Jump to content

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΟΝΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:Οι ελλείψεις το «παραλύουν»


V for Vendetta

Recommended Posts

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΟΝΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι ελλείψεις το «παραλύουν»

Περιοδεία του Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ

Την ανησυχία του ότι η συνεχής υποβάθμιση της λειτουργίας του θα το οδηγήσει στην κατάργησή του, εξέφρασε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γόννων στον Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψή του εκεί.

Στη συζήτηση που είχε ο Γ. Λαμπρούλης με εργαζόμενους και τον διευθυντή, αναδείχτηκαν τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό (ειδικευμένοι και αγροτικοί) και νοσηλευτικό προσωπικό, η αναστολή λειτουργίας του Ακτινολογικού, η έλλειψη μαίας, οι κατά καιρούς ελλείψεις σε αναλώσιμα, η μετακίνηση του παιδίατρου για κάλυψη αναγκών στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας και κυρίως η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων που έχει ως συνέπεια το Κ.Υ. Γόννων να μην μπορεί να διακομίσει περιστατικά, είναι μερικά από τα τεράστια προβλήματα που το ταλανίζουν και, συγχρόνως, υποβαθμίζουν, σε επικίνδυνο βαθμό, τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Λαμβανομένου, δε, υπόψη ότι το Κέντρο Υγείας Γόννων καλείται να καλύψει τις ανάγκες ορεινών χωριών, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των παράλιων, το καλοκαίρι, γίνεται φανερό πως έχουμε να κάνουμε με ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που δεν μπορεί αντιμετωπιστεί από το υπάρχον προσωπικό, παρά το γεγονός ότι αυτό «υπερβάλλει εαυτόν» για να ανταποκριθεί, μένοντας, μάλιστα, απλήρωτο σε ό,τι αφορά τις υπερβάσεις των εφημεριών, για το 2012.

Μιλώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Απέναντι σ' αυτήν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις και στο χώρο της Υγείας, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών στην Υγεία, αλλά και των άλλων κοινωνικών παροχών, που έχουν ως στόχο τη μεταφορά του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους της περιοχής, για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση των Κέντρων Υγείας, ώστε να επιτελούν το ρόλο τους στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

http://www.youtube.com/watch?v=Yjr4o7Ow7ZI

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.