Jump to content

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ VS ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑ


STEK

Recommended Posts

Θα ηθελα την αποψη οποιου γνωριζει κατι παραπανω σχετικα με τις επαγγελματικες προοπτικες των δυο αυτων ειδικοτητων στον ιδιωτικο τομεα.

Ειμαι αρκετα μπερδεμενος,μιας και για τα ιδιωτικα μικροβιολογικα εχω ακουσει αντικρουομενες αποψεις.

Γνωριζετε αν η πλειοψηφια των επαγγελματιων σε καθεμια απο αυτες τις ειδικοτητες εξασφαλιζει ενα ικανοποιητικο εισοδημα (τετοιο θεωρω για ενα γιατρο ενα ποσο γυρω στα 5000 ευρω)?

Ομολογω πως ισως και να φανταζει λιγο ακομψο το οτι μιλαω για ποσα αλλα βοηθαει στο να συνεννοηθουμε καλυτερα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μιας και ανοίχθη το νήμα.

Έχουν γίνει αλλαγές στο πως ανοίγεται ένα ιδιωτικό μικροβιολογικό ; Γνωρίζει κανείς τίποτα ;

Κάπου άκουσα ότι άλλαξε, αλλά δεν έμαθα λεπτομέρειες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γνωριζετε αν η πλειοψηφια των επαγγελματιων σε καθεμια απο αυτες τις ειδικοτητες εξασφαλιζει ενα ικανοποιητικο εισοδημα (τετοιο θεωρω για ενα γιατρο ενα ποσο γυρω στα 5000 ευρω)?

Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι ρωτούν πως θα βγάλουν πεντοχίλιαρα - μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Καλά δεν έμαθες ότι χρεοκοπήσαμε?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ελπίζω να εννοείς 5000 ευρώ το 15ήμερο! Μην αρκεστείς σε τίποτα λιγότερο. Όλοι οι μικροβιολόγοι της χώρας βγάζουν 7-8000, οι δε αλλεργιολόγοι τουλάχιστον 10000 το μήνα. Aim high!!

[Για ακριβέστερη πρόβλεψη του μελλοντικού σας εισοδήματος παρακαλώ εισάγετε επάγγελμα πατρός και πιέστε Enter.]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η μικροβιολογια ειναι μακραν πιο κορεσμενη της αλλεργιολογιας. Εχει ομως περισσοτερο κοινο μιας και ολοι κανουν εξετασεις ενω λιγοτεροι ψαχνονται για αλλεργιες. Αρα στοχευεις σε περισσοτερη πελατεια αλλα με παρα πολλους ανταγωνιστες. Βαλε και την επενδυση του να ξεκινησεις μικροβιολογικο που αγγιζει τα 80-100 χιλιαρικα. Δεν ξερω τι εξοπλισμο απαιτειται για εναν αλλεργιολογο αλλα σιγουρα χρειαζονται πολυ λιγοτερα χρηματα. Πλεον σχεδον ολες οι ειδικοτητες χρειαζονται μηχανηματα που ειναι φυσικα πανακριβα μιας και για να επιβιωσεις θα πρεπει να μπορεις να χρεωνεις εξεταση ή ιατρικη πραξη.

Ενα μικροβιολογικο μπορει να κανει καλους τζιρους ειδικα στην επαρχια κυριως αν μπορεις να το παιξεις μουρη οτι εχεις τοπ μηχανηματα και οτι παιρνεις αιμα με τη μια. Προσεξε λεω τζιρους δηλ ακαθαριστα. Τα εξοδα ενος μικροβιολογικου ειναι πολλα. Πααααρα πολλα!!

Δεν ξερω αν εχεις ακουσει αλλα εχουμε οικονομικη κριση που αγγιζει και τους γιατρους. Οκ αν ειναι αναγκη θα πας στο γιατρο και θα πληρωσεις αλλα μονο αν ειναι αναγκη . Επισης αν εχει παρει το αυτι σου τα ασφαλιστικα ταμεια βασει των οποιων πληρωνεσαι (εισαι δηλ ελευθερος επαγγελματιας με κρατικο μισθολογιο) εχουν να πληρωσουν κανα δυο χρονια, μιλαμε δηλαδη οτι θα εργαζεσαι επι πιστωσει. Συν το οτι διαμορφωνουν τις τιμες οπως θελουν και μπορουν δηλαδη ολο και προς τα κατω. Μ αυτα και μ αυτα ετοιμασου για τη σκληρη πραγματικοτητα του νεοεισερχομενου ελευθεροεπαγγελματια ιατρου που ειναι υποαπασχοληση και εργασια επι πιστωσει και επι χαμηλοτατη αμοιβη.

Αν μπορεις και δεν κανεις συμβασεις με ταμεια, αν σε παιρνει δηλαδη, πρακτικα αν δεν υπαρχουν αλλοι του κλαδου στην περιοχη σου μπορεις να εισαι αρκετα καλα. Ξεχνα τα 5000 το μηνα φυσικα. Κοιτα να επιβιωσεις για αρχη και σιγα σιγα αν εισαι σωστος επαγγελματιας μπορεις να ανεβεις στα επιπεδα που αναφερεις.

Απο οτι καταλαβα δεν εχεις ακομα διαλεξει ειδικοτητα. Θα σε συμβουλευα να επιλεξεις με βαση το τι σου αρεσει και με οριζοντα 10 χρονια μετα και περα. Η μικροβιολογια ειναι παρωχημενη επιστημη, στην πραγματικοτητα δε χρειαζεται να εισαι γιατρος για να κανεις αυτη τη δουλεια. Αυτο μπορει να κατοχυρωθει και ως επαγγελματικο δικαιωμα καποιοιου αλλου κλαδου σε μερικα χρονια, το θεωρω σχεδον σιγουρο. Η αλλεεργιολογια δεν ειναι ετσι. Εχει μελλον. Κοιτα μπροστα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσον αφορά το κόστος των μηχανημάτων, υπάρχει η δυνατότητα του deal με τις εταιρίες, κάτι σαν leasing δηλαδή.

Επίσης αν το μικροβιολογικό πιάσει στη επαρχία, τα λεφτά που μπορεί να βγάζει ίσως να ξεπερνούν και τα 5000, αυτές τουλάχιστον είναι οι αναφορές που έχω εγώ.

Πάντως όντως τα Ταμεία αργούν να πληρώσουν, σε πολλούς πληρώνουν τώρα τον Γενάρη του ΄10... emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.