Jump to content

Πειθαρχική δίωξη σε αγροτικό γιατρό στη Λέσβο γιατί πήρε το ρεπό του


drspiros

Recommended Posts

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου Χριστίνα Χριστοπούλου αποφάσισε να αναθερμάνει ένα θέμα που θεωρούσαμε ότι είχε λήξει πριν ένα χρόνο! Ξαφνικά αποφάσισε να κάνει αναφορά σε μια γιατρό που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας, γιατί είχε το “απίστευτο θράσος” να μην πάει στη δουλειά της μετά από δύο εφημερίες, δηλαδή μετά από δύο εικοσιτετράωρα συνεχόμενης παραμονής στη δουλειά! Ο αναπληρωτής διοικητής, Χριστόφορος Θεοδώρου, δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει σε απολογία τη συνάδελφο για αδικαιολόγητη απουσία. Τα ίδια με πέρσι δηλαδή.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας οι αγροτικοί γιατροί λαμβάνουν κανονικά τα ρεπό τους μετά από κάθε ενεργό εφημερία ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, και κανένα πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί, ούτε στις υπηρεσίες προς τους κατοίκους των χωριών (που είναι και καλύτερες, αφού έχουν απέναντί τους γιατρό πάντα ξεκούραστο), ούτε φυσικά προς κανέναν άλλον.

Προφανώς, ξέχασαν μετά από 12 μήνες τη νομοθεσία με βάση την οποία δικαιούμαστε χωρίς καμία αμφιβολία αντισταθμιστική ανάπαυση, και πρέπει να τους την ξαναθυμίσουμε.

Τώρα, πέρα από τα αστεία, η ιστορία είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς καλείται μια συνάδελφος να απολογηθεί για πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ το μόνο που έκανε ήταν να κάνει χρήση ενός εργασιακού δικαιώματος, πράγμα που κάνουν και οι περισσότεροι αγροτικοί γιατροί του νησιού και φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι γιατροί στη Λέσβο, στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη επίσης.

http://lesvosnews.net

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζήτω ο Δημόσιος Τομέας!

Ζήτω ο Ιατρικός Σοσιαλισμός-σταλινισμός-μαρξισμός!

Κάτω τα εργασιακά δικαιώματα!

Τέρμα τα ρεπό και οι άδειες!

Μας αρέσει να δουλεύουμε για το Δημόσιο 24/7!

Και χωρίς μισθό, εμείς πάλι θα εργαστούμε για τη σοσιαλιστική πασοκική Υγεία!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αφού ήταν εφημερία, πωε δε "πήγε την άλλη μέρα στη δουλειά της"?

Ή η εφημερία ήταν απο το σπίτι?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αφού ήταν εφημερία, πωε δε "πήγε την άλλη μέρα στη δουλειά της"?

Ή η εφημερία ήταν απο το σπίτι?

Προφανως μολις ξημερωσε και εληξε η εφημερια της, πηγε σπιτι της. Ξερεις πολλους αγροτικους κεντρων υγειας να εφημερευουν απο σπιτι; (εκτος κι αν ειμαι πια τοσο αφελης και απονηρευτος...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εκει ειχε γινει το δικαστηριο?

Τα ρεπο πως τα περνουν λεσβο?

Ναι, εδώ είχε γίνει η κλήση σε απολογία για πειθαρχικό πέρσι τον Οκτώβριο. Τότε είχαν κάνει όλοι οι αγροτικοί στάση εργασίας και μετά ο αγροτικός στην απολογία του έγραψε το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο δικαιούται τα ρεπό και μετά δεν απάντησαν. Δεν άσκησαν δίωξη, ούτε τον αθώωσαν. Απλώς το έβαλαν στο συρτάρι. Τώρα ο αγροτικός αυτός έχει τελειώσει τη θητεία του

Από τότε, οι περισσότεροι αγροτικοί γιατροί παίρνουν κανονικά τα ρεπό τους μετά τις εφημερίες. Τα δηλώνουν προφορικά ή γραπτά στους διοικητικούς του Κέντρου Υγείας που ανήκουν.

Τώρα τι τους έπιασε και το ξανακινούν το θέμα δεν ξέρω. Πραγματικά δεν το περιμέναμε, γιατί πάει ένας χρόνος από τότε που αρχίσαμε να τα παίρνουμε και δεν υπήρξε πρόβλημα. Ίσως σκέφτηκαν ότι η φουρνιά που το είχε κινήσει πέρσι έχει φύγει και τώρα είναι καλή ευκαιρία να το πάρουν πίσω...

Οι διευθυντές την προηγούμεη βδομάδα είπαν σε όλους ότι δεν αποδέχονται να ενημερώνονται για τα ρεπό των αγροτικών και όποιος φύγει από το ιατρείο θα το κάνει με δική του ευθύνη και η πρώτη που το πήρε, κλήθηκε σε απολογία.

Τώρα έχουν καταθέσει ένα χαρτί οι περισσότεροι αγροτικοί στη Λέσβο, που γράφουν ότι παίρνουν ρεπό και αυτοί και όχι μόνο ένα άτομο, οπότε περιμένομε εξελίξεις.

@drspiros:

Nα sου πω απλά ότι οι αγροτικοί συνήθως εφημερεύουν μόνοι τους στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Όταν λέμε "μόνοι τους", εννοούμε "ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ", γιατί οι ειδικοί γιατροί αράζουν σπίτι τους (και παίρνουν και ρεπό μετά την ψεύτικη εφημερία βέβαια!!), νοσηλεύτριες δεν επαρκούν για όλο το 24ωρο κτλ... Προφανώς η συγκεκριμένη συνάδελφος δουλεύει σε περιφερικό ιατρείο, οπότε εννοούμε ότι δεν πήγε στη δουλειά της (στο Περιφερικό Ιατρείο) μετά την εφημερία (στο Κέντρο Υγείας).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑι γιατι δεν τους δινετε στεγνα βρε παιδια? Τι περιμενετε? Μαζευτειτε ολοι οι αγροτικοι και συνυπογραψτε μια αναφορα που θα την καταθεσετε στον εισαγγελεα (οτι εφημερευετε μονοι σας ως μη οφειλετε, γεγονος απο το οποιο απορρεουν κινδυνοι για την υγεια των πολιτων) και φυσικα θα την προωθησετε στα τοπικα ΜΜΕ . Αυτο καναμε το 2003 σε ΚΥ της Κεντρικης Ελλαδας αναφορικα με λαθροχειριες , οχι των ειδικων, αλλα του Διοικητη του Νοσοκομειου στην ευθυνη του οποιου υπαγοταν το ΚΥ.

ΥΓ ΜΕ αφορμη το παραπανω συμβαν, θα ηθελα να δηλωσω με παρρησια οτι, αν επρεπει να απολυθουν γιατροι απο το ΕΣΥ λογω κρισης, θα πηγαινα μονος μου να διωξω κλωτσηδον τους ειδικους των ΚΥ. Μεγιστοι τεμπελχαναδες αυτοι οι τυποι. Τοσα χρονια στο ΤΕΠ , εχω φριξει με τις ανομολογητες παραπομπες που κανουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.