετοιμάζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας νέο χτύπημα στα Ταμεία.

Τα όσα απεργάζεται η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, θα βρεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την τρόικα και θα αποτελέσουν μέρος του νέου πακέτου μέτρων που θα σκάσει στην πλάτη του λαού μετά τις 15 Νοέμβρη, αν δε σταλεί βροντερό το μήνυμα ότι η πολιτική τους δεν απολαμβάνει καμιά ανοχή.

Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μην εφαρμόζουν μια κλαδική ΣΣΕ, ακόμα και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για να αβγατίσουν τα κέρδη τους και να χάσει μια και καλή η εργατική τάξη το στοιχειώδες δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει επίσης λόγο για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας», προαναγγέλλοντας νέους νόμους που ελαστικοποιούν την εργασία, σε συνέχεια εκείνων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού. Οι προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας ότι «το μη μισθολογικό κόστος στη χώρα μας είναι πολύ υψηλό και εξετάζουμε πώς μπορούμε πραγματικά να μειώσουμε αυτό το κόστος», αλλά και η παλιότερη δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου, τον περασμένο Αύγουστο, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές «μπορεί και πρέπει να μειωθούν», είναι ανάγκη να χτυπήσουν καμπανάκι.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν και πρέπει να δώσουν αποφασιστική συνέχεια στην πάλη για το εμπόδισμα και την ανατροπή την πολιτικής που θέλει ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη για το μεγάλο κεφάλαιο, είτε μέσω της μείωσης των μισθών είτε μέσω της χρηματοδότησής της από κρατικά κονδύλια, δηλαδή από τα λεφτά του ίδιου του λαού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα να βουλιάξει το Σύνταγμα

Στις 6 μ.μ. η λαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συναγερμός έχει σημάνει στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σε φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, για τις λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό.

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας, που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμα κύκλου της προαποφασισμένης επίθεσης σε βάρος του λαού, με μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Μια μέρα μετά την άφιξη της τρόικας, στις 16 και 17 Νοέμβρη, συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν - Γιουρογκρούπ), όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα νέα πακέτα που έχει ετοιμάσει για το 2011 και τα οποία θα έχουν τριπλάσια ένταση και αντιλαϊκή ορμή σε σχέση με αυτά που αφήνουν παρακαταθήκη από το 2010.

Την Πέμπτη 18 του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα «εξειδικευτεί» στη συνέχεια με νέας κοπής φοροληστρικά νομοσχέδια και άλλα βάρβαρα μέτρα.

Εχουν έτοιμα τα νέα μέτρα

Προπαγανδιστικό όχημα για να εκδηλωθεί η νέα επίθεση αποτελεί το νέο αναθεωρημένο έλλειμμα, το οποίο κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη αποφασίσει να το εμφανίσουν αυξημένο, για να ξεζουμίσουν στη συνέχεια το λαϊκό εισόδημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικοί παράγοντες, το έλλειμμα για το 2009, που θα δημοσιοποιηθεί από τη Γιούροστατ την ερχόμενη Δευτέρα, φτάνει μέχρι και 15,5% του ΑΕΠ ή 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από αυτό που οι ίδιοι «υπολόγιζαν» αρχικά. Με τέτοια και άλλα μαγειρέματα, ανεβάζουν την απόσταση για την εκπλήρωση των αντιλαϊκών στόχων που θέτει το μνημόνιο σε ποσά που ξεπερνούν τα 5,9 δισ. ευρώ.

Με μπαμπούλα αυτή την απόκλιση και με την τρομοκρατία ότι η τυχόν μη εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου θα σημάνει τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου (9 δισ. ευρώ το Δεκέμβρη), η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της θα προσπαθήσουν να γονατίσουν το λαό, οδηγώντας τον σε βαθύτερη χρεοκοπία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πληθαίνουν οι παρεμβάσεις τεχνοκρατών που ξετινάζουν την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα και ομολογούν ότι ο σκληρός πυρήνας των ανατροπών τώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, αν ο λαός δε βάλει φρένο με την πάλη του.

Μόλις την Τετάρτη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λ. Παπαδήμος, δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός της δραστηριότητας του κράτους, δηλαδή η εκχώρηση εδάφους στους μεγαλοεπιχειρηματίες και σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και επίσης η «απελευθέρωση των αγορών», δηλαδή οτιδήποτε θα μπορούσε να ζεστάνει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Να δείξει ο λαός τη δύναμή του

Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι επιτακτική ανάγκη να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και οι άλλες πόλεις, όπου το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια. Να βρει συνέχεια το αποφασιστικό βήμα που έκαναν χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, ψηφίζοντας το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περασμένη Κυριακή.

Να διατρανώσει ο λαός την αντίθεσή του στα άγρια μέτρα, να βγουν στο προσκήνιο των διεκδικήσεων τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Να σταματήσει τώρα το χαράτσι της περαίωσης και να παρθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, όλων των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και τρόικα να σηκώσουν χέρι στις συλλογικές συμβάσεις και στις συντάξεις, όπως σχεδιάζουν

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Οργάνωση της συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια

* Κοινή ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

* Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων ο τόπος συνάντησης για την κατάθεση στεφανιών

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στις γυναίκες να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, «με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.», απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΟΓΕ, ενόψει της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου. «Σας καλούμε», σημειώνεται, «να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα: "Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα"».

Οπως τονίζεται, «37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ».

Ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: «όταν ένας λαός θέλει, μπορεί!», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ., που δεν αλλάζουν. Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση».

Για να καταλήξει: «Είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, χωρίς εμάς κάθε τι θα πάψει να κινείται. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας. Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».Η κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο για το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, θα γίνει αύριο Τρίτη. Τόπος συνάντησης έχει οριστεί το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 6 το απόγευμα.

Ετοιμάζεται ο εορτασμός σε πολλές πόλεις

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα, στην Αθήνα το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι, σχολεία, αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος και μεμονωμένοι επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό κραδαίνοντας τα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σημασία τους για το «σήμερα». Ο τριήμερος εορτασμός αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχα, αγωνιστικές εκδηλώσεις γιορτασμού ετοιμάζονται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διοργανώνει την Τετάρτη 17 Νοέμβρη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το αμερικάνικο προξενείο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διοργανώνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Η οργάνωση της κινητοποίησης συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε καλέσει στις αρχές της βδομάδας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αντίστοιχα και στο Βόλο, το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, διοργανώνεται από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας.

Στη Μυτιλήνη, το ραντεβού του αγωνιστικού εορτασμού είναι την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς. Εκεί συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

Στην Κεφαλονιά, αύριο Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, με αφιέρωμα στο «ιστορικό της εξέγερσης», συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και το νόημα της ανεξαρτησίας σήμερα» και μουσικό αφιέρωμα. Την Τετάρτη, στην Κεφαλονιά θα γίνει η κεντρική εκδήλωση και πορεία στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Αργοστολίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να «μετατραπεί» σε νέο ηχηρό μήνυμα αντίστασης

Αρχισε χτες ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί αύριο με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία, στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ξεκίνησε, χτες, ο τριήμερος εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 37 χρόνια πριν, και τα αιτήματα του Νοέμβρη του 1973 παραμένουν ζωντανά και εμπνέουν τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Στο σύνθημα του Νοέμβρη του '73 «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» σήμερα «προστίθεται» και το σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Η αυριανή αντιιμπεριαλιστική πορεία, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη απάντηση στην πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, υπηρετώντας, πιστά, εκείνους που εκμεταλλεύονται, με κάθε τρόπο, το παρόν και το μέλλον του λαού.

Από χτες, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι προσέρχονται στο Πολυτεχνείο όχι απλά για να αφήσουν ένα λουλούδι σ' ένα «μουσείο» αγώνα, όπως θα επιδιώξουν να παρουσιάσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά γιατί βλέπουν πως «δεν πάει άλλο».

Αιτήματα επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε

Χθες, η Επιτροπή Εορτασμού έδωσε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), Ν. Τριανταφύλλου κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στον εορτασμό, τονίζοντας ότι τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση για τους εργαζόμενους, τους νέους και τα λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκε στις παρακαταθήκες του Νοέμβρη του 73, σημειώνοντας πως η κοινωνία για να πάει μπροστά χρειάζεται ρήξη που φτάνει στην ανατροπή. Στάθηκε, μάλιστα, και στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης περί «καταπολέμησης του εξτρεμισμού», που στοχοποιεί τα λαϊκά κινήματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Εκ μέρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) η αντιπρύτανης Α. Μοροπούλου είπε, μεταξύ άλλων, πως η κληρονομιά του Νοέμβρη δε θέλει το Πολυτεχνείο μουσείο, αλλά κέντρο αγώνα και δημιουργίας.

Οι αυριανές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Τον αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου διοργανώνουν σε πολλές πόλεις το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, μαζί με Επιτροπές Ειρήνης και αντιστασιακές οργανώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη το γιορτασμό διοργανώνει ο ΣΦΕΑ. Στις 5 μ.μ. από την Πολυτεχνική Σχολή θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο. Σε μαζική συμμετοχή καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία του νομού η ΚΟΘ του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα.

Τα αγωνιστικά ραντεβού στις άλλες πόλεις για τις αυριανές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί ως εξής:

Κομοτηνή, 4 μ.μ., στο πάρκο πίσω από την Περιφέρεια.

Ξάνθη, 5 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 4 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη.

Αλεξανδρούπολη, 5 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο.

Δράμα, 5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κοζάνη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Πτολεμαΐδα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Λάρισα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.

Τρίκαλα, 5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Χαλκίδα, 7 μ.μ., φανάρια Νεάπολης.

Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου.

Λιβαδειά, 7 μ.μ., πεζόδρομος.

Γιάννενα, 6 μ.μ., Δόμπολη (5.30 μ.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πολυτεχνείου).

Αρτα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία (Σκουφά).

Ηγουμενίτσα, 6 μ.μ., πεζόδρομος.

Κέρκυρα, 6 μ.μ., στο Ιστορικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας.

Ηράκλειο Κρήτης, 6.30 μ.μ., Λιοντάρια.

Ρέθυμνο, 6 μ.μ., Δημαρχείο.

Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Μυτιλήνη, 5 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Σάμος, 6 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου.

Κεφαλονιά, 6.30 μ.μ., πλατεία Αργοστολίου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ICEMAN TI MAΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ;ΕΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ ΒΡΕ,ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ! 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΖΟΥΝΕ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ.ΕΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΣΑΣ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΓΩ ΓΥΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ Μ 'ΕΧΕΤΕ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ελληνο-ιρλανδικό «θαύμα»

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τον θυμάστε τον «κέλτικο τίγρη της οικονομίας»; Ετσι αποκαλούσαν την Ιρλανδία στο ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη.

*

Μετά ήρθε η ΝΔ. Ηταν τότε, το 2007, που ο υπουργός οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, δήλωνε:

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συχνά τίθεται το δίλημμα σχετικά με το ποιο οικονομικό μοντέλο είναι το πιο κατάλληλο: είναι εκείνο που προβλέπει υψηλή φορολογία και υψηλές δημόσιες δαπάνες ή είναι εκείνο που επιδιώκει μικρότερο κράτος με χαμηλότερη φορολογία; Πιστεύω ότι στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να ακολουθήσουμε τη δεύτερη κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις, αυτή τη φορά στο ΙΟΒΕ, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:

«Ενα μοντέλο που θεωρώ ότι είναι πολύ κατάλληλο για να το μελετήσει κάποιος στα ελληνικά πλαίσια, είναι αυτό της Ιρλανδίας», τόνιζε...

*

Ηδη δε επί διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τον σημερινό στενό συνεργάτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου, οι τραπεζίτες είχαν δείξει τις προτιμήσεις τους.

Στην έκθεση της ΤτΕ για την ανταγωνιστικότητα, το 1999, η Ιρλανδία (μαζί με τη Σουηδία) καταγραφόταν ως «παράδειγμα χώρας».

Τελικά, τα κατάφεραν: Εκαναν την Ελλάδα σαν την Ιρλανδία (ή μήπως το αντίστροφο;)...

***

Το «πάθος», πάντως, με την Ιρλανδία, αποδεικνύεται διαρκείας. Πριν μια δεκαετία μάς την εμφάνιζαν εδώ στην Ελλάδα ως υπόδειγμα χώρας για το πώς θα ...ευημερήσουμε. Τώρα, μέχρι πριν λίγους μήνες, μας την εμφάνιζαν πάλι ως υπόδειγμα χώρας, αλλά αυτή τη φορά για το πώς θα... σωθούμε.

*

«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωνε ο φύλακας άγγελος της χώρας μας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Τρισέ, στις 7/12/2009 σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λίγες μέρες αργότερα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχε αναλάβει να διακινήσει πιο εύγλωττα τη συνταγή του ευρωτραπεζίτη για τη «σωτηρία» της Ελλάδας : «Τρισέ: Βήματα ανάλογα της Ιρλανδίας» («Εθνος», 25/1/2010).

*

Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωνε ο καλός αυτός άνθρωπος, αν η Ελλάδα έπρεπε να μιμηθεί ένα μοντέλο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων αυτό ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας, αφού - κατά τον Τρισέ πάντα - οι επιλογές της Ιρλανδίας αναγνωρίζονταν από όλους τους εταίρους.

Είναι οι ίδιοι εταίροι που τώρα οδηγούν και την Ιρλανδία, η οποία ακολούθησε τις συνταγές τους, στο ΔΝΤ...

*

Ποιο, όμως, είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας, τόσο την περίοδο των «παχέων αγελάδων» όσο και την τρέχουσα περίοδο της κατάρρευσης; Πώς από κέλτικος τίγρης μετατράπηκε σε «τιγράκι του τσίρκου», για να ασελγούν πάνω της οι «θηριοδαμαστές» του κεφαλαίου, όπως προσφυώς έχει γραφτεί;

*

Το «θαύμα» της Ιρλανδίας στηρίχτηκε στη μετατροπή της χώρας σε ένα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές που εξασφάλισαν φορολογικό συντελεστή επί των κερδών τους με όριο το 12,5% (αυτό δεν είναι το αίτημα του ΣΕΒ;)...

Το «θαύμα» συνίστατο στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων, στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, στη μετατροπή της χώρας σε ένα Ελ Ντοράντο για το διεθνές κεφάλαιο.

Ετσι προέκυψε η «ανάπτυξη».

Μόνο που δίπλα στους αριθμούς που ευημερούσαν, ο λαός της Ιρλανδίας είχε, ήδη, περιπέσει σε κατάσταση φτώχειας και μαζικής ανέχειας, ανασφάλειας και τραγικής υποβάθμισης της ζωής του.

*

Τώρα, η Ιρλανδία βιώνει την άλλη όψη του νομίσματος του ίδιου «θαύματος».

Αφού οι πολυεθνικές τη ρήμαξαν, η «φούσκα» έσκασε, τα δημοσιονομικά εκτροχιάστηκαν και μετά από μπόλικες δόσεις τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας (σας θυμίζει κάτι;)

ο ιρλανδικός λαός βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν μαζικά το δρόμο της μετανάστευσης (υπολογίζονται σε πάνω από 40.000 ετησίως), το μισθό του να μειώνεται έως και 30%, το βασικό συντελεστή του ΦΠΑ να εκτινάσσεται στο 21,5%, τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται κατά 7,5% εις βάρος του βασικού μισθού, τα επιδόματα ανεργίας να περικόπτονται, το ΑΕΠ να κατρακυλά κατά 7%, οι κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται στο 36% του ΑΕΠ.

*

Οι κοινές πορείες Ιρλανδίας - Ελλάδας δε σταματάνε εδώ.

Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι μπορούν να «επαίρονται» ότι και εκεί ο κρατικομονοπωλιακός τους καπιταλισμός δουλεύει ρολόι.

Ετσι, στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών στην Ιρλανδία, τα πακέτα των 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στους τραπεζίτες (σας θυμίζει κάτι;)

είχαν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα από 14% να έχει εκτιναχτεί στο 32% και το χρέος που το 2007 ήταν στο 28% του ΑΕΠ να εκτιμάται ότι το 2014 θα έχει φτάσει στο 135% του ΑΕΠ!

