Jump to content

24ωρη πασοκειμενικότητα


synnefaki

Recommended Posts

Λύσσα κακιά

μόνο αυτή η φράση μπορεί να περιγράψει το μπαράζ φιλοπασοκικών παρουσιάσεων και συζητήσεων στα ολοπασοκικά (δεν το κρύβουν άλλωστε ) κανάλια και τις ολοπασοκικές εφημερίδες

Βημα= Η εφημερίδα της κυβερνήσεως

Εθνος=η εφημερίδα των κατασκευαστικών εταιριών

Ελευθεροτυπία= η εφημερίδα των τρομοκρατών.

Ο κάμπος επρασίνισε , ο κάμπος εμαράθηκε!

Γίναμε κι εμείς κι εσείς χαζόπαιδα της αλλαγής , και ότι αντιπρασινίζει το αποφεύγουμε στις παρέες ,αφού έτσι μας λέει το Nitro, Esquire ,Down Town και το Sfera του "κολλητου΄" του Λαλιώτη (από κάθε άποψη...), Κωστόπουλου. Ό,τι δεν πασοκίζει είναι τάχα συντηρητικό , ότι δεν παπανδρεϊζει =αμερικανίζει είναι τάχα οπισθοδρομικό .

Εμπλουτίζω τη λίστα με τα πασοκειμενικά ("αντικειμενικά" ) pannels των καναλιών των 4:0 ή των 4:1 συνομιλητών όπου οι 4 είναι όλως τυχαίως πασοκ (βουλευτές και πασοκογράφοι-δημοσιογράφοι σούμα) και σύντομα θα την καταθέσω στο guiness book για να μπορώ κι εγώ να καυχιέμαι ότι ανακάλυψα κάτι που οι άλλοι αρνούνται (δήκην στρουφοκαμηλίζοντος ιατρού ) στο site αυτό , (το αντικειμενικό κατά γενική ομολογία) να το σκαλίσουν.

Να είμαστε καλά και να ελπίζουμε στην αλλαγή της χαζο-νοοτροπίας που μας σερβίρουν τα πασοκικά μέσα. Αυτή είναι ελευθερία της σκέψης.

Όχι η κίβδηλη , του στρουφοκάμηλου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Σημίτης πήρε δύο νέα δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ , χθες και προχθες.

Εχθες παίχτηκε και σκάνδαλο με την Εθνική Τράπεζα , με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να χάσει η κρατική αυτή τράπεζα δισεκατομμύρια ολόκληρα.

κι όμως , την ώρα αυτή , το μόνο που μας δείχνουν είναι (από 18 κανάλια ταυτόχρονα- όλως τυχαίως) , το τι κάνει το ΠΑΣΟΚ , λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα , λες και είμαστε στο Ιράκ του Σαντάμ.

Φυσικά δεν είναι αυτό δημοκρατία.

Οι δημοσιογράφοι έχουν ξεφτιλιστεί τελείως. Κάνουν λες και είναι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ (σαφώς και είναι , δεν το αρνείται κανείς...)

και τρέμουν για το παντεσπάνι τους.

Τι κοινό έχουμε εμείς με αυτούς τους σάπιους που κυβερνάνε και με τα λεφτά που πήραναπό την ΕΕ έκαναν 1/10 των έργων που έπρεπε (ουσιαστικά όσα είχαν δρομολογηθεί από το 1990-1993 συνέχισαν, με νέες σκανδαλιάρικες συμβάσεις)και δανείστηκαν ασυστόλως;.

τι κοινό έχουμε με τους σκανδαλιάρηδες;

Τι κοινό έχουμε με τους βρώμικους;

και τους θεωρούμε αυτονόητους;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χωρίς να υποστηρίζω ότι έχεις άδικο για εφημερίδες όπως "Τα Νέα" (την ξέχασες), "Το Έθνος", "Το Βήμα" κτλ, θα σου πρότεινα να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να δεις με αντικειμενικό μάτι για ΜΙΑ στιγμή και τις ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ εφημερίδες της άλλης πλευράς. Διαβάζοντάς τες ξεχνάς ότι υπάρχουν άλλα κόμματα στην Ελλάδα εκτός από τη ΝΔ! Αγαπημένε συμφοιτητή και φίλε, ΟΥΤΕ αυτό είναι δημοσιογραφία.

Σε ό,τι αφορά την Ελευθεροτυπία, έχει σαφή και ΔΗΛΩΜΕΝΗ πολιτική και όχι κομματική στάση, συμβαίνει να μην είναι αυτή η στάση ταυτόσημη με της ΝΔ οπότε να σε ξενίζει, synnefaki, αλλά δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι είναι από τις λίγες εφημερίδες που αναφέρουν πάντα, μα πάντα, και την αντίθετη άποψη. Παράδειγμα, το άρθρο για το γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση εκτέθηκε στο θέμα της εισόδου Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ : http://www.enet.gr/online/online_p1_text.j...110&id=67177172

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχει δίκιο ο sovereign να λεει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά αντικειμενικές εφημερίδες στην Ελλάδα. Πράγματι έτσι είναι.

Εγώ δεν είπα ότι οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες είναι αντικειμενικές 100% .

Είναι όμωςπερισσότερο αντικειμενικές κατά τεκμήριο, αφού δεν υποστηρίζουν τους δικούς τους που μπορούν από το δημόσιο ταμείο να τους ανταμείψουν για τις υπηρεσίες τους.

Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και όλοι γνωρίζουμε καθένας που ανήκει .

Aπλώς ανοίγω την τηλεόραση και νομίζω ότι διαβάζω μόνο Ελευθεροτυπία,Βήμα , Νέα , Εθνος , και πουθενά κάτι το διαφορετικο αντιπολιτευόμενο (που κατά τεκμήριο αντικειμενίζει περισσότερο , αφού δεν είναι διαπλεκόμενο )

Όμως , γιατί στα κανάλια να υπερεκπροσωπούνται (ίσως και να εμφανίζονται μόνο αυτοί) οι εκδότες του συμπολιτευόμενου τύπου και οι παρατρεχάμενοί τους παπαγάλοι , και να δημιουργούν τηλεοπτικά τσαρδάκια των εφημερίδων τους μέσα στις αίθουσες σύνταξης των καναλιών;

Γιατί να μην ακούγεται η αντίθετη άποψη, με αναλογικό τρόπο;

Γιατί ο ομιλητής του Πασόκ να έχει πάντα όλο το χρόνο στη διάθεση του να πει ό,τι θέλει , ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ να είναι πάντα μόνος του και να δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από 2 ή 3 ταυτόχρονα , να τον διακόπτουν όταν λέει κάτι που ανατρέπει όλη την επιχειρηματολογία του Πασόκ , να παρεμβαίνει ο πασόκος δημοσιογράφος και να πηγαίνει την κουβέντα αλλού , ενώ η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι σε εξέλιξη...και τόσα άλλα φαιδρά;

Γιατί όταν μιλάει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και σκάει ένα γκαζάκι στο Ιράκ , τον διακόπτουν και πρέπει να πάμε στην αίθουσα σύνταξης , τάχα για να μας περιγράψουν το γεγονός και αφού καταναλωθεί τόση ώρα σε ασήμαντα γεγονότα , η συζήτηση τελειώνει άδοξα υπό την πίεση τάχα του χρόνου;

Γιατί Χατζηνικολάου , Εyαγγελάτος και άλλοι όταν μιλάει μόνο ο εκπρόσωπος την ΝΔ ,του λέει "τελεία!!!" , δηλαδή ΣΚΑΣΕ; (κατόπιν υποδείξεως από το control)

Αν καλούνται εκπρόσωποι εφημερίδων , γιατί αυτό να μην γίνεται ισομερώς και όχι άνισα;

Δεν νομίζω ότι είναι φιλελεύθερο και δημοκρατικό να τα λένε μεταξύ τους Χατζηνικολάου , Ευαγγελάτος , Δελατόλας , Τριανταφυλλόπουλος , Κακαουνάκης , Καψής1 , Καψής2 , Καψής 3 , Παππάς , Λάμψιας , Νικολακόπουλος , Λιαρέλλης , Πρετεντέρης , Βλάχος , Καλογεροπούλου , Παναγιωταρέα, Παπαχελάς (Alexis) , και τόσοι άλλοι πάντα με έναν εκπρόσωπο της ΝΔ και έναν του Πασόκ , που μας κάνουν σούμα από 4:1 και πάνω , ενίοτε και 4:0., κι εμείς να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε αυτό το πλυντήριο σκέψης και μυαλού.Είναι φως φανάρι , τι θέλουν να μας περάσουν.

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η Τηλεόραση (και μάλιστα η ιδιωτική) μπορεί να είναι το φέουδο του κόμματος του Πασόκ. Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες είναι δημόσιες και δεν υπάγονται σε κριτήρια επιλογής. Δεν είναι εφημερίδα για να τη διαλέξουμε απο΄το περίπτερο και να την αγοράσουμε. Μπαίνει σε κάθε σπίτι.

Αν είναι έτσι , όπως είναι , μιλάμε μάλλον για μια επίφαση δημοκρατίας , τη στιγμή που οι τελευτάιες εκλογές κρίθηκαν για μια χούφτα ψήφων Ουκρανών, Τούρκων της Θράκης και Ρώσσων .

Εδώ γίνεται τόση μάχη για τα δικαιώματα των μικρών μειοψηφιών και αποκλείεται από τα ΜΜΕ ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος που εκπροσωπεί πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας.

Όσο για την Ελευθεροτυπία ,και το τι πολιτική πρεσβεύει , νομίζω ότι τα έχουμε πει και από το τηλέφωνο . Είναι εργαλείο του Πασόκ , και αναπαράγεται και από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ ως τάχα έγκυρη στα πολιτικά θέματά της.Έπαιξε καταλυτικό τρόπο στη μυθοποίηση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και δημοσίευε κατ` αποκλειστικότητα όλες τους τις προκηρύξεις , σε μια περίοδο που η κυκλοφορία της δεν ήταν η σημερινή , αλλά ελάχιστη , και βέβαια όχι πρώτη , αλλά αρκετές θέσεις κάτω στις ημερήσιες κυκλοφορίες.

Είναι αστείο , νομίζω , τόσα χρόνια τώρα να τρέχουμε αυθόρμητα σε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις και να κολλούμε αυτοκολλητάκια κατά των Αμερικανών στο πέτο μας ,(εκείνα με τους στόχους) και να φωνάζουμε "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" , και τώρα να μας λένε ότι η Αμερική βλέπει θετικά το Γιωργάκη , ως ομόγλωσσο και συμπατριώτη τους , οπότε αν τον ψηφίσουμε θα γίνουμε ένα καλό τσιράκι της με ενδεχόμενα προνόμια στην ευρύτερη αυτή περιοχή.

Με τέτοια που μας λένε , δεν χρειάζεται ο Μητσικώστας.Είναι από μόνοι τους φιγούρες θεάτρου σκιών.

Τελικά , η Καλογεροπούλου του Alpha , Ο Φιλιππάκης του Star ,η Οντιν της ΝΕΤ ,( και τόσοι άλλοι που η μνήμη μου προς στιγμήν αδύνατεί να τους θυμηθεί) αφού μας είπαν τόσα ψέμματα και λάθος εκτιμήσεις και ανταποκρίσεις για το Ιράκ , και κατηγορούσαν συνέχεια τους Αμερικανούς , τώρα θα μας πουν για το Γιωργάκη ότι είναι καλός;

Νομίζω ,ότι δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας , αλλά αντικειμενικότητας , αυτά που αναφέρω.

Δεν είναι δυνατόν να τα λένε ΝΔ και ο Συνασπισμός , και το ΚΚΕ , και ο Παπαθεμελής , και το ΔΗΚΚΙ και το ΛΑΟΣ (μην το υποτιμάμε , διότι κοροιδεύοντας το γίνεται πιο επικίνδυνο) και να μην είναι έτσι.

Δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι συνενοημένοι.

Μάλλον στραβά αρμενίζουμε , και δεν είναι στραβός ο γιαλός.

Υ.Γ. Χθες παρακολουθήσαμε τον Κώστα Καραμανλή απευθείας συνέντευξη.

Απόψε θα παρακολουθήσουμε το Γιωργάκη σε "απευθείας" κονσέρβα που τραβήχτηκε το πρωί και ρετουσαρίστηκε στο μοντάζ όλη την ημέρα σήμερα. Αφαιρέθηκαν όλα τα Αγγλικά και τα γλωσσικά λάθη , ενώ κάθε "σκηνή" τραβήχτηκε αρκετές φορές. Σε αυτή τη δημοκρατία ζούμε.

Έλεος!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«…ήταν ένας από κείνους τους ανθρώπους τους τίμιους και σεμνούς που ειλικρινά και ευσυνείδητα πασκίζουν να φανούν ωφέλιμοι, που πάντοτε εργάζονται και τους διακρίνει το σπάνιο και ευτυχισμένο εκείνο προσόν να βρίσκουν πάντα πεδίον δράσης. Χωρίς τη μανία των επιδείξεων, αποφεύγοντας τα πάθη και τις κενές φλυαρίες των κομμάτων…»

‘Ο Ηλίθιος’ του Ντοστογιέβσκη

τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε…

σε τέτοιους ανθρώπους μπορεί κάποιος να τείνει ευήκοον ους…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χθες την ώρα που αμέριμνος έβλεπα ελληνική ταινία , διακόπτεται το πρόγραμμα όλων των καναλιών (τι σύμπτωση) και βάζουν έκτακτο δελτίο. Σκέφτηκα , κάτι σημαντικό θα έγινε , κακοκαιρία έχουμε . Θες ναυάγιο , θες καταστροφή , θες μεγάλο ατύχημα , θες τρομοκρατικο χτύπημα στην Αμερική.

Και ξάφνου βλέπω Καστρί (μου θύμισε 2 δεκαετίες πριν -αλήθεια τι οπισθοδρόμηση) και δηλώσεις του Γιωργάκη που μόλις γύρισε από την Αχαία (εκεί όπου δεν γεννήθηκε , δεν μεγάλωσε , και απλά του είπαν να πάει , επειδή συνήθιζε να πηγαίνει και ο μπαμπάς) . Δηλώσεις κενές (αναγκαστικά έπρεπε να βάλω mad tv μπας και γλιτώσω-τουλάχιστον εκεί δεν υπήρχε δικαιολογία να κάνουν απευθείας σύνδεση με Καστρί...) που κράτησαν αρκετή ώρα ,οπότε μπόρεσα να δω και 3 videoclip κάνοντας περιοδικά ζάπινγκ στο αρχικό μου κανάλι.

Σήμερα μάλιστα πληροφορήθηκα ότι υπάλληλοι της δημπσιας ΕΡΤ πιάστηκαν επ` αυτοφώρω να κάνουν παρεμβολές στο τραγκοκάναλο (κανάλι 10) την ώρα που μετέδιδε την ομιλία του Καραμανλή , λες και είμαστε στη χούντα . Τώρα βρίσκονται στο κρατητήριο.

Είναι μάλλον αρκετά δημοκρατικό να βλέπουμε ανθρώπους που πληρώνονται από όλους τους Έλληνες να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία από το Πασόκ; Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας;

Σημείωση: οι πρόωρες εκλογές που γίνονται , γίνονται με το αιτιολογικό ότι υπάρχουν εθνικοί λόγοι , και μάλιστα το Κυπριακό. Αλήθεια , ποιός μένει στη θέση του Γιωργάκη , τώρα με τις περιοδίες;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(please διαβάστε το και πείτε γνώμες γιατί η αλήθεια με πνίγει και κοντεύω να σκάσω!!!)

Το synnefaki έχει απόλυτο δίκιο...

Και για να ακριβολογούμε, αυτές τις μέρες έχουν σκυλιάσει όλοι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.

Βγαίνουν παντού,σε κάθε panel,μόνοι τους αλλά αν είναι καλοί και μας κάνουν το χατίρι ανέχονται και κανεναν της ΝΔ.Ακόμα μονοπολούν τις συζητήσεις με την υποστήριξη των ΜΜΕ και γενικότερα τώρα με το Γιωργάκη ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ.

Ποιός Γιωργάκης ρε παιδιά?(αλήθεια αφού είναι τόσο σπουδαίος γιατί τον λέει η μισή Ελλάδα Γιωργάκη?)Ο μουγκός υπουργός του ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν όρθωσε το ανάστημα μέχρι σήμερα που ξαφνικά αναγνωρίσαν όλοι τι ηγετάρα που είναι.....

Μα καλά ...ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΛΛΛΛΟΟΟΟΙΙΙΙΙΙΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!

Χέστηκα εγώ που κάνει γυμναστική ο Γιωργάκης...Δηλαδή δε μπορούσα να κοιμηθώ από αγωνία....!!!!

Και αν πας να τους πεις....ΡΕΕΕΕΕΕ ΜΑΛΑΚΕΣΣΣΣ...Αυτός έχει αμερικανικό διαβατήριο...γυρνάνε και σε λένε και λασπολόγο...Λες και τους θίξαμε την ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ (βοήθειά μας+++)!!!!

ΡΕ ΔΕ ΠΑΝΕ ΝΑ....

ΑΝΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.....

ΑΝ Η ΠΑΛΙΑ ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??????ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ????

Και επειδή κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα με έλεγε φανατισμένο...τον διαβεβαιω πως δεν είμαι...Αλλά αγανακτεί κανείς με αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα και με τη θρασύτητά τους.

ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ......

ΈΛΕΟΣ ΡΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ?...

ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ, ΕΜΑΣ, ΔΕ ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΤΕ?

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σ.Δ.Ο.Ε.????!!! Μονο δίωξη οικονομικού εγκλήματος δε κανει!!!

ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ,ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΤΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΣ...

ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ???????ΕΔΩ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΘΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (σκάνδαλο κοσκοτά)ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ,ΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ???ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ???

ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ...ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ..ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ..ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ...????????????

ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ...ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΟ'Ι'Α ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΣΩΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ,ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ....ΡΕ ΟΥΣΤ...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΔΟΛΙΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΠΟΣΤ ΜΟΥ?

ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ....ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....

ΠΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΖΙΒΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ''..

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ LAND ROVER... και μάλιστα με λεφτά δικά μας...ΕΕΕ ΟΧΙ...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ Κ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ .... ΚΑΘΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ......

ΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (γιατί υπάρχουν και μη έλληνες ψηφοφόροι..το πιάσατε έτσιιιιιι???)ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...!!!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

(ΣΚΕΨΟΥ ΡΕ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ...ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ..ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ..ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ...????????????

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ Κ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ .... ΚΑΘΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ......

ΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (γιατί υπάρχουν και μη έλληνες ψηφοφόροι..το πιάσατε έτσιιιιιι???)ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ..ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ...!!!ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ...

Συμφωνώ με τα περισσότερα...Μόνον που τίποτα στον κόσμο δε με πείθει ότι η Ν.Δ. θα κάνει κάτι διαφορετικό, ότι θα φέρει κάποια αλλαγή...Θα μου πεις γιατί να μη δοκιμάσει κι αυτή και μετά βλέπουμε και κρίνουμε...Μήπως τόσα χρόνια το ίδιο πράγμα δε γίνεται;Όλοι στης Ελλάδας το κεφάλι μαθαίνουν...

Το ότι οι προηγούμενες εκλογές νοθεύτηκαν είναι κάτι παραπάνω από σαφές...Αλλά το να λες αξιοπρεπείς μόνο όσους θα ψηφίσουν Ν.Δ. με ξενίζει λίγο...Για μερικά πράγματα όμως είμαι σίγουρος...ότι αν ο ένας λεγόταν Γιώργος Αντωνιάδης και ο άλλος Κώστας Μιχαηλίδης θα ήταν άνεργοι ή δημόσιοι υπάλληλοι στην καλύτερη των περιπτώσεων... :eleos: δηλαδή...Ή μήπως να πειστώ ότι έχουν το κληρονομικό χάρισμα;****** μέντολες...

Το πρόβλημα είναι στο ότι πάλι θα πάρουν από ένα 40% έκαστος και με κάποια συνεργασία θα γίνει η δουλείά-2 τόνοι επίτηδες...Και το ερώτημα είναι...Ποιος διάολος ψηφίζει τα 2 μεγάλα κόμματα αφού η συντριπτική πλειοψηφία στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται δυσαρεστημένη με την πολιτική τους;

Η απάντηση είναι ο ΛΑΟΣ...άρα τα θέλει κι εμάς ο κωλαράκος μας και μετά τουμπεκί ψιλοκομμένο...Αρκέσου στη συγγνώμη που θα πει ο Γιωργάκης ή στην άγνοια που θα δηλώσει ο όντως ανεπάγγελτος Κωστάκης...

Όσο για τα περί image πάλι συμφωνώ...Χέστηκα αν κάνει τζόκινγκ ο Γιωργάκης ή αν σερφάρει στο διαδίκτυο ο Κωστάκης...Κι εγώ και οι περισσότεροί μας τα κάνουν αμφότερα...Δηλαδή;;;Να ετοιμάζω τα μπαγκάζια μου για το Μαξίμου...

Εμένα με νοιάζει ο δρόμος μου να μην έχει λακούβες...ο διεθνής αυτοκινητόδρομος να μην γκρεμίζεται στην πρώτη βροχή και να τρώει ισόβια ο όποιος υπεύθυνος...να μην τριπλασιάζεται το κόστος της Αττικής οδού επειδή έτσι τους κάπνισε...η σχολή μου να εκπαιδεύει ΜΟΝΟ τους 160 maximum που έχει τη δυνατότητα κι όχι το καρύδι της κάθε καρυδιάς...στο χρηματριστήριο να μη γίνονται κομπίνες κάτω από το τραπέζι και το 1/4 των Ελλήνων να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας...

Θα μπορούσα να γράψω όχι σεντόνι...αλλά πάπλωμα για διπλό κρεβάτι...

Αλλά πρέπει να πεταχτώ να πάρω σουβλάκια...Κάντε παιχνίδι και αν δεν παρεκτραπεί η συζήτηση θα απαντήσω... :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραθέτω post μου σχετικό με το εδώ θέμα, που έχω κάνει σε ένα άλλο thread. Sorry για την επανάληψη...

...είναι τουλάχιστον τραγελαφικό πριν 1 μήνα να μη γίνεται λόγος ούτε καν για αλλαγή πολιτικής, ούτε καν για σφάλματα, και ξαφνικά, με την αλλαγή του προέδρου, ξαφνικά όλοι να θεωρούν επιτακτική την αλλαγή πολιτικής. Δλδ πριν βαρκούλες αρμενίζαν;;;

Επίσης κάτι άλλο. Σας παρουσιάζω…. Τον Super_prime_minister! Θα προλάβει 8/2 να εκλεγεί πρόεδρος της παράταξης (καλά, άλλο θέμα αυτό, μην κάνουμε συγκρίσεις με εκλογή Κώστα Καραμανλή), θα αφουγκραστεί τις ανάγκες του λαού (Cooooool, τώρα αποφάσισαν όλοι να τις αφουγκραστούν! Γιατί όχι αμέσως μετά την εκλογή τους το 2000 ή το 2002; ) και θα κάνει νέο πρόγραμμα!!! Κι όλα αυτά μέχρι τις 7 Μαρτίου. Και όλοι μιλάνε για «αλλαγή κλίματος» (πες πες, και με τέτοια επικοινωνιακή πολιτική, που θα πάει, θ’ αλλάξει!) ενώ κανείς δεν ξέρει τίποτα για τη «νέα πολιτική». Ξέρουμε μόνο για μια χάρτα σύγκλισης και κάτι αοριστολογίες περί αλλαγής! Δηλαδή με τι κριτήρια θα κάνουμε διάλογο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια; Με υποθέσεις; Α! Και μη ξεχάσω. Ναιιιιιι, ο Γεωργάκης μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, η Ν.Δ. σιγά μην προλάβει να δημοσιεύσει δυο προγράμματα (της Υγείας παρουσιάζεται εντός διημέρου) για τα οποία μάλιστα έχει κάνει προεργασία. Όοοοοοχι… Επιμένουμε λοιπόν: η Ν.Δ. δεν έχει πρόγραμμα!

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. IMHO δεν πιστεύω ότι θεωρείται κατόρθωμα το ότι η ζωή μας είναι καλύτερη από ότι πριν 8 χρόνια. Αυτό έλειπε, με τόσα λεφτά που έχουμε πάρει από την Ε.Ε. να είμαστε πιο πίσω! Αυτό δε θα γινόταν με καμιά κυβέρνηση, believe me! Αλλιώς θα μας είχαν διώξει και από την Ευρώπη αν μπορούσαν. Αντίθετα πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαστε ΠΟΛΥ πιο μπροστά απ’ ότι τώρα, και η ζωή μας πολύ καλύτερη απ’ ότι τώρα. Σ’ αυτό διαφωνώ: στο ρυθμό και στη διαχείριση! Πρόσεξε: δεν μηδενίζω ότι έχει γίνει. Λέω απλά ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά περισσότερα και πολύ πιο γρήγορα και κυρίως… καλύτερα! (βλέπε καινούριοι δρόμοι που καθιζάνουν!!!)

Και στο κάτω κάτω, να στο θέσω αλλιώς: δεν μπορώ ρε φίλε μετά από τοοοοοσα χρόνια που προσπαθούν να με πείσουν ότι συγκλίνουμε στην Ευρώπη και ότι ζούμε καλά, να γυρνάω από το εξωτερικό και να μαυρίζει η ψυχή μου μ’ αυτά που βλέπω. Να διαπιστώνω ότι, ρε γαμώτο, γιατί να είμαστε οι μόνοι τόσο πίσω! Και αν δεν έφτασαν δύο 4ετίες για να γίνουν σοβαρές τομές σε σημαντικά θέματα ώστε να πηγαίνουμε έξω και να μη ζηλεύουμε τίποτα, τι με κάνει να πιστεύω ότι θα τους φτάσει άλλη μια; (Και μη μου πει κανείς ότι φταίνε τα 400 χρόνια σκλαβιάς, ο εμφύλιος κλπ!). Όχι λοιπόν, δεν τους την χαρίζω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ιδεολόγημα του στυλ

"και τι θα αλλάξει μωρέ αδελφάκι μου αν βγει η ΝΔ; Κάτσε μωρέ να ψηφίσω πασοκάρα για να είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα αλλάξει" , νομίζω ότι μόνο σε ηλίθιους απευθύνεται , ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει ως ωχαδελφιστή ανατολίτη οπισθοδρομικό αντιπλουραλιστή μπλαζέ πασόκοκατευθυνόμενο αυτόν που το εκστομίζει.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο , αλλά για μηδενιστική και εξισωτική κίνηση ,πασοκικής σύλληψης ,ιχνηθέτησης , οιστρηλάτησης , και υλοποίησης , που τους βάζει όλους στο ίδιο φανταστικό τσουβάλι με τον εαυτό τους , που όμως είναι καλύτερος από άλλους , ενώ υποτίθεται ότι ταυτόχρονα είναι ίδιος .

Άρα το ίδιο με τους ίδιους ισούται με το χειρότερο από τους ίδιους. Βγάλτε συμπέρασμα!

Τα πράγματα , όμως ,ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Αν δεν υπήρχαν διαφορές και μάλιστα σοβαρές , δεν θα υπήρχαν διαφορετικά κόμματα. Θα υπήρχε μονάχα ένα. Άρα το ζητούμενο είναι κάπου αλλού. Μου θυμίζει το μύθο του Αισώπου (αλήθεια , τι σοφία ...) της αλεπούς με την κομμένη ουρά , που μην μπορώντας να αντέξει την αδυναμία της , επέβαλε και μόδες αντίθετες προς την τρέχουσα λογική.

Στην προκειμένη περίπτωση , αντί να βλέπουμε το πασόκ να απολογείται για τα εγκλήματα που έκανε και εξακολουθεί να κάνει , τα κομματικά ΜΜΕ υποβάλλουν τους καλεσμένους τους στη λογική του στυλ:

"και τι θα κάνει η ΝΔ; "

"για όλα φταίει η τριετία 1990-1993"

"η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα -για το πασοκ δεν μας νοιάζει"

και άλλα πολλά φαιδρά.

Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι:

1.Το ιδεολόγημα του όλοι ίδιοι είναι , αλλά κάποιοι είναι πιο ίδιοι και από τους ίδιους , φαντάζει οργουελικό , αλλά στην πραγματικότητα είναι πασοκουελικό (ο κουέλιο θα διαμαρτυρηθεί).

2. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. Για όσους ενθυμούνται , τότε με την υπόθεση Τεμπονέρα (υπουργός παιδείας ο Κοντογιανόπουλος , που τώρα τον πήραν αυτοί) , κάθε μέρα γίνονταν επαναλαμβανόμενα συλλαλητήρια με μπροστάρη το Γιωργάκη στο πολυτεχνείο , ώστε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα συλλαλητήρια είχαν σαν αποτέλεσμα να καούν από "αγνώστους" αρκετά άτομα σε ασανσέρ σε φλεγόμενη πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου , εκεί που σήμερα στο ισόγειο είναι ο Λιβάς.

3. Όλα τα πράγματα στη φύση και στη ζωή έχουν ένα χρόνο επώασης. Σήμερα κάνουμε το κράτος μπάχαλο και τα αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από χρόνια. Σήμερα το ξανακάνουμε κράτος ,και τα απτά αποτελέσματα εμφανίζονται μετά από χρόνια. Το σημερινό μπάχαλο με τις λακούβες και την κακή οικονομική κατάσταση , οφείλεται σε ενέργειες των κυβερνήσεων Πασόκ , και όχι στην κακοδαιμονία μας. Γιατί παλαιότερα δεν υπήρχαν; Τι έγινε ξαφνικά και έσκασαν μαζικά , παντού στη χώρα; Γιατί η αττική οδός μόνο δεν έχει λακούβες;

4. Το πασόκ μετέτρεψε την απιστία σε βάρος του δημοσίου από κακούργημα σε πλημμέλημα , δηλαδή είπε :"παιδιά , διαλύστε τα όλα , και όταν θα πρέπει να λογοδοτήσετε γι` αυτά , εμείς θα σας καλύψουμε! " . Δηλαδή, το έγκλημα έγινε εθνικό σπορ.

Και κάτι άσχετο ακόμη: Το Πασόκ άφησε τους παράνομους και λαθραίους ξένους να αλωνίζουν στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι συχνά βλέπω στο δρόμο αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ανενόχλητα με ξένους και πλαστές γερμανικές πινακίδες ή πινακίδες Zoll (για όσους γνωρίζουν καλύτερα) , χωρίς ασφάλιση , στην Κηφισίας , και να περνούν προκλητικά μπροστά από τους τροχονόμους , νομίζω ότι είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα του μπαχάλου που επικρατεί.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά , μας παραπληροφορούν . Χθες στο κουτί της Πανδώρας ανέφερε ο Βαξεβάνης (κρίμα, και τον θεωρούσα αρκετά αξιόπιστο) ότι οι περισσότεροι εγκληματίες είναι Έλληνες και επομένως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας , και ότι όλα αυτά που λέγονται για την εισαγόμενη εγκληματικότητα είναι αναληθή.

Το ρεπορτάζ έχει τις εξής αναλήθειες:

α) Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων και κλοπών που τελούνται από ξένους λαθραίους , δεν δηλώνονται , είτε δηλώνονται ατελώς , είτε δεν εξιχνιάζονται με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστή η ταυτότητα του δράστη (άσε που δεν έχουν και μόνιμη έδρα).

β)Το ποσοστό Ελλήνων και ξένων κακοποιών στις ελληνικές φυλακές , είναι δείκτης αντιστοιχίας και όχι κανονικός δείκτης (regular ) , όπως διδασκόμαστε από την Επιδημιολογία (Τριχόπουλος , 5ο εξάμηνο).

από δείκτες αντιστοιχίας δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα , αφού δεν υπάρχει πληθυσμός αναφοράς (population at risk) . Αντίθετα , συμπεράσματα προκύπτουν εάν υπολογίσουμε τους κανονικούς δείκτες και μετά τους διαιρέσουμε μεταξύ τους για να βρούμε το σχετικό κίνδυνο (relative risk) , που αποτελεί και το μέτρο της στατιστικής συσχέτισης και που μπορεί να τεκμηριώσει ότι οι ξένοι δεν φταίνε , όταν αυτός παίρνει τιμές το πολύ 1.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πληθυσμός αναφοράς των Ελλήνων είναι περίπου τα 10.000.000 , ενώ των ξένων το 1.500.000 ή κατ` άλλους τα 2.000.000 , που σημαίνει ότι τα φαινομενικά ποσοστά των 50%-50% (σε δείκτες αντιστοιχίας που μας παρουσίασε) , ανάγονται σε 80%-20% . εάν κάνουμε αναγωγή στους polulations-at-risk.

Επομένως , πράγματι υπάρχει πρόβλημα.

(και να μην ξανακούσω από το φίλο sovereign , το "δανεικό" επιχείρημα ότι τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται από Έλληνες.)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βαμμένο πασόκι Σόβερ!!!

Πραγματικά χαράς στο κουράγιο σου να προσπαθείς να υπερασπιστείς μετά τον καταιγισμό επιχειρημάτων που δέχτηκες μια τόσο φαιδρή πολιτική άποψη που έχεις.

Ντροπή σου βασικά και αίσχος.

Είναι τέτοιο το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που διαβάζω τις τελευταίες μέρες που θα έπρεπε να ντρέπεσαι που μπαίνεις έτσι σφήνα και το κατεβάζεις υπό του 0.....

Ντροπή σου και πάλι...

Πραγματικά το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δε τολμάει να αντιμιλήσει στα παραπάνω έπρεπε να σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει νόημα...

Οφείλουμε ως ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ψηφοφόροι να ακολουθήσουμε πλήρως τις επιταγές και τις φιλοσοφημένες απόψεις των απο πάνω..

Εξάλλου φάνηκε... όποιος δε συμφωνεί τελεσίδικα είναι ή βλάκας ή τα παίρνει χοντρά....

Ντροπή σου και πάλι...

ΥΓ. εγώ δεν έχω κατασταλάξει βέβαια στο τί είμαι ακομη...

Θεώρησα τον εαυτό μου βλάκα... αλλά η ψυχίατρός μου το αρνείται πεισματικά...

Είπα να πω ότι τα παίρνω... αλλά στην τράπεζα έχω 0 ... και στο πορτοφόλι μου 30 ευρά...

Α.. έχω και κάτι ελληνικά νομίσματα σε μια συλλογή στο συρτάρι μου...

μάλλον θα αλλάξω ψυχίατρο....

Τέλος Διαλόγου από εμένα ...

φιλιά και καλά μυαλά σε όλους μας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν έχεις άδικο, αλλά όπως λένε και οι Δανοί πρόσφυγες στη Γουαδελούπη στον ετήσιο εορτασμό της πτώσης του Τοίχους της κουζίνας μας για να μεγαλώσει ο χώρος:

Συννεφούλα συννεφούλα να γυρίσεις σου ζητώ

και τριγύρνα μ' όσους θέλεις κάθε βράδυ

δεν αντέχω δεν αντέχω άλλο να 'μαι μοναχός

μ' αγαπάς τη μια και με ξεχνάς την άλλη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το έχουμε συζητήσει κατ` επανάληψη , και ίσως να κουράζουμε τους

αναγνώστες , αλλά , ορισμένα πράγματα ίσως θα πρέπει να

αποφασηνίζονται νωρίς , για να μην παραμένουν μετέωρες αναλήθειες

που προκαλούν σύγχυση, συσκοτίζουν την αλήθεια και απομακρύνουν

από τα πραγματικά γεγονότα.

Το site αυτό διατηρεί έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα. Αυτό σε καμιά

περίπτωση δεν σημαίνει ότι η θεματολογία οφείλει να υποτάσσεται στη

μονοδιάστατη λογική ορισμένων , ίσως παλαιότερων , μελών , που

απλά επέβαλλαν τη γνώμη τους (κατά τεκμήριο μη αντικειμενική ) κατά

μονομερή και αναληθή τρόπο σε περιόδους όπου δεν υπήρχε αντίλογος. Είναι προφανές ότι μέσα στη θεματολογία εμπίπτουν και πολιτικά

θέματα , εφόσον είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε ιδέες πάνω στο τι

συμβαίνει στη χώρα μας , αλλά και στον κόσμο γενικότερα.

Σε χώρες όπου οι θεσμοί και το κράτος λειτουργεί άψογα , χρειάστηκε

να δοθούν αγώνες για να είναι αυτονόητες σήμερα αυτές οι

κατακτήσεις , και να μην ασχολούνται πολλοί με τα πολιτικά δρώμενα.

Στη χώρα μας , όμως , ο κύκλος αυτός δεν έχει κλείσει ακόμη. Η αδικία

και το "μέσον" υπάρχει δίπλα σε κάθε μας βήμα. Από τη βαθμολόγηση

στα μαθήματα , έως τη λήψη πτυχίου.

Η "αλλαγή" που παραπλανητικά ευαγγελιζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου

,και ο "εκσυγχρονισμός" του Σημίτη, δεν ήρθαν με ροδοπέταλα. (σε

κάποια άλλη συζήτηση θα ασχοληθούμε περισσότερο) . Αντίθετα ,

πήραν τη μορφή της πιο σκληρής χειραγώγησης που γνώρισε ποτέ η

Ελλάδα: της χειραγώγησης , μέσω των ΜΜΕ, των γνωστών-αγνώστων ,

των τρομοκρατικών οργανώσεων κ.α..

Μονάχα όσοι είναι συνένοχοι σε αυτήν την κατάσταση τα βαπτίζουν ως

"σενάρια συνωμοσίας ή επιστημονικής φαντασίας".

Να μην κοροϊδευόμαστε: Το πασόκ ήταν και είναι κίνημα ,και όχι

κόμμα. Κίνημα στη διεθνή πρακτική σημαίνει στον κρυπτογραφικό του

ορισμό έναν φορέα που απαρτίζεται από ένοπλη και πολιτικη

πτέρυγα-συνιστώσα. Κάτι σαν τον IRA , την ETA κτλ.

Από το στάδιο αυτό πέρασαν και άλλες χώρες της Ευρώπης , αλλά

σύντομα το απέβαλαν και δεν το κατέστησαν διαχρονικά τόσο διηνεκή

κατάσταση , όπως συνέβη εδώ.

Και σήμερα , "εμείς " ,τα παιδιά της αλλαγής , τα παιδιά του

μονοτονικού , έχουμε βιώσει στο πετσί μας την κομματική

νομενκλατούρα του πασόκ ,όπως και τη δημοτική γλώσσα , ως κάτι το

προφανές με το οποίο γεννηθήκαμε και ανατραφήκαμε.Το δεύτερο μας

έκανε να πορευτούμε μπροστά. Όμως , τα αδιέξοδα , της αδιέξοδης

πολιτικής του οπορτουνισμού , του καιροσκοπισμού και της κουτάλας

που μόνο το πασόκ ενσάρκωσε και ενσαρκώνει , είναι σήμερα

περισσότερο από εμφανή.

Κι όταν ορθώνουμε λόγο αντιδραστικό σε αυτή την κατάσταση σήψης

που υπάρχει σήμερα στους περισσότερους τομείς , έρχονται κάποιοι

που θέλουν να ονομάζονται "προοδευτικοί συμφοιτητές" και

μηδενίζουν τα πάντα ,μας κατηγορούν τάχα ως κομματόσκυλα ,σε

απαντήσεις των 5 σειρών (ώστε να θεωρούνται τάχα και

πολυγραφότατοι) , ενώ είναι οι ίδιοι κομματικοί φρουροί

συγκεκριμένου κόμματος, δίχως να έχουν να προτείνουν τίποτε , εκτός

από το δικό τους φανταστικό κόμμα της χαζομάρας και του

ωχαδελφισμού , που τάχα είναι πάνω από παρατάξεις και πολιτικές

αγκυλώσεις, επικοινωνεί με επιφωνήματα , ύβρεις , ανέκδοτα και

ανέμελο τάχα στυλάκι.

Σε αυτούς λοιπόν που είναι κομματικοποιημένοι στο κόμμα της

απάθειας και της σαχλαμάρας (αφού δεν τολμούν να αποκαλύψουν πού

πραγματικά ανήκουν-λες και ο κόσμος δεν τους καταλαβαίνει), θα

πρότεινα να κατεβούν στις επόμενες εκλογές , όχι με τα ερωτικά

μανιτάρια , αλλά με δικό τους συνδυασμό.

Όταν δεν μπορούν να ορθώσουν σοβαρό λόγο , προσπαθούν να

στρεβλώσουν το λόγο των άλλων. Και κυρίως , άτομα που έχουν πάρει

πτυχίο , αλλά εξακολουθούν να παιδιαρίζουν ως Λυκειόπαιδα , ακόμη

και σε posts , όπου το θέμα προς διαπραγμάτευση δεν είναι εξίσου

χαλαρό . Όπως εδώ. Άτομα που ο καθείς οσονούπω θα τους "εμπιστεύεται "

τη ζωή του σε ιατρείο. Εκτός , αν διαλέξουν τις "αμυντικές" ιατρικές

ειδικότητες που κατοικοεδρεύουν νοτίως του Αρεταιείου.

Όσο κι αν προσπαθούν , δεν πτοούν κανένα.

Δεν υπάρχει πλέον ιδεολογικό catenaccio.

Τις ημέρες που μπορούσαν να αραδιάζουν τις μπούρδες τους και να

επιβάλλονται , διότι υπήρχε ιδεολογικό catenaccio , να τις ξεχάσουν.

Είμαστε περήφανοι για τις απόψεις μας

Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε πράσινοι! Αλοίμονο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

κι επειδή μου άρεσε , το ξαναεπαναλαμβάνω:τι μας λέει ο sovi...

Sovereign =κυρίαρχο Σλόγκαν: Το ίδιο είναι πιο ίδιο από το ίδιο , δηλαδή χειρότερο από το ίδιο , γι` αυτό διαλέγω το ίδιο Νο2 που είναι σίγουρα καλύτερο από το ίδιο Νο1 , και έτσι μπορώ να είμαι πιο ίδιος πολίτης , πιο ίδιος γιατρός , πιο ίδιος άνθρωπος , μέσα στο ίδιο πάντα κράτος από το ίδιο πάντα κόμμα που μου κάνει ίδια τη σκέψη , μέσα από τα ίδια κανάλια και μέσα από το ίδιο πλυντήριο που μου κάνει τόσα χρόνια την ίδια πλύση εγκεφάλου κατά τον ίδιο , μα ίδιο τρόπο. Γι` αυτό , άλλωστε και ξεχωρίζω!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σήμερα πληροφορηθήκαμε περήφανοι ότι οι νέοι 18-25 ετών αυτής της χώρας ψηφίζουν Πασόκ, σύμφωνα με τα "έγκυρα" γκάλοπ.Νομίζουμε , ότι για ακόμη μια φορά θα πρέπει να να επανέλθουμε στη σφαίρα της λογικής, πρωτού αναρωτηθούμε για το αληθές του πράγματος

.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια , όλοι σχεδόν από το Λύκειο περνούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η ΔΑΠ παίρνει τριπλάσιο ποσοστό από της ΠΑΣΠ.

Αυτό συμβαίνει για περίπου δυο δεκαετίες.

Νομίζω ,ότι αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους , κάνοντας ακόμη μια εξόφθαλμη γκάφα.

Υ.Γ. Αφισοκολλητής ποτέ δεν υπήρξα (θα σου το επιβεβαιώσουν και όσοι με ξέρουν ) ., ούτε εγγεγραμένος στη Ρηγίλης. Πες μας εσύ για την Κωλέττη που πήγαινες, όταν τα ασανσέρ στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν χαλασμένα.

Όσο για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα , που κάποιος σου το σφύριξε , να ξέρεις ότι έχω κάνει εργασία πάνω στο θέμα στο ΚΑΤ , και δεν το ακούω για πρώτη φορά. Θα σου θυμίσω ότι προσβάλλει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και μάλιστα άνω των 30 ετών , και όχι τον οποιονδήποτε (κλασσική ψαρωτική ερώτηση του Τρουπή). Όσοι αφισοκολλούν ,κάνουν χειραψίες και κουνούν στον αέρα σημαιάκια δεν κινδυνεύουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα , αλλά από σύνδρομο DeQuervain (αν μου πεις και ποιοί 2 μύες έχουν πρόβλημα στους τένοντες , θα σε παραδεχτώ , - θα σε βοηθήσω : EPB, APL),

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραθέτω και το χθεσινό κύριο άρθρο της Καθημερινής , που φαίνεται ότι με αντιγράφει.

Παροξυσμός «έκτακτης» εικονολατρίας

Tα κανάλια αποδύονται σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου, προβάλλοντας ακόμα και τις πιο ασήμαντες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου

Aν έξαφνα, την ώρα της οικογενειακής θαλπωρής και της χαλάρωσης μετά τη δουλειά, δείτε στην οθόνη «Eκτακτο δελτίο ειδήσεων», μην πάει ο νους σας στο κακό. Tο πρόγραμμα διακόπτεται για να μάθουμε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο σπίτι του στην Eκάλη, μετά την επίσκεψή του στην Aχαΐα. Oι ρεπόρτερ - πολιορκητές ζητούν μια δήλωση, αλλά ο κ. Παπανδρέου χαμογελά και λέει ότι δεν είναι ώρα για δηλώσεις. Aυτό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου ενώ χθες το απόγευμα όλα σχεδόν τα κανάλια διέκοψαν ξανά το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν «λάιβ» μια αλληλουχία ιστορικών στιγμών: ο κ. Παπανδρέου εξέρχεται από το κτίριο της Bουλής, ναι, κατευθύνεται προς τη Xαριλάου Tρικούπη, ναι, εισέρχεται στο κτίριο των γραφείων του ΠAΣOK.

O κορεσμός βρίσκεται προ των τηλεοπτικών πυλών και οι συνέπειές του δεν θα επηρεάσουν μόνο την αξιοπιστία των καναλιών. Tο ανθρώπινο, το ήπιο «προφίλ» του πρωταγωνιστή των ημερών κινδυνεύει να βουλιάξει μέσα στο πέλαγος της επαναλαμβανόμενης κοινοτοπίας, ακόμα και αν ο ίδιος δεν επιδιώκει αυτού του είδους τη μεταχείριση από τα τηλεοπτικά Mέσα. Eτσι, ο παροξυσμός γύρω από το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου πιθανόν να καταλαγιάσει ή να μεταλλαχθεί. Hδη το Star, με χθεσινό Δελτίο Tύπου, υπόσχεται ότι δεν θα μεταδίδει «δήθεν έκτακτα δελτία» και θα διακόπτει τη ροή του προγράμματός του «μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος». Ωστόσο, το Star έχει προβάλει σε δελτίο του «αποκλειστικά» πλάνα του κ. Παπανδρέου «εντός» του γυμναστηρίου της Nέας Eρυθραίας, συναγωνιζόμενο τα άλλα κανάλια που έδειξαν βρεφικές και παιδικές φωτογραφίες του «Παπανδρέου Γ΄».

Tο «προσκύνημα» του κ. Παπανδρέου στο Kαλέντζι δεν ομοιοκαταληκτεί μόνο με το «κίνημα» και το «ξεκίνημα», όπως είπε ο ίδιος έμπροσθεν του ανδριάντα του παππού του, αλλά και με το «εικονομήνυμα». H πορεία προς τη δυτική Πελοπόννησο προβλήθηκε σαν μια μικρογραφία της ιστορικής Mεγάλης Πορείας, με συνεχείς «λάιβ» συνδέσεις. Για «πρωτόγνωρο κλίμα» μιλούσαν οι ρεπόρτερ του Mega και του Alpha, ενώ σύμφωνα με το νυχτερινό δελτίο της NET, «η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο». Hδη από την προηγούμενη ημέρα, τα κρατικά κανάλια είχαν προαναγγείλει ότι ο κ. Παπανδρέου θα οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητό του, σαν να επρόκειτο για ζήτημα κεφαλαιώδους εθνικής σημασίας...

Aφθονος τηλεοπτικός χρόνος έχει διατεθεί για τη λεπτό προς λεπτό κάλυψη της «διαδοχής» και της προεκλογικής εκστρατείας, με κραυγαλέα έμφαση στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Eίναι αλήθεια πως οι δραστηριότητες του κ. Kώστα Kαραμανλή δεν αποσιωπούνται, αλλά συχνά παρουσιάζονται αποσπασματικά, μερικές φορές με την τεχνική της διαιρεμένης στα δύο οθόνης (split screen). Eτσι, στη μισή οθόνη βλέπουμε ανοιγμένες ομπρέλες (στάση του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα υπό βροχή) και στην άλλη μισή ένα πλήθος σε ένα κλειστό γυμναστήριο (ομιλία του κ. Kαραμανλή στο Xαλάνδρι). Kαι ο ήχος πότε αντιστοιχεί στο ένα μισό, πότε στο άλλο...

Tα μικρά κόμματα είναι σχεδόν εξαφανισμένα. Aρκετοί δημοσιογράφοι, ιδίως οι φιλικά προσκείμενοι προς την κοσμοϊστορική αλλαγή, καθώς και οι «λαμπεροί» υποψήφιοι, που για πρώτη φορά κατέρχονται στον εκλογικό στίβο, έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες εμφανίσεις στα πάνελ των δελτίων από ό,τι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αριστεράς και του ΔHKKI.

Θα περίμενε κανείς πως αυτές τις κρίσιμες στιγμές η δημόσια τηλεόραση θα έδειχνε ένα άλλο, πιο ψύχραιμο πρόσωπο. Eνώ όμως οι «επώνυμοι» δημοσιογράφοι της, π.χ., οι κ. Tσίμας, Mαχαίρας κ.ά., ακολουθούν μια ισορροπημένη προσέγγιση, η EPT γενικώς «ξεφεύγει», μιμούμενη τη «ριάλιτι οπτική» των ιδιωτικών καναλιών και λιβανίζοντας το κυβερνών κόμμα. Oι πιέσεις ασκούνται, κατά προτίμηση, όχι άμεσα στη διοίκηση της EPT, που ενδεχομένως θα προτιμούσε μια πιο αντικειμενική κάλυψη των εξελίξεων, αλλά στο πιο ευάλωτο μικρομεσαίο δημοσιογραφικό δυναμικό της. Λέγεται ότι κύρια πηγή των πιέσεων είναι ο ίδιος ο υπουργός Tύπου, κ. Xρ. Πρωτόπαπας, που μάλλον ονειρεύεται μια EPT «πασοκικότερη» του ίδιου του ΠAΣOK.

Ύστερα από όλα αυτά , τι να πω. Ή έτσι θα είναι τα πράγματα , ή μάλλον με αντιγράφουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.