Jump to content

Στα μουλωχτά ο Λοβέρδος καταργεί κλινικές


ody

Recommended Posts

Θρησκευτική ευλάβεια στις προσταγές των ξένων κέντρων που εξυπηρετούν τη βουλιμία των δανειστών της Ελλάδας και των πολυεθνικών παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Την ώρα που εξελίσσεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Λοβέρδος τηρεί τη δική του ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει στο γενικότερο πρόγραμμα αποδόμησης του δημοσίου συστήματος Υγείας την κατάργηση κλινικών και τις συγχωνεύσεις διοικήσεων Νοσοκομείων.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σε λίγες ώρες ο κ. Λοβέρδος με τρόπο που προκαλεί υποψίες, αφού η κοινή γνώμη θα έχει στρέψει την προσοχή της στη συζήτηση στη Βουλή και στις λαϊκές αντιδράσεις γύρω από το Σύνταγμα και το ανθρώπινο τείχος που έχει στήσει η κυβέρνηση με τις παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Υπακούοντας στις επιταγές της Τρόικας - που τον έχει καταστήσει πειθήνιο όργανό της- ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δρομολογεί την κατάργηση 300 τουλάχιστον κλινικών, από τις 2.000 που λειτουργούν σήμερα, ενώ εισηγήσεις υπάρχουν για κλείσιμο 10.000 κρεβατιών και απολύσεις 6.500 γιατρών.

Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

«Έχουν χάσει εντελώς την ανθρώπινη προσέγγιση των πραγμάτων και τα βλέπουν όλα αριθμούς. Βρίσκονται σε σύγχυση και δεν λένε την αλήθεια. Γιατί οι περιβόητες συγχωνεύσεις, κατά τη μία εκδοχή τους, δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά μόνο θα δημιουργήσουν μια απερίγραπτη και άνευ λόγου ανωμαλία που θα βλάψει το σύστημα και θα προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις για τους αρρώστους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς. Κατά την άλλη όμως (κρυφή) εκδοχή τους θα ελαττώσουν κρεβάτια, θα κλείσουν νοσοκομεία και θα βλάψουν την υγεία και το προσδόκιμο επιβίωσης του Έλληνα πολίτη» τονίζει ο κ. Στάθης Τσούκαλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά.

«Η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας» δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στον ακρωτηριασμό τους, στην οριστική κατεδάφισή τους. Η πολιτική των «συγχωνεύσεων» οδηγεί στο κλείσιμο «μη προσοδοφόρων» κλινικών, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις ευλογίες του κ. Λοβέρδου ετοιμάζονται να βάλουν πόδι στις καλύτερες υποδομές των νοσοκομείων της χώρας» καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι φέτος είχαμε αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, η οποία φτάνει το 30% σε σχέση με το 2009, τότε μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τα προβλήματα που θα συσσωρευθούν στο εδώ και χρόνια πολύπαθο ΕΣΥ και που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ προσωπικά δε διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις κλινικών. Δε βρίσκω κανένα λόγο να υπάρχουν πολλές κλινικές του ίδιου αντικειμένου σε ένα νοσοκομείο παρά μόνο αυτόν της εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων όσων εργάζονται σε αυτές (π.χ. πολλές διευθυντικές θέσεις, γραμματείς, κλίνες που να διαχειρίζεται ο καθένας όπως θέλει λες και του ανήκουν κτλ). Χρειάζονται αλλαγές και ξεβολέματα. Δυστυχώς "αλλάζουμε" από ανάγκη περικοπών και όχι από επιλογή εξυγίανσης. Αλλά επιτέλους κάτι να αλλάξει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θρησκευτική ευλάβεια στις προσταγές των ξένων κέντρων που εξυπηρετούν τη βουλιμία των δανειστών της Ελλάδας και των πολυεθνικών παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ας μου πει κάποιος από αυτούς που δε θέλουν να αλλάξει πότέ τίποτα σε αυτή τη μικρή, ταλαίπωρη χώρα...

Σε τι ωφελεί την εξυπηρετεκοινού ή τη λειτουργία του νοσοκομείου η ύπαρξη 3 παθολογικών , 3 χειρουργικών, 2 ουρολογικών, 2 καρδιολογικών κ.ο.κ. κλινικών στο Π.Γ.Ν.Αλεξ/πολης;;;

Ας γίνει ρε παιδιά επιτέλους το αυτονόητο σε κάποια θέματα..... :rolleyes:

Υ.Γ. Αυτές οι φανφάρες περί θρησκευτικής ευλάβειας δεν αντέχουν σε πολύ σοβαρή κριτική...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ προσωπικά δε διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις κλινικών. Δε βρίσκω κανένα λόγο να υπάρχουν πολλές κλινικές του ίδιου αντικειμένου σε ένα νοσοκομείο παρά μόνο αυτόν της εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων όσων εργάζονται σε αυτές (π.χ. πολλές διευθυντικές θέσεις, γραμματείς, κλίνες που να διαχειρίζεται ο καθένας όπως θέλει λες και του ανήκουν κτλ). Χρειάζονται αλλαγές και ξεβολέματα. Δυστυχώς "αλλάζουμε" από ανάγκη περικοπών και όχι από επιλογή εξυγίανσης. Αλλά επιτέλους κάτι να αλλάξει.

Συμφωνω....!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το «νέο» ΕΣΥ, το οποίο προκύπτει από την αναδιάταξη των μονάδων του, παρουσίασε λίγο μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός υγείας τόνισε ότι οι συνενώσεις των νοσοκομείων θα γίνουν πράξη άμεσα, καθώς μέχρι τις 20 Ιουλίου, με κοινή υπουργική απόφασή του με τον υπουργό Οικονομικών, θα προχωρήσουν οι αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Από το νέο υγειονομικό χάρτη, το υπουργείο υγείας εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ ως το τέλος του 2014 το ποσό, που συνολικά θα κερδίσει το κράτος, θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, από τα 133 Νοσοκομεία - Δ.Σ. Διοικητές, πάμε σε 83 Νοσοκομεία - Δ.Σ. Διοικητές και εξήγησε ότι σε καθένα από τα υπόλοιπα 50 Νοσοκομεία (που διασυνδέονται με τα 83), τοποθετείται Αναπληρωτής Διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης Διοικητικών στελεχών των Νοσοκομείων αυτών, οι οποίοι θα αναφέρονται στα 83 Δ.Σ. - Διοικητές. Οι Διοικητές - Αναπληρωτές Διοικητές από 175 μειώνονται σε 144.

Ακόμα επισήμανε ότι σήμερα από 46.000 οργανικές κλίνες, λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70% για να συμπληρώσει ότι οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, δηλαδή μείωση 10% με βάση το μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Επίσης, από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες, συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα Νοσοκομεία. Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς - απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε Νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια Νοσοκομεία.

Με βάση την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ, προβλέπεται ένα τουλάχιστον Κέντρο - Μονάδα Αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και Μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια Νοσοκομεία.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις γιατρών, τόνισε ότι μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του Νομού, αλλά και άλλων 80 γιατρών, που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε Νοσοκομεία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

1. Από 133 Νοσοκομεία – Δ.Σ. – Διοικητές, πάμε σε 83 Νοσοκομεία – Δ.Σ. Διοικητές.

2. Σε καθένα από τα υπόλοιπα 50 Νοσοκομεία (που διασυνδέονται με τα 83), τοποθετείται Αναπληρωτής Διοικητής και Συμβούλιο Διοίκησης Διοικητικών στελεχών των Νοσοκομείων αυτών που θα αναφέρονται στα (83) Δ.Σ. – Διοικητές.

3. Οι Διοικητές - Αναπληρωτές Διοικητές από 175 μειώνονται σε 144

4. Σήμερα από 46.000 οργανικές κλίνες, λειτουργούν οι 36.000 περίπου, με κάλυψη 70%.

5. Οι κλίνες μειώνονται σε 32.000 περίπου, ήτοι μείωση 10% με βάση το μεσοπρόθεσμο, με κάλυψη 80%, όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

6. Από τις σχεδόν 2.000 κλινικές μονάδες, συνενώνονται 330 και μεταφέρονται περίπου 40, έτσι ώστε 1.670 κλινικές μονάδες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε όλα τα Νοσοκομεία.

7. Ανάλογες προτάσεις αναμένονται και στους εργαστηριακούς – απεικονιστικούς τομείς, με στόχο να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε Νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα (ανοσολογικό, κυτταρολογικό, κ.λπ.) στα κύρια Νοσοκομεία.

8. Προβλέπεται ένα τουλάχιστον Κέντρο – Μονάδα Αποκατάστασης ανά Περιφέρεια, καθώς και Μονάδα διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων στα κύρια Νοσοκομεία.

9. Μόλις για 600 από τους 21.000 κλινικούς γιατρούς θα υπάρξει αναγκαιότητα μετακίνησης εντός των ορίων του Νομού, πλέον 80 γιατρών που θα χρειαστούν για κάλυψη ελλείψεων σε Νοσοκομεία.

10. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπονται στους Ν. 3918/2011 και Ν3984/2011 για κοινά Δ.Σ. – Διοικητές, κ.λπ.

11. Αν χρειαστούν επιπλέον ρυθμίσεις στα τμήματα που συνενώνονται αυτές θα συμπεριληφθούν σε επόμενο Νομοσχέδιο. Το Υ.Υ.Κ.Α. θα εκδώσει Υ.Α. για τις αρμοδιότητες των νέων Δ.Σ. – Διοικητών – Αναπληρωτών Διοικητών και για αλλαγές σε Δ.Σ. – Διοικητές – Αναπληρωτές Διοικητές, έως τον Αύγουστο του 2011. Οι Διοικήσεις των Υ.Πε. θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για τα Συμβούλια Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και θα προτείνουν τροποποιήσεις οργανισμών σε 100 περίπου Νοσοκομεία για έκδοση Κ.Υ.Α. το Σεπτέμβριο.

11. Η εξοικονόμηση το 2012 θα είναι της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διπλασιαστεί το διάστημα 2013 - 2015.

12. Μικρότερου βεληνεκούς αλλαγές θα προκύψουν στα 210 Κ.Υ. της Π.Φ.Υ. του ΕΣΥ με στόχο την ορθολογική προσθαφαίρεση Κ.Υ. – ΠΠΙ – ΠΙ και την κατανομή προσωπικού τους (μετακινήσεις και πρόσθεση 45 γιατρών).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή. Φυσικά δεν διαφωνώ με τις συγχωνεύσεις για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Περιμένω όμως να δω αν θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια ή αν κάτι πάει να αλλάξει σε αυτό το σάπιο σύστημα που λέγεται ΕΣΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ποια νοσοκομεία «σβήνονται» από το νέο «χάρτη» του ΕΣΥ

13 νοσοκομεία λιγότερα και μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και περιλαμβάνει 330 κλινών και 550 εργαστηρίων. Η δεύτερη θα έρθει τον Ιανουάριο του 2012 με την αξιολόγηση του προσωπικού και την ενοποίηση τεχνικών, διοικητικών, ξενοδοχειακών κ.α. υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Από τον Ιανουάριο του 2012 αναμένεται και η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ερρίκος Ντυνάν, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου και του Ευγενίδειου.

Από το... χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα «σβηστούν» τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια, που μετατρέπονται σε Μονάδες Βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική.

Προτείνεται επίσης να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής («Δαφνί»), Πέτρας Ολύμπου, Θεσσαλονίκης, Κερκύρας, Τρίπολης και Χανίων.

Το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα τεθεί σε 15ημερη δημόσια συζήτηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενημερωθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η υπουργική απόφαση αναμένεται στις 20 Ιουλίου και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των συνενώσεων.

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει μείωση του αριθμού των Διοικητικών Συμβουλίων από 133 σε 83 και των διοικητών σε 78, ενώ δημιουργούνται 23 νέες θέσεις αναπληρωτών διοικητών για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Το σύνολο των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών ανέρχεται σε 145 αντί 175 (συν δύο Γενικοί Διευθυντές) που είναι σήμερα.

Σήμερα, οι κλίνες που λειτουργούν στο ΕΣΥ είναι περίπου 35.000 (46.000 είναι οι οργανικές), το σύνολο των νοσηλευθέντων το 2010 υπερέβη τα 2 εκατομμύρια, η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας (ΜΔΝ) προσεγγίζει τις 4 ημέρες και η κάλυψη πλησιάζει το 70%. Οι κλινικές και λοιπές μονάδες είναι περίπου 2.000 στα 131 Νοσοκομεία (με σημαντικά όμως προβλήματα στην ουσιαστική ύπαρξή τους), συνεπώς οι κλίνες ανά κλινική είναι 17 - 18, πολύ λιγότερες από τη σύσταση σχετικού νόμου για 25 κλίνες.

Στόχος είναι οι κλινικές κατά μέσο όρο να πλησιάζουν τις 25 κλίνες, συνεπώς να μειωθούν 10 - 15% (1.700 και κάτω) χωρίς να δημιουργούνται υπερμεγέθεις κλινικές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

http://www.newsit.gr/flash/ ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παρόλες τις περικοπές, το ΕΣΥ παραμένει φέουδο του κάθε δεινόσαυρου κοιλαρά Διευθυντή!

Αν δε γίνει κάτι για αυτό, απλά οι δεινόσαυροι θα αυξήσουν την ταρίφα στα φακελάκια τους...

Ας ξηλώσουν τα ιδιωτικά Ιατρεία και την προσωπική πελατεία στο ΕΣΥ, για να πούμε οτι κάτι έκαναν.

Αλλιώς απλά ανακατεύουν την τράπουλα...

Ο κοσμάκης θα ταλαιπωρείται περισσότερο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και πάλι όπως στο θέμα των νοσοκομείων του ΙΚΑ καμία πρόβλεψη για τους εκατοντάδες εν αναμονή ειδικότητας στα νοσοκομεία που κλείνουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με κύρια χαρακτηριστικά την αλλαγή χρήσης για 13 νοσοκομεία της χώρας, τις μετατάξεις γιατρών, τη συνένωση κλινικών, αλλά και τη διοικητική ενοποίηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ, με στόχο τη δημόσια διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι πρώτες συνενώσεις αναμένεται να γίνουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο 83 διοικητές να διοικούν στο εξής 133 νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία που θα συνενωθούν με μεγαλύτερα, θα υπάρχει αναπληρωτής διοικητής. Στο σύστημα θα υπηρετούν στο εξής 31 διοικητές και αναπληρωτές λιγότεροι.

Το Σχέδιο αναδιάταξης προβλέπει ότι πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην υπόλοιπη χώρα, μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα εξής:

* 1η ΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο "Αγία Ελένη" που θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις.

* 2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα"

* 3η ΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών

* 5η ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης τα οποία μετατρέπονται σε Μονάδες βραχείας νοσηλείας, συνεργαζόμενα με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

* 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας

* 7η ΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης

Το σχέδιο προβλέπει μέχρι το τέλος του 2011 τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και 500 εργαστηρίων στα δημόσια νοσοκομεία. Από την αρχή του νέου έτους θα προχωρήσει πιθανότατα η ένταξη στο ΕΣΥ του "Ντυνάν", του Αιγινητείου, του Αρεταίειου και του Ευγενιδείου.

Στην περιοχή της Αττικής (1η Υγειονομική Περιφέρεια) θα γίνουν συνολικά 117 εσωτερικές συνενώσεις και μεταφορές κλινικών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.

Συνενώσεις αναμένονται στον χειρουργικό και παθολογικό τομέα του ΚΑΤ, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, στον χειρουργικό τομέα του Γ.Ν. "Παμμακάριστος", στους παθολογικούς και χειρουργικούς τομείς και των 5 νοσοκομείων του ΙΚΑ, στον χειρουργικό τομέα στο "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο" (Ερυθρός) και στους χειρουργικούς τομείς σε ΓΝΝΘ "Σωτηρία", στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" και στο ΓΝΑ "Γ.Γεννηματάς".

Συνενώσεις χειρουργικών και παθολογικών κλινικών θα γίνουν στα τρία νοσοκομεία Παίδων της πρωτεύουσας.

Στην περιφέρεια Πειραιώς και νησιών (2η Υγειονομική Περιφέρεια-ΥΠΕ), στο Ασκληπιείο της Βούλας θα συνενωθούν 6 κλινικές χειρουργικού και παθολογικού τομέα, στο Θριάσειο θα συνενωθεί μία χειρουργική κλινική και στο ΠΓΝ "Αττικό" θα συνενωθεί επίσης άλλη μια χειρουργική.

Σε Μακεδονία και Θράκη (3ης ΥΠΕ), τα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς θα υποστούν δυο και τρεις αντίστοιχα συνενώσεις κλινικών χειρουργικού τομέα. Στη Θεσσαλία (5η ΥΠΕ) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, γίνεται συνένωση της ενδοκρινολογικής με την δερματολογική κλινική, του παιδιατρικού με τη νεογνολογική κλινική, του ογκολογικού με τη μονάδα χημειοθεραπείας και δέχεται τη παιδοχειρουργική κλινική από το Γ.Ν. Λάρισας.

Στη Δυτική Ελλάδα (5ης ΥΠΕ), το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας διατηρεί μόνο τους ξενώνες, τα προστατευόμενα διαμερίσματα και τα οικοτροφεία του και τα υπόλοιπα τμήματα του μεταφέρονται στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Στην Πελοπόννησο (6η ΥΠΕ) ο παθολογικός και χειρουργικός τομέας του Γ.Ν. Κρεστένων μεταφέρονται στο Γ.Ν. Πύργου. Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης θα λειτουργεί μόνο τις εξωτερικές του δομές και το Γ.Ν. Ναυπλίου χάνει το μαιευτικό και παιδιατρικό του, τα οποία μεταφέρονται στο Άργος.

Στην Κρήτη (7η ΥΠΕ) συνενώνονται 6 κλινικές στο Γ.Ν. Χανίων. Στο Γ.Ν. Ρεθύμνου συνενώνονται 2 κλινικές και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου συνενώνονται 5 κλινικές, 3 από τις οποίες ανήκουν στο χειρουργικό τομέα.

Η συνένωση των 330 κλινικών και η μεταφορά άλλων 40 σε διαφορετικά νοσοκομεία, οι συνενώσεις των 500 νοσοκομειακών εργαστηρίων, αλλά και οι κρίσεις των γιατρών θα οδηγήσει αρκετούς από αυτούς να υπηρετήσουν σε διαφορετική θέση.

Εντός των ορίων του νόμου που ήδη υπηρετούν, θα μετακινηθούν περίπου 600 γιατροί.

Η πρόταση του υπουργείου υγείας αναφέρει ότι από την 1η ΔΥΠΕ θα πρέπει να μετακινηθούν 213 γιατροί, κυρίως από τον Ερυθρό Σταυρό, το "Γεννηματάς", το "Αλεξάνδρα", το "Ανδρέας Συγγρός", το Ιπποκράτειο.

Στη 2η ΔΥΠΕ που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Πειραιά και νήσων ,αλλάζουν θέση 76 γιατροί, 53 από τους οποίους εργάζονται σήμερα στο "Αττικόν", 77 γιατροί μετακινούνται μέσα

στην 3ης ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης και 43 από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης.

Άλλοι 53 γιατροί μετακινούνται στην 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, κυρίως από τα νοσοκομεία Λειβαδιάς, Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Στην 6η ΔΥΠΕ μετακινούνται 100 γιατροί, με τους 50 να "φεύγουν" από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και "Άγιος Ανδρέας". Επίσης, άλλοι 56 γιατροί αλλάζουν θέση από τα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΔΥΠΕ).

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231115997

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην περιφέρεια Πειραιώς και νησιών (2η Υγειονομική Περιφέρεια-ΥΠΕ), στο Ασκληπιείο της Βούλας θα συνενωθούν 6 κλινικές χειρουργικού και παθολογικού τομέα, στο Θριάσειο θα συνενωθεί μία χειρουργική κλινική και στο ΠΓΝ «Αττικό» θα συνενωθεί επίσης άλλη μια χειρουργική.

what is this supposed to be ? 1 general surgery clinic or what ? or ortho-orl-gen surgery <all-in one> ??

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...στο Θριάσειο θα συνενωθεί μία χειρουργική κλινική και στο ΠΓΝ «Αττικό» θα συνενωθεί επίσης άλλη μια χειρουργική.

what is this supposed to be ? 1 general surgery clinic or what ? or ortho-orl-gen surgery <all-in one> ??

Η έκφραση «θα συνενωθεί μία κλινική» είναι έτσι κι αλλιώς άτοπη στην ελληνική γλώσσα.....

Μη δίνεις λοιπόν και πολλή σημασία, γιατί αυτός που το γράφει είναι λίγο ( ; ) αγράμματος... :withstupid:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελική πρόταση για την αναδιάταξη του ΕΣΥ

Στη σελίδα του λατρεμένου, ανακοινώθηκε το τελικό κείμενο, και έχει αρχίσει ο σχολιασμός από τους πολίτες. Αν παρατηρήσει κανείς τα μέχρι τώρα σχόλια, βλέπει ότι πολλοί ιατροί επωνύμως παραθέτουν στοιχεία για κλινικές και υγειονομικές μονάδες, τα οποία απέχουν πολύ από αυτά που χρησιμοποιεί το λατρεμένο. Επίσης, παρατίθενται και ερωτήματα για το μέλλον των θέσεων ειδικότητας. Είναι χρήσιμο, κατά τη γνώμη μου, όλοι οι συνάδελφοι να καταγράψουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους επωνύμως, ώστε τουλάχιστον να δούνε οι υπεύθυνοι (?) και την άλλη άποψη, μήπως και υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις πριν ψηφιστεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι στα μουλωχτά θα περάσει και το προσχέδιο για εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας όσο εμείς καθόμαστε ή μπανιαριζόμαστε. Μετά θα υπάρχει άπειρος χρόνος για ατέρμονες συζητήσεις στο Greekmeds.

Με λύπη μου βλέπω ότι εκτός ελαχίστων συναδέλφων που ενημερώνουν ή εκφράζουν την αντίθεσή τους και τις ανησυχίες τους για τις συγχωνεