Jump to content

προς τους "παλιους"...


tik-tak

Recommended Posts

Προς τους παλιούς…

Έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες δημοσιεύσεις σας εκφράζετε μια κάποια (ακόμα και θλιβερή, ίσως ) διαπίστωσή σας ότι δίπλα-παραδίπλα ή τον τελευταίο καιρό γίνονται τσακωμοί ή της …πόπης.

Θα ήθελα εσείς οι «παλιοί» να πείτε σε εμάς τους νεώτερους ή τους…πολύ νεώτερους πώς σας έχει προκύψει αυτή η αίσθηση??

Πιστεύετε ότι έχει αλλάξει κάτι στο φόρουμ και αν ναι, τι???

Υπήρχε ένα πλαίσιο , που είχε γίνει αυθόρμητα αποδεκτό , και με βάση το οποίο γινόταν η ανταλλαγή των απόψεων σας χωρίς τα θέματα να οδηγούνται σε …κλειδώματα???

Αισθάνεστε ότι υπάρχουν «εισβολείς»??? Αισθάνεστε ότι υπάρχουν «ασεβείς»??

Τι θα θέλατε να δείτε από τα νέα μέλη???

Άρχισα να ασχολούμαι με το φόρουμ από το καλοκαίρι. Στην αρχή δειλά-δειλά …Μέχρι να κάνω την πρώτη μου «ελεύθερη» δημοσίευση είχα προσπαθήσει να κατανοήσω τους «άγραφους» κανόνες (έτσι αισθάνθηκα γιατί εντόπισα κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ των δημοσιεύσεων σας: το χιούμορ, την κατευναστική διάθεση, τη φρεσκάδα , την προσπάθεια να μάθουμε ο ένας από /για τον άλλον), τους οποίους και θέλησα να σεβαστώ.

Τώρα τελευταία βλέπω αυτά τα σχόλια, αυτές τις διαπιστώσεις από μέρους σας παράλληλα με τα «κλειδώματα» και τις «εμπρηστικές» ενότητες, που με βάζουν σε προβληματισμό.

Δεν λεω ότι το φόρουμ είναι κάτι το «στατικό» ή «συντεχνία» ή «νηφάλιος χώρος ανταλλαγής απόψεων» ή «εφαρμογή στρατιωτικής ιεραρχίας»…

Περιμένω από τις απαντήσεις σας, ώστε… «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ομολογουμένως δεν είμαι από τους πολύ πολύ παλιούς, καθότι άρχισα να γράφω αρκετούς μήνες μετά την δημιουργία του forum, αλλά επειδή το παρακολουθούσα και ως απλός αναγνώστης, νομίζω ότι μπορώ να πω την γνώμη μου.

Είμαι από αυτούς που νοσταλγούν τις παλιότερες μέρες του φόρουμ και ιδιαίτερα την περίοδο που, αυθόρμητα και ανέλπιστα, μεταμορφώθηκε από καθαρά ενημερωτικό site σε χώρο ανταλλαγής απόψεων, πλάκας, χιούμορ και φαντασίας. Προσωπικά, διασκέδαζα αφάνταστα διαβάζοντας και γράφοντας, γιατί πολλά από εκείνα τα posts ήταν πραγματικά εμπνευσμένα. Είνα κρίμα που χάθηκαν, γιατί ξέρω ανθρώπους που γέμισαν διασκεδαστικά πολλές ώρες ανίας, διαβάζοντάς τα, έστω κι αν δεν είχαν καμία σχέση με την σχολή. Τέλος πάντων, αρκετά με τις νοσταλγίες...

Δεν πιστεύω ότι οι "παλιοί" διαφέρουν σε κάτι από τους "νέους". Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ίσως νιώθουν περισσότερο "δεμένοι" με το forum, γιατί έζησαν την γέννησή του. Η αιτία της παρακμής, στην οποία έχει περιπέσει, κατά την γνώμη μου, το forum, είναι η μαζικότητα της συμμετοχής σε αυτό. Οι εποχές, στις οποίες αναφέρονται οι "παλιοί", ήταν εποχές, στις οποίες τα μέλη που έγραφαν πολύ ήταν 10-15. Τώρα, τα ενεργά μέλη είναι αρκετά περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι, μεταξύ μας, υπάρχουν πια περισσότεροι επιδειξιομανείς, ερειστικοί, κομπλεξικοί, ξεροκέφαλοι, αθυρόστομοι κτλ. Και παλιότερα υπήρχαν, αλλά για έναν τσακωμό χρειάζονται τουλάχιστον δύο και τώρα είναι πολύ πιο έυκολο να βρεθούν.

Αυτή η κατάσταση, για μένα, είναι αρκετά απωθητική και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχω αραιώσει αρκετά τις δημοσιεύσεις μου. Όταν ξεκίνησα να γράφω εδώ, ένιωθα ελεύθερος να γράψω οτιδήποτε, γνωρίζοντας ότι δεν θα παρεξηγηθώ. Έχω βριστεί πολλάκις με τον BarKingdom και κανείς από τους δύο δεν παρεξηγούσε τον άλλον. Το ίδιο και με πολλά άτομα από εδώ. Έχω διαφωνήσει καθέτως με άλλους και ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα μεταξύ μας. Αυτήν την αίσθηση την έχω χάσει πια. Βλέπω πολλούς έτοιμους για παρεξήγηση, προσωπικές κατηγορίες και ύβρεις, πράγμα το οποίο με "ξενερώνει" εντελώς και με αποτρέπει από το να εκφραστώ. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους, με αποτέλεσμα να έχει λείψει η φαντασία, στοιχείο το οποίο εξαρχής με προσέλκυσε σ'αυτό το forum.

Μπορεί να φταίει το ότι κάποια από τα εξαίρετα -χωρίς υπερβολή- άτομα που γνώρισα από εδώ μέσα, πήραν πτυχίο και σταμάτησαν, λίγο πολύ, να γράφουν. Ίσως κάποιοι παίρνουν αυτά που γράφονται εδώ περισσότερο στα σοβαρά απ'όσο πρέπει. Μερικοί ίσως άρχισαν να αντιμετωπίζουν το forum ως χώρο για να εκτονώσουν τα συμπλέγματά τους, τι να πω. Οπωσδήποτε, στο όλο κλίμα δεν βοηθάει η ρύθμιση που έγινε, ώστε να γράφουν και μη εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία συνήθως πετάνε μια βρισιά και καταστρέφουν την συζήτηση. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως οι παλιότεροι να ήταν οι πιο ένθερμοι χρήστες του ίντερνετ, οι οποίοι έχουν εμπεδώσει τους άγραφους κανόνες του διαδικτυακού διαλόγου περισσότερο από του καινούργιους. Αλλά και πάλι, νομίζω ότι είναι μοιραίο να αλλάζει το ύφος και οι συνθήκες, καθώς αυξάνονται οι χρήστες.

Ελπίζω μόνο να μην χαθεί από αυτό εδώ το μέρος η ευαισθησία και η φαντασία που, εμένα προσωπικά, με έκαναν να εκτιμήσω την σχολή και τα άτομα που φοιτούν σ'αυτήν, σε μια περίοδο που σκεφτόμουν ακόμα και να την παρατήσω. BarKingdom, Basiliki, zkw και οι άλλοι, ευχαριστώ για τότε.

Τik-tak, αν μου επιτρέπεται, ως παλιός, σου δίνω την έγκρισή μου να συνεχίσεις, όπως άρχισες! :):)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ενδεικτικό του τι ήταν διαφορετικό στα πρώτα βήματα του forum είναι οι κινήσεις που έγιναν από ορισμένα μέλη του για να γνωριστούν από κοντά. Μερικά από τα άτομα αυτά "έδεσαν" και μερικά έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Δε νομίζω ότι η ατμόσφαιρα στην παρούσα φάση είναι ευνοϊκή για κάτι ανάλογο.

Το ότι πολλά από τα πραγματικά αξιόλογα μέλη σταμάτησαν να γράφουν δε σημαίνει ότι δεν ήρθαν άλλα, εξίσου αξιόλογα. Λείπει όμως καταφανώς εκείνη η ανέμελη διάθεση για πειράγματα, αυτοσαρκασμό και καλώς εννοούμενη πλάκα. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν ήταν τυχαία η περίοδος που γινόταν αυτή η πλάκα. Ήταν εν μέσω καταλήψεων, απεργιών ή και καλοκαιρινών διακοπών, οπότε και το κλίμα ήταν γενικότερα πολύ πιο cool και έλα-μωρέ-μη-σκας. Δε νομίζω όμως ότι ήταν μόνο αυτό. Να το πούμε χημεία; Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο!

Είμαι από τους λίγους "παλιούς" που συνεχίζουν να γράφουν με μεγάλη συχνότητα, ακόμα και αφότου τελείωσα τη Σχολή. Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτός ο χώρος έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και ότι με σωστή οργάνωση μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς. Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει αν δεν πιστέψουν το ίδιο "παλιοί" και "καινούριοι". Με τη λογική "τι ωραία που ήταν τότε" μοιάζουμε με παππούδες σε απόσυρση που μιλάνε για την Πίνδο και το έπος του '40!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνώ με τον Φίλιππο. ιδίως ως προς το ότι είμαι εξαίρετη-χωρίς υπερβολή! :cool11:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:cool11: Το emoticon που πριν το πατήσεις γράφει επάνω του "Basilw" :anavwfwties:

Welcome back καβλέ! :sfyri: :banghead: :doa07:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καβλώς σας βρήκα τΕκνΑ μου (ο τόνος όπου νομίζετε!) :cool10::antegeia: :hbirth: (άσχετο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω αρχίσει να ανησυχώ, γιατί η Βασίλω τις τελευταίες μέρες έχει συμφωνήσει μαζί μου σε 3 θέματα... Μου θυμίζει τις μέρες που εκτελούσα χρέη εκπροσώπου τύπου... Μήπως να διεκδικήσω μερίδιο από τον μισθό σου ρε Βάσω;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε Φίλιππε πάντα συμφωνούσαμε! Μπορούμε να μοιράσουμε το μισθό μου. καθώς και τις εφημερίες μου στις 31/12 και 1/1 καπάκι. Ποιά διαλέγεις; :cool10:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είδες η κοπέλα; Εφημερεύει συνέχεια για να φτιάξει τα προικιά της! Άντε ρε άεργοι στα καπάκια σας!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

EEEEEEtsi ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - arxisoume ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - mpaxaleuoume ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - agglika - ta 8emata :lol::lol:

Sunexiste paidia mou!!!

:Iloveyou:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

EEEEEEtsi ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - arxisoume ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - mpaxaleuoume ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - agglika - ta 8emata  :lol:  :lol: 

Sunexiste paidia mou!!!

:Iloveyou:

Έχει σχέση με το ότι επανήλθα πρόσφατα; :roll:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.