Jump to content

Αναισθησιολογία στην Πτολεμαϊδαρα!!!


formae

Recommended Posts

Όποιος ενδιαφέρεται για έναρξη αναισθησιολογίας, άμεσα, ας κοπιάσει. Πρόκειται για μάχιμο επαρχιακό νοσοκομείο που πιστεύω εκπαιδεύει ικανοποιητικά τον αρχάριο γιατρό, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο της ειδικότητας. Αντικειμενικότερα νούμερα ακολουθούν: 2-3 ανοικτές αίθουσες καθημερινά, επεμβάσεις από τις 5 βασικές χειρουργικές ειδικότητες (Χειρουργική, Μ/Γ, ΟΡΘ, ΟΥΡ, ΩΡΛ), 4 ειδικοί (2 Διευθυντές, 1 Επιμελητής Β, 1 Επικουρικός). Περισσότερες από 2200 επεμβάσεις για το έτος 2011. Αρκετά μαιευτικά (ΚΤ), μπόλικα ορθοπεδικά, πολλά χειρουργικά, απλά ΩΡΛ κ ΟΥΡ περιστατικά. Παιδιατρικοί ασθενείς (κυρίως ΩΡΛ αλλά και ΟΥΡ και Χ/Κ) από 3,5 χρονών και πάνω περιλαμβάνονται στην ρουτίνα του αναισθησιολογικού.

Ο ειδικευόμενος πέραν της προεγχειρητικής προετοιμασίας εξασκείται στην εισαγωγή στην αναισθησία, στο βασικό αλλά και επεμβατικό monitoring, και στην αφύπνιση του ασθενούς και την ανάνηψη. Όταν λέω εξασκείται το εννοώ: hands-on ιατρική, σε απλά περιστατικά με τον ειδικό σε απόσταση ασφαλείας και όχι πάνω από το κεφάλι σου, σκωληκοειδεκτομές, βουβωνοκήλες και παρεμφερούς βαρύτητας επεμβάσεις μπορεί και σχεδόν μόνος σου. Μηχανήματα Drager primus σε όλες τις αίθουσες (4 τω αριθμω), πολλές ραχιαίες, ελάχιστες επισκληρίδιες (if any). Ιατρείο Πόνου μία φορά την εβδομάδα όπου μαθαίνεις περιφερικούς αποκλεισμούς (υπερπλάτιο, ιγνυακό, παρασπονδυλικούς κα). Επείγουσες διασωληνώσεις σε ΤΕΠ ή τμήματα, με συχνότητα 2-3 το μήνα.

Υπάρχει ΜΕΘ όπου οι ειδικοί είναι πολύ πρόθυμοι να σου δώσουν κεντρικές γραμμές και καθετηριασμούς αρτηριών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ΔΕΝ, επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ενδείκνυται για ευαισθητούληδες/ευαισθητούλες!!! Υπάρχει νεύρο, ένταση, φωνές, μπινελίκι, βία, ίντριγκες, από όλα έχει το μαγαζί.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε σε PM

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.