Jump to content

Αναισθησιολογια


kourampies

Recommended Posts

Γεια σας!

Θα ηθελα να ακουσω μερικες αποψεις για την ειδικοτητα της αναισθησιολογιας..

Μου ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα,και σκεφτομαι να κανω αλλαγη λιστας για να γινω αναισθησιολογος..

Πως ειναι η καθημερινοτητα οταν εισαι ειδικευομενος?

Ποιο ειναι ακριβως το αντικειμενο,οι συνθηκες εργασιας και ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη επιλογη νοσοκομειου..

Πραγματικα βρισκομαι σε αδιεξοδο, μου αρεσει σαν ιδεα, μου αρεσει που ειναι ενεργητικη αλλα δεν εχω ιδεα πως ειναι.Απλα μετα αναρωτιεμαι μηπως ειναι πολυ κουραστικη.

Επισης θελω να μεινω ελλαδα για οικογενειακους λογους κ νομιζω ειναι μια καλη επιλογη σε θεμα αναμονων..

Ακουω τις αποψεις σας!

ΟΟΛΕΣ ευπροσδεκτες!

Αλλα κυριως θα ηθελα να ακουσω την γνωμη ειδικευομενων αναισθησιολογων..... emhelp emhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατ' αρχάς θα ήθελα να σου πω ότι βρίσκω λαθεμένο κριτήριο την καθημερινότητά σου ως ειδικευόμενη γιατί στην ειδικότητα θα είσαι για 5 χρόνια, ενώ ειδικευμένη στην υπόλοιπη ζωή σου. Πάνω σε αυτό να σου πω ότι δεν είναι τυχαίο που πέφτουν οι αναμονές στην αναισθησιολογία, μιας και οι δουλειές μετά την ειδικότητα μειώνονται δραματικά. Προσλήψεις στο ΕΣΥ δε γίνονται, ο ιδιωτικός τομέας (χειρουργεία) συρρικνώνεται και επιλογή ιατρείου δεν έχεις. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι οι περισσότεροι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό τελειώνοντας.

Πάμε στα θετικά τώρα. Η αναισθησιολογία έχει μεγάλο εύρος ως αντικείμενο, πέρα από τα χειρουργεία ασχολείσαι με επείγουσα ιατρική, με ΜΕΘ, με πόνο. Αυτό μπορεί να σημαίνει και πολλές επιλογές εξειδίκευσης και λιγότερη ρουτίνα. Ως ειδικότητα συχνά ταυτίζεται με το stress αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Άλλες φορές τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, άλλες ο απόλυτος πανικός. Αναλόγως και το νοσοκομείο φυσικά, τι περιστατικά δέχεται και τι εφημερίες κάνει. Σε γενικές γραμμές πάντως, το μενού περιλαμβάνει χειρουργεία (κάνεις τον προεγχειρητικό έλεγχο, χορηγείς αναισθησία και παρακολουθείς μετεγχειρητικά τον ασθενή), επείγουσες διασωληνώσεις (πολυτραυματίες, ανακοπές κτλ) και γενικά βαριά περιστατικά (πχ σηπτικό shock), διακομιδές διασωληνωμένων (ειδικά από νοσοκομεία της επαρχίας), και κάποια 3μηνα rotation με πιο εξειδικευμένο αντικείμενο (ψαξ'το λίγο, θα τα βρεις όλα)-με διάφορες παραλλαγές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αυτά.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι μια απαιτητική ειδικότητα που σε ανταμείβει όμως, μιας και:

1ον) σου δίνει τη δυνατότητα να ασχολείσαι με τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού έχοντας μια συνολική προσέγγιση και όχι να εξειδικεύεσαι σε ένα μόνο περιορισμένο αντικείμενο (πχ οφθαλμολογία) και

2ον) οι θεραπευτικές σου δράσεις έχουν άμεσο αποτέλεσμα μια και αφενός χορηγείς ενδοφλέβια τα φάρμακά σου και βλέπεις τις συνέπειές τους εντός λεπτών ή δευτερολέπτων, αφετέρου καλείσαι να δώσεις λύσεις σε κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό βέβαια απαιτεί ψυχραιμία και επαγρύπνηση.

Όλα αυτά βεβαίως είναι προσωπικά κριτήρια και ο καθένας πρέπει να αναζητήσει τι πραγματικά θέλει να κάνει, τι του ταιριάζει, τι τον ευχαριστεί, τι αντέχει ως καθημερινότητα. Αν τη σκέφτεσαι ως επιλογή λόγω αναμονής και μόνο θα σου πρότεινα να την ξεχάσεις γιατί θα το μετανιώσεις στην πορεία. Δες το λίγο από κοντά πριν πάρεις την απόφαση. Αν ωστόσο τελικά την επιλέξεις θα σου πρότεινα μεγάλο νοσοκομείο με πολλές χειρουργικές ειδικότητες και ανοιχτές εφημερίες. Ωστόσο να θυμάσαι πάντα ότι η αναισθησιολογία είναι ομαδική δουλειά, χωρίς το χειρουργό που χειρουργεί, ο αναισθησιολόγος τι να την κάνει την αναισθησία; (που δεν είναι το μόνο αλλά είναι το βασικό αντικείμενο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..τα σκεφτομαι κ εγω αυτα..κ αυτο φοβαμαι..μηπως μετανιωσω για την επιλογη μου..!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παντως ολα τα επαρχιακα νοσοκομεια εχουν βασικες ελλειψεις σε αναισθησιολογους...

ιατρικα το αντικειμενο ειναι παρα πολυ ενδιαφερον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Θεωρω οτι ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα ειδικοτητα κ θυμαμαι οταν ρωτουσα κοπελες ειδικευομενες μου ελεγαν πως τα ωραρια κ το "τρεξιμο" ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με αλλες ειδικοτητες κ αυτο ειναι μια σημαντικη παραμετρος για μας τις κοπελες που σκεφτομαστε να κανουμε οικογενεια αυριο μεθαυριο.Ωστοσο,το δυσκολο οπως ανεφεραν κ οι συναδελφοι παραπανω ειναι το τι θα κανεις μετα την ειδικοτητα..Αν καταφερεις κ βρεις καποια λυση σ αυτο,για μενα προχωρα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.