Jump to content

ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ


V for Vendetta

Recommended Posts

ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ

Υποσιτίζονται 235 κατάκοιτοι ασθενείς!

Απλήρωτοι και οι 170 εργαζόμενοι από το Μάρτη

Χωρίς κρέας, ψάρι και κοτόπουλο, αλλά και βασικά φάρμακα, έχουν μείνει εδώ και ενάμιση μήνα οι κατάκοιτοι, στην πλειοψηφία τους, 235 τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων. Επίσης οι 170 στο Ιδρυμα εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι απ' το Μάρτη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά χτες η ΔΕΗ - την ώρα που η διοίκηση του Ιδρύματος έδινε συνέντευξη Τύπου για καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει - έκοψε το ρεύμα από ένα από τα κτίρια του Ιδρύματος όπου φιλοξενούνται υπερήλικες τρόφιμοι και υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι!

Το Ασυλο Ανιάτων στην οδό Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη είναι Κοινωφελές Φιλανθρωπικό Ιδρυμα, μη κερδοσκοπικό, και λειτουργεί απ' το 1893. Οι πόροι, όπως αναφέρεται σε πολλά έγγραφα της διοίκησης, «προέρχονται αποκλειστικά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων ιδιωτών». Περιθάλπουν ασθενείς με παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Οι περισσότεροι απ' τους ασθενείς έχουν ασφάλιση στο ΙΚΑ και τον ΟΓΑ, ενώ 15 είναι εντελώς άποροι. Τα παραπάνω Ταμεία καταβάλλουν στο Ιδρυμα ημερήσιο κλειστό νοσήλιο 52 και 40 ευρώ αντίστοιχα. Απ' την 1.1.2012 τα δύο Ταμεία εντάχτηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος - λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησης - αδυνατεί να αποδώσει τις οφειλές προς το Ασυλο Ανιάτων. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το Ασυλο Ανιάτων για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του - κυρίως ΙΚΑ και ΟΓΑ - προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 είναι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα υπόλοιπα αφορούν σε οφειλές των δύο Ταμείων από τον Οκτώβρη του 2008 έως το τέλος του 2011.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές, οι οποίοι εδώ και 1,5 μήνα σταμάτησαν την τροφοδοσία σε κρέας, ψάρι και κοτόπουλα. Επίσης άρχισαν να εμφανίζονται σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα καθημερινής χρήσης για κατάκοιτους και ανάπηρους ασθενείς, όπως αλοιφές, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, κολλύρια, αντιμικροβιακά, γάζες, πάνες κλπ.

«Η κατάσταση των ασθενών, αναφέρθηκε, επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η έλλειψη σιδήρου, ασβεστίου και λευκώματος στη διατροφή κατάκοιτων ή υπερκινητικών ασθενών για τόσο μεγάλο διάστημα, προκαλεί σοβαρή αναιμία, εξασθένιση του ήδη αδύναμου οργανισμού και ευαισθησία σε λοιμώξεις. Παράλληλα, ο κίνδυνος από τις κατακλίσεις, όταν η διατροφή δεν είναι σωστή και όταν δεν χρησιμοποιούνται συστηματικά τα επουλωτικά και αντιμικροβιακά φάρμακα, είναι η σηψαιμία του οργανισμού».

Η κατάληξη του Ιδρύματος ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς στηρίζεται μόνο στη φιλανθρωπία και στα νοσήλια των Ταμείων, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν μπορούν να αποδώσουν όσα χρωστούν. Το δικαίωμα στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας, όπως και η εργασία με πλήρη δικαιώματα, μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και φιλανθρωπικά συμπληρώματα.

http://www.youtube.com/watch?v=1OhxDssdTAQ&feature=plcp

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.