Κι όλα αυτά έγιναν για να αποφύγει η Ιρλανδία την... πτώχευση!

*

Με άλλα λόγια:

Η Ιρλανδία πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που υποτίθεται δε θα την πτώχευαν, και τελικά πτώχευσε (σας θυμίζει κάτι;)...

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5959996&publDate=20/11/2010

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Nα «οργώσουμε» τους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές συνοικίες. Το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει σε κάθε νέο, εργαζόμενο, άνεργο, να μπει σε κάθε σπίτι και κάθε μικρομάγαζο που συνθλίβεται από τη βάρβαρη πολιτική, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του. Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει σημαντική αναμέτρηση για κάθε άνθρωπο του μόχθου, οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι πιο μαζικές και μαχητικές από ποτέ. Ηρθε η ώρα να τραντάξει όλη η Ελλάδα με το σύνθημα «Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Η απεργία να γίνει ένα ακόμη βήμα στην οργάνωση του λαού, για την αντεπίθεσή του, για ανάπτυξη που θα καρπώνεται όλο τον πλούτο που παράγει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι και μετανάστες,

Ολοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Ολοι στη μάχη. Με το ΠΑΜΕ μπροστά να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία.

Ολοι στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Ολοι στη στάση εργασίας στις 25 του Νοέμβρη από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και το μήνυμά μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν διά πυρός και σιδήρου να επιβάλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μας οδήγησαν στη μαζική ανεργία και τη φτώχεια.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλη την εργατική τάξη.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι δεν παίρνει νέα μέτρα. Λέει ψέματα ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Λέει ψέματα ότι τελειώνουν οι θυσίες. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει.

Οι θυσίες ούτε τέλος έχουν, ούτε αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε: Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.

Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: Κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.

Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων με "μπλοκάκι".

Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες ΝΑΤΟικές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας, το μονόδρομο των μονοπωλίων της ΕΕ και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.

Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Η ΕΕ, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ο καπιταλισμός είναι ο κοινός εχθρός. Δεν αλλάζουν.

Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας για τα συμφέροντά τους δε θυσιάζουν μόνο τα λαϊκά δικαιώματα. Προωθούν επικίνδυνες συμφωνίες εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Λαϊκή συμμαχία, να εμποδίσουμε τη ΝΑΤΟποίηση, συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Μεγαλώνει, όμως, και η ανησυχία τους, όσο διαπιστώνουν ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, το ψέμα και ο αποπροσανατολισμός πιάνουν σε όλο και λιγότερους, όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές.

Οσο διαπιστώνουν ότι τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ιδιαίτερα σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους αγώνες και τη λαϊκή οργή, δε λειτουργούν ως ασφαλή για το σύστημά τους «αμορτισέρ».

Να κάνουμε τις ανησυχίες τους τρόμο και πανικό. Με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στα ταξικά συνδικάτα και με επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά.

Γυρίζοντας την πλάτη στα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς παντού και ιδιαίτερα στα συνδικάτα. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, κλάδο τον κλάδο, γειτονιά τη γειτονιά, η εργατική τάξη να ενώσει τις δυνάμεις της σε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Να στηριχτεί με εμπιστοσύνη στη δύναμή της. Αυτή είναι η μόνη γραμμή ενότητας και πάλης. Είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ. Στηριχτείτε με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ.

Γυρίζοντας την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συνολικά στους υποστηρικτές της ΕΕ.

Δυναμώνοντας το συντονισμό και την κοινή δράση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Αγώνας ενιαίος, μαζικός, αποφασιστικός, αγώνας ταξικός για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΓΣΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Η' ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΕΒ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΜΕGA.ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΜΕΓΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ ΓΣΣΕ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη 7 Δεκέμβρη και ώρα 5 μ.μ.

Κατά της επίσκεψης Στρος Καν και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να ακουστεί δυνατά ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ανεπιθύμητος για το λαό.

Να διαδηλώσουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.

Να αποδείξουμε ότι εδώ δεν υπάρχει ένας τρομαγμένος - υποταγμένος λαός έτοιμος να υποστεί αμέτρητες θυσίες και ταπεινώσεις προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έρχεται για να στηρίξει τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το προσωπείο που φορά, ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό του λαού και ότι τα άγρια μέτρα που στηρίζει είναι για τη σωτηρία της χώρας. Αυτοί νοιάζονται μόνο για συμφέροντα του κεφαλαίου και δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα, προκειμένου να τα πετύχουν.

Δεν υπάρχουν φιλολαϊκοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Και το ΔΝΤ και η ΕΕ είναι αποδεδειγμένα λυκοσυμμαχίες, που μαζί επιτίθενται με αγριότητα και ληστεύουν τους λαούς και λυσσαλέα ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας και το ποιος θα έχει το μικρότερο κόστος από την οικονομική κρίση.

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, σε καλούν στο συλλαλητήριο για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική, τα κόμματα, τους οργανισμούς, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αρνούνται να πληρώσουν την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Οτι οικοδομείται η λαϊκή συμμαχία και ο λαός περνά στην αντεπίθεση. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια.

Μονόδρομος για όλους τους λαούς είναι ο ξεσηκωμός κατά του ιμπεριαλισμού, των ΔΝΤ - ΕΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ολοι την Πέμπτη στην Ομόνοια

Να ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων

Σε συλλαλητήριο στην πλατεία Ομόνοιας καλεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για μεθαύριο, Πέμπτη, 9 Δεκέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σφαγή των μισθών των εργαζομένων. Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Ολοι και όλες την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια να ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στο υπουργικό συμβούλιο στις 9/12/2010 αποφασίζουν και επίσημα τη σφαγή των Συλλογικών Συμβάσεων.

Αυτό θα σημάνει γενικευμένη μείωση μισθών.

Αυτό θα σημάνει την ουσιαστική μείωση των μισθών λόγω αυξήσεων στους λογαριασμούς των πρώην ΔΕΚΟ, των αυξήσεων του ΦΠΑ, των αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, λόγω της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας και της Παιδείας.

Να εμποδίσουμε τώρα τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Τα μέτρα που ετοιμάζουν προσφέρουν επιπλέον λαϊκό μόχθο για τον κουμπαρά της πλουτοκρατίας.

Εκεί στοχεύουν και όχι στην αποτροπή των απολύσεων.

Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τις απολύσεις τις επιβάλλουν ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η γιγάντωση των μονοπωλίων, η δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

Η επιχείρηση καθολικής μείωσης του μεροκάματου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού οι καπιταλιστές αξιώνουν πλήρη κατάργηση ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών κ.ά.

Τα δεκανίκια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στη ΓΣΕΕ (πλειοψηφία ΓΣΕΕ) για μια ακόμα φορά απέρριψαν τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων.

Ο ξεπεσμός τους είναι τέτοιος που δηλώνουν υπερήφανοι που παζαρεύουν τους όρους κατάργησης των ΣΣΕ. Συνειδητά βάζουν πλάτη για την ισοπέδωση ενός "οχυρού" της εργατικής τάξης, αυτού των ΣΣΕ.

"Οχυρό" που χρόνια ήθελαν τα μονοπώλια να το κατακτήσουν ικανοποιώντας την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

Για να μην τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν να συνθλίβουν τα δικαιώματά μας.

Οργάνωση και λαϊκή αντεπίθεση να φρενάρουμε τώρα οποιαδήποτε μείωση μισθών ή απόλυση. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.

Να αποσυρθεί τώρα οποιοδήποτε σχέδιο κατακρεουργεί μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις.

Ολοι και όλες μαχητικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9/12/2010 στην Ομόνοια στις 6.30 το απόγευμα».

Και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία 15 Δεκέμβρη

Με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες θα φτάσει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες, που θα γίνει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά, καλούν τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη.

Το κάλεσμα που θα φτάσει σε κάθε λαϊκή συνοικία, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας είναι το εξής:

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια. Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη. Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Εργάτη, νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.

Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση - σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη,

Ακουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Ελα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Ελα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη μια νέα αρχή.

Εργάτη, εργάτρια,

Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.

Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Ελα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε,

Ελα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Εχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.