Jump to content

ΕΞΑΡΣΗ ΙΛΑΡΑΣ


iceman

Recommended Posts

04/12/2011

Προειδοποίηση του Π.Ο.Υ για την ιλαρά στην Ευρώπη(Ιatronet)

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δράσουν τώρα για να εξουδετερώσουν το ξέσπασμα ιλαράς, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Η έκθεση του ΠΟΥ, αναφέρει ότι σημειώθηκαν περισσότερα από 26.000 περιστατικά σε 36 ευρωπαϊκές χώρες, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Χώρες της δυτικής Ευρώπης ανέφεραν το 83% τέτοιων περιστατικών, 14.000 από τα οποία σημειώθηκαν στην Ευρώπη.

Οι εστίες ιλαράς στην Ευρώπη προκάλεσαν 9 θανάτους, περιλαμβανομένων 6 στη Γαλλία και 7.288 νοσηλείες.

Στη Γαλλία ξεκίνησε καμπάνια για την αύξηση της πληροφόρησης σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού.

Ποσοστό 90% των περιστατικών στην Ευρώπη αφορούσαν εφήβους και ενήλικες που δεν είχαν εμβολιαστεί ή ανθρώπους που δεν ήταν γνωστό αν είχαν εμβολιαστεί ή όχι.

Ιλαρά προερχόμενη από την Ευρώπη σχετίστηκε με ξέσπασμα σε αρκετές άλλες χώρες, όπως τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Η Zsuzsanna Jakab, του Π.Ο.Υ, δήλωσε ότι η αύξηση της ιλαράς σε ευρωπαϊκές χώρες αποκαλύπτει σοβαρή πρόκληση για την επιτυχία του στόχου εξουδετέρωσης στην περιοχή μέχρι το 2015. Πρόσθεσε, ότι κάθε χώρα στην Ευρώπη πρέπει να αδράξει τώρα την ευκαιρία να αυξήσει την κάλυψη στους ευάλωτους πληθυσμούς, να βελτιώσει την επιτήρηση και να μειώσει σημαντικά την κυκλοφορία του ιού της ιλαράς πριν την έλευση της υψηλής περιόδου της νόσου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 years later...

Ενημέρωση για τις δράσεις προστασίας από την ιλαρά

 

Στις 6/9/2017, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου,  συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία για το θέμα αυτό έλαβε την εξής απόφαση:

«α/ Συστήνει τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).

β/ Εκτάκτως, λόγω της επιδημικής έξαρσης ιλαράς, συστήνει τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή –εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό– το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.»

 

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4936-enhmerwsh- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --tis-draseis-prostasias-apo- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ilara

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.