Jump to content

Καταγγέλλει «λουκέτο» στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ


V for Vendetta

Recommended Posts

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Καταγγέλλει «λουκέτο» στο νοσοκομείο και εκποίηση του δάσους!

Καταγγελία για το διπλό έγκλημα με το κλείσιμο του 1ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στα Μελίσσια

«Η αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης έβαλε λουκέτο στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, το πρώην νοσοκομείο Παπαδημητρίου» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης και αποκαλύπτει ότι μετά το λουκέτο μεθοδεύεται η «παράδοση 113 στρεμμάτων συνολικής δασικής έκτασης σε ιδιώτες» .

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές της τρικομματικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν και συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας είναι ένας πάγιος ταξικός προσανατολισμός, που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα υπηρέτησαν, προσπαθώντας να πείσουν ότι η δημόσια Υγεία πρέπει να πληρώνεται και ότι καταργώντας δημόσια νοσοκομεία συνεισφέρεις στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα, με επιχείρημα τη μείωση του χρέους και την κρίση, ολοκληρώνεται το χρόνια τώρα επιδιωκόμενο σχέδιο, δηλαδή το οριστικό κλείσιμο του 1ου Θεραπευτηρίου (Παπαδημητρίου).

Το 1ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου), στα Μελίσσια, ήταν ένα νοσοκομείο με πανελλαδική εμβέλεια, έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που όμως αφέθηκε σκόπιμα εδώ και χρόνια ασυντήρητο κτιριακά και σε μια συνεχώς απαξιούμενη πορεία από πλευράς κυβερνήσεων και διοικήσεων του ΙΚΑ.

Ομως, το κτιριακό συγκρότημα των 20 στρεμμάτων, που απομένει μετά τη διάλυση των κλινικών και τη μεταφορά τους στο Σισμανόγλειο και τους Αγίους Αναργύρους, δε θα μείνει για να θυμίζει ότι έχει θεραπεύσει στην πορεία των χρόνων χιλιάδες ασθενείς και ότι είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά, όταν η λαϊκή αντεπίθεση το επιβάλει. Του επιφυλάσσεται ένας άλλος ρόλος, να περάσει οριστικά στα χέρια των φερόμενων ως ιδιοκτητών και μάλιστα μαζί με 80 στρέμματα δάσους που συντονισμένες ενέργειες εδώ και χρόνια το μετάλλαξαν σε ιδιωτικό δάσος. Μια πολύτιμη για την Υγεία και το περιβάλλον λαϊκή περιουσία δίνεται μποναμάς σε ιδιώτες».

Οι δασοκτόνοι νόμοι

«Και εδώ, συνεχίζει η ανακοίνωση, ανοίγει η σελίδα για το δεύτερο έγκλημα. Την παράδοση δημόσιας δασικής έκτασης σε ιδιώτες, με βασικούς υπεύθυνους τα κόμματα εξουσίας της άρχουσας τάξης, με τους δασοκτόνους νόμους τους, αλλά και τις Δημοτικές Αρχές που πέρασαν από τον πρώην Δήμο Μελισσίων εδώ και 25 χρόνια, και διευκόλυναν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο να συντελεστεί το έγκλημα αυτό. Φυσικά, δεν εξαιρείται από τις ευθύνες της ούτε η σημερινή διοίκηση του καλλικρατικού δήμου Πεντέλης, αφού με τη σειρά της συνέβαλε στην οικοπεδοποίηση, επιδιώκοντας να περάσει την υψομετρική μελέτη στο Ο.Τ. 98Γ (Παπαδημητρίου) με συνοπτικές διαδικασίες και επιδιώκοντας να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρόνια τώρα το κράτος και οι διοικήσεις του ΙΚΑ σε συνεργασία με Τοπικές Αρχές και διαφόρους "παράγοντες" γνώριζαν τις προθέσεις και τις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, που σημειωτέον δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, άρα ούτε ανίδεοι είναι, ούτε αμέτοχοι ευθυνών. Είναι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για ένα διαχρονικό έγκλημα, τόσο σε βάρος της Δημόσιας Υγείας με τη συνεχή απαξίωση του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα, όσο και για τη μεθόδευση παράδοσης 113 στρεμμάτων συνολικής δασικής έκτασης σε ιδιώτες.

Με το ύποπτο και αποπροσανατολιστικό σύνθημα «...το δάσος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ανήκει στους Μελισσώτες» αντέστρεψαν το αυτονόητο ότι, δηλαδή, το δάσος είναι δημόσια λαϊκή περιουσία και δεν ιδιωτικοποιείται, δεν πωλείται ούτε αγοράζεται.

Το σχέδιο που εξυφαίνεται για το προσεχές μέλλον μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου, είναι η «εξαγορά» των 80 στρεμμάτων δασικής έκτασης από το Δήμο, δηλαδή με τα λεφτά των δημοτών, και που στην ουσία θα αποτελέσει το πανωπροίκι προς τον ιδιώτη.

Για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ και η δημοτική παράταξη που στηρίζει, τότε ΔΑΣ σήμερα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ήταν οι δυνάμεις εκείνες που ανέδειξαν εδώ και 20 περίπου χρόνια τις προθέσεις και τον κίνδυνο ξεπουλήματος, τόσο του νοσοκομείου όσο και του δάσους, με πολλές και ποικίλες δράσεις, καταγγελίες, συγκεντρώσεις κ.λπ., προκειμένου να προστατευτούν και το Νοσοκομείο και το Δάσος. Ημασταν η μόνη δημοτική παράταξη που είχε διαφωνήσει στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και είχε προειδοποιήσει ότι η ύπαρξη του Δημόσιου Νοσοκομείου αποτελούσε εγγύηση για τη διατήρηση του δημόσιου δάσους και ως λύση πρότεινε τη δήμευση των 113 στρεμμάτων και να κατοχυρωθεί με μια νέα Νομοθετική Ρύθμιση σαν δημόσια λαϊκή περιουσία».

Επαναλειτουργία νοσοκομείου και επιστροφή δάσους

Και η ανακοίνωση καταλήγει με το «τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα»:

  • Ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος και ανυποχώρητος μαζικός αγώνας με όλα τα μέσα για το Ιδιοκτησιακό με την επιστροφή ΚΑΙ των 113 στρεμμάτων ως δημόσια λαϊκή περιουσία.
  • Να μη σταματήσουμε να απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου με Δημόσιο χαρακτήρα και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, με το κράτος να χρηματοδοτεί την ανακαίνιση και τη στελέχωσή του σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
  • Σ' αυτήν την κατεύθυνση, θα παλέψουμε αταλάντευτα και με όλες μας τις δυνάμεις».

ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.