Jump to content

Αναστέλλει για μια εβδομάδα τη λειτουργία του το ΕΚΠΑ


mad  cow

Recommended Posts

Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια εβδομάδα, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την υπαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων του στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

«Εκφράζουμε την αγωνία μας» τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συγκλήτου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κάνοντας γνωστό ότι θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις τελευταίες δεκαετίες. Για πρώτη φορά, το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Απέναντι στο δίλημμα "μείωση της κρατικής επιχορήγησης ή διαθεσιμότητα" θα προτιμούσα σαφώς την περικοπή, μολονότι η επιχορήγηση έχει μειωθεί ήδη στο ήμισυ σε σχέση με το 2009» πρόσθεσε.

Ο κ. Πελεγρίνης υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνεται στο 1% των καλύτερων ανώτατων ιδρυμάτων στον κόσμο και παρουσίασε μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία προκειμένου να καταδείξει το γεγονός ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια υπολείπονται των ξένων τόσο σε διδακτικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο γενικός διευθυντής της διοίκησης του πανεπιστημίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστοιχούν 9,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές, στη Βρετανία 7,9, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μόλις 2.

Ως προς το διδακτικό προσωπικό, η αναλογία είναι 8,7 καθηγητές ανά 100 φοιτητές στις ΗΠΑ, 7,3 ανά 100 φοιτητές στη Βρετανία και μόλις 3,1 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία, καθώς υποστηρίζει με το προσωπικό του 66 κλινικές. Εάν παυθεί αυτό το προσωπικό, θα πληγεί η Δημόσια Υγεία. Σημαντική είναι επίσης η υποστήριξη που προσφέρει σε βιβλιοθήκες και ερευνητικά κέντρα» σημείωσε ο Θ. Πελεγρίνης, για να προσθέσει ότι το όφελος του κράτους μόνο από την προσφορά τού πανεπιστημίου στη Δημόσια Υγεία φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, το πανεπιστήμιο Αθηνών όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να χάσει υπαλλήλους, αλλά χρίζει άμεσης ενίσχυσης για να μπορέσει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον.

«Δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη στον υπουργό Παιδείας που είναι επίσης πανεπιστημιακός, αλλά σε μια πολιτική που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιστροφή» σημείωσε, για να κάνει γνωστό ότι η πρυτανεία θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, σε ακόμη μια προσπάθεια να αποτραπεί η υπαγωγή των διοικητικών υπαλλήλων της ανώτατης εκπαίδευσης στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της διοίκησης του πανεπιστημίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος επισήμανε ότι ενώ η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25%, η μείωση στη χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης έχει φτάσει το 52,5% και η μείωση του μισθολογικού κόστους, την πενταετία 2008- 2013, το 35,7%. «Η δυσαναλογία είναι εμφανής» υπογράμμισε.

Ως προς την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι αυτή γίνεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ αναφερόμενος ειδικά στις οικονομικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, ανέφερε ότι αυτές έχουν πιστοποίηση ISO, προσφέρουν δηλαδή υψηλών προδιαγραφών έργο.

Τέλος, η πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων, Νάνσι Μιχοπούλου τόνισε ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί «κόκκινη γραμμή». «Δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος» είπε.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας, ενώ έχουν προαναγγείλει δύο 48ωρες απεργίες γι' αυτή την εβδομάδα και μια πενθήμερη για την επόμενη. Σε ανακοίνωσή τους, καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές να μην προσέρχονται στις γραμματείες των σχολών για την εγγραφή τους.

Η περίοδος των εγγραφών ξεκινά την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 27 του μηνός.

(news247.gr)




This post has been promoted to an article
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και εξέτασε εκ νέου την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να τεθεί σε διαθεσιμότητα διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει καταφανώς το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, και εμποδίζει πλέον την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου προέκυψε επιπλέον ότι, ακόμα και με βάση τα κριτήρια που έθεσε το ίδιο το Υπουργείο, στο Ε.Κ.Π.Α. όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό, αλλά αντίθετα κατεγράφησαν σημαντικές ελλείψεις.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο επιμένει να απομακρυνθούν διοικητικοί υπάλληλοι, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση του επιπέδου σπουδών των φοιτητών/τριών, καθώς και του ερευνητικού έργου, με βάση το οποίο το Πανεπιστήμιο αξιολογείται διεθνώς. Αποτέλεσμα θα είναι η οριστική αδυναμία λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Για τους λόγους αυτούς, η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2013. Η περαιτέρω στάση του Ε.Κ.Π.Α. θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Αθήνα 9-9-2013

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 συζήτησε εκ νέου το θέμα της πολιτικής της διαθεσιμότητας του Διοικητικού Προσωπικού στο Ε.Κ.Π.Α. και λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδριών της Συγκλήτου σχετικά με αυτό το θέμα,
  • Το ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων της 17ης /9-2013,
  • Την επίσημη κατάθεση των πραγματικών στοιχείων για το Διοικητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ, βάσει του αλγορίθμου που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας, συμφώνως προς τα οποία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντιθέτως μάλιστα διαπιστώνεται η ύπαρξη σοβαρού ελλείμματος,
  • Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει το εύρος των δραστηριοτήτων του σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, σε ερευνητικό και κλινικό έργο και το πλήθος των διεθνών του υποχρεώσεων εάν εφαρμοστεί η πολιτική αυτή (εξυπηρετούμενος φοιτητικός πληθυσμός 65.682, μέλη ΔΕΠ 1.974, διοικητική υποστήριξη: τριών Γενικών Διευθύνσεων, τριών ανεξάρτητων Διευθύνσεων, 40 Γραμματειών Σχολών και Τμημάτων, 32 Βιβλιοθηκών ενοποιημένων σε 8 μεγάλες κεντρικές Βιβλιοθήκες, 66 Κλινικών, 174 Εργαστηρίων, 18 Μουσείων, κάλυψη αναγκών φύλαξης, καθαριότητας και συντήρησης κτηρίων).

Καθιστά σαφές ότι η πολιτική της διαθεσιμότητας στο ΕΚΠΑ οδηγεί το Ίδρυμα σε εκ των πραγμάτων λειτουργική απαγόρευση.

Ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να αναθεωρήσουν την πολιτική τους ως προς το μέτρο της διαθεσιμότητας για τα Α.Ε.Ι. της χώρας.

Συνεχίζει την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων φορέων και

Καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στη διατήρηση του ακαδημαϊκού κλίματος που θα επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας και την αποτελεσματική προβολή των θέσεων του Πανεπιστημίου.

Αθήνα 19-9-2013

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:

  • την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
  • ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.

Αθήνα 23-9-2013

Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προκλητική οικογενειοκρατία σε αυτά τα δημόσια Πανεπιστήμια!

Ίδια επίθετα παντού, όλα τα σόγια διορισμένα!

Αντιδρούν επειδή απολύουν τους αδιαφανώς και με νεποτισμό διορισμένους συγγενείς τους!

Ψάξτε επίθετα από Α, από Ε, από Σ, κτλ:

http://www.uoa.gr/epikoinwnia- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --prosbash/thlefwnikos-katalogos/anazithsh-me-eponymo-onoma-eswteriko-thlefwno.html

http://www.ntua.gr/gr_directory/bin/directory_byName.pdf

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η δημόσια παιδεία καταρρέει - τα πτυχία των κολεγίων αναγνωρίζονται - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/47094/I-dimosia-paideia-katarreei-ta-ptuxia-ton-kolegion-anagnorizontai#sthash.ZOsrkTVX.dpuf

Την ώρα που το ΕΚΠΑ κλείνει τις πόρτες του «επ΄ αόριστον» το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) προχωράει σε αναγνωρίσεις πτυχίων από ιδιωτικά κολέγια.

Εν μέσω περιόδου εγγραφών για τις ιδιωτικές σχολές και την ώρα που όλο και περισσότερα κρατικά πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, το ΣΑΕΠ προχωράει σε αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών τίτλων (MBA) σε απόφοιτους κολεγίων.

Τα πτυχία που αναγνωρίζονται αυτές τις ημέρες είναι κυρίως από Βρετανικά πανεπιστήμια, ωστόσο δεν πάει πολύς καιρός από την αποκάλυψη της Daily Mail περί ιδρυμάτων της Μεγάλης Βρετανίας που παρέχουν τίτλους με ελλιπή εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Βρετανία εδώ και χρόνια κατηγορείται ότι λειτουργεί ως βιομηχανία παραγωγής πτυχίων, αλλά τον Απρίλιο αποκαλύφθηκε ότι πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα προσφέρουν με το αζημίωτο ολοκληρωμένους τίτλους σπουδών με ελάχιστη παρακολούθηση από πλευράς φοιτητών.

Την ίδια ώρα ο δημόσιος τομέας στην παιδεία καταρρέει. Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα διακόψει επ' αόριστον την λειτουργία του ιδρύματος, διαμαρτυρόμενη για τον «διωγμό» 498 εργαζομένων, αφήνοντας έτσι 839 ανθρώπους να εξυπηρετούν 65.000 φοιτητές και 34 τμήματα. Θυμίζουμε ότι το ΕΚΠΑ μαζί με το Μετσόβειο και το ΑΠΘ παράγουν το 80% του ακαδημαϊκού έργου και συγκαταλέγονται (ανάλογα και με τις λίστες) στα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε αυτές τις ημέρες στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα στην παιδεία. Οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι βάζει λουκέτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα πιστεύουν ότι πολύ σύντομα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Το Δελτίο Τύπου της ένωσης κολεγίων μοιάζει καταρχάς πανηγυρικό αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση είναι εμφανές ότι οι πιέσεις προς το υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αιτήσεις αναγνώρισης είναι εκατοντάδες και οι διαδικασίες αργές, με αποτέλεσμα ακόμα και η αναγνώριση ενός MBA (που είναι ευκολότερη) να απαιτεί τρεις με τέσσερις μήνες.

Σε κάθε περίπτωση, η ταυτόχρονη αδυναμία του δημοσίου και η ταυτόχρονη ανακοίνωση αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων δεν είναι τυχαία. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τρέχουν να καλύψουν το κενό που αφήνει η κυβερνητική πολιτική. - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/47094/I-dimosia-paideia-katarreei-ta-ptuxia-ton-kolegion-anagnorizontai#sthash.ZOsrkTVX.dpuf
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών (18.10.2013)

Λόγω απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Παν/μιου δεν διενεργούνται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, της 18/10/2013, των Διοικητικών Υπαλλήλων του Παν/μιου η απεργία του Διοικητικού Προσωπικού συνεχίζεται και δεν διενεργούνται εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την από 1/10/2013 απόφαση της Συγκλήτου του Παν/μιου παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών έως και την 15η Νοεμβρίου 2013.

(uoa.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2013

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

Με αγωνία παρακολουθούμε την καθημερινή πλέον καταρράκωση του κύρους και τη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας. Θλιβόμαστε βαθειά για τους φοιτητές μας και ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους, για τους συναδέλφους μας και για τους διοικητικούς συνεργάτες μας. Είναι προφανές ότι το
Πανεπιστήμιό μας δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει την αποστολή του αν αφαιρεθούν, με τον τρόπο που προωθείται, 498 διοικητικοί υπάλληλοί του από τους 1.316 που διαθέτει συνολικά. Είναι εξαιρετικά επείγον να εξευρεθεί ρεαλιστική λύση στο θέμα αυτό. Επείγουσα όμως είναι και η εγγραφή των
πρωτοετών φοιτητών, η έναρξη του διδακτικού έργου και η διεκπεραίωση κρίσιμων για το ίδρυμα θεμάτων οικονομικής φύσης, προβλήματα τα οποία το Πανεπιστήμιό μας πρέπει άμεσα και επιτακτικά να αντιμετωπίσει.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει, προς όφελος του Πανεπιστημίου και του δημοσίου συμφέροντος γενικότερα, να βρουν διαύλους συνεννόησης και διαλόγου και να προχωρήσουν στους αναγκαίους συμβιβασμούς για τη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού, χωρίς δογματισμούς και προσφυγή σε εύκολες, αλλά καταστροφικές επιλογές. Συνεπώς:

Α. Ζητούμε στο διάλογο αυτό να ληφθούν υπόψη κριτήρια τα οποία βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, όπως:
α) Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι σήμερα είναι αποσπασμένοι σε διάφορους άλλους δημόσιους φορείς, όπως υπουργεία, οργανισμούς, άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης και επομένως δεν υπηρετούν στο ΕΚΠΑ, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των υπαλλήλων του. Οι υπάλληλοι αυτοί θα μπορούσαν να ενταχθούν, μέσω της κινητικότητας, στους φορείς όπου υπηρετούν.
β) Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών πλην όμως εργάζονται σταθερά σε άλλους ιδιωτικούς φορείς και επομένως δεν υπηρετούν στο ΕΚΠΑ, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των υπαλλήλων του.
γ) Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν σε φορείς που δεν έχουν σχέση ή έχουν έμμεση μόνο σχέση με το Πανεπιστήμιο, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των υπαλλήλων του. Οι υπάλληλοι αυτοί θα μπορούσαν να ενταχθούν, μέσω της κινητικότητας, στους φορείς όπου ήδη
υπηρετούν.
δ) Οι διοικητικοί υπάλληλοι για τους οποίους θα επιβεβαιωθεί ότι αδικαιολόγητα δεν εμφανίζονται στην υπηρεσία τους και επομένως, στην πραγματικότητα έχουν παύσει να υπηρετούν στο ΕΚΠΑ, ενώ συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των υπαλλήλων του.
ε) Οι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι τελούν σε καθεστώς πειθαρχικής δίωξης για σοβαρά παραπτώματα.
στ) Ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι ουσιαστικά απασχολούνται με καθήκοντα που δεν αφορούν αμιγώς το διοικητικό έργο και ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία προσωπικού. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν θα πρέπει να προσμετρώνται στον αριθμό των
διοικητικών υπαλλήλων.
ζ) Οι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μέχρι τέλους του 2013, του 2014 και του 2015, για τους οποίους θα μπορούσε νομοθετικά να ρυθμιστεί η δυνατότητα του ΕΚΠΑ, από ιδίους πόρους, να τους καταβάλει τη διαφορά μισθού, αν τεθούν σε διαθεσιμότητα, με χορήγηση εξαγοράς
συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τα χρόνια αυτά.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες υπολογίζεται ότι αριθμούν περί τους 400.

Β. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας:
α) να αιτιολογήσει την επιλογή του να εντάξει το ΕΚΠΑ στη διαδικασία διαθεσιμότητας και μάλιστα σε τόσο υπερβολικό βαθμό και να εκθέσει τα κριτήρια για την επιλογή των συγκεκριμένων κατηγοριών και αριθμών διοικητικών υπαλλήλων που ζητά να περιληφθούν σε αυτή,
β) να μην επιμείνει σε λύσεις «οριζόντιας» περικοπής διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες θα επιφέρουν μη αναστρέψιμες και σοβαρές βλάβες για το ίδρυμα,
γ) να παράσχει επιπλέον χρόνο διαλόγου, με αναστολή της εφαρμογής των μέτρων για μικρό διάστημα, διότι τώρα προέχει η άμεση και ομαλή επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου,
δ) να αποφύγει πολιτικές αυταρχικών λύσεων, σεβόμενο το δικαίωμα απεργίας των εργαζομένων και απέχοντας από την απειλή επιβολής κυρώσεων αμφιβόλου συνταγματικότητας,
ε) να αναθεωρήσει τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων που εντάσσονται στη διαθεσιμότητα (περίπου το 40%), αν τελικά αυτή αιτιολογηθεί, και να υιοθετήσει τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν, λαμβάνοντας μέριμνα για όσους υπαλλήλους του υπηρετούν σε άλλους
φορείς, να ενταχθούν, μέσω της κινητικότητας, στους φορείς αυτούς, καθώς και για όσους υπαλλήλους του συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2015 να εφαρμοστούν οι όροι που αναφέραμε.

Θεόδωρος Λιακάκος (Αντιπρύτανης), Θωμάς Σφηκόπουλος (Αντιπρύτανης), Μάριος Μπέζγος (Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής), Μιχαήλ Τσινισιζέλης (Κοσμήτωρ Σχολής (πρώην Ν.Ο.Π.Ε.), Θεόδωρος Φορτσάκης (Πρόεδρος Τμήματος Νομικής), Χαράλαμπος Χρυσανθάκης (Πρόεδρος Τμήματος
Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης), Βελουδία Σιδέρη Παπαδοπούλου (Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας), Απόστολος Νικολαΐδης (Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας), Γεώργιος Βουγιουκλάκης (Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Οδοντιατρικής), Γεράσιμος Μπονάτσος (Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής), Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης (Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής), Νικόλαος Μαλιάρας (Πρόεδρος Τμήματος Μουσικών Σπουδών), Γεώργιος Τόμπρας
(Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής), Ιωάννης Εμμανουήλ (Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών), Αντώνιος Καλοκαιρινός (Πρόεδρος Τμήματος Χημείας), Μιχαήλ Σταματάκης (Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Ιωάννης Σταυρακάκης (Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Πρόεδρος Τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε.).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Δελτίου Τύπου Συγκλήτου της έκτακτης συνεδρίας της 22ας Νοεμβρίου 2013

simantiko_38ea9f.png

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 22ας Νοεμβρίου 2013, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Εκφράζει για άλλη μία φορά τη σταθερή θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Συγκροτεί επιτροπή, υπό τον Πρύτανη, από τα μέλη της Συγκλήτου κ. Θ. Φορτσάκη Πρόεδρο της Νομικής Σχολής, Αθ.- Μ. Δημόπουλο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής και Ελ. Καραμαλέγκου Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, προκειμένου να απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, έτσι ώστε με παρέμβασή τους να οριστεί διαμεσολαβητής που θα συζητήσει με τα δύο μέρη προς άρση του απόλυτου αδιεξόδου και με σκοπό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον του Πανεπιστημίου και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.
  • Τα μέλη της Συγκλήτου εμμένουν στην απόφασή τους να θέσουν στη διάθεση του Πρύτανη τις παραιτήσεις τους, παρά την άρνηση του Πρύτανη να τις αποδεχθεί.

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.