Jump to content

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου της Αρτας


V for Vendetta

Recommended Posts

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Κινητοποίηση για αναλώσιμα και απλήρωτη εργασία

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου της Αρτας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Αρτας, αντιδρώντας στις σοβαρές ελλείψεις υλικών και την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται για ασθενείς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 6 Σεπτέμβρη, διεκδικώντας την άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την καταβολή των δεδουλευμένων (οφείλονται νυχτερινά και αργίες από τις 1/1/2012) προχώρησαν στην κατάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου, ώστε τα αιτήματά τους να τεθούν επί τάπητος στην κυβέρνηση και να δοθούν λύσεις. Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας. Η απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας προς τους εργαζόμενους όχι μόνο ήταν αρνητική αλλά και προκλητική. Κάλεσε, όπως καταγγέλλεται, τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη λειτουργία του νοσοκομείου με τα υπάρχοντα πετσοκομμένα και συνεχώς μειούμενα κρατικά κονδύλια που αφαιρούν από τις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας - και όχι μόνο - για να τονωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, συνολικά του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ για την προκλητική αυτή στάση της συγκυβέρνησης σημειώνει ότι είναι «το αποτέλεσμα της ενιαίας και καθολικής επίθεσης στο χώρο της Υγείας».

«Αξιοποιώντας, συνεχίζει, την καπιταλιστική κρίση αφαιρεί όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, ώστε να διαμορφωθεί ένα σύστημα Υγείας που ο καθένας θα εισπράττει παροχές Υγείας ανάλογα με το πόσο βαθιά θα βάζει το χέρι στην τσέπη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.