Jump to content

Εφημερίες ιατρών 2012


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Αυτό σημαίνει ό,τι θα πληρωνόμαστε στο τέλος κάθε μήνα όπως γίνεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο ή πάλι θα πρέπει να περνάνε από έγκριση τα επιμέρους ποσά και να πληρωνόμαστε μια φορά στο τρίμηνο-τετράμηνο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν αναφέρονται πουθενά. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνονται όπως παλιά από το υπουργείο άμυνας κάθε μήνα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό σημαίνει ότι "οι εφημερίες που εγκρίθηκαν για το τρέχον έτος [...] σε απόλυτα μεγέθη είναι ανεπαρκέστατες και σύντομα θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις".

(σχόλιο από ygeianet που απαντά στο ερώτημα "τι σημαίνει αυτό;" αναφορικά με την κατανομή των κονδυλίων για τις εφημερίες του 2012)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το θέμα είναι ότι δεν έχουν πληρώσει τις εφημερίες Δεκεμβρίου ακόμα και κανένας δεν ξέρει πότε θα τις πάρουμε! Άκουσα πάντως ότι κάποια νοσοκομεία άρχισαν ήδη επίσχεση εργασίας, όπως είχε γίνει και πριν 2 χρόνια περίπου, όταν και τότε δεν μας είχαν πληρώσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Απόφαση Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Νομού Λασιθίου

Την οριζόντια περικοπή ποσοστού 9,3% στις εφημερίες μηνός Ιανουαρίου 2012 σε όλες τις κατηγορίες Ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και του Κ. Υγείας Τζερμιάδων προκειμένου η εκκαθάριση να προσαρμοστεί στην εγκεκριμένη πίστωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

http://www.ygeianet....-o.php?id=29271

πλεον και με το νομο η 8η εφημερια ΔΕΝ πληρωνεται

(οχι οτι τελικα θα πληρωθουν οι υπολοιπες.....)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

arrow%20up.gif Μην παιδεύεσαι iceman....δε θα το πετύχεις :P

Κόβονται οι πρόσθετες εφημερίες στο ΕΣΥ

Σε κατάρρευση οδηγούνται τμήματα επαρχιακών νοσοκομείων, εξαιτίας της κατάργησης των πρόσθετων εφημεριών σε γιατρούς.

Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας ότι οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θα εγκρίνουν - αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου - κονδύλια για πρόσθετες εφημερίες.

Η αναστάτωση προκύπτει από την κατάργηση της παραγράφου 4 του Νόμου 3868/10, γνωστού και ως 'πακέτου Ξενογιαννακοπούλου'.

Η διάταξη περιέγραφε όσα αφορούν τις τακτικές και τις πρόσθετες εφημερίες. Στις ρυθμίσεις εκείνες υπήρχε η διατύπωση 'λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση που αντιστοιχεί σε…'.

Με το Νόμο 3984/11 Λοβέρδου, η συγκεκριμένη διατύπωση εξαλείφθηκε και αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση 'λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση που δεν υπερβαίνει τις...', ενώ απαλείφθηκε κάθε αναφορά στις πρόσθετες εφημερίες.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας σχολιάζει ότι 'μεθοδικά και επίμονα η κυβέρνηση και ο Λοβέρδος διαλύουν κάθε δομή του ΕΣΥ και ιδιαίτερα το εφημεριακό'.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ψηφίστηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4071/12, ο οποίος περιλαμβάνει στο άρθρο 45 την εξής ρύθμιση:

4071.JPG

Φ.Ε.Κ. 85, τεύχος Α', 11/4/2012

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Άνοιξε η "στρόφιγγα" από το υπουργείο Υγείας

Τα ποσά που θα δοθούν άμεσα για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες στο χώρο της υγείας ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Χρήστος Κίττας.

Πιο συγκεκριμένα στο επόμενο διάστημα θα καταβληθούν :

-90 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων

-40 εκατ. ευρώ για την πληρωμή νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού και των εφημεριών τους

-70 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς , το πιθανότερο έως το τέλος της εβδομάδας

Ήδη έχουν δοθεί 200 εκατ. ευρώ τα οποί καλύπτουν τα70% των οφειλών του Μαρτίου.

Μέχρι τις 17 Ιουνίου θα δοθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ ένα σημαντικό μέρος των οφειλών προς ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μονάδες αιμοκάθαρσης, συμβεβλημένους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Αναφορικά με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως θα δοθούν τα ποσά που έχουν λογιστικοποιηθεί.

Τα χρήματα αυτά συλλέγονται καθημερινά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε ότι αφορά τις οφειλές προς του προμηθευτές των νοσοκομείων, ο κ. Κίττας διευκρίνισε πως υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στα νοσοκομεία, ωστόσο έχει προκύψει νομικό κόλλημα με το Ελεγκτικό Συνέδριο που εμποδίζει την εκταμίευση. Όμως ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την επίλυση του νομικού αυτού θέματος.

«Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όπου διαπιστώνονται άμεσες ανάγκες θα καλύπτεται από το υπουργείο», τόνισε ο κ. Κίττας.

Προκειμένου να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες των νοσοκομείων σε ιατρικό προσωπικό , το υπουργείο Υγείας ζήτησε την εξαίρεση από το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να προσληφθούν, παρά το γεγονός ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο, 470 επικουρικοί και ειδικευόμενοι γιατροί σε νησιά και άγονες περιοχές.

Αναφορικά τέλος με το φλέγον ζήτημα των φαρμακοποιών ο κ. Κίττας επανέλαβε την έκκληση του για λήξη των κινητοποιήσεων. «Κοινός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των Ελλήνων ασφαλισμένων και ασθενών. Καλώ τους φαρμακοποιούς να εκτιμήσου τις προσπάθειες που κάνουμε και να λάβουν αποφάσεις υπέρ των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Κίττας.

Πηγή:www.capital.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήδη έχουν δοθεί 200 εκατ. ευρώ τα οποί καλύπτουν τα70% των οφειλών του Μαρτίου.

Δε νομίζω να υπάρχει ειδικευόμενος (ή επιμελητής) που να έχει πληρωθεί έστω και μισό ευρώ για εφημερίες Μαρτίου. Για Απρίλη-Μάη φαντάζομαι έχουμε μέλλον... Δε μας είπαν φυσικά για το υπόλοιπο που χρωστάνε από Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Άλλα νοσοκομεία παροτρύνουν να τα ζητήσουν οι γιατροί δικαστικά και άλλα λένε ότι δήθεν προσπαθούν να τα καλύψουν από τα (ανύπαρκτα) έσοδα και αποθεματικά τους. Άρες μάρες...

Μια λύση φυσικά θα ήταν να μην κάνω φορολογική δήλωση ή να μην τους πληρώσω μια που μου χρωστάνε (μπόλικα). Βέβαια τότε μάλλον θα κάνω παρέα στον Άκη και σε μερικούς άλλους.

Εγώ μπορώ να βάλω κανέναν από δαύτους που κυκλοφορούν ελεύθεροι φυλακή; (Καλύτερα να αρχίσω να σκάβω κανένα μπουντρούμι, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να χρειαστεί...) empolice

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.