Jump to content

Χωρίς ρεύμα και νερό και σήμερα η Σαντορίνη


V for Vendetta

Recommended Posts

Χωρίς ρεύμα και νερό και σήμερα η Σαντορίνη

Χωρίς ρεύμα και νερό έμεινε και χτες η Σαντορίνη, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, μέχρι αργά το βράδυ αναμενόταν να έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτροδότησης αλλά και υδροδότησης του νησιού. Οπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή, ο Α. Ζώρζος, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης, δόθηκε περιοδικά σε όλο το νησί ρεύμα, με τα χωριά να έχουν ηλεκτρικό για περίπου 1,5 ώρα και χτες αναμενόταν να συνδεθούν γεννήτριες που θα έδιναν ρεύμα σε όλες τις περιοχές.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι τη βλάβη προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη αιτία, μιλώντας όμως για την ουσία του προβλήματος και για το γεγονός ότι ολόκληρο νησί έμεινε χωρίς ρεύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανέφερε ότι χρειάζεται μια γενναία επένδυση από τη ΔΕΗ, ώστε να υπάρχουν εφεδρείες που θα αποκαθιστούν τη ζημιά αμέσως σε παρόμοιο πρόβλημα. Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος περισσότερο προσπαθεί να διασκεδάσει τις επιπτώσεις από τη διακοπή του ρεύματος, αφού είναι απόλυτα δεδομένο ότι η «Ανώνυμος Εταιρεία ΔΕΗ» σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιου είδους επενδύσεις προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης. Το αντίθετο μάλιστα. Οι κάτοικοι των νησιών βιώνουν ταυτόχρονα τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων στο ρεύμα και τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τη ΔΕΗ, στοιχεία που αποτελούν την άμεση συνέπεια της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης, της πολιτικής, δηλαδή, που αποβλέπει στην αδιάλειπτη αύξηση της κερδοφορίας της, ώστε να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματιών που κατέχουν τα πακέτα μετοχών της.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τη Σαντορίνη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέσσερις υπάλληλοι της ΔΕΗ παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Επιχείρησης στην περιοχή Μονόλιθος, του Δήμου Θήρας. Τη φωτιά, που προκάλεσε εκτενείς υλικές ζημιές σε γεννήτριες και καλωδιώσεις του εργοστασίου, αντιμετώπισαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σημειώνεται πως ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με ανακοίνωσή του τονίζει πως γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και ζητά τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ΔΕΗ χει βυθίσει στα σκοτάδια τη Σαντορίνη και πολλά χωριά της Περιφέρειας και ονειρεύεται να βυθίσει στα σκοτάδια κι ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη!

Το ξέσχισμα σε παχυλές αποζημιώσεις θα τη συνεφέρει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.