Jump to content

κως-διαμονή


bobsf

Recommended Posts

Χαίρεται,

Σε κανένα 2 μηνο επροκειτο να ξεκινήσω το αγροτικό μου στην ΚΩ. Ωστόσο με το νησί δεν έχω καμία επαφή, ούτε γνωστούς . Ενδιαφέρομαι να βρω διαμέρισμα. Μπήκα στο google,βρήκα καποια μεσιτικά γραφεία, αλλα θα προτιμούσα να είναι η τελευταία μου επιλογή.

Γνωρίζει κανένας τηλέφωνα, άτομα οτιδήποτε που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να βρω κατοικία για 1 χρόνο. Και στη περίπτωση που δε γνωρίζεται απο κω, όταν ενας αγροτικός ξεκινάει για το νησί, η συνήθης διαδικασία είναι , 3-4 μέρες σε ξενοδοχείο και παράλληλα ψάχνει σε εφημερίδες για ενοικιαστήρια ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητέ... Bob,

Όπως και εδήλωσε σοφός πρώην-παρ'ολίγον-συνάδελφος σε πρόσφατη facebook-ική συνομιλία, νομίζω ότι αγχώνεστε υπερβολικά.

Αλλά θα ενδώσω στο να παραθέσω ένα χονδρικόν step-by-step της ανεύρεσης σπιτιού.

1) Κατ'αρχάς, μεταβαίνουμε στον τόπο προορισμού. Αν και προσωπικώς θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την μετάβαση με του-του (για πολλούς και πρακτικούς λόγους), αν επιμένετε στο αεροπλάνο, να σάς ενημερώσω ότι η RyanAir (από Stansted) και η EasyJet έχουν απευθείας δρομολόγια Λονδίνο-Κω (απλά, φροντίζουμε να κλείσουμε εγκαίρως, για να μην φτάσει η τιμή σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη)

2) Κλείνουμε ένα ξενοδοχείο για μερικές μέρες, σε βολική κεντρική θέση (αναλόγως που θα ψάξεις, που είναι το Κ.Υ., αν θα έχεις μέσον, κλπ) - δεν χρειάζεται για 10 μέρες. Μπορείς να κλείσεις για το minimum πιθανό (λ.χ. 2-3 μέρες), κι αν χρειαστείς παραπάνω, συνεννοήσε στο hotel. (Για rooms, κλπ - φυσικά μέσω Booking)

3) Έχουμε εκτυπώσει από πριν κανένα χάρτη (και GMaps με καλή ανάλυση, φτάνει), και μόλις πας, τσιμπάς καμιά τοπική εφημερίδα που θα έχει και αγγελίες (like : 1, 2). Φυσικά, έχουμε και τα μάτια μας ανοικτά για κολλημένα ενοικιαστήρια (που θα υπάρχουν σίγουρα - ιδίως στην περιοχή πέριξ του Κ.Υ.) - θα μπορούσα να σού δώσω και κανένα link με μεσιτικά για Κω, αλλά δεν έχει κανένα νόημα, trust me.

4) Έχουμε μπόλικη υπομονή στα τηλέφωνα, και πριν αρχίσουμε το ψάξε-ψάξε ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και τι ΔΕΝ θέλουμε.

Αυτά τα ολίγα...

Και, ψιτ : keep calm and enjoy! ;-)

Φιλικά,

Dr.Kameleon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.