Jump to content

Δημοσιεύτηκε ο νέος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ


V for Vendetta

Recommended Posts

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

Προκαλεί το λαό που «ματώνει» από τις περικοπές

«Ο ΕΟΠΥΥ δίνει στους πάντες τα πάντα» δήλωναν τα στελέχη της στη Βουλή, ενώ δημοσιευόταν ο νέος «θανατηφόρος» Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ

Ανοιχτό «παράθυρο» για τη λήψη νέων μέτρων άφησε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Μιλώντας στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκε στις περικοπές ύψους 1,2 δισ. ευρώ που έχουν ήδη γίνει, τονίζοντας ότι απαιτούνται πρόσθετα έσοδα για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του 2013. Μάλιστα, την ώρα που η εργατική - λαϊκή οικογένεια «ματώνει» από τις ασταμάτητες περικοπές και τα χαράτσια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι «ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει στους πάντες τα πάντα», επιχειρώντας να καλύψει τη συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας από το κράτος προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Το στέλεχος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν παρέχονται δωρεάν σε όλους παροχές υγείας» υποστηρίζοντας όλο θράσος ότι σε αυτό «πλησιάζει η Ελλάδα» αφού ο ΕΟΠΥΥ «χρηματοδοτεί ακόμη και προνοιακό έργο χωρίς να προβλέπεται στον κανονισμό του»!

Οπως ήταν φυσικό η προκλητική τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτη. Τόνισε πως «το 95% του λαού γνωρίζει πολύ καλά τι αλλαγές έχουν προκύψει και είναι στην κατεύθυνση των περικοπών των δαπανών της υγείας». Επισήμανε πως «εμπορευματοποιείτε την υγεία και το φάρμακο και λυμαίνονται τις εισφορές του ελληνικού λαού οι φαρμακοβιομηχανίες» ενώ «η ιδιωτική υγεία έχει αυξήσει υπέρογκα τα κέρδη της».

Δημοσιεύτηκε ο νέος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ

Τα λεγόμενα του βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαίωσε άλλωστε, χτες, και ο νέος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που δημοσιεύτηκε χτες (ΦΕΚ Β' 3054/18-11-2012), διατηρώντας στο ακέραιο τις αιματηρές περικοπές που θα πληρώσουν απευθείας από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι.

Οι ιδιωτικές κλινικές ήδη άρχισαν να κόβουν «τιμολόγια» και να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ πως στις συμβεβλημένες κλινικές (όταν γίνεται χρήση του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσήλιου) θα επιβαρύνονται με 50% συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι με 30% συμμετοχή. Αυτό μπορεί να εκφραστεί και σε εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ συμμετοχή για μια απλή εγχείρηση.

Να θυμίσουμε επιγραμματικά πως με το νέο Κανονισμό: Διατηρείται το χαράτσι 45% συμμετοχής σε εξετάσεις σε περίπτωση που κάποιος νοσηλευτεί σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική. Επιβάλλεται 25% συμμετοχή του ασφαλισμένου σε συσκευές υψηλού κόστους, όπως είναι οι αναπνευστικές συσκευές. Το κόστος τους ξεκινάει από 840 ευρώ και φτάνει μέχρι και τις 7.000 ευρώ. Επίσης μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση από και προς τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Μειώνονται οι παροχές σε διάφορα θεραπευτικά υλικά, αλλά και σε συνεδρίες φυσικοθεραπείας, λουτροθεραπείας, αεροθεραπείας για σοβαρές παθήσεις, ενώ δε θα αποζημιώνονται στο εξής ορθοπεδικά υλικά που ο Οργανισμός αποζημίωνε ως και 30 ευρώ.

Επίσης καταργείται η δυνατότητα να εγκριθεί αποζημίωση για εργαλεία - υλικά που δεν έχουν κοστολογηθεί από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και καταργούνται οι Υγειονομικές Επιτροπές όπου οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να απευθυνθούν διεκδικώντας χρήματα που είχαν πληρώσει από την τσέπη τους.

Τέλος, αφαιρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έμπαιναν για τους χρόνια πάσχοντες αναφορικά με τη δωρεάν χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=0S9RiSBtvfc&feature=player_embedded

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.