Jump to content

“Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε”


V for Vendetta

Recommended Posts

ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

“Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε”

Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Αθήνα 2011, σελ.: 476

Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος; Ποιοι και πώς δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα; Πού οφείλεται η κρίση στην Ελλάδα και τον κόσμο; Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι; Ποιοι και πώς κερδίζουν από την κρίση; Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί; Ένα βιβλίο-εργαλείο για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνει.

Eίπαν για το βιβλίο…

«Διπλά εξαιρετικό, με πολυεπίπεδη ανάγνωση. Από τη μια είναι ένα θαυμάσιο αρχειακό corpus και από την άλλη μια διεισδυτική ανάλυση των νόμων της. Το βιβλίο τιμά, εκτός από το μεγαλείο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, τη δημοσιογραφία την ίδια».

Γιώργος Σταματόπουλος, Ελευθεροτυπία, 06/07/2011

«Πολύ προσιτό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τον αναγνώστη που αναζητά να μάθει τι συμβαίνει με τη σημερινή κρίση».

Δημήτρης Καζάκης, Σεισάχθεια, 29/07/2011

«Ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν γράφει για τους οπαδούς της άποψής του, ούτε για τη δική του προσωπική αυτοεπιβεβαίωση. Γράφει για τον απλό κόσμο. Γράφει για όλους».

Χρήστος Κάτσικας, alfavita.gr, 08/08/2011

«Μια βαθιά προσέγγιση της σημερινής κρίσης, με πολιτική τεκμηρίωση, πάθος και μια γλώσσα που δυστυχώς δεν τη μιλάνε ούτε τη γράφουν πολλοί δημοσιογράφοι στις μέρες μας».

Γιώργος Κουβαράς, Ελεύθερος Τύπος, 18/07/2011

«Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο».

Real News, 23/24/07/2011

«Για τους λάτρεις τόσο του ρεαλιστικού και τεκμηριωμένου λόγου όσο και της ουτοπίας».

Το Ποντίκι, 21/07/2011

«Το βιβλίο έχει τη φρεσκάδα ενός άρθρου ή ρεπορτάζ».

Νίκος Παπαδημητρίου, Free Sunday, 23/07/2011

«Σοβαρή προσφορά το πλήθος των στοιχείων που προσκομίζει. Η εκλαϊκευτική ικανότητα του Ν. Μπογιόπουλου καθιστά το βιβλίο προσβάσιμο όχι μόνο στον διανοούμενο, αλλά στον οποιονδήποτε αναζητά απεγνωσμένα τη χειροπιαστή και λυτρωτική ανασκευή της άθλιας παραπληροφόρησης».

Δημήτρης Γρηγορόπουλος, Πριν, 14/08/2011

«Εξαιρετικά τεκμηριωμένο βιβλίο».

Νίκος Κοτζιάς, Αξία, 03/09/2011

«Εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη».

Στάθης Σταυρόπουλος, Ελευθεροτυπία, 05/09/2011

«Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι: Δίνει το μίτο για να μην χαθείς μέσα στο λαβύρινθο της καπιταλιστικής μυθολογίας, κατεδαφίζει χωρίς έλεος τους γυαλιστερούς μύθους των καθεστωτικών, προπαγανδιστικών ιερατείων, το τυποποιημένο ψεύδος τους και τις ασύστολες ταχυδακτυλουργίες τους, με γλαφυρή παραστατικότητα και με συγκεκριμένη τεκμηρίωση».

Θύμιος Παπανικολάου, Ρεσάλτο, 04/09/2011

«Ο Μπογιόπουλος στο βιβλίο του παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία. Δεν εκτοξεύει αφορισμούς. Διαβάζεις και μαθαίνεις. Μια έξοχη απάντηση στους “πραιτωριανούς των Μνημονίων” και στα ντελίβερι μπόις της καθεστωτικής προπαγάνδας».

Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, 01/10/2011

Ένα χαρακτηριστικό κείμενο παρουσίασής του βιβλίο, από το Cogito ergo sum:

Θέλω να πω, δίχως περιττούς προλόγους, ότι το βιβλίο “Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε“, του Νίκου Μπογιόπουλου, αποτελεί ένα σύνολο εκπλήξεων, από τις οποίες καμμία δεν είναι δυσάρεστη. Η πρώτη έκπληξη έρχεται νωρίς-νωρίς, από το εξώφυλλο όπου υπάρχει το σηματάκι των εκδόσεων “Λιβάνη”. Θα περιμέναμε ότι ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους του “Ριζοσπάστη” (και, μάλιστα, με ξεκάθαρη ιδεολογική και κομματική τοποθέτηση), θα εξέδιδε το βιβλίο του από την “Σύγχρονη Εποχή”, τον εκδοτικό οίκο που είναι γνωστός ως “εκδοτικός οίκος του ΚΚΕ”. Όμως, ο Μπογιόπουλος δεν γράφει απευθυνόμενος στους ομοϊδεάτες του αλλά για τον κάθε κοινό, απλό πολίτη. Μάλιστα, τολμώ να πω ότι η αίσθηση που αποκόμισα από τούτο το βιβλίο είναι πως ο Μπογιόπουλος απευθύνεται κυρίως στους μη-κομμουνιστές. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι επιτυγχάνει καλύτερα τον στόχο του μέσω του “Λιβάνη”.

Αλλά τί πράγμα είναι τούτο το βιβλίο; Δεν είναι εύκολο να κολλήσεις μια ταμπέλλα σε ένα σύγγραμμα κάπου πεντακοσίων σελίδων, αλλά μπορούμε ανώδυνα να πούμε ότι το “Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε” αποτελεί το εγκόλπιο της οικονομικής κρίσης για κάθε κοινό νου. Το βιβλίο απευθύνεται στην κοινή λογική του αναγνώστη, όχι με φωνές, συνθήματα και τσιτάτα, αλλά με πειθώ κι επιχειρήματα, προκειμένου να του αποκαλύψει όσα πρέπει -και θέλει- να γνωρίζει για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη συνίσταται στον τρόπο γραφής. Ο Μπογιόπουλος γράφει ως μαρξιστής (οι αναφορές στα κείμενα των Μαρξ και Λένιν είναι άφθονες) αλλά υποχρεώνει ακόμα και τον αντικομμουνιστή αναγνώστη να παρακολουθήσει με προσήλωση τα λεγόμενά του. Όσοι έχουν μάθει να μέμφονται τον τάχα “ξύλινο λόγο” των κομμουνιστών, σίγουρα θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη, μιας και η κοινή λογική δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη στον παρατιθέμενο ορυμαγδό επιχειρημάτων και στοιχείων. Και για να πάω ένα βήμα παραπέρα, το ”Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε” διαβάζεται ηδονικά ακόμη κι από τον πλέον αμύητο στα πολιτικά ή στα οικονομικά πράγματα αναγνώστη.

Πράγματι, σ’ αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνεται το πανόραμα της σημερινής κεφαλαιακής κρίσης με όλα τα στοιχεία της. Στο πρώτο μέρος του, ο αναγνώστης εξοικειώνεται με τις διαστάσεις της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται η εκδήλωση της κρίσης σε Ελλάδα και ευρωζώνη. Και στο τρίτο -και τελευταίο- μέρος, ο συγγραφέας προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα πολιτικά προτάγματα που αποτελούν λογική απόρροια της κρίσης. Επαναλαμβάνω ότι το “Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε” απευθύνεται στον απλό αναγνώστη. Επομένως, εδώ δεν πρόκειται να βρείτε βαθυστόχαστες μαρξιστικές αναλύσεις. Εδώ θα αφεθείτε στην απόλαυση της ανάγνωσης και, τελειώνοντας, θα αισθανθείτε πράγματι σοφώτεροι.

