Jump to content

«Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει»


Recommended Posts

«Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει»

Αγγλία 1645. Μετά από τρία χρόνια αιματηρού εμφυλίου πολέμου, η νίκη βρίσκεται στα χέρια των πουριτανών που έχουν εκθρονίσει τον βασιλιά Κάρολο Α΄. Δυο έχουν ξεχωρίσει από τον πόλεμο. Ο λόρδος Τόμας Φέρφαξ και ο πιστός υπασπιστής του Ολιβερ Κρόμγουελ. Ο πόλεμος μπορεί να έχει κερδηθεί, η αποστολή τους όμως είναι να ενώσουν και να αναδομήσουν τη χώρα. Επιστρέφοντας από τον πόλεμο ο Φέρφαξ απολαμβάνει τον έρωτά του με την αγαπημένη του σύζυγο Λαίδη Αν. Η Αν, όμως, είναι οπαδός της μοναρχίας και πιστεύει μαζί με πολλά μέλη του κοινοβουλίου, ότι ο πόλεμος έχει δώσει ένα αποτελεσματικό μάθημα στον βασιλιά Κάρολο Α΄. Μια πολιτική ομάδα του κοινοβουλίου συμφωνεί μυστικά να επαναφέρει τον Κάρολο στην εξουσία, με αντάλλαγμα ακριβά δώρα και την υπόσχεση της εύνοιάς του. Τρομοκρατημένη από την προοπτική ότι ο Κρόμγουελ θα οδηγήσει τον Κάρολο στο δικαστήριο, η Αν προδίδει λεπτομέρειες της επικείμενης σύλληψης... Καθώς διενεργείται η εκτέλεση του βασιλιά, ο Φέρφαξ και η Αν φεύγουν για το Λονδίνο. Με το βασιλιά νεκρό, το πουριτανικό καθεστώς ξεφεύγει εκτός ελέγχου. Οι στρατιώτες του σπέρνουν τη βία και τον τρόμο σε όλη τη χώρα...

Γυρισμένο με ένα σύγχρονο στιλ χωρίς να χάνει την ατμόσφαιρα της εποχής του 1645. Η ταινία του Μάικ Μπάρκερ καταπιάνεται μ' ένα θέμα ταμπού για τους Βρετανούς όπως αυτό της βασιλείας και προσπαθεί να κάνει μια ιστορική αναδρομή ιχνηλατώντας μυστικές διαδρομές, να βρει ιστορικά μονοπάτια και να αποκαταστήσει με το δικό του τρόπο την αλήθεια γύρω από το θέμα της βασιλείας, χωρίς βέβαια να χάνει τον ερωτισμό, τις μάχες και την ίντριγκα.

«Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει» είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορική ταινία μ' ένα καθαρά «βρετανικό» θέμα που χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες και μαθαίνεις και δυο - τρία πραγματάκια παραπάνω.

Μια σκοτεινή πλευρά της αγγλικής ιστορίας.

«To kill a king»

Περιπέτεια, αγγλικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Μάικ Μπάρκερ. Με τους: Ντάγκρεϊ Σκοτ, Τιμ Ροθ, Ρούπερτ Εβερτ, Ολίβια Γουίλιαμς, Τζέιμς Μπόλαμ, Κόριν Ρέντγκρεϊβ, Πατρίτσια Κέριγκαν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο λαός πρέπει να πεθάνει.

Παραγωγή-σκηνοθεσία κι εκτέλεση: Stalin

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία...

Δωρεάν είσοδος στα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΚΕ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Παραγωγή-σκηνοθεσία κι εκτέλεση:ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία...

ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ...

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΟΟ!ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΟΟΟΟΟ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.