Jump to content

Περί προνομίων


iceman

Recommended Posts

Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση στο ρεύμα των εργαζομένων της ΔΕΗ

Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, όπως προβλέπει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αναφέρεται σε εγκύκλιο που στάλθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:

«Σας κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας την 140/2012 ομόφωνη Γνωμοδότηση της Α' Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση αυτή, το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος».

Στη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«[...] κατά την ομόφωνη γνώμη της Α' Τακτικής Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η εν λόγω παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο αποτελεί περιοδική παροχή σε είδος, που συνιστά αντάλλαγμα που παρέχεται λόγω της σχέσης εργασίας που συνδέει τη «ΔΕΗ Α.Ε.» με τους εργαζομένους της. Επομένως το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους της «ΔΕΗ Α.Ε.» από την παροχή μειωμένου τιμολογίου για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελεί εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος, κατά την έννοια του άρθρου 45 παρ. 1 του Κ.Φ.Ε..

Τούτο διότι:

α) δίδεται ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας,

β) αποτελεί αμοιβή σε είδος που μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα,

γ) καταβάλλεται περιοδικά και

δ) από τη φύση της δεν προορίζεται να καλύψει δαπάνες, στις οποίες υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στην «ΔΕΗ Α.Ε.», για την εκτέλεση της υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί ή την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της τούτο δε επιβεβαιώνεται πλήρως και από το γεγονός ότι η παροχή αυτή χορηγείται όχι μόνον στους εργαζομένους αλλά και στους συνταξιούχους της εταιρείας.

........................

......................

.......................

IV. ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατόπιν των ανωτέρω, επί του τεθέντος ερωτήματος, η Α' Τακτική Ολομέλεια του Ν.Σ.Κ. γνωμοδότησε ομόφωνα, ότι το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος.»

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231213758

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Last Reply

Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

Καταργείται από την 1η Νοεμβρίου 2012, με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η καταβολή της ειδικής επικουρικής σύνταξης, που λάμβαναν όσοι είχαν διατελέσει συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Η ειδική σύνταξη, θεσμοθετήθηκε το 1937 από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά, (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) και αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Το δικαίωμα της ειδικής σύνταξης είχαν αποκτήσει και συνδικαλιστές, που είχαν εκλεγεί ως το 1998 και συμπλήρωσαν τη 12ετία στη συνέχεια. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για «μερικές εκατοντάδες συντάξεις», που κυμαίνονται από τα 200 έως τα 600 ευρώ. Οι συντάξεις αυτές χορηγούνται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, και χρηματοδοτούνται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας επισημαίνεται ότι, «η παραπάνω απόφαση, επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/09/2012_461876

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

http://www.ygeianet.gr/box/cal/32156.pdf

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=228487

Οι «μεγάλοι» που δεν πληρώνουν το χαράτσι

Μία λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος με τους «μεγάλους» που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Κατήγγειλε μάλιστα πως "το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", τονίζοντας ότι οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.

Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο "χαράτσι", την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, -ακόμη και σε ποσοστό 60%-, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου. Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού του κτιρίου, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

Πέραν των παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα:

1η Περίπτωση: Πως γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλινες; Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;

2η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;

3η Περίπτωση: Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ , δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;

4η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας ο κ. Γείτονας;

5η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;

6η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι; Παράγονται εδώ;

7η Περίπτωση: Πως γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;

Στα παραδείγματα επιχειρήσεων που επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση για τις εκπτώσεις περιλαμβάνονται κατά τον κ. Φωτόπουλο το The Mall, το River West στη Θεσσαλονίκη, το θεραπευτήριο Υγεία, το Πόρτο Καρράς, η Media Markt, η Αττική Οδός. Επίσης ο κ. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου πλήρωσε 70.545 ευρώ χαμηλότερο τέλος ακινήτων για τη βίλα της στο Π. Ψυχικό.

Απάντηση από ΣΚΑΙ

Ο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Φωτόπουλος είναι ψευδή. Οπως αναφέρεται, «το ψεύδος του κ. Φωτόπουλου έγκειται στο γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης και άρα -σύμφωνα με το νόμο- δεν καταβάλλει τέλος ακινήτων». Ο ΣΚΑΪ συμπληρώνει ότι πληρώνει λογαριασμό μόνο για τις κεραίες εκπομπής του σήματος και γνωστοποιεί ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταργείται η εισφορά υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων

Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ», που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές, προωθεί ο υπουργός Εργασίας με νομοθετική πρωτοβουλία που θα κα­ταθέσει άμεσα στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου την Τρίτη, η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού) και του υγραερίου υπέρ του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ.

Η επιβάρυνση αυτή επηρεάζει τη λιανική τιμή των εν λόγω προϊόντων καυ­σίμων, δηλαδή τελικά μετακυλίεται στον ίδιο τον καταναλωτή.

Η εισφορά αυτή θεσπίστηκε με την Υπουργική Απόφαση 20210/4231/152/26-2-2004 (427 Β΄) και θα καταργηθεί από τον επόμενο μήνα της δημοσίευσης του σχετικού νόμου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ», μετά από αναλογιστική μελέτη, γνώμη του ΔΣ του ΟΑΕΕ και γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας, είναι δυνατόν με απόφαση του υπουργού Εργασίας να καθοριστεί το ύψος της ει­σφοράς ασφαλισμένου που θα καταβάλλεται απ' αυτόν υπέρ του τομέα, ο τρόπος είσπραξης και απόδοσής της, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

www.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.protothem...cle/?aid=229292

Κατάργηση βουλευτικών προνομίων

Τέρμα οι δωρεάν VIP αεροπορικές θέσεις για τους βουλευτές

Σε οικονομικές θέσεις θα ταξιδεύουν πλέον οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, έπειτα από σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των βουλευτικών προνομίων περιλαμβάνονται και δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια προς και από τις εκλογικές τους περιφέρειες, με «σκοπό τη διευκόλυνση του έργου και της αποστολής του βουλευτή, ως εντολοδόχου της λαϊκής βούλησης».

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, έως την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, είναι πως η συγκεκριμένη «διευκόλυνση» προέβλεπε αεροπορικές θέσεις VIP.

Το θέμα είχε τεθεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία,θεωρώντας την «business class» ως «πρόκληση», ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη την κατάργησή της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

IV. ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κατόπιν των ανωτέρω, επί του τεθέντος ερωτήματος, η Α' Τακτική Ολομέλεια του Ν.Σ.Κ. γνωμοδότησε ομόφωνα, ότι το όφελος που προκύπτει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ Α.Ε., από την παροχή ορισμένης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο, αποτελεί εισόδημα υποκείμενο σε φόρο εισοδήματος.»

http://news.in.gr/ec...?aid=1231213758

Και θα ζητηθούν πίσω τα όσα χρωστάνε από τα πόσα προηγούμενα χρόνια;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν στη ΔΕΗ τέλος ακινήτων

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τη Δευτέρα το απόγευμα, λίστα επιχειρήσεων που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης από την επιχείρηση.

Δείτε τις περιπτώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, ακόμη και σε ποσοστό 60%, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου.

Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας. Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, με τη διαδικασία αυτή ο κ. Βωβός πλήρωσε 1.250.466 ευρώ λιγότερα για το τέλος.

Πέραν αυτού στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα.

  • 1η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλινες; Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;

  • 2η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;

  • 3η Περίπτωση: Πώς γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;

  • 4η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας ο κ. Γείτονας;

  • 5η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;

  • 6η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι; Παράγονται εδώ;

  • 7η Περίπτωση: Πώς γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:

Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι τα ερωτήματα που γεννώνται χρήζουν διερεύνησης από τον εισαγγελέα και κάλεσε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να τοποθετηθούν επί του θέματος. Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το τέλος ακινήτων ελήφθη πριν ισχύσουν οι εκπτώσεις 30% - 60% για τις μεγάλες επιφάνειες.

http://rnbnet.gr/details.php?id=7072

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θεσμοθετείται η πώληση ληγμένων τροφίμων σε τιμή προσφοράς

http://tvxs.gr/news/ellada/thesmotheteitai-i-polisi-ligmenon-trofimon-se-timi-prosforas

Άντε, καλή μας όρεξη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θεσμοθετείται η πώληση ληγμένων τροφίμων σε τιμή προσφοράς

http://tvxs.gr/news/...-timi-prosforas

Άντε, καλή μας όρεξη...

καλα τουλαχιστον θα ξερεις "τι" αγοραζεις και αν θες το αποφευγεις. επιλογη σου.

η επιστροφη στις εταιριες και η πιθανη επανασυσκευασια τους προς πωληση ειναι πιο επικινδυνη

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θεσμοθετείται η πώληση ληγμένων τροφίμων σε τιμή προσφοράς

http://tvxs.gr/news/...-timi-prosforas

Άντε, καλή μας όρεξη...

καλα τουλαχιστον θα ξερεις "τι" αγοραζεις και αν θες το αποφευγεις. επιλογη σου.

η επιστροφη στις εταιριες και η πιθανη επανασυσκευασια τους προς πωληση ειναι πιο επικινδυνη

Καλά, φιλαράκο, σύμφωνα με τη λογική σου δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα ακόμα κι αν συσκευάσουν και περιττώματα προς βρώσιν επειδή "θα ξερεις "τι" αγοραζεις και αν θες το αποφευγεις". Τώρα όσο για την "επιλογή" να σου θυμίσω ότι υπάρχει κόσμος που δεν έχει και πολλές επιλογές για το τι θα φάει. Ξέρεις μωρέ, η πλέμπα. Αλλά θα μου πεις, ας φάνε σκατά. Κανάγιες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καημενο λελο αρχισες τις μ..... παλι.

ασε και κανα φορουμ χωρις να το μολυνεις με τα προσβλητικα σου σχολια (καναγιες, σκατα, πλεμπα...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν πειράζει, φιλαράκο, ας σου το γαργαλήσει και κάποιος. "Είναι ωραία τα ληγμένα γιατί έτσι ξέρεις τι παίρνεις". Ωραίος φίλε! Να το καθιερώσουμε και στα φάρμακα γιατί τώρα που δεν υπάρχει ποιος ξέρει τι θα παίρνουμε... Και να μπορεί και η πλέμπα να 'χει κι αυτή τα φάρμακα που της αξίζουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.cretalive.gr/new/112911/economy/Spiegel__I_ekklisia_tis_Elladas_epimenei_sta_pronomia

Spiegel : Η εκκλησία της Ελλάδας επιμένει στα προνόμια

Τα φορολογικά προνόμια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας σχολιάζει δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel και εκτιμά ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

Με τον τίτλο «ιερός δεσμός» αναφέρεται το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel στο ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «επιμένει στα προνόμιά της οξύνοντας έτσι την κρίση στην Ελλάδα».

Το Spiegel υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

Το δημοσίευμα αναφέρει την περίπτωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και παρατηρεί: «Ο Μητροπολίτης, ένας από τους πιο συντηρητικούς ιερωμένους της χώρας, διαβόητος για τις λεκτικές του επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, αριστερών και ομοφυλοφίλων, αισθάνεται ότι απειλείται. Από δανειστές που απομυζούν τη χώρα του. Από παράνομους μετανάστες τους οποίους, όπως λέει, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πλέον. Και από όσους τα βάζουν με την εκκλησία του. Από διανοούμενους που απαιτούν να συνεισφέρει και ο κλήρος το μερίδιό του στην κρίση».

Όπως σημειώνει το Spiegel, «εδώ και χρόνια πολλοί Έλληνες αγανακτούν με το γεγονός ότι η ισχυρή εκκλησία δεν απέδιδε καθόλου φόρους έως το 2010, λάμβανε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μεγάλου ύψους και επιπλέον στήριξη από το κράτος. Αυτή περιλαμβάνει τη μισθοδοσία, ιερέων και επισκόπων, που κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 230 εκ. ευρώ ετησίως. Μόλις τους τελευταίους μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει αυτές τις δαπάνες», συμπληρώνοντας ότι τα φορολογικά προνόμια της ορθόδοξης εκκλησίας δεν καταργήθηκαν πλήρως.

Το Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗ.ΜΑΡ. Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος χαρακτηρίζει πρόβλημα «μη χωρισμού κράτους και εκκλησίας» πως οδηγεί στην ανάμειξη της εκκλησίας στην πολιτική. «Η κρίση της Ελλάδας είναι γι’ αυτό το λόγο, όπως πιστεύει ο Γρ. Ψαριανός, και κρίση της Εκκλησίας. Και αυτή δεν είναι, όπως λέει ο ίδιος, λιγότερο διεφθαρμένη από την υπόλοιπη κοινωνία».

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δωρακια στους συμβολαιογραφους καθοτι τωρα που εχει πεσει ο αριθμος των αγοραπωλησιων πως θα ζησουν?

Χαράτσι 50 ευρώ για γάμους, διαζύγια και κηδείες

Με συμβολαιογραφική πράξη που θα χρεώνεται 50 ευρώ θα πρέπει να δηλώνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι πολίτες τους θανάτους, τους γάμους και τα διαζύγιο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου προγράμματος «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας, με στόχο την πάταξη φαινομένων πλαστών συντάξεων και επιδομάτων.

...............................

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63723378

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Στην Βουλή η αποκάλυψη του "Θέματος" για το «κρυφό δώρο» σε 60.000 υπαλλήλους υπουργείων

Στην Βουλή έφτασε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για το «κρυφό δώρο» της κυβέρνησης σε 60.000 δημόσιους υπαλλήλους τους οποίους απαλλάσσει από ορισμένες «αιματηρές» διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων η εξαίρεση των συγκεκριμένων υπαλλήλων από τις περικοπές στα επιδόματά τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι διαδικασίες για να τους χορηγηθεί το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και η οποία έχει κατατεθεί για κύρωση στην Βουλή περιλαμβάνει «κρυφό δώρο» για εφοριακούς, τελωνιακούς και άλλους 60.000 περίπου «προνομιούχους» υπαλλήλους υπουργείων. Συγκεκριμένα με την ρύθμιση οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι στον τομέα των πετρελαιοειδών του υπουργείου Ανάπτυξης, κατηγορία υπαλλήλων του Εσωτερικών, οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, γεωπόνοι του Αγροτικής Ανάπτυξης, επιθεωρητές Υγείας, κ.ά. εξαιρούνται από ορισμένες «αιματηρές» διατάξεις του νόμου που επέβαλε το ενιαίο μισθολόγιο και επανακτούν το «δικαίωμα» να λαμβάνουν ως έξτρα, με την μορφή επιδόματος ποσά από 500 έως 1.200 ευρώ. Η «πρόκληση» δε αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί να περάσει «υπογείως» την συγκεκριμένη διάταξη με την παλαιάς κοπής μεθοδολογία της νομοτεχνικής συγκάλυψης καθώς με την πρώτη ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου κανείς δεν μπορεί να καταλάβει περι τίνος πρόκειται.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 2 του 4ου άρθρου του εν λόγω νομοσχεδίου αναφέρεται ότι: «2α. «η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β΄του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου. 2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 30η Οκτωβρίου 2012».

Ποια είναι η μετάφραση; Ορισμένοι υπάλληλοι υπουργείων, προ ενιαίου μισθολογίου, λάμβαναν «προκλητικά» επιδόματα, τα οποία αποτελούσαν ένα δεύτερο μισθό καθώς κυμαίνονταν από 1.000 ευρώ έως και 2.500 ευρώ. Με τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, το 50% των επιδομάτων αυτών καταργήθηκε και το υπόλοιπο 50% αποφασίστηκε να αντικατασταθεί με το κίνητρο επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.

Με την δικαιολογία όμως ότι δημοσιονομικοί στόχοι δεν τέθηκαν για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και άρα δεν θα μπορούσαν να πάρουν το σχετικό κίνητρο, το υπουργείο αποφάσισε να τους επαναφέρει στην προηγούμενη «χρυσή» κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι ορισμένες συντεχνίες του δημόσιου τομέα, όπως οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί οι οποίοι μπορούν να «απειλήσουν» με μείωση του ρυθμού είσπραξης φόρων προς τα δημόσια ταμεία, εξακολουθούν απολαμβάνουν ορισμένα από τα προνόμια τους την ώρα που ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας και συνολικά ο ιδιωτικός υφίσταται τις τραγικές συνέπειες των δημοσιονομικής πολιτικής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Πάνω από 600 αστυνομικοί επιστρέφουν στην φρουρά επωνύμων

Μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για αστυνομική προστασία από επωνύμους που φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, με στρατιές αστυνομικών θωρακίζονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες.

Ήδη, 600 αστυνομικοί επιστρέφουν και πάλι στις φρουρές των VIP, μετά το "διάλειμμα" των λίγων μηνών καθώς είχαν αποδευσμευτεί το τετράμηνο Αύγουστος-Νοέμβριος από τη φύλαξη "ειδικών στόχων" με σκοπό να βγουν στους δρόμους στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Στο παιχνίδι της φύλαξης επωνύμων έχουν μπει και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι προσλαμβάνονται μετά τη συνταξιοδότησή τους ως διευθυντών ασφαλείας επιχειρήσεων ή ως επικεφαλής συντονιστών φρουράς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αίσθηση προκαλεί πως συνολικά 50 πρώην βουλευτές εξακολουθούν να διατηρούν χωρίς να προβλέπεται φρουρά χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις όπως ότι έχουν ψηφίσει τα Μνημόνια και συνεπώς είναι στόχοι.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι φυλάνει δικηγόρο, ο οποίος διετέλεσε υπουργός τη δεκαετία του 1980, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τελείως την πολιτική το 2004!

http://news247.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

http://news247.gr/ei...n=24mediaWidget

Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος 10 μελών της διοίκησης της Αττικό Μετρό, της περιόδου 2008-2009, για "αθρόες ρουσφετολογικές προσλήψεις"

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ,άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜΕΛ), της περιόδου 2008 - 2009.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 και στρέφεται σε βάρος 10 μελών του ΔΣ της εταιρίας την επίμαχη περίοδο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης , που αφορούσε τη χρονική περίοδο 2005 έως 2009, στο οποίο διαπιστώνονταν υπεράριθμες προσλήψεις υπαλλήλων, με αποκορύφωμα τους δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009.

Στο πόρισμα μάλιστα γίνεται λόγος για «αθρόες, καθαρά ρουσφετολογικές προσλήψεις», ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 αφού σε διάστημα 23 ημερών προσελήφθησαν 210 εργαζόμενοι.

Αναφέρεται επίσης ότι αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε κατά 74% το 2009 από 48% που ήταν το 2007.

Στο πόρισμα εντοπίζονται κοινά χαρακτηριστικά των προσληφθέντων, όπως καταγωγή από συγκεκριμένες περιοχές, ενώ ειδική μνεία γίνεται σε 17 περιπτώσεις που έγινε πρόσληψη παρά την αρνητική αξιολόγηση στελεχών της ΑΜΕΛ.

Μετά την έρευνα που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε την χρονική περίοδο 2005 έως 2007 τέθηκε στο αρχείο.

Η δικογραφία σε βάρος των 10 πρώην μελών του ΔΣ της ΑΜΕΛ ανατέθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Προαιρετικό το πτυχίο για τους διοικητές νοσοκομείων

Posted on February 11, 2013 by amyfarrahfowler

Αλλη μια πρωτοποριακή καινοτομία από τον Υπουργό Υγείας. Δεν αρκούσε η κακοδιοίκηση και τα προβλήματα που δημιουργούνταν στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω της επιλογής “ημετέρων”, ατόμων ως επί το πλείστον χωρίς καμία εμπειρία και κατάρτιση σχετική με τον χώρο της διοίκησης, για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων, τώρα μειώνονται ακόμη περισσότερο τα τυπικά κριτήρια που απαιτούνται για την πλήρωση των θέσεων αυτών. Το προσόν του πτυχίου φαίνεται να είναι απλά μια…τροχοπέδη στην επιλογή ατόμων για μια θέση, της οποίας η αμοιβή είναι υψηλότερη από αυτήν του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Κάτι που δεν εμπόδισε στο παρελθόν την προηγούμενη πολιτική ηγεσία να τοποθετήσει στη Διοίκηση Νοσοκομείου, γνωστό (; ) ηθοποιό:

http://et.diavgeia.g...Xi;Ξ‘

(Αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, πρόκειται για την Υπουργική Απόφαση με ΑΔΑ Β44ΡΘ-ΓΟΡ)

Ακολουθεί το άρθρο του in.gr

Μειώνονται τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 η ισχύς των κείμενων διατάξεων που προβλέπουν ότι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχου αναγνωρισμένου τίτλου του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν ότι η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών θα είναι τριετής και ότι θα υπογράφουν σύμβαση αποδοτικότητας, καθώς και πως πρέπει να συσταθεί ειδική Επιτροπή υπό την υπουργό, με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και καθηγητών, για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας συνεχίζει τη λειτουργία της, έχοντας την κύρια ευθύνη του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του συστήματος προμηθειών.

Η Επιτροπή θα υλοποιήσει τους στόχους της αύξησης του αριθμού των κεντρικών ενιαίων διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.

http://aristotelous1...-διοικη/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υποχώρηση Λυκουρέντζου! Άλλαξε ρύθμιση για πρόσληψη διοικητών χωρίς πτυχίο!

Ένα βήμα πίσω αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς υποχρεώθηκε να αλλάξει ρύθμιση που κατέθεσε στη βουλή την περασμένη Παρασκευή και προέβλεπε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου μπορούν να προσληφθούν διοικητές νοσοκομείων στο ΕΣΥ χωρίς καν να διαθέτουν πτυχίο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ειδική ρύθμιση καταργούσε ξεκάθαρα μέχρι τις 31 Μαρτίου τα εδάφια του νόμου που προέβλεπαν τα προσόντα των διοικητών και φυσικά επέβαλαν πτυχίο για την πρόσληψή τους στα νοσοκομεία.

Πριν όμως καλά καλά ψηφιστεί η ρύθμιση (αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη) δεχθηκε ερωτήσεις στη βουλή και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Υγείας μιλούσαν για λάθος διατύπωση και ότι θα προωθηθεί νέα νομοτεχνική διατύπωση ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Κάτι που δήλωσε τελικά και επίσημα ο ίδιος στη Βουλή, τονίζοντας ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση.

Πάντως υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΥ αλλά και πρώην διοικητές μιλούσαν για εξόφθαλμη προώθηση ρουσφετολογικών προσλήψεων μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η νέα ρύθμιση Λυκουρέντζου προβλέπει επίσης ότι οι θητεία των διοικητών δε θα είναι τριετής και θα υπάρχει δυνατότητα απόλυσής τους στην περίπτωση που η αποδοτικότητα τους δε πιάνει τους στόχους που έχουν τεθεί.

http://iatropedia.gr/articles/read/3640

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετά από αυτή την προνομιακή αντιμετώπιση ( http://tvxs.gr/news/...-timi-prosforas ) ακολουθεί και νέα εντυπωσιακή προσφορά για φτωχούς:

Θα μοιραστεί σε φτωχούς κρέας αλόγου που κατασχέθηκε στη Φινλανδία

«Το μόνο πρόβλημα ήταν η μη ακριβής περιγραφή του περιεχομένου στις ετικέτες» λέει η βιομηχανία που το τυποποιεί

http://www.tanea.gr/...-sth-finlandia/

Δόξα τω θεώ το πρόβλημα λύθηκε και τώρα τα αδύναμα οικονομικά στρώματα θα έχουν πρόσβαση στο αλογίσιο κεμπάπ.

Φημολογείται ότι η οικονομική ελίτ της χώρας είναι θορυβημένη από την άδικη και άνιση μεταχείριση εις βάρος της και υπέρ των φτωχών και ότι υπάρχουν σκέψεις για προσφυγές σε διεθνή δικαστήρια ούτως ώστε να καταργηθεί αυτό το αντιδημοκρατικό προνόμιο της φτωχολογιάς το οποίο παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

η αξιολογηση "πειραξε" τους αριστερους.....

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113004975

Λουφαδόροι 1 στους 2 καθηγητές στο Δημόσιο

Λουφαδόρους εκπαιδευτικούς σε έντεκα Γυμνάσια και Λύκεια της Ανατολικής Αττικής την περίοδο 2008 - 2012 εντόπισαν οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Από έρευνες που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι ένας στους δύο καθηγητές εργαζόταν με μειωμένο ωράριο.

Αντί δηλαδή να εργάζονται 16 με 21 ώρες όπως προβλέπεται με την προϋπηρεσία, κάλυπταν παρανόμως τις υπόλοιπες ώρες με δήθεν γραμματειακή υποστήριξη και αποφεύγοντας να μετακινηθεί σε άλλα σχολεία ώστε να καλύψει κενά.

Τα ευρήματα των επιθεωρητών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι σοκαριστικά αφού μόνο τη σχολική χρονιά 2008 - 2009 167 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 304, δηλαδή το 55% έκανε μειωμένο ωράριο, ενώ την επόμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσοστό άγγιξε το 65%.

Παράλληλα σε 8 από τα 11 σχολεία που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από 30, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι, δημιουργώντας πρόσθετες ανάγκες για διδακτικό προσωπικό και υποχρεώνοντας το κράτος σε νέες προσλήψεις.

Συγκεκριμένα είχαν συσταθεί παρανόμως επιπλέον 13 Τμήματα Γενικής Παιδείας και 43 Κατεύθυνσης, προκαλώντας έτσι πρόσθετες ανάγκες για διδακτικό προσωπικό και υποχρεώνοντας το κράτος σε νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, τόνισε ότι "είχαμε δημιουργήσει δηλαδή κοπανατζήδες και δεν γινόταν σωστή απόδοση αφού κάποιοι δεν πατούσαν καν στο μάθημά τους. Κατόπιν αυτού παραπέφθηκαν στα πειθαρχικά οι τότε υπεύθυνοι των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης".

Ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και πιθανών ποινικών ευθυνών, που αν αποδειχτούν μπορούν να επισύρουν έως και την ποινή της απόλυσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πώς νομίζετε ότι μοιράζεται ο πλούτος, πώς θα θέλατε να μοιράζεται και ποια είναι η πικρή πραγματικότητα

Το παρακάτω infographic παρουσιάζει την κατανομή του πλούτου στην Αμερική αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τις χώρες της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φυσικά δεν το παρουσιάζει η πραγματικότητα, η οποία είναι εδώ και χρόνια γνωστή και έχει ειπωθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην άρνηση του κόσμου να παραδεχτεί την πραγματικότητα.

http://www.thepressp...-pragmatikotita

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.