Jump to content

«ΙΑΣΩ» - ΛΑΡΙΣΑ


V for Vendetta

Recommended Posts

«ΙΑΣΩ» - ΛΑΡΙΣΑ: Προωθεί μειώσεις μισθών (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ )

ΙΑΣΩ» - ΛΑΡΙΣΑ

Προωθεί μειώσεις μισθών

Με τη στήριξη του επιχειρησιακού σωματείου

Την επιχείρηση της εργοδοσίας στην ιδιωτική πολυκλινική «Ιασώ», στη Λάρισα, να επιβάλει δραστικές μειώσεις των μισθών στο προσωπικό κατήγγειλαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές - Διαγνωστικά Κέντρα και Συναφών Χώρων του νομού, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα.

Οπως σημείωσαν, η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, προωθεί μέσω του επιχειρησιακού εργοδοτικού σωματείου στην πολυκλινική μειώσεις μισθών που θα έχουν αναδρομική ισχύ για το 2011, σε δυο δόσεις. Για το πρώτο εξάμηνο 10% και για το δεύτερο 12% για το νοσηλευτικό προσωπικό και 15% και 17%, αντίστοιχα, για τους υπόλοιπους. Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα εξακολουθήσει να έχει κέρδη!!!

Υπογράμμισαν ότι η στάση του εν λόγω σωματείου δεν ξαφνιάζει, καθώς οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του προκλητικά αναφέρουν ότι «ένας από τους σκοπούς της ίδρυσης του σωματείου είναι η ευμάρεια της επιχείρησης». Και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη συμφωνήσουν με καμία από τις παραπάνω προτάσεις και να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο που εντάσσεται στις γραμμές του ΠΑΜΕ για να δώσουν μαζί τη μάχη.

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα, που η εργοδοσία μεθοδεύει μειώσεις μισθών, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές πρωτοστατεί στην οργάνωση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στην επιχείρηση, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση, εξορμήσεις και άλλες μορφές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.