Jump to content

Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία


V for Vendetta

Recommended Posts

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Εντείνεται η εργοδοτική επίθεση

Tην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας από την εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων που δίνουν το ελεύθερο στους επιχειρηματίες του χώρου να διογκώνουν τα κέρδη τους στη πλάτη των εργαζομένων, κατήγγειλε ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Α. Αθανασιάδου και η γραμματέας Δ. Γκίκα, κατήγγειλαν ότι συντονισμένα οι κλινικάρχες το τελευταίο διάστημα, αγνοούν την κλαδική σύμβαση εργασίας και προχωρούν σε ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις ενώ παράλληλα αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες, επικαλούμενοι χρέη ασφαλιστικών Ταμείων προς τις επιχειρήσεις τους. Βέβαια, την ίδια ώρα επεκτείνουν τις δουλειές τους.

Ο Στασινόπουλος χρωστά σε μέρος του προσωπικού δεδουλευμένα περισσότερα του ενός χρόνου. Στα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου EUROMEDICA οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη, δύο μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι της Κλινικής «Σαραφιανός» και της Κλινικής «Αγιος Δημήτριος». Στο κέντρο αποκατάστασης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις έως 15%. Αντίστοιχες μειώσεις προσπαθεί να επιβάλει και το «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ», ενώ η EUROMEDICA από καιρό προσλαμβάνει εργαζόμενους με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αντί της κλαδικής.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βόρειας Ελλάδας, ξεκαθάρισε ότι με αγώνα ανυποχώρητο θα αντισταθεί στην επίθεση που εξελίσσεται στον κλάδο. Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο, αγωνιστικά να ορθώσουν τείχος αντίστασης στη βαρβαρότητα. Να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Εργατικά Κέντρα και ΓΣΕΕ που είναι συνυπεύθυνες στο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να παλέψουν μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την αντικατάστασή του από την εξουσία των εργαζομένων, του λαού.

Patti Smith - People Have the Power

http://www.youtube.com/watch?v=dFQLdDS3Klw&feature=related

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι προτείνεις δηλαδή;

Επιστροφή στα Σοβιετικού μοντέλου, κομματικής διαχείρισης, Δημόσια Νοσοκομεία;

Όπου πρόσβαση είχαν μονάχα τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος;

Αν νοσταλγείς αυτό το σύστημα, γιατί δεν πας στην Κούβα, όπου εφαρμόζεται πλήρως, να δεις τη γλύκα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι ειναι αυτα που γραφεις; Το ξερεις οτι στη Κουβα πανε να σπουδασουν ιατρικη οι αμερικανοι γιατι στην αμερικη ειναι απιαστο ονειρο να σπουδασουν με τα υπερογκα διδακτρα που εχουν;Γιατι αμερικανοι πολιτες πανε στη Κουβα να εγχειριστουν και να θεραπευτουν;Απαντησε μου λιγο γιατι διαλεγουν τη Κουβα απ την Αμερικη;

Στη Σοβιετικη ενωση δεν ειχε απληρωτους εργαζομενους.Γιατι η μιση Ελλαδα πηγαινε στις ανατολικες χωρες να φτιαξει τα δοντια της;

Για ολους τους σοβιετικους πολιτες ηταν δωρεαν και ελευθερη η προσβαση στα νοσοκομεια δεν πληρωναν μία ουτε συμμετοχη για οποιαδηποτε επεμβαση ή εξεταση.Χιλιαδες πολιτες αλλων χωρων οπως και ελληνες πηγαιναν να θεραπευτουν στην Σοβιετικη Ενωση.

Έρχονται χρόνια δύσκολα

γεμάτα καταιγίδες

http://www.youtube.com/watch?v=2JCxqSIUGXw

Έρχονται χρόνια δύσκολα

γεμάτα καταιγίδες

κι εμείς του κόσμου θύματα

μ' ατέλειωτα προβλήματα

και λιγοστές ελπίδες.

Έρχονται χρόνια δύσκολα

τα πάντα άνω-κάτω,

ο κόσμος είναι ανάστατος

κι εμείς πληγές γεμάτο.

Φονιάδες μονοπώλια

παντού φωτιές ανάβουν,

μας καίνε, μας δικάζουνε

και την ψυχή μας βγάζουνε

και ζωντανούς μας θάβουν.

Ποδοπατούν αλύπητα

τ' ανθρώπινο το σώμα,

στο άγνωστο βαδίζουμε

κι όνειρα πια δεν χτίζουμε,

μας κλείνουνε το στόμα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.