Jump to content

Συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής


done

Recommended Posts

Δε βρήκα κάτι παρόμοιο,οπότε ανοίγω νέα ενότητα. Νομίζω οτι θα ήταν χρήσιμο να μοιραστεί κανείς την εμπειρία του και να μας δώσει τα ¨φώτα¨ του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Γενικά, υπάρχουν 2 τρόποι συγγραφής διατριβής, ο άρπα-κόλλα και ο regular.

Τον άρπα κόλλα τον ξέρουμε όλοι, με δεδομένο ότι η επιτροπή διαβάζει μόνο τις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες και ξεφυλλίζει γρήγορα τα υπόλοιπα να δει εάν υπάρχουν τίποτα φωτο, διαγράμματα κλπ. για ομορφιά. Μπορεί να διαβάσουν επιπλέον και ποιους και με πόσο θερμό τρόπο ευχαρίστησες στην εισαγωγή, ειδικά εάν παίζουν και κόντρες μεταξύ των μελών της 7μελούς. Ψεκάζεις, σκουπίζεις, τελειώνεις και βάζεις τον τίτλο στην επαγγελματική καρτούλα.

Ο regular τρόπος, που συνιστώ, βασίζεται στην παραδοχή πως ο υποψήφιος διδάκτωρ πρέπει να γνωρίζει το θέμα του τόσο καλά όσο λίγοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο όλόκληρο. Μη γελάτε, κι αυτό μπορεί να συμβεί, λίγη σοβαρότητα χρειάζεται όπως σε όλα και να είναι κάποιο πρωτότυπο θέμα που δεν έχει εξαντληθεί εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό.

Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση κάποιος πρέπει να αφιερώσει αρκετούς μήνες ώστε να αναζητήσει, κατεβάσει και μελετήσει ΌΛΑ τα άρθρα της βιβλιογραφίας, που σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με το θέμα του, including detailed anatomy, physiology & pathophysiology, experimental findings in animals and finally clinical studies in humans (στα περισσότερα θέματα).

Στο τέλος αυτής της επίπονης διαδικασίας η συγγραφή και υποστήριξη της διατριβής είτε στην Ελλάδα είτε σε meetings το εξωτερικού θα σας φαίνεται πανεύκολη υπόθεση σαν να λέτε το "πάτερ ημών", αφού πραγματικά θα γνωρίζετε το θέμα σας όσο λίγοι και θα μπορείτε να βασισθείτε επάνω του και για post-doctoral posts etc.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι από τα παραπάνω του ταιριάζει καλύτερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.