Jump to content

Να ματαιώσουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά Συρίας


V for Vendetta

Recommended Posts

ΕΕΔΥΕ: Να ματαιώσουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά Συρίας - Ιράν

Η ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής της Γραμματείας σχετικά με την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την αρχική παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε, εκτιμά ότι «γίνεται όλο και πιο έντονο το στημένο σκηνικό "πολέμου" στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής,

Χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί αυτή η ενδο-ιμπεριαλιστική κόντρα, τι διαστάσεις μπορεί να πάρει και πόσοι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν, μεταξύ αυτών και ο δικός μας, τη διεκδίκηση ζωνών επιρροής και κερδών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, δίπλα στον αγώνα για το ψωμί και την επιβίωση, να παλέψουμε όλοι μαζί για

να ματαιωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για επίθεση στη Συρία και το Ιράν, να αποτρέψουμε με τον αγώνα μας τη συμμετοχή της χώρας σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο διεκδικώντας:

  • Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα...
  • Να μην τηρηθεί καμία "συμβατική υποχρέωση" που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.
  • Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει και να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά ο αγώνας του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως, οι εγχώριοι αναρχοκομμουνιστές δεν άφησαν τρομοκράτη και δικτάτορα που να μην έχουν συμμαχήσει.

Ήμασταν φίλοι και σύμμαχοι του Καντάφι, του Αραφάτ, του Άσαντ, του Μουμπάρακ, του Μομπούτου Σέσε Σέκου, του Οτσαλάν, του Μιλόσεβιτς, του Τσαουσέσκου, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του Κάστρο και τώρα τελευταία του Τσάβες.

Αν βγει κι άλλος αιμοσταγής σοσιαλιστής δικτάτορας ο Τσίπρας θα τρέξει να συνάψει συμμαχία.

Έλεος!

Κάποτε αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να τιμωρηθούν ως εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας και των λαών εκείνων των Χωρών...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις εξελίξεις στη Συρία:

«Το εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που εκδηλώθηκε στη συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα, και άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, περικλείει τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, αρχικά σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επεμβαίνουν με κάθε τρόπο (πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, στρατιωτικό) στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, την ίδια ώρα με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν παραπληροφορούν τους λαούς για να δικαιολογήσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτές οι εξελίξεις στη Συρία συμπληρώνουν την κατοχή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του.

Είναι ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν στις επεμβάσεις, να εναντιωθούν μαζικά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον προκαλεί. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:

  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν και οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ».

http://www.youtube.com/watch?v=RsddiJf2MQ4&feature=plcp

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του"

ουτε κουβεντα περι καταδικης για τα οσα γινονται στη Συρια ε? δεν πειραζει που ο Ασαντ σφαζει κοσμο ε? ειναι εσωτερικη τους υποθεση ε?

ρε α και γαμ.... τσογλανια!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Για την επέμβαση στη Συρία

Η κρίση στη Συρία εμφανίστηκε ως πρόβλημα «δημοκρατίας». Αλλά είναι κρίκος στην αλυσίδα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους οπορτουνιστές «Αραβική Ανοιξη».

***Είναι επίσης γνωστό ότι η λεγόμενη Συριακή αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία είναι υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη από το Κατάρ,τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία, ενώ η Τουρκία είναι εκείνη που μέσω των εδαφών της τροφοδοτεί με όπλα τους Σύρους αντικαθεστωτικούς, αλλά δεν είναι μόνον απ' αυτά τα κράτη. Ας δούμε το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο». Εμφανίζεται να έχει 140 μέλη, με σημαντική συμμετοχή «Αδελφών Μουσουλμάνων», τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκτός Συρίας, με τόπο διαμονής τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231206221

Εν μέσω καθαρού εμφυλίου και με τον πρόεδρο Άσαντ υπό ασφυκτική πίεση να αποχωρήσει, το συριακό καθεστώς αναγνωρίζει για πρώτη φορά πως έχει στην κατοχή του χημικά και βιολογικά όπλα και προειδοποιεί ότι θα τα χρησιμοποιήσει μόνο εφόσον δεχθεί εξωτερική επίθεση -και «ποτέ κατά του συριακού λαού όποιες και αν είναι οι εξελίξεις» εντός της χώρας. .......................

......................Οι μάχες για την Δαμασκό και το Χαλέπι συνεχίζονται, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι εκτελέστηκαν την Κυριακή με «συνοπτικές διαδικασίες» από το συριακό στρατό στη διάρκεια επιχειρήσεων σε συνοικίες της Δαμασκού. Κάποια από τα θύματα έφεραν σημάδια βασανιστηρίων. ......................

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χούντα καταραμένη, αλλά οι Έλληνες αριστεροί σπεύδουν να την υποστηρίξουν...

Τι κατάντια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Aποφάσισαν εμβάθυνση της επέμβασης στη Συρία

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Η εμβάθυνση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιούν στη Συρία επί του παρόντος συγκεκαλυμμένα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποφασίστηκε στη διάρκεια της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη δίχως απ' την άλλη να αποκλείονται «όλες οι πιθανές λύσεις», ακόμη και απροκάλυπτες επιχειρήσεις σε βάρος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας Χ. Κλίντον και Αχμέτ Νταβούτογλου δεν απέκλεισαν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σε βάρος της Δαμασκού, ενώ απ' την άλλη συμφώνησαν στην άμεση δημιουργία ενός «νευραλγικού κέντρου» ανταλλαγής ευαίσθητων πληροφοριών και σχεδιασμών με στόχο την «επίσπευση» της ανατροπής του προέδρου Ασαντ. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», σε αυτό το νέο αμερικανο-τουρκικό κέντρο επιχειρησιακό κέντρο αναμένεται να συμμετάσχουν πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι αμφοτέρων χωρών για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις παρούσες εξελίξεις, να «σχεδιάσουν το μέλλον» (!) της Συρίας ή και να αποτρέψουν «ακόμη και χειρότερα σενάρια, όπως η χρήση χημικών όπλων»...

Πάντως, η κοινή θέση Ουάσιγκτον - Αγκυρας για διεύρυνση της επέμβασης έδωσε χτες αέρα στα πανιά του αντικυβερνητικού λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Συμβουλίου» (ΣΕΣ). Ο επικεφαλής του ΣΕΣ, Αμπντέλ Μπάσετ Σίντα, μιλώντας στο πρακτορείο «Ρόιτερς» δε ζήτησε μόνο θέσπιση ζωνών απαγόρευσης πτήσεων, αλλά και τη δημιουργία «ασφαλών θυλάκων» στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και την Τουρκία, μη αποκλείοντας τις εκεί περιπολίες από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις!

Κινητικότητα στο Πεκίνο

Διπλωματική κινητικότητα σημειώνεται και στο Πεκίνο, καθώς Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν χτες ότι αναμένουν σήμερα τηνΜπουτάινα Σαάμπαν, απεσταλμένη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ. Η Σαάμπαν θα συναντηθεί με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί. Μάλιστα ανακοίνωση του σινικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενονα προσκαλέσει επίσης στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης, με στόχο «να προωθήσει μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας».

Επιπλέον,η επικεφαλής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις,Βαλερί Αμος, θα επισκεφθεί από σήμερα ως τις 16 του μήνα τη Συρία και το Λίβανο, σε μία προσπάθεια να βρεθούν τρόποι βοήθειας των Σύρων αμάχων που πλήττονται από τη σύρραξη...

Μέσα σε όλα αυτά, ο Σύρος διπλωμάτης που εκπροσωπεί τη χώρα του στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη αυτομόλησε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση, εκτιμώντας ότι «δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει από τη θέση αυτή το συριακό λαό».

Αμείωτες οι συγκρούσεις

Καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατό και αντικυβερνητικές δυνάμεις συνεχίστηκαν αμείωτες με ιδιαίτερη σφοδρότητα σε Δαμασκό και Χαλέπι.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχειώδη λογική καταλαβαίνει αμέσως ότι η κάθε χούντα ή "χούντα" αποτελεί πρόσχημα και μόνον ώστε οι αγαπητοί εθνοσωτήρες Αμερικάνοι να μπουκάρουν και, με τους μαγικούς τους μηχανισμούς, να κάνουν τα κεφάλαιά τους να ανθίσουν...

Εξ'άλλου, πόσες και πόσες δικτατορίες δεν έχουν υποστηρίξει οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Ποιός μιλάει γι'αυτές, όμως;

Ας μη γινόμαστε θύματα της πολυφορεμένης πια προπαγάνδας... Την ιδιοτέλεια και τον παραλογισμό των αμερικανικών (και όχι μόνο) επεμβάσεων ακόμα και ένα δεκάχρονο παιδί αντιλαμβάνεται.

Και, ναι παιδιά μου... Το τι γίνεται σε μια χώρα, αφορά το λαό της και μόνον αυτόν. Κάθε αλλαγή πρέπει να προέρχεται από το λαό και από κανέναν άλλον. Αλλιώς, πάλι για χούντα θα μιλάμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Bahar Kimyongür: Η τρομοκρατία κατά της Συρίας και οι διεθνείς διασυνδέσεις της

http://leninreloaded...-kimyongur.html

Πολύ πολύ ενδιαφέρον κείμενο... Μπράβο για το ανέβασμα..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του"

ουτε κουβεντα περι καταδικης για τα οσα γινονται στη Συρια ε? δεν πειραζει που ο Ασαντ σφαζει κοσμο ε? ειναι εσωτερικη τους υποθεση ε?

ρε α και γαμ.... τσογλανια!!!!

Βρε ας στο διαολο ρε κολοαμερικανακια εσυ και η καραντι-Μαρια.ΠΟΙΟΣ Ασαντ σφαζει κοσμο; Εσεις σφαζεται!Εχετε σφαξει ολο το κοσμο και μιλατε ακομα;ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ,ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ!

Να παίζει το τρανζίστορ τ' αμερικάνικα...

«Ανακάλυψαν» ξένους μαχητές

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι «αίφνης» μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα που έχουν υιοθετήσει την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης - το «Αλ Τζαζίρα» και το «Ρόιτερς» - ανακάλυψαν τους «ξένους μαχητές» στη Συρία, για την παρουσία των οποίων φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν, στο πλευρό της αντιπολίτευσης πολεμούν «έμπειροι μουτζαχεντίν που έχουν δοκιμαστεί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ» από αραβικές χώρες, όπως Σ. Αραβία, Κουβέιτ, Ιορδανία, Κατάρ, ΗΑΕ κ.ά. αλλά και «μουτζαχεντίν» από μη αραβικές χώρες, όπως είναι η Τσετσενία! Πρόκειται για «στροφή» στον πόλεμο προπαγάνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η αναφορά πληροφοριών περί «ισλαμιστών και Αλ Κάιντα» είναι προφανές ότι δημιουργεί αρνητικό κλίμα ως προς την ενίσχυση της βοήθειας προς την αντιπολίτευση, γεγονός που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα σηματοδοτούν κάποια νέα τακτική από την πλευρά ορισμένων τουλάχιστον ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» και τη γερμανική «Bild am Sonntag», οι βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας στην Κύπρο έχουν άμεση εμπλοκή στον εμφύλιο της Συρίας καθώς «βοηθούν κατασκοπευτικά τους Σύρους αντικαθεστωτικούς». Η πληροφορία επιβεβαιώνεται εμμέσως από τις δηλώσεις Βρετανού αξιωματούχου στην εφημερίδα «Times», ο οποίος είπε ότι λόγω του δημοσιεύματος οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο είναι τώρα περισσότερο εκτεθειμένες να δεχθούν επίθεση σε μία γενικότερη ανάφλεξη και ότι «κάποιος ανόητος στις μυστικές υπηρεσίες καυχήθηκε σχετικά με το πώς λειτουργούν οι βάσεις».

Αντίδραση υπήρξε από την Κύπρο, όπου χτες η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε ότι έδωσε εντολή για διερεύνηση του θέματος.

Να παίζει το τρανζίστορ τ' αμερικάνικα

κι ο iceman περνά τους δρόμους

με το μπουφάν στους ώμους

και τη καραντί Μαρία με τα κοντομάνικα...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=177007&catID=4

Η αιματοχυσία δεν έχει τέλος στην Συρία όπου -μόνο σήμερα - βομβιστικές επιθέσεις, βομβαρδισμοί και σφοδρές μάχες έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 59 άνθρωποι, ανάμεσά τους 34 πολίτες και 21 στρατιώτες.

Στο Χαλέπι, όπου χθες καταστράφηκε η μεσαιωνική υπόγεια αγορά από φωτιά- πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε άλλες περιοχές της παλιάς πόλης, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς αντάρτες και δυνάμεις της κυβέρνησης μάχονται μέχρι θανάτου για τον έλεγχο του ιστορικού κέντρου της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας .

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τουλάχιστον πέντε παιδιά σκοτώθηκαν στην Σαλκίν από τους κυβερνητικούς βομβαρδισμούς, ανάμεσα τους τρία αδέλφια .

Πλάνα από ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, δείχνουν τις ματωμένες σωρούς δύο παιδιών και ενός βρέφους πάνω σε ένα άσπρο σεντόνι.

Τουλάχιστον 18 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στον δρόμο που συνδέει την Χομς με την Παλμύρα, στην κεντρική Συρία, όταν εξερράγη βόμβα που είχαν τοποθετήσει αντάρτες κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, Αντίθετα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι στην βομβιστική επίθεση – έργο «τρομοκρατών»- σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Τ.Κ.Κ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Πολεμικό κλίμα στη μεθόριο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Ατμόσφαιρα πολέμου συνεχίζει να επικρατεί στη συρο-τουρκική μεθόριο, όπου για έκτη συνεχόμενη μέρα χτες ο τουρκικός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού σε οβίδα που ρίφθηκε από το συριακό στο τουρκικό έδαφος. Η εικόνα, σχεδόν απαράλλαχτη, επαναλήφθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να υπάρχουν θύματα από την τουρκική πλευρά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των τοπικών αρχών, ενώ άγνωστο παραμένει τι συνέπειες είχαν τα τουρκικά αντίποινα προς το συριακό έδαφος. Παραμένει επίσης άγνωστο ποιος εκτοξεύει αυτές τις ρουκέτες, αλλά λειτουργούν ως το πρόσχημα για την Τουρκία. Στο επίκεντρο των ανταλλαγών πυρών είναι η τουρκική επαρχία Χατάι και η γειτονική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, με τα περισσότερα συμβάντα να καταγράφονται στη, μεταξύ τους, μεθόριο όπου μαίνονται και μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και συριακού κυβερνητικού στρατού.

Αργά χτες, οβίδα από τη Συρία έπληξε και το έδαφος του βόρειου Λιβάνου, κοντά στο μεθοριακό χωριό Αμπουντιγιέ, και ακολούθησε, σύμφωνα με ντόπιους, μικρή ανταλλαγή πυρών χωρίς να προκληθούν θύματα μεταξύ των Λιβανέζων. Αρκετοί κάτοικοι των μεθοριακών περιοχών στο Λίβανο έχουν, εδώ και καιρό, απομακρυνθεί και ο λιβανικός στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.