Jump to content

Κινητοποίηση στις 23 Αυγούστου για καταργήσεις νοσοκομείων


V for Vendetta

Recommended Posts

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Κινητοποίηση στις 23 Αυγούστου για καταργήσεις νοσοκομείων - διαθεσιμότητες
Κάλεσμα να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και να γενικευτούν οι κινητοποιήσεις
«Καταργούν 8 δημόσια νοσοκομεία. Κλείνουν εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια. Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 1.618 υγειονομικούς.Και αυτά είναι μόνο η αρχή...».
Κάλεσμα να αποτρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια για καταργήσεις μονάδων Υγείας και διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων απευθύνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων. Στις 23 Αυγούστου, οπότε θα δημοσιευτούν τα ονόματα όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείαςστις 12 το μεσημέρι και το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν. Να θυμίσουμε πως το Σωματείο Εργαζομένων στην «Πολυκλινική» έχει αποφασίσει μετά από Γενική Συνέλευση 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας.
Στο κάλεσμα αναφέρεται:
«ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.
Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Λένε ψέματα ότι έτσι θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες Υγείας, αφού με την κατάργηση νοσοκομείων θα κλείσουν εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια και θα μεγαλώσουν οι ουρές, οι αναμονές και η ταλαιπωρία ασθενών και εργαζομένων στα υπόλοιπα νοσοκομεία.
Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση. Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων είναι μέτρα που περιλαμβάνονται χρόνια στα προγράμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και στις αποφάσεις της ΕΕ.
ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ και σε άλλες μονάδες Υγείας, γιατί αυτό επιβάλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για:
  • Περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Μείωση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας, για να ελαττώσουν το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος", να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.
  • Να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα.
Οσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα ασθενών και υγειονομικών ενάντια στον κοινό πραγματικό εχθρό: Τα μονοπώλια και το κράτος τους. Για να αποτρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια για καταργήσεις μονάδων Υγείας και διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων.
Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία».
Το θράσος γεννάει τους τυράννους
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κινητοποιήσεις την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων καλύπτει την 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, ενώ οι υγειονομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην οδό Αριστοτέλους.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«Δε θα περάσει το έγκλημα ενάντια στη δημόσια υγεία»
20/8/2013
8c8f6bdefdd328dbab0dc1f1d7cda32f_L.jpg

Ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα... βαριανασαίνει, οι ανασφάλιστοι ολοένα και αυξάνονται και όλη αυτή η μέγκενη έχει πιάσει σφικτά και όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία της χώρας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης τετράωρη στάση εργασίας, βγάζουν κραυγή αγωνίας και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την έννοια τη δημόσιας υγείας...

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της 3ης ΚΑΙ 4ης ΥΠΕ που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 16, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα λουκέτα και την κινητικότητα των 235 ατόμων σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Με τα συνθήματα τους κατηγορούσαν τον υπουργό Υγείας πως δείχνει διατεθειμένος να «βάλει φωτιά» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούσαν να ενημερώσουν περαστικούς καθώς είχε στηθεί και μικροφωνική εγκατάσταση.

ergazomenoi-aristotelous1.jpg

Χάνονται κλίνες

Στη συγκέντρωση το παρόν έδωσαν εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Παναγία». Γιατροί και προσωπικό διαμαρτυρήθηκαν για τις 200 δημόσιες νοσοκομειακές κλίνες που θα χαθούν. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία», Ελένη Μπακιρλή, που μίλησε στην EgnatiaPost, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν 72 γιατροί του νοσοκομείου, 107 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και 65 άτομα από τη Euromedica. «Στόχος είναι να καταργηθεί η δημόσια υγεία και να οδηγήσουν τους πολίτες σε ιδιωτικούς ιατρούς. Διαπράττουν έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας », δήλωσε η κα Μπακιρλή.

«Είμαστε απλήρωτοι έξι μήνες. Είμαι καρκινοπαθής και μας απολύουν με το έτσι θέλω», δηλώνει στην EgnatiaPost η Ελένη Κοτρούλη, εργαζόμενη από τη Εuromedica που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με την ίδια δεν έχει υπογραφεί ανανέωση της σύμβασης με τον όμιλο.

Σταμάτησαν οι εφημερίες

Με το δικό τους πανό αντέδρασαν και οι εργαζόμενοι από το Δερματολογικό Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που δέχτηκαν τις συνέπειες από τις αλλαγές στον χάρτη της υγείας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Κωνσταντίνα Καριώτου, 37 άτομα θα μεταφερθούν στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». «Το νοσοκομείο λειτουργεί προσωρινά. Οι εφημερίες σταμάτησαν. Η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων μας», τονίζει χαρακτηριστικά η κα Καριώτου.

Την αγωνία τους για το αν θα τεθούν τελικά σε διαθεσιμότητα εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε συνάντηση που είχαν οι διαμαρτυρόμενοι με τον υποδιοικητή της 3ης ∆ΥΠΕ (Μακεδονίας), Παναγιώτη Νάνο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΨΝΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Νάνο, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα όταν ο τελευταίος απέκλεισε τις απολύσεις εργαζομένων του ΨΝθ, τονίζοντας πως δε θα μπει λουκέτο. «Δεσμεύομαι δημόσια πως δε θα απολυθεί κανείς από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Η μόνη αλλαγή που θα υποστεί θα είναι η μετακίνηση μιας κλινικής στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος», τόνισε ο υποδιοικητής της 3ης ∆ΥΠΕ.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Καπιλάρης που εργάζεται στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος δήλωσε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στο νοσοκομείο για να δεχτεί τη μεταφορά της κλινικής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Νάνος προσθέτοντας: «Μιλάμε για προθέσεις. Δε θα γίνει αύριο η μεταφορά».

«Όταν τα πάρκα γεμίσουν με ψυχιατρικούς ασθενείς, τότε θα καταλάβουν ποια είναι η αξία του ψυχιατρικού νοσοκομείου και των εργαζομένων του», δήλωσε στην EgnatiaPost o Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων από το ΨΝΘ, ενώ αποχώρησε από τη συνεδρίαση φανερά εκνευρισμένος.

Όλοι οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν ξανά στην Αριστοτέλους, ακολουθώντας το δρομολόγιο Τσιμισκή - Βενιζέλου - Εγνατία.

ergazomenoi-aristotelous4.jpg

Μαζική η παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά με δικό τους μπλοκ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Με τα πανό, τα συνθήματα και τις ομιλίες τους, κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την απόφαση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, με μαζικές, ουσιαστικές γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα πιέσουν τις ηγεσίες να ακολουθήσουν με ανάλογες αποφάσεις. Ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας θα κριθεί από τη μαζική συμμετοχή όλων στον αγώνα και πάνω από όλα αν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά και γίνει αγώνας όλου του λαού για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους.

Αντιδρούν στα λουκέτα και τις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο νοσοκομείων, μείωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων. Στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση καταργεί εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια, καταργεί κλινικές, κλείνει τα νοσοκομεία ΠΑΝΑΓΙΑ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ και ακρωτηριάζει το Ψυχιατρικό, καθώς ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι 61 εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τίθενται σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα μέσω της δραστικής μείωσης τμημάτων, κλινών και οργανικών θέσεων του νοσοκομείου. Με το κλείσιμο του νοσοκομείου Παναγία χάνονται 220 κρεβάτια, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 107 νοσηλευτές και όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου εκτός από τους 15 που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Επίσης πετιούνται στην ανεργία οι 65 εργαζόμενοι που απασχολούνται στο νοσοκομείο μέσω του ομίλου «EUROMEDICA». Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα άλλα νοσοκομεία.

Εγνατία ποστ και http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγκέντρωση ενάντια σε κατάργηση νοσοκομείων - διαθεσιμότητες

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας

Απάντηση στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων δίνουν την Παρασκευή υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνιοι πάσχοντες με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Απόφαση για στάση εργασίας έχουν πάρει τα σωματεία της «Πολυκλινικής», του «Θριάσιου», του «Αγία Βαρβάρα», του «Ευαγγελισμού» (11 π.μ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας), ενώ χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 4ωρη Παναττική στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) και καλύπτει την απεργία που έχουν προκηρύξει σωματεία νοσοκομείων νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης, τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν αναγγείλει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο κάλεσμά της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Οι συνταξιούχοι στη χώρα μας έχουν δεχθεί τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα σε όλα τους τα δικαιώματα». «Οι συντάξεις που πληρώθηκαν με το αίμα της ζωής τους έγιναν προνοιακά βοηθήματα. Οι παροχές Υγείας που πληρώνονται αυξημένες και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους, δεν έχουν στην ουσία κανένα αντίκρισμα, αφού υποχρεώνονται για την Υγεία και τα φάρμακα να πληρώνουν από την αρχή» και «ένα μέρος σήμερα αδυνατεί να πληρώσει για τα νοσήλια και τα φάρμακα». Τα νέα μέτρα, σημειώνει, θα οξύνουν την κατάσταση και παραδίνουν τα δημόσια νοσοκομεία στην πλήρη εμπορευματοποίηση.

«Τώρα απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης», τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν η Υγεία να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να παρέχονται δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Διαδηλώνουν εργαζόμενοι κι ασθενείς

Στις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν στις 12 το μεσημέρι υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, χρόνιοι πάσχοντες, ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και τους λαϊκούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Απόφαση για στάση εργασίας έχουν πάρει τα σωματεία της «Πολυκλινικής», του «Θριάσιου», του «Αγία Βαρβάρα», του «Ευαγγελισμού» (11 π.μ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας). Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 4ωρη Παναττική στάση εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) και καλύπτει την απεργία που έχουν προκηρύξει σωματεία νοσοκομείων νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στο μεταξύ, όλο και πληθαίνουν οι σύλλογοι και οι φορείς που ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά,Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ,Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Σήμερα το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά έχουν προγραμματίσει μαζικές εξορμήσεις στα νοσοκομεία Νίκαιας, «Τζάνειο» και «Μεταξά», απευθύνοντας κάλεσμα σε ασθενείς και εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με Γενική Συνέλευση ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας προκήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) και καλούν στη συγκέντρωση έχοντας προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών 2). Σε ανακοίνωσή τους καλούν τα σωματεία - μέλη τους να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να γίνει η Παρασκευή Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ επιταχύνουν και κλιμακώνουν την αντεργατική τους επίθεση. Τσακίζουν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, σφυροκοπούν αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζουν και διαλύουν υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά για αυτές τις υπηρεσίες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Υγεία (VIDEO)

Πρώτη απάντηση στην κατάργηση νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα 1.618 εργαζομένων έδωσαν υγειονομικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, χρόνια πάσχοντες, με την ιδιαίτερα μαζικήκινητοποίηση που διοργάνωσαν σήμερα, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή, διεκδικώντας να δοθούν χρήματα από το κράτος ώστε να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και να αναπτυχθούν δομές Υγείας με δωρεάν πρόσβαση όλων.

Μεγάλη η συμμετοχή στη συγκέντρωση

Πλήθος σωματείων εργαζομένων και μαζικών φορέων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση που απηύθυνε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε το υπουργείο το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας και την κατάργηση 8 νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων «Πολυκλινική», «Θριάσιο», «Αγία Βαρβάρα» και «Ευαγγελισμός», τα οποία είχαν κηρύξει στάση εργασίας (11π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας), καθώς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πατησίων και του «Σισμανόγλειου». Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε 4ωρη παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) καλύπτοντας την απεργία που έχουν προκηρύξει σωματεία νοσοκομείων νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ακόμη Λαϊκές Επιτροπές, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και πλήθος φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων.

«Κομματικά κίνητρα» στις κινητοποιήσεις βλέπει ο Υπουργός Υγείας

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Ο Α. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ως αναγκαίες και κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι δε θέλουν να αλλάξει τίποτα, επειδή παλεύουν ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και στην Υγεία.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση ο Αδ. Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι έχουν μόνο κομματικά και προσωπικά κίνητρα. «Σε καμιά περίπτωση δεν εκπροσωπούν το λαό» ισχυρίστηκε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σημείωσαν ότι δεν υπερασπίζονται το υπάρχον εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και τόνισαν ότι χρειάζονται αλλαγές, οι οποίες όμως θα είναι στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των νοσοκομείων και της δημιουργίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δωρεάν για όλους.

Μαζική και με παλμό η πορεία στη Βουλή

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο υπουργείο Υγείας ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Ανάμεσα στα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Η κινητικότητα και η εφεδρεία, είναι ο προθάλαμος για την ανεργία», «Αφήνουν το λαό χωρίς νοσοκομεία για να θησαυρίζει η πλουτοκρατία» και «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές, τρόικα - κυβέρνηση και καπιταλιστές».

Η ολοκλήρωση της σημερινής κινητοποίησης βρήκε τους διαδηλωτές να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τις μετακινήσεις-απολύσεις του προσωπικού.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

http://www.902.gr/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.