Jump to content

Δυτική λεωφόρος


V for Vendetta

Recommended Posts

ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ.

"Ένα ατύχημα συμβαίνει κάποιες φορές σε όσους φωτογραφίζουν όνειρα, που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν μέσα σ’ αυτή την κοινωνία που ζούμε. Ξαφνικά στο σκοτεινό θάλαμο των απατηλών οραμάτων αυτών των ανθρώπων μπαίνει το φως της θλιβερής πραγματικότητας και τότε «τσαφ» καίγεται στη στιγμή το φιλμ της λεηλατημένης ζωής τους.

Στον έρωτα δε χωρούν μεσιτείες και υποδείξεις. Δεν επηρεάζεται από κανέναν αυτός και αντιδρά σε κάθε κάλεσμα όπως θέλει ο ίδιος. Δικά του εντελώς είναι η επιλογή και όταν ανάβει σαν πυρκαγιά και όταν μένει ψυχρός και ασυγκίνητος σαν πέτρα."

Τάσος Αυγερινός – από το βιβλίο του «Δυτική λεωφόρος»

Δυτική λεωφόρος

Μυθιστόρημα

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5569486

Κύριος Συγγραφέας: Αυγερινός, Τάσος

Εκδότης: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ημερομηνία Έκδοσης: 6/2008

Σελίδες: 291

Σύντομη περιγραφή

Ένας νεαρός που μεγάλωσε μέσα σε άσυλα και έγινε διαρρήκτης, εγκαταλείπει κάποια στιγμή τους δρόμους της παρανομίας, με τη βοήθεια ενός μεσόκοπου αλτρουϊστή και μιας κοπέλας που έχει αγαπήσει, και προσπαθεί να χαράξει καινούργια πορεία στη ζωή του. Η μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια του όμως κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, όταν ένας άτεγκτος υπαστυνόμος ανακαλύπτει το "βεβαρημένο" παρελθόν του και κινείται για να τον συλλάβει, ώστε να εφαρμοστεί ο "νόμος-αράχνη" που πιάνει μόνο τα μικρά έντομα. Μια σύγχρονη ιστορία με αστυνομική υφή και πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, που εκτυλίσσεται στα δυτικά προάστια κάποιας μεγαλούπολης και καταλήγει σ' ένα απροσδόκητο φινάλε.

Και κλεινω μ'ενα τραγουδακι του Φιλιππου Νικολαου απ τη ταινια -ο μαγκας με το τρικυκλο.Μια αλλη εποχη με αυθεντικους ανθρωπους οπως ο ερωτευμενος μαγκας και οχι οπως τα σημερινα τυποποιημενα προιοντα ανθρωποειδων που παραγει το συστημα.

...είπες πως θά 'ταν η ζωή μας σαν Απρίλης

μα εσύ την έκανες μια βαρυχειμωνιά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.