Jump to content

Ευθανασία στα αδέσποτα ζητά καθηγητής του Π. Ιωαννίνων


Odi

Recommended Posts

Ευθανασία σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζητούν τα αδέσποτα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πριν αρχίσετε να κάνετε επίθεση προς το συγκεκριμένο καθηγητή ή όποιον καθηγητή εκφράζει την άποψή του,έχετε δει την κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο; Αντί να βάζετε τους ζωόφιλους εαυτούς σας στο απυρόβλητο,αφού εναντιώνεστε κάντε εσείς κάτι.Γιατί δε βλέπω καμιά οργάνωση να έχει περιμαζέψει τα αδέσποτα.Αυξάνονται και πληθύνονται.Μπαίνουν στις αίθουσες που κάνουμε μαθημα,στη βιβλιοθήκη,παντού.Πετάγονται στα αυτοκίνητα και κινδυνεύουν και αυτά και οι οδηγοί.Και στην ασιτία να τα αφήσουμε,θα αρχίσουν να κάνουν επίθεση στους φοιτητές.Είναι ζώα ,με κυρίαρχο το ένστικτο της επιβίωσης.Και θέλω να δω όταν κάποιο δαγκώσει έναν από εσάς που τόσο τα υπερασπίζεστε,πόσο θα συνεχίσετε με την ίδια στάση.

Για σκεφτείτε λίγο.Γιατί κι εγώ με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια.Εύκολα παίρνετε από ένα φωτοστέφανο και γίνεστε ρομπέν των σκυλιών.Πετάτε κι ένα κομματάκι από το κουλούρι σας και ουάου προσέχω τα αδέσποτα.Πάρτε από ένα στο σπίτι σας να αδειάσει το πανεπιστήμιο αφού τόσο τα νοιάζεστε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρομπέν των σκυλιών δεν ακούγεται και τόσο άσχημο.

Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχει και ο Ρομπέν των χαζών. Και κάποιος εδώ τον πλησιάζει επικίνδυνα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρομπέν των σκυλιών δεν ακούγεται και τόσο άσχημο.

Στον αντίποδα, βέβαια, υπάρχει και ο Ρομπέν των χαζών. Και κάποιος εδώ τον πλησιάζει επικίνδυνα....

Nαι, αλλα όταν κάποιος προβαλει κάποια επιχειρηματα, μην νομιζουμε οτι φαινομαστε και πολυ εξυπνοι όταν απαντάμε με πνευματώδεις ειρωνειες... Λέμε γιατί διαφωνουμε με την άποψή του και μετά βαζουμε και το εξυπνο σχολιάκι ως κερασακι στην τουρτα, αφου τον εχουμε αποστομώσει!

Αν λοιπον έχετε διαβάσει το άρθρο θα καταλαβαίνατε οτι ο τιτλος είναι παραπλανητικότατος... Προσωπικά εμενα τα αδέσπωτα στο πανεπιστήμιο συνηθως δεν με ενοχλουν, αλλα εχουν υπαρξει και 1-2 φορες που δημιουργηθηκε δυνητικα επικινδυνη κατάσταση...(γητευτης των σκυλιων δεν είμαι)

Επισης στο άρθρο αναφέρεται ότι επειδή υπάρχει μια κουτσο-φροντιδα(κανα κομματι απο κουλουρι βεβαια, οχι τπτ παραπανω! δεν γινεται λογος για εμβολιασμο κλπ) στο χώρο του πανεπιστημίου, το εχουν βρει μόδα οι ιδιοκτήτες να παρατάνε εκει όποιο σκυλι δεν είναι πια κουταβακι και χαριτωμενο(στους 4-5 μηνες δλδ...). Ειναι μια πολύ ανεύθυνη κατάσταση και ο συγγραφεας αναφερει στο άρθρο οτι έτσι την ενθαρρυνουμε.

Δεν λέω ότι έχει κάποια πλευρα απόλυτο δίκιο, αλλα μην νομιζουμε και εμείς ότι με το να τα ταϊσουμε 2-3 φορες καναμε το χρεος μας προς το ζωικο βασίλειο και μπορούμε να το παίζουμε ηθικά ανώτεροι. Το ίδιο αδιάφοροι είμαστε στο φαινομενο της εγκατάληψης σκύλων.

Όποιος θελει να λέει εξυπνάδες να πρατει πρώτα. Στην Πατρα το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ακριβως. Εδω πχ όμως, κάποιοι καθηγητες και μια γραμματέας(και σιγουρα και πολλοι αλλοι που δεν ξερω), επειδη δηλωναν φιλοζωοι, προσπάθησαν να φροντίσουν τα αδέσποτα φτιάχνοντας ένα καταφύγιο. Αυτοι μόνο έχουν δικαιωμα να μιλανε(και φυσικά όσοι υιοθετουν ζωακια απο εκει).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με συγχωρείτε, αλλά έχω σοβαρότερα θέματα επί των οποίων πρέπει να επιχειρηματολογήσω... Μερικές φορές, τα αντεπιχειρήματα είναι απλώς ολοφάνερα και, ως εκ τούτου, σε βλακώδεις απαντησεις, μόνο ειρωνεία θα ταίριαζε...

Ναι, η μόνη σοβαρή αντιπρόταση είναι ένα καταφύγιο παρόμοιο με το δικό μας στην Πάτρα, αλλά αυτό είναι κάτι προφανές. Πόση φιλοσοφία χρειάζεται για να σκεφτεί κανείς απ'ευθείας αυτό αντί να αρχίσει να εκσφενδονίζει μπαρούφες;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προς ενημέρωση,γνώση και συμμόρφωση (το τελευταίο έγκειται στην προσωπική κρίση και βούληση) αναφέρω ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει ζωοφιλική ομάδα με την επωνυμία Ζ.Ω.Ο.Π.Ι.(το site της ομάδας και η σελίδα της στο fb http://www.facebook.com/pages/%CE%96%CE%A9%CE%9F%CE%A0%CE%99-University-of-Ioannina-Animal-Welfare-group/153320661365967?sk=wall),που λειτουργεί ως νόμιμο πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και σε συνεργασία με ελάχιστους φιλόζωους καθώς και κτηνίατρο (τον οποίο έχει δεσμευτεί το πανεπιστήμιο να καλύπτει οικονομικά..) προσπαθεί να σιτίσει όλα τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται στο χώρο του Παν/μίου καθώς και να τα στειρώσει...Επομένως τα σκυλιά δε σιτίζονται με ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ αλλα με ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ την οποία πληρώνει η ομάδα, ενίοτε και με προσωπικά της έξοδα..

Οι εθελοντές είναι ελαχιστότατοι και τα παιδιά έχουν ανάγκη από βοήθεια,ακόμη κ από μισή ώρα το μήνα απ τον καθένα μας...κ αυτο είναι αρκετό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά έμαθα ότι η ΖΩ.Ο.Π.Ι. έστειλε εξώδικο στον κ.Δημολιάτη για το άρθρο του-αλλά δυστυχώς δεν έχω στα χέρια μου το ακριβές περιεχόμενο.

Πιστεύω πάντως ότι εφόσον υπάρχει σαν ομάδα η ΖΩ.Ο.Π.Ι.-και ευχαριστούμε τον coeursauvage για την ενημέρωση,πρέπει να προωθηθεί πλέον,γιατί όπως βλέπετε η κατασταση στο Πανεπιστήμιο είναι απάλευτη.

Τέλος,δε μπαίνω καν στη διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση με όποιο μέλος μου κάνει προσωπική επίθεση.Οι απόψεις είναι για να λέγονται,να γίνεται διάλογος και το spam περνάει στο περιθώριο :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.