Jump to content

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


lellos

Recommended Posts

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ο Ιατρικός κλάδος δέχεται ολομέτωπη επίθεση με μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών. Σε συνθήκες ΔΝΤ-Τρόικας, την ώρα που οι ανάγκες στο χώρο της υγείας γιγαντώνονται, το ΕΣΥ και το επαγγελματικό μέλλον των γιατρών ενταφιάζονται.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του Υπουργείου και των εντολέων του.

ΣΤΙΣ 11 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου προσχεδίου νόμου για τις Ιατρικές Ειδικότητες

-'Οχι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων

-Επανασχεδιασμό του Υγειονομικού χάρτη με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες

-Επανασχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ με αξιοπρεπείς κλαδικές συμβάσεις και ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες ΠΦΥ

-Δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς

-Άμεση κάλυψη των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία

-Να ανοίξουν άμεσα οι λίστες ειδικότητας που μένουν κλειστές

-Όχι στη μείωση των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία

-Αύξηση των θέσεων ειδικότητας

-Άμεση πρόσληψη των συναδέλφων σε ήδη εγκεκριμένες θέσεις

-Όχι στην υποβάθμιση του μισθού των αγροτικών γιατρών

-Διατήρηση των περιορισμών που διέπουν τις επιχειρήσεις στον κλάδο

-Κανένας αποκλεισμός γιατρών από το σύστημα υγείας ενιαίου φορέα με επακόλουθη μείωση των επιλογών των ασφαλισμένων

-Φρένο στις απάνθρωπες πολιτικές υγείας με αμιγώς αριθμητικά κριτήρια

-Δημόσια δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου για όλους τους πολίτες

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Επιτροπή Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων ΙΣΑ

Κίνημα Νέων Ιατρών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι όσοι δεν μένουν Αττική και εργάζονται (ειδικευόμενοι και ειδικοί) ας απεργήσουν και αν μπορούν, με τα συλλογικά τους όργανα, ας εκδώσουν και κανένα ψήφισμα υποστήριξης!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παραθέτω ενημερωτικό σημείωμα για τη σημερινή κινητοποίηση από: http://medkinima.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό από τη σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το Υπ.Υγείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των νέων γιατρών. Η κινητοποίηση ήταν μαζική, δεδομένης και της συσπείρωσης του κλάδου αλλά και των καιρικών συνθηκών. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κος Βαρνάβας, η πρόεδρος του ΙΣΠειραιά κα Ανεμοδουρά, ο πρόεδρος του ΙΣΚαβάλας, μέλος του ΠΙΣ κος Σιώρας, μέλη της Επιτροπής Νέων Ιατρών και Ειδικευόμενων του ΙΣΑ, μέλη του Κινήματος Νέων Ιατρών, εκπρόσωποι του ΣΦΙΑ, καθώς και πλήθος νέων γιατρών και φοιτητών.

Στα πλαίσια της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Τιμοσίδη και τον γγ κο Δημόπουλο στους οποίους τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα και ελήφθησαν οι αντίστοιχες απαντήσεις.

1) ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε προφορικά, ότι οι εξετάσεις για την ειδικότητα δεν είναι στα θέματα που θα ανοίξει ή θα προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση. Ζητήσαμε δελτίο τύπου το οποίο και αρνήθηκε.Καλέσαμε επίσης τα υπόλοιπα κόμματα της κυβέρνησης να τοποθετηθούν επίσημα.

Ως προς το σκέλος της Ιατρικής Εκπαίδευσης και των Ιατρικών Εταιρειών, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι έχει γίνει εισήγηση στον Πρωθυπουργό για την προώθηση του θέματος.

2) ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το θέμα της λήξης των συμβάσεων των Επικουρικών, την έλλειψη σε ειδικευμένους ιατρούς που επηρεάζει τόσο τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων, όσο και την παρεχόμενη εκπαίδευση στους ειδικευόμενους. Ειδικότερα οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της επαρχίας

Ο Υφυπουργός απάντησε ότι δεν προκηρύχθηκαν θέσεις επικουρικών σε Αθήνα και Θεσ/κη για να δηλώσουν οι γιατροί επαρχία, δήλωσε χωρίς να δίνει λεπτομέρειες ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα των επικουρικών στις ΜΕΘ, ενώ για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τις απέκλεισε προς το παρόν και αναφέρθηκε σε μια διαπραγματεύσιμη αναλογία 1/10 (1 πρόσληψη σε 10 αποχωρήσεις).

3) Τέθηκαν τα ζητήματα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, των συνθηκών εργασίας των αγροτικών γιατρών, το θέμα της εξαντλητικής εργασίας ειδικευόμενων και ειδικών, το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ, το μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ, τα ΚΕΝ, οι ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, το μεταναστευτικό των γιατρών. Δεν λάβαμε καμία απάντηση επ' αυτών των ζητημάτων. Αντίθετα, στις μαρτυρίες των συναδέλφων απαντούσε με αμφισβήτηση, ότι δηλαδή όλα όσα του λέγαμε δεν ισχύουν, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα νοσοκομεία δεν κλείνουν, οι λίστες αναμονής δεν έχουν κλείσει, οι εφημερίες πληρώνονται και θα πληρώνονται κανονικά και όλα βαίνουν καλώς. Και σε τελική ανάλυση, ξέρετε πώς είναι οι συνθήκες!

Συνάδελφοι.

Η απόσυρση του θέματος των εξετάσεων, μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις αποτελεί για μας μια νίκη και δείχνει τη δυναμική που μπορούμε να έχουμε. Αυτή η απόσυρση ωστόσο δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Είναι κάτι παροδικό, δεδομένων και των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και της απουσίας επίσημης δήλωσης από τα άλλα κόμματα της τωρινής κυβέρνησης. Με δεδομένη τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ τους για το 2ο σκέλος του νομοσχεδίου, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, καθώς γνωρίζουμε ότι ο βασικός τους στόχος είναι η μείωση των θέσεων για ειδικότητα.

Το ύφος αλλά και η ουσία της σημερινής συνάντησης, ανέδειξε για άλλη μια φορά την ανάλγητη και κωφεύουσα πολιτική ταυτότητα του συγκεκριμένου υπουργείου. Είναι μεγάλη η ανάγκη να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές που σαν τελικό αποτέλεσμα θα έχουν την κατεδάφιση του όποιου δημόσιου συστήματος υγείας υπήρχε μέχρι σήμερα, καθώς και τη δική μας επαγγελματική καταστροφή. Η σημερινή απεργία, η οποία έχει μεγάλη συμμετοχή πανελλαδικά, πρέπει να είναι η αφετηρία για τους αγώνες που έρχονται. Τα προσχήματα έχουν τελειώσει, οι μάσκες έχουν πέσει, δεν υπάρχει πια κανένα ψήγμα εμπιστοσύνης απέναντι σε αυτό το Υπουργείο. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι αμείλικτη και τέτοια πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Οι νέοι γιατροί έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την υγεία των πολιτών και να διεκδικήσουμε το επαγγελματικό μέλλον που μας αξίζει και για το οποίο δουλέψαμε και δουλεύουμε πολύ σκληρά.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία σε όλη την Ελλάδα και ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των συλλογικών μας οργάνων για τη στήριξή τους.

Κίνημα Νέων Ιατρών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.