Jump to content

Θετικός Κατάλογος Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (26/3/2013)


Recommended Posts

Έγκριση του θετικού καταλόγου του άρθρου 12 παρ. 1 εδάφιο α΄ του Ν. 3816/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Φ.Ε.Κ. 692, τεύχος Β', 26/3/2013

Μεταξύ των φαρμακευτικών σκευασμάτων της δραστικής ουσίας και της συγκεκριμένης περιεκτικότητας που έχει συνταγογραφηθεί, ο φαρμακοποιός οφείλει να χορηγεί εκείνο, η λιανική τιμή του οποίου συμπίπτει με την ασφαλιστική τιμή του και είναι το φθηνότερο.

Σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί φαρμακευτικό σκεύασμα η λιανική τιμή του οποίου είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική, η προκύπτουσα διαφορά επιμερίζεται κατά 50% στον ασθενή και κατά 50% στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Σε περίπτωση κατά την οποία επιλεγεί φαρμακευτικό σκεύασμα η λιανική τιμή του οποίου είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική, η προκύπτουσα διαφορά επιμερίζεται κατά 50% στον ασθενή και κατά 50% στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ"

Εως τωρα ο ασφαλισμενος πληρωνε ολοκληρη τη διαφορα που προεκυπτε μεταξυ της τιμης του πρωτοτυπου και του πιο φθηνου γενοσημου της ιδιας δραστικης ουσιας (και συσκευασιας). οποτε πλεον για καποια σκευασματα προκυπτει μειωση της συμμετοχης του ασφαλισμενου.

π.χ. σιροπι klaricid 250 με λιανικη τιμη 8,76 και τιμη γενοσημου 7,01 πριν ο ασφαλισμενος εδινε 3,50 ευρω

πλεον με ασφαλιστικη τιμη 7,01 θα δινει 2,63

ενα απο τα παραδοξα που βλεπω ομως ειναι οτι στο σιροπι amoxil 500 (που δεν υπαρχει γενοσημο για το συγκεκριμενο σκευασμα και ουτε φαρμακευτικη ουσια με παρομοιο αντιμικροβιακο φασμα) η λιανικη τιμη ειναι 4,94 και η ασφαλιστικη 3,28!!!! δηλαδη ποια ειναι η εναλλακτικη που μπορει να δωσει ο ιατρος?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αποτι μαθαινω οι φαρμακοποιοι δεν θα εκτελουνε πλεον συνταγες για πραζολες (losec, penrazol, κτλ) εκτος και αν εχουν γραφτει απο γαστρεντερολογους.

http://www.fsa.gr/LinkClick.aspx?fileticket=5TbsPTczXSA%3d&tabid=36

http://www.fsa.gr/LinkClick.aspx?fileticket=kOVMiLTggEE%3d&tabid=36

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.