Jump to content

Κούρεψαν τα αποθεματικά και των πανεπιστημίων!


V for Vendetta

Recommended Posts

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Δεκάδες εκατομμύρια η «νόμιμη» κλοπή του κράτους

Τα πανεπιστήμια αδυνατούν να λειτουργήσουν μετά τη «νόμιμη» κλοπή του κράτους, με το PSI

Αδυναμία κάλυψης βασικών λειτουργιών έχουν τα πανεπιστήμια, αφού από τη μετατροπή των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα Δημοσίου και το «κούρεμά» τους, χάνουν 87 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του προεδρείου της Συνόδου των πρυτάνεων, 17 ιδρύματα είχαν 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έγιναν 33! Υπενθυμίζουμε ότι τα ΤΕΙ διέθεταν 150 εκατ. ευρώ που έγιναν 50!.. Να τονίσουμε πως, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά είναι η λειψή κρατική χρηματοδότηση, με την οποία τα ιδρύματα θα κάλυπταν τα τρέχοντα βασικά τους έξοδα. Αποθεματικά είχαν μόνο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πολυτεχνείο, το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Συγκεκριμένα τα ποσά των πανεπιστημίων, στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με το προεδρείο της Συνόδου, πριν και μετά το «κούρεμα», έχουν ως εξής: Το Γεωπονικό της Αθήνας από 1,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 372 χιλιάδες, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από 11,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 3,5, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 1,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 470 χιλιάδες ευρώ, το ΕΜ Πολυτεχνείο από 37,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 7,8, η ΑΣΟΕΕ από 4,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,2, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από 3,9 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,2, το Πολυτεχνείο Κρήτης από 3,3 εκατ. ευρώ έμεινε με 1, το Πανεπιστήμιο Πειραιά από 16 εκατ. ευρώ έμεινε με 5, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 2,9 εκατ. ευρώ έμεινε με 900 χιλιάδες, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο από 1,3 εκατ. ευρώ έμεινε με 200 χιλιάδες, το Χαροκόπειο από 463 χιλιάδες ευρώ έμεινε με 140 χιλιάδες ευρώ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης από 1,2 εκατ. ευρώ έμεινε με 366 χιλιάδες, το Πανεπιστήμιο Πάτρας από 5,4 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,6, το Διεθνές Πανεπιστήμιο από 1,6 εκατ. ευρώ έμεινε με 500 χιλιάδες, το Πάντειο από 16 εκατ. ευρώ έμεινε με 5 και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από 6 εκατ. ευρώ έμεινε με 1,8.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, πως τα χρήματα αυτά (τα ταμειακά υπόλοιπα) αφορούσαν και αφορούν π.χ. για το Πανεπιστήμιο Πάτρας λειτουργικές δαπάνες, επιχορηγήσεις για συμβασιούχους πανεπιστημιακούς (με το ΠΔ 407), μεταπτυχιακά προγράμματα κ.ά. Μετά τη χτεσινή σύνοδο για το θέμα, εκπρόσωποι των πρυτάνεων συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, ενώ σήμερα ο Γ. Μπαμπινιώτης αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στην απόφαση της έκτακτης Συνόδου των πρυτάνεων αναφέρεται πως τα «πανεπιστήμια με τις σημερινές συνθήκες οδηγούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας και διοίκησής τους». Ζητούν από το υπουργείο Παιδείας την επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών, τα οποία καλύπτουν «λειτουργικές δαπάνες, υποχρεώσεις και επισφάλειες των ιδρυμάτων». Επίσης, ζητούν την απελευθέρωση των προϋπολογισμών του 2012 και έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων. Τέλος, η Σύνοδος θα αναζητήσει «αστικές και ποινικές ευθυνών για όσες οικονομικές ζημίες έχουν προκύψει από παρεμβάσεις τρίτων».

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=E4JQboAGD8I&feature=player_embedded

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τώρα, χωρίς φράγκο, τα ελληνικά Πανεπιστήμια θα είναι και με τη βούλα τα τελευταία του Πλανήτη...

Να τα χαιρόμαστε.

Και τους ένδοξους αποφοίτους αυτών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα έχουν μονάχα λεφτά για τελετές αναγόρευσης επιτίμου διδάκτορα σε διάφορους αριστερίζοντες σοσιαλιστές, τύπου Benigni...

Και μη χειρότερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν ειχαμε καθηγητες σα τον Μπενινι τοτε δε θα ειχαμε την παιδεια που μας φτιαξατε, την ''παιδεια για παντα απαιδευτος και δια βιου αμαθης''

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wsVboLTY6N0

Και εδω σας παρουσιαζω τον δασκαλο του Μπενινι τον

Giorgio Gaber: Καποιος ήταν κομμουνιστής επειδη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εδω σας παρουσιαζω τον δασκαλο του Μπενινι τον

Giorgio Gaber: Καποιος ήταν κομμουνιστής επειδη...

Αχ, V, υπέροχο βίντεο. Το είχα δει παλιότερα, με συγκινεί πάρα πολύ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.