Jump to content

[Θεάτρο] ΡΟΜΕΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ: Η ΤΡΙΤΗ ΜΝΗΜΗ


Sovereign

Recommended Posts

ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ του Μιχαήλ Μαρμαρινού

Σκηνοθ.: Μ. Μαρμαρινός. Παίζουν: Ρ. Ανδρεαδάκη, Γ. Βαλαής, Β. Καραμπούλας, Ηλ. Νικολούζου. Δραμ. επεξ/σία: Μ. Μαρμαρινός, Σ. Βγενοπούλου. Μετάφρ.: Κ. Καρθαίος, Ν. Φλέσσας, Γ. Βουδικλάρης. Σκην.: Μ. Μαρμαρινός, Ε. Μανιαδάκη. Κοστ.: Γ. Μετζικώφ. Επιμ. κίνησης: Μ. Μέγα. Φωτ. Τ. Παλαιορούτας. Μουσ.: Δ. Καμαρωτός

Η σαιξπηρική τραγωδία του έρωτα μετατρέπεται σε μια "χορταστική χοροεσπερίδα για να επιβιώσουμε", οι ήρωες του δράματος κάνουν πασαρέλα, παίζουν ηλεκτρική κιθάρα, ακούνε Radiohead και μεταμφιέζονται σε μουσουλμάνους, ενώ κόκκινα κεράσια σκάνε πάνω στους τοίχους κάθε φορά που η Ιουλιέτα φωνάζει τον Ρωμαίο εν μέσω γκουρμέ συνταγών για το πώς γαρνίρεται το παγόνι.

ΘΗΣΕΙΟΝ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210-3255444

Βραδ.: Δευτ., Πέμ., Παρ., Σάβ., Κυρ. 8.45. € 20,00, φοιτ.: € 14,00. Διάρκεια 180΄.

(από το www.athinorama.gr)

------------------------------------------------------------------------------------------

Προτείνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όσους θέλουν να δουν κάτι πραγματικά διαφορετικό. Αυτά που αναφέρει το "Αθηνόραμα" στην περίληψή του δεν είναι παρά μια ...σύνοψη των όσων σουρεάλ λαμβάνουν χώρα στο αφαιρετικό σκηνικό του Μαρμαρινού. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός έχει τόσους φίλους, όσους και φανατικούς εχθρούς. Και αυτό συμβαίνει μόνο με τους ανθρώπους που κάνουν Τέχνη προσωπική και ακραία.

Εδώ δε θα δείτε το κλασικό "ερωτικό δράμα". Εδώ θα γελάσετε, θα συμμετάσχετε άμεσα στην παράσταση, θα συγκινηθείτε (αν σαν αγγίξει η προσέγγιση του Μαρμαρινού), θα εντυπωσιαστείτε, θα θαυμάσετε σύλληψη και ουσιαστική ανάλυση του πρωτότυπου κειμένου και θα προβληματιστείτε. Ή απλά θα κλαίτε τα λεφτά σας και θα κατηγορείτε τους τύπους που θεωρούν τη συγκεκριμένη παράσταση το καλύτερο έργο της σεζόν.

Εγώ πολύ απλά το λάτρεψα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.