Jump to content

Κάλεσμα για την αυριανή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας


V for Vendetta

Recommended Posts

ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Κάλεσμα για την αυριανή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας
kinhtopoihsh-ygeia-11.jpg?itok=zKxueLea

Σε συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ. καλεί με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Ο αγώνας ενάντια στην κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις πρέπει να δυναμώσει.

Συνεχίζουμε την πάλη για να μην κλείσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Με Λαϊκή Συμμαχία διεκδικούμε σύγχρονες, αναβαθμισμένες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια.

Η συγκυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο προχώρησε στις διαδικασίες κλεισίματος νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προχωράει στη διαθεσιμότητα 1.665 τουλάχιστον υγειονομικών, δηλαδή στον προθάλαμο των απολύσεων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και στις 23 Αυγούστου στην παναττική στάση και στη Θεσσαλονίκη δώσανε και δίνουν τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης και του κλεισίματος των μονάδων Υγείας.

Μαζί με δυνάμεις των Λαϊκών Επιτροπών, των σωματείων συνταξιούχων και άλλων εργατικών σωματείων δείχνουν το δρόμο για να γίνει η πάλη για την Υγεία υπόθεση όλου του λαού. Το μόνο δρόμο για να μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας εργαζόμενοι και ασθενείς.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σας καλούμε:

ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ

Να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά την πάλη. Να κλιμακώσουμε ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που στέλνει εμάς στην ανεργία και τη φτώχεια και τους ασθενείς στον Καιάδα.

Η μοιρολατρία δεν θα μας λύσει κανένα πρόβλημα. Η απογοήτευση του "τίποτα δεν γίνεται" είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας.

Είναι φανερό ότι κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει. Να πιστεύει ότι δεν θα τον αγγίξουν οι αλλαγές. Ότι τα μέτρα θα σταματήσουν. Ότι μετά τις αλλαγές στην Υγεία - Πρόνοια θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες.

Τα μέτρα θα συνεχιστούν. Τα νοσοκομεία της επαρχίας, ο ΕΟΠΥΥ, το φάρμακο είναι τα επόμενα θύματα. Στόχος των μέτρων είναι να αλλάξουν ριζικά οι εργασιακές σχέσεις στην Υγεία και όλο το Δημόσιο. Να ενισχυθεί η λειτουργία ως επιχειρήσεις ΑΕ σε όσα νοσοκομεία και ΚΥ απομείνουν από τις συγχωνεύσεις και την αλλαγή χρήσης, με φθηνούς εργαζόμενους και καταλήστευση των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία συνολικά. Έτσι διασφαλίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με αυτό τον τρόπο πληρώνουμε εμείς την κρίση που δημιούργησε η καπιταλιστική ανάπτυξη, η ανάπτυξη που μόνο στόχο έχει το κέρδος.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ.

Μέσα στα νοσοκομεία και ΚΥ η ΠΑΣΚΕ συνεχίζει το παιχνίδι δήθεν "διαφοροποίησης" από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Μαζί με τη ΔΑΚΕ τρομοκρατούν ότι πράγματι θα γίνουν απολύσεις (γιατί πριν εφησύχαζαν ότι θα εξαιρεθούμε) για να πουλήσουν προστασία στους εργαζόμενους ότι αυτοί θα τους "σώσουν". Αποδέχονται την αξιολόγηση-σφαγείο με "αξιοκρατικά κριτήρια". Κάνουν προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του σχεδίου κατάργησης και αλλαγής χρήσης νοσοκομείων. Κρύβουν ότι τα μέτρα είναι στρατηγικός στόχος της ΕΕ και της κυβέρνησης, γι’ αυτό λένε ότι το πρόβλημα είναι ο υπουργός που είναι αναξιόπιστος.

Η ΔΑΚΕ επιπλέον σπέρνει ρατσιστικό δηλητήριο, όπως και η Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τους μετανάστες ως το βασικό πρόβλημα του τομέα Υγείας. Άξιος ο μισθός και των δύο για την επιχείρηση πλήρους αποπροσανατολισμού και υποταγής.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που για άλλη μία φορά με ψευτοεπαναστατικές κορόνες και προτάσεις για απεργίες διαρκείας, για λόγους "ζύμωσης" και "διαπαιδαγώγησης" (με αρχή την 3η Σεπτέμβρη για να συμβολίσουν και την "ΠΑΣΟΚοποίηση" του ΣΥΡΙΖΑ), πλειοδοτούν στις μορφές του αγώνα. Στην πράξη, όμως, μαζί με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ οδηγούν στον εκφυλισμό τους.

Ανέχονται τη λογική του "χαμένου μεροκάματου", τη λογική "δεν αντέχουμε να απεργήσουμε" και, στη βάση αυτή, προτείνουν μορφές πάλης χωρίς "κόστος", κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση και προετοιμασία, βάζοντας εμπόδια στην επιτυχία τους στα πρωτοβάθμια σωματεία. Απεργίες χωρίς απεργούς, αρκεί ντόρος να γίνεται. Προσπαθούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οι όποιες κινητοποιήσεις να υπηρετήσουν την αλλαγή της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, καλλιεργώντας αυταπάτες πως θα είναι για το "καλό μας", και όχι να διαμορφώνουν προϋποθέσεις ριζικότερων ανατροπών στην οικονομία και στην κοινωνία.

Θέλουν κυβερνητική αλλαγή για να υπηρετηθεί η "η υγιής επιχειρηματικότητα" και η "καλή" ανάπτυξη "αλά Ομπάμα", κοροϊδεύοντας ότι έτσι θα σωθούμε. Για πολλοστή φορά επιχειρούν να στήσουν εικονικά συντονιστικά, χωρίς ΓΣ, χωρίς τους εργαζόμενους. Εχθρεύονται οτιδήποτε έχει να κάνει με τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας στην Υγεία - Πρόνοια.

Είναι κάλπικοι και υποκριτές στο σύνολό τους όταν φωνάζουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και στο κλείσιμο των νοσοκομείων, γιατί ταυτόχρονα στηρίζουν την επιχειρηματική δράση και την πολιτική της ΕΕ. Δηλαδή την πολιτική που κρατά έτσι και αλλιώς τα νοσοκομεία κλειστά για την πλειοψηφία του λαού, που δεν έχει να πληρώσει. Τους υγειονομικούς άνεργους ή πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις Υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Απέναντί μας το επόμενο διάστημα έχουμε νέα μέτρα. Πλειστηριασμούς σπιτιών, φόρους, χτίσιμο του σχολείου της αμορφωσιάς, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διάλυση και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Συνεχίζουμε την πάλη. Οργανώνουμε σε κάθε σωματείο ΓΣ, περιφρουρούμε τους αγώνες μας.

Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει - να μη συγχωνευτεί! Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πλήρη κρατική χρηματοδότηση της Υγείας - Πρόνοιας. Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που θα απαντάει πραγματικά σε όλες τις λαϊκές ανάγκες Υγείας. Για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία.

ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό είναι το όπλο των υγειονομικών για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια. Για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Mαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία (VIDEO)
Ενάντια στις διαθεσιμότητες
Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία ενάντια στις διαθεσιμότητες και το κλείσιμο νοσοκομείων που προωθεί η κυβέρνηση.

Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκεσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι συμμετείχαν και στην 4ωρη στάση εργασίας (11.00-15.00) που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ακολούθησε πορεία, η οποία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο βρισκόταν υπό συμβολική κατάληψη από σχολικούς φύλακες που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση επίσης ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Η πορεία και η συγκέντρωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία ήταν μαζική και συμμετείχαν εργαζόμενοι από μια σειρά νοσοκομεία όπως το «Σισμανόγλειο», το «Αμαλία Φλέμιγκ», το «Αγία Βαρβάρα», το «Άγιος Σάββας», το «Θριάσιο», η «Πολυκλινική», το «Αγία Όλγα», το Νοσοκομείο Κορίνθου, το Νοσοκομείο «Πατησίων».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, χρόνιοι πάσχοντες, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Στο πλευρό των εργαζομένων παρευρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απηύθυνε και η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Η αγωνιστική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την πορεία να καταλήγει στη Βουλή.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες αποφάσισε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία καλούσε στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών σε όλη τη χώρα.

Συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Υγεία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Εκεί έφτασαν με πορεία και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παναγία» και η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.

Νωρίτερα, στο Νοσοκομείο «Παναγία» περιόδευσε και συζήτησε με τους εργαζόμενους η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί έξω από το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Μετά από απαίτηση των συγκεντρωμένων, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα στο κλείσιμο του «Παναγία» και στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων.

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.