Jump to content

Ευαγγελισμός: Έντονη αντίδραση εργαζομένων στην «επίσκεψη» της «Task Force»


V for Vendetta

Recommended Posts

Ευαγγελισμός: Έντονη αντίδραση εργαζομένων στην «επίσκεψη» της «Task Force»

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του Ευαγγελισμού προκάλεσε η πληροφορία ότι κλιμάκιο της τρόικας και συγκεκριμένα η ομάδα «Τασκ Φορς» επισκέπτεται το νοσοκομείο προκειμένου να προσφέρει δήθεν «τεχνική βοήθεια».Οι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία του σωματείου, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και πορεύτηκαν προς τα γραφεία του διοικητή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας, οι οποίοι νωρίτερα «πέρασαν» από το Αττικό Νοσοκομείο.

Επίσημη δικαιολογία είναι ότι ήρθαν να προσφέρουν τεχνική βοήθεια στο νοσοκομείο, στην πραγματικότητα ωστόσο θα κάνουν αξιολόγηση των δομών, έλεγχο των προϋπολογισμών προκειμένου να περικόψουν κι άλλα κονδύλια, έλεγχο στις δαπάνες του φαρμακείου και στα ποσοστά γενοσήμων που χρησιμοποιούνται με βάση και τις προβλέψεις του μνημονίου. Θα ελέγξουν ακόμη την πληρότητα και την αποδοτικότητα του προσωπικού.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας τόνισε ότι τρεις είναι οι στόχοι στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών των νοσοκομείων, που έχουν συναποφασίσει κυβέρνηση, κεφάλαιο και τρόικα: Η μείωση των κλινών κατά 10 χιλιάδες, η μείωση του προσωπικού (κι ας καθησυχάζουν οι κυβερνώντες ότι θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) και τέλος η εισαγωγή επιχειρηματικών κριτηρίων στη λειτουργία των νοσοκομείων, έτσι ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά με χρήματα ασθενών και ασφαλιστικών ταμείων και να μην πληρώνει τίποτα το κράτος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Ηλίας Σιώρας υπογράμμισε: «Εμείς τη μόνη “τεχνική βοήθεια” που δεχόμαστε είναι να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς και όλοι οι ασθενείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία».

Οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν προς τα γραφεία της διοίκησης φωνάζοντας συνθήματα «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, όχι στη λιτότητα και τον αυταρχισμό» και «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα κυβέρνηση και καπιταλιστές». Αυτή την ώρα έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη για να παρεμποδίσουν τη συνάντηση της διοίκησης με την ομάδα της «Τασκ Φορς», την οποία χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.