Jump to content

Εργαστηριακές ειδικότητες στο εξωτερικό


elp

Recommended Posts

Παιδιά έχει ενδιαφερθεί κανείς να μάθει τι γίνεται με εργαστηριακές ειδικότητες και ακόμη περισσότερο μικροβιολογία στο εξωτερικό; Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία κ.α.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 years later...

Είμαι ειδικευόμενος ιατρικής βιοπαθολογίας/μικροβιολογίας, έχοντας μάλιστα ήδη συμπληρώσει 1 χρόνο απο τα 5 συνολικά. Για τα επόμενα 4 χρόνια θα έχω λοιπόν ένα μισθό και επειδή η κατάσταση με τις απολαβές των ειδικευόμενων έχει πλέον γίνει τραγική και προβλέπω τα πράγματα να χειροτερεύουν, θα έλεγα μιλώντας απλά εληνικά, πως τα επόμενα 4 χρόνια, μάλλον θα έχω δουλειά. Αυτό στις μέρες μας είναι από μόνο του σημαντικό!

Τα πράγματα όμως σχετικά με την αποκατάσταση για την ειδικότητα της μικροβιολογίας έχουν γίνει τελευταία αρκετά δύσκολα, και γιατί διορισμοί μικροβιολόγων σε νοσοκομεία δε γίνονται και γιατί ο ιδιωτικός τομέας πλήττεται από μεγάλα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα που έχουν το κεφάλαιο και γιατί κακά τα ψέματα τον τελευταίο καιρό πράξεις που αφορούσαν την ειδικότητα αυτή πλέον καλύπτονται και από άλλες ειδικότητες και κατά συνέπεια τίθεται το ερώτημα του "πόσο με χρειάζεται πραγματικά το σύστημα σαν γιατρό?"

Όλες αυτές οι σκέψεις με έχουν προβληματίσει και απογοητεύσει ίσως αρκετά μια και η ειδικότητα της μικροβιολογίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πραγματικά γοητευτική και μακάρι να είχε την αίγλη αλλά και την εκπαίδευση στην ελλάδα που θα της άρμοζε. Θέση την οποία με τα μανίας αναζητώ να βρω σε κάποια ευρωπαική χώρα! Έχω ξοδέψει ώρες διαβάζοντας αναρτήσεις στο συγκεκριμένο φόρουμ, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι σχετικό με την ειδικότητά μου.

Μιλάω αγγλικά και μαθαίνω παράλληλα με την ειδικότητα γερμανικά. Από τη λιγοστή ενημέρωση που με πολύ κόπο έχω για τη Γερμανία, είναι πως αν και υφίσταται η συγκεκριμένη ειδικότητα (labormedizin) δεν υπάρχουν ούτε πολλές θέσεις αλλά ούτε και ανάγκες για "μικροβιολόγους". Τα περισσότερα νοσοκομεία, ακόμη και πανεπιστημιακά πολλές φορές δεν απασχολούν καν μικροβιολόγο.

Όποιος λοιπόν μπορεί να μου δώσει την οποιαδήποτε, έστω και μικρή, πληροφορία σχετικά με το τι ισχύει με την Μικροβιολογία σε κράτη της Ευρώπης, αλλά και σχετικά με τομείς που θα μπορούσε ένας μικροβιολόγος να απορροφηθεί, τον υπερευχαριστώ προκαταβολικά!

Προβληματίζομαι έντονα και σκέφτομαι μέχρι και να παρατήσω τη μικροβιολογία εδώ στην Ελλάδα, για να κάνω μία άλλη ειδικότητα έξω, κι ας έχω προσωρινά τουλάχιστον τη βολή μου με το μισθό που παίρνουμε. Μου αρέσει όμως πραγματικά και ουσιαστικά το αντικείμενο της μικροβιολογίας που δε θέλω να πέσω αμαχητί! Ευπρόσδεκτες λοιπόν επίσης οι όποιες συμβουλές-ψυχολογική υποστήριξη. :) Είμαι 29 χρόνων και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος αλλά...

Υ.Γ.1 το e-mail μου για όποιον θελήσει να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί μου είναι alphalab.support@gmail.com

Υ.Γ.2 καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Γειά σας,

έχω ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες την ειδικότητα της παθ/αν στην Ελλάδα. Οι συνθήκες δεν είναι και οι ιδανικότερες όσον αφορά τις υποδομές και τη γραφειοκρατική ρουτίνα, αλλά η εκπαίδευση φαίνεται να είναι αρκετά καλή. Με βάση όμως τα νέα οικονομικά δεδομένα (κατάργηση εφημερειών για τους παθ/αν και νέες περικοπές μισθών), σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω στο εξωτερικό για την ειδικότητά μου.

Έχει κάποιος από εσάς ιδέα για το που πρέπει καταρχάς να ψάξω για να βρω σχετικές πληροφορίες ? Μιλάω αγγλικά (επιπέδου lower) και ιταλικά.

Σας ευχαριστώ πολύ..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κοιτα εδω για Μεγαλη Βρετανια:

http://www.nhshistopathology.net/

Στην Μεγαλη Βρετανια η παθολογικη ανατομικη ειναι απο τις ειδικοτητες με τον χαμηλοτερο ανταγωνισμο (φετος 118 ατομα εκαναν αιτηση για 78 θεσεις, τους 104 τους καλεσαν για συνεντευξη και τελικα σε 53 δωσανε θεση- το οποιο σημαινει οτι αν καποιος δεν εχει τα απαραιτητα προσοντα θα προτιμησουν να μεινει η θεση αδεια παρα να την δωσουν σε καποιον που τον εκριναν ακαταλληλο).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

With all my respect, I totally disagree re the language issue. Αν δεν μιλάς καλά τη γλώσσα της χώρας που πας αργά ή γρήγορα θα το βρεις μπροστά σου και μπορεί να αποβεί και ιδιαίτερα οδυνηρό, (έχω πικρή εμπειρία από γαλλόφωνες χώρες) όταν έχεις ήδη αφιερώσει κόπο χρόνο και χρήμα. Perhaps in Pathology things are slighty different for "technical" reasons, but still...Προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς ειδικά στη γλώσσα. Φεύγεις έξω για να κάνεις καριέρα, or not?. Κάνω καριέρα σημαίνει πάω στα interviews με τους ντόπιους και τους σκίζω για να πάρω εγώ την καλή θέση, otherwise what's the point? That's the way I see things. Any kind objection is more than wellcome.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.