Ελπίζω ότι, με όλα όσα αράδιασα παραπάνω, σας έπεισα ότι αξίζει να θυσιάσετε κάπου 15 ευρώ για να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο και να “τεστάρετε” την σιγουριά σας ότι έχετε μάθει τα πάντα για την κρίση από τους “αναλυτές” των καναλιών και των “έγκυρων” κυριακάτικων φυλλάδων. Οι δυο εκπλήξεις, στις οποίες αναφέρθηκα πρωτύτερα, δεν είναι τίποτε μπροστά στις αλλεπάλληλες εκπλήξεις που σας περιμένουν σελίδα με σελίδα και θα σας κάνουν να απορείτε πως “αλλοιώς μας τα έχουν πει”…

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Εργάζεται από το 1992 ως δημοσιογράφος στο Ριζοσπάστη. Έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά. Προηγούμενα βιβλία του το Βαλκάνια ― 78 μέρες «στόχος» του ΝΑΤΟ (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή) και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μηλάκα το Ποδόσφαιρο: Μια θρησκεία χωρίς απίστους (εκδόσεις Λιβάνη).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έχοντας διαβάσει το βιβλίο έχω να πω ότι παρά το εμετικό του συγγραφέα (προσωπικες αντιπάθειες, σόρι), το βιβλίο έχει πράγματα να πει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...παρά το εμετικό του συγγραφέα (προσωπικες αντιπάθειες, σόρι), το βιβλίο έχει πράγματα να πει.

"Από σάπιο δέντρο θα βγει σάπιος καρπός. Από υγιές δέντρο θα βγει καλός καρπός. Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα του καρπού κοιτώντας το δέντρο που τον παρήγαγε. Γιατί καλά δέντρα δίνουν καλούς καρπούς, κακά δέντρα δίνουν κακούς καρπούς."

Αγία Γραφή, κείμενο γραμμένο περίπου το 2000 π.Χ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

"Από σάπιο δέντρο θα βγει σάπιος καρπός. Από υγιές δέντρο θα βγει καλός καρπός. Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα του καρπού κοιτώντας το δέντρο που τον παρήγαγε. Γιατί καλά δέντρα δίνουν καλούς καρπούς, κακά δέντρα δίνουν κακούς καρπούς."

Αγία Γραφή, κείμενο γραμμένο περίπου το 2000 π.Χ.

Από ρόδο βγαίνει αγκάθι κι από αγκάθι βγαίνει ρόδο :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ...

Όπως εξαιρετικός είναι και ο συγγραφέας του.

Διαβάστε το!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Μπογιοπουλος σαν συνεπης κομουνιστης παιζει και να εβαλε ο ιδιος το βιβλιο στο νετ δωρεαν.

Ως ανανηψας κομουνιστης ομως δεν θα δωκω επεξηγησεις επ ουδενι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

25η χιλιάδα για το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, "Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε"

Στα εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς συγκαταλέγεται το νέο βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ...

- Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων"

Οι 25.000 πωλήσεις πουέχει σημειώσει σε λιγότερο από 4 μήνες, αποτελεί αριθμό σπάνιο, ειδικά στις σημερινές, καθόλου ευνοϊκές για το χώρο των εκδόσεων, συνθήκες.

Ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη με την ευκαιρία της διάθεσης της 25ης Χιλιάδας του βιβλίου "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ" ευχαριστεί το αναγνωστικό κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση. Ανταπόκριση που ενισχύει την απόφασή μας να συνεχίσουμε στον δρόμο των "δύσκολων" εκδοτικών εγχειρημάτων.

Η υποδοχή του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου οφείλεται εκτός των άλλωνστο γεγονός ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που σέβεται τον αναγνώστη. Γραμμένο από μια πένα «δροσερή», δεν επιδιώκει τον εντυπωσιασμό, αλλά επιλέγει με γλώσσα κατανοητή και ανεπιτήδευτη να ενημερώσει, να εξηγήσει, να αποδείξει και να προτείνει λύση. Πρόκειται για ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό. Ενα πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν.

Το "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ" δεν αρκείται στην παράθεση αδιάσειστων στοιχείων που αποκαλύπτουν τα αίτια και τους υπαίτιους της κρίσης. Προχωρά στην εξαγωγή...

πολιτικών συμπερασμάτων, τα οποία τολμά να θέσει στην κρίση του ίδιου του αναγνώστη.Πρόκειται, όπως αναγνώρισαν πλήθος κριτικές, για μελέτη με σπάνια πολιτική τεκμηρίωση.

(Αναδημοσίευση απο τα "Επίκαιρα")

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω που διαβασα το βιβλίο του δωρεάν λέω να του κανω δωρο μια φωτοσοπιά!Να τον εξομοιωσω με τον Λένιν.Ρωτησα σχετικα και ανθρωπο απο την πρωην ΕΣΣΔ..δεν κάνω πλάκα..στο κατω κατω βρε αδερφε όπου υπάρχουν ποιότητες ας τις αναγνωρίζουμε!και ας μην ταξιδεψουμε ποτε στο ίδιο καράβι!(το μυαλό του 13χρονου μην περιμενετε να μου ξαναρθει!)Εγώ παντως "αναπαυομαι" με το "Χριστιανισμος και πλούτος" του Ροδιτη..Το λεω για οσους είναι Χριστιανοι.

Έχει πεσει και σε αδράνεια η 'Χριστιανική Δημοκρατία" πικρα..Δε βαριεσαι..

Η κλητικη ηλίθιε ειναι παντως κατ εμε προσβλητικός για τον αναγνωστη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η κλητικη ηλίθιε ειναι παντως κατ εμε προσβλητικός για τον αναγνωστη...

Εάν διαβάσεις με προσοχή την εισαγωγή (την τελευταία παράγραφο αυτής, συγκεκριμένα), θα δεις ότι η προσφώνηση "ηλίθιε" δεν αφορά στον αναγνώστη...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η κλητικη ηλίθιε ειναι παντως κατ εμε προσβλητικός για τον αναγνωστη...

Εάν διαβάσεις με προσοχή την εισαγωγή (την τελευταία παράγραφο αυτής, συγκεκριμένα), θα δεις ότι η προσφώνηση "ηλίθιε" δεν αφορά στον αναγνώστη...

Ποιο βιβλιο;Αυτος

hemoglobin

δε διαβασε ουτε την εισαγωγη και μας δουλευει.

Πρόκειται για ελεεινό ψεύτη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η κλητικη ηλίθιε ειναι παντως κατ εμε προσβλητικός για τον αναγνωστη...

Εάν διαβάσεις με προσοχή την εισαγωγή (την τελευταία παράγραφο αυτής, συγκεκριμένα), θα δεις ότι η προσφώνηση "ηλίθιε" δεν αφορά στον αναγνώστη...

Ποιο βιβλιο;Αυτος

hemoglobin

δε διαβασε ουτε την εισαγωγη και μας δουλευει.

Πρόκειται για ελεεινό ψεύτη!

Ανακαλεσε τις προσβολες και παψε να δηλητηριαζεις την ατμοσφαιρα με τον ιδεολογικο φανατισμο!Αμαν πια!Οχι ρε φιλε δεν ειναι μαρξ θεος ουτε ιερη αγελαδα ο μαρξισμος!!

Λες και σου εβρισα τη μανα..ελεος τι ζορι τραβας πια;;;

Να θεωρησω οτι βρισκομαστε πλεον σε διαδικτυακο εμφυλιο και ως εκ τουτου αποχωρω δια παντος απ εδω!Μην με αναζητησετε πλεον

μου εχουν φαει τι ζωη ιεχωβαδες και κομουνιστες να μου κανουν κατηχηση!

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ!!σορυ δεν εχω αντοχες..ειμαι ενας κουρασμενος σαρανταρης..συγχωρεστε με!!

κ,διαχειριστα εισαι λαθος που δεν επιτρεπεις διαγραφη λογαριασμου!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η κλητικη ηλίθιε ειναι παντως κατ εμε προσβλητικός για τον αναγνωστη...

Εάν διαβάσεις με προσοχή την εισαγωγή (την τελευταία παράγραφο αυτής, συγκεκριμένα), θα δεις ότι η προσφώνηση "ηλίθιε" δεν αφορά στον αναγνώστη...

Ποιο βιβλιο;Αυτος

hemoglobin

δε διαβασε ουτε την εισαγωγη και μας δουλευει.

Πρόκειται για ελεεινό ψεύτη!

Βρε Vendetako, μην τον παίρνεις με τις πέτρες τον άνθρωπο... Ο Δημήτριος είναι από τους αξιοπρεπέστερους συμφορουμίτες. Κι εγώ ενίοτε διαφωνώ μαζί του, αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο άνθρωπος εκφράζει ήρεμα τη γνώμη του. Οκ, διαφωνούμε, όμως δε χρειάζεται να εκνευριζόμαστε... :)

Υ.Γ. Αυξάνουν τα αντίτυπα του βιβλίου και μ'αρέσει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

στο κατω κατω βρε αδερφε όπου υπάρχουν ποιότητες ας τις αναγνωρίζουμε!και ας μην ταξιδεψουμε ποτε στο ίδιο καράβι!(

Ναι εχεις δικιο.Ενταξει Δημητριε το παιρνω πισω.Πρεπει ομως να παραδεχτεις και συ οτι πηγες να απαξιωσεις το εκδοτικο γεγονος της χρονιας με τις 25.ΟΟΟ πωλησεις σε 4 μηνες στη χειροτερη χρονια σε πωλησεις βιβλιων απ΄το 1974.

Δημητριε θεωρω οτι εισαι ενας απλος λαικος ανθρωπος και εχεις τα ιδια προβληματα με μας.Εχεις λοιπον ευθυνη εαν μεχρι τωρα ψηφιζες ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να μην πεσεις θυμα ξανα εξαπατησης αυτων των κομματων.

Δημητριε ειναι ωρα να βρεθουμε στο ιδιο καραβι.Ανεξαρτητα αν δεν συμφωνεις σε ολα με το ΚΚΕ σε καλω σε συμπορευση στο ιδιο καραβι.Κοιτα

στην Ελλάδα του καπιταλισμού τι υπάρχει; Ενα εκατομμύριο άνεργοι. Παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα. Οι άστεγοι και εξαθλιωμένοι αυξάνονται, όπως και τα συσσίτια. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους πλέον.Δημητριε εχουμε χρεος απεναντι στο παρον και το μελλον το δικο μας και της χωρας να αντισταθουμε.Δημητριε αυτοί σημαδεύουνε το μέλλον και πετυχαίνουν το παρόν.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ,Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Μέρες αδέσποτες σφυρίζουν στο μπαλκόνι μου

μέρες αδέσποτες σφηνώθηκαν στην πόλη μου

σημαδεύουνε το μέλλον πετυχαίνουν το παρόν

και με στρίμωξαν σ' ατέλειωτο κρυφτό...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι ν' αυτές οι σαχλαμάρες; να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ; τους (πολλάκις) εθνοπροδότες;

Αυτή και μόνο σου η πρόταση δείχνει ότι έχεις αυτό για το οποίο κατηγορείς όσους έχουν πασοκοψηφίσει στο βιογραφικό τους: έλλειψη μνήμης.

θεωρώ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει σε έκφανση πολιτικού σχήματος, συλλογικού οργάνου και εκπροσώπησης σε κρατικό επίπεδο. αλλά μετά το ΚΚΕ :)

και στο τέλος τέλος της γραφής ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίζει ότι θέλει. εσύ γιατί προσηλυτίζεις κόσμο; πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνος ώστε να υποδείξεις στους άλλους το πολιτικό τους συμφέρον; είπαμε κάνουμε γενικές συζητήσεις ναι, αλλά δε φατριαζόμαστε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ψεύδεται ο SleepWalker και συκοφαντει το ΚΚΕ καθως στο σοσιαλισμό συγκριτικά με τον καπιταλισμό, ανεργία δεν υπήρχε, υπήρχε παιδεία και μόρφωση δωρεάν για όλους, η υγεία για το λαό ήταν εξασφαλισμένη, επίσης η λαϊκή στέγη, όπως και οι δωρεάν παιδικοί σταθμοί, το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, αλλά και μισθοί που εξασφάλιζαν ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Στην Ελλάδα του καπιταλισμού και όχι μόνο τι υπάρχει; ΝΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΩ SleepWalker. Ενα εκατομμύριο άνεργοι. Παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα. Οι άστεγοι και εξαθλιωμένοι αυξάνονται, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία για τα συσσίτια. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους πλέον, ενώ στους παιδικούς σταθμούς και πληρώνουν και τα παιδιά υποσιτίζονται, ενώ δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Πασχίζει ο SleepWalker να λοιδορήσει ένα σύστημα που ενώ έλυσε ζητήματα, ανατράπηκε όταν άρχισε να εφαρμόζει πολιτικές αγοράς, δηλαδή αυτές που υπερασπίζεται ο SleepWalker.Η ένταση της συκοφαντικής επίθεσης στο σοσιαλισμό σ' αυτή την περίοδο της κρίσης δείχνει και το φόβο τους και τον πόνο τους να υπερασπίσουν το σάπιο τους σύστημα, που στέλνει στην κόλαση το λαό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ένταση της συκοφαντικής επίθεσης στο σοσιαλισμό σ' αυτή την περίοδο της κρίσης δείχνει και το φόβο τους και τον πόνο τους να υπερασπίσουν το σάπιο τους σύστημα, που στέλνει στην κόλαση το λαό.

αυτό γιατί σε κόκκινο; είναι κατι σαν το "πάτερ ημών" σας; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λύσσαξαν, λοιπόν, κάποιοι εναντίον του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου: «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε»…

Τα ραχιτικά «παπαγαλάκια» της μαύρης προπαγάνδας, ανίκανα παντελώς να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και να προβούν σε υποτυπώδη, έστω, επιστημονική τεκμηρίωση, αλαλάζουν εναντίον του βιβλίου του Μπογιόπουλου

Οι απολογητες (ελεεινής μορφής)

karanti_maria καιSleepWalker

του καπιταλισμού και της ελευθερης αγορας δε βλεπουν αυτο που

και οι τυφλοί ακόμα αντιλαμβάνονται, αυτό που ο Λένιν είχε τεκμηριώσει, ένα περίπου αιώνα πριν…

οτι η Ευρωπαικη Ενωση μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητη, είτε είναι αντιδραστικη..

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ Ε.Ε (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ CNN)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup μάλλον δε θα μου τα πεις έτσι και τετ α τετ :)

αλλά από όταν βγήκαν οι οθόνες, χαθήκανε οι αδερφές απ' την πιάτσα και κρύβονται πίσω τους :)

οντας αντικειμενικός ξαναλέω ότι το βιβλίο έχει πράγματα να πει. τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. ουτε ειναι η βιβλιάρα που πρέπει να μπει σε κάθε βιβλιοθήκη ούτε επιπέδου άρλεκιν σαν τα υπόλοιπα κομμουνιστικά βιβλία.

τώρα αν όποιος δεν είναι διατεθειμένος να υμνήσει το Μπογιόπουλο είναι απολογητής ελεεινής μορφής, αυτό είναι αμιγώς κομμουνιστικός τρόπος σκέψης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

«Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε»: 40η χιλιάδα!!!

Σπάνιος, αλλά και ελπιδοφόρος, εκδοτικό άθλος.

Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου, «είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», σε λιγότερο από 6 μήνες, έφτασε τις 40.000 πωλήσεις!!!

Σε λιγότερο από 4 μήνες είχε σπάσει το «φράγμα» των 25.000 πωλήσεων.

Επισημαίναμε τότε:

«Όποιος γνωρίζει, έστω ελάχιστα, από τα εκδοτικά μας πράγματα, αυτός ο αριθμός δεν είναι απλώς σπάνιος, αλλά «εκδοτική βόμβα», ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες: Καταλήστευσης της Ελλάδας και πτώχευσης του ελληνικού λαού από τις «συμμορίες» του χρήματος και τα πολιτικά τους ανδρείκελα…

Αυτή η «εκδοτική βόμβα» σηματοδοτεί πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου είναι ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ένα μαρξιστικό βιβλίο και ΟΧΙ ένα ελαφρό, «σκανδαλοθηρικό» ανάγνωσμα, διαφημιζόμενο από τις «μήτρες» του τηλεθεάματος…

25.000 Αντίτυπα σε 4 μήνες, μήνες χρεοκοπίας μας και δραματικής οικονομικής ανασφάλειας, είναι ένα «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» που συνιστά βαθύτερη ερμηνεία».

Προσδιορίζαμε τότε ότι «οι εκδοτικές εκρήξεις του πολιτικού βιβλίου αντανακλούν τις σεισμικές δονήσεις των πολιτικών διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία».

Και ότι η εκτίναξη των πωλήσεων του βιβλίου, «είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», «εκφράζει και αποτυπώνει την εκρηκτική εξέγερση της πολιτικής σκέψης»…

Το ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ στοιχείο της εφιαλτικής περιόδου που ζούμε: «στοιχείο» που συνδυάζει την οργή των κοινωνικών διεργασιών και τη νηφαλιότητα της σκέψης , «στοιχείο» που βελόνιασε αυθόρμητα τα μυαλά πολλών αναγνωστών…

Να, γιατί έφτασε το βιβλίο του Μπογιόπουλου, σε λιγότερο από 6 μήμες, σε 40.000 πωλήσεις και γρήγορα θα ξεπεράσει και άλλα «φράγματα»…

Και αυτό πραγματικά μας γεμίζει αισιοδοξία: Ένα «φάντασμα», αρχίζει να πλανιέται πάλι, πάνω από τον κόσμο…

http://www.youtube.com/watch?v=cHeK1ELudBc&feature=player_embedded

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

«Όποιος γνωρίζει, έστω ελάχιστα, από τα εκδοτικά μας πράγματα, αυτός ο αριθμός δεν είναι απλώς σπάνιος, αλλά «εκδοτική βόμβα», ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες: Καταλήστευσης της Ελλάδας και πτώχευσης του ελληνικού λαού από τις «συμμορίες» του χρήματος και τα πολιτικά τους ανδρείκελα…

εγώ που γνωρίζω αρκετά για τα εκδοτικά μας πράγματα (και μιλάω σοβαρά), και δεν είμαι κομμουνιστής και ως εκ τούτου είμαι δίκαιος, έχω να πω το εξής:

δεν πρόκειται για εκδοτική βόμβα, αλλά για εκδοτικό CERN.

δεν μιλάμε απλά για άθλο, μιλάμε για ένα ασύλληπτο νούμερο που δε νομίζω ότι θα επαναληφθεί τα επόμενα 10χρόνια με βιβλία αυτής της κατηγορίας.

κανείς δε μπορεί να συλλάβει τι σημαίνει ένα βιβλίο σε 40.000 σπίτια σε 6 μήνες.

η επίδοση αυτή συναγωνίζεται τις επιδόσεις των best-seller, κρατών με 10πλάσιο πληθυσμό.

Ως εκ τούτου, η δική μας άποψη για το βιβλίο περιττεύει. Συγχαρητήρια στον κύριο Μπογιόπουλο γιατί, αν και όπως είπα δε μου είναι συμπαθής, πιστεύω τα αξίζει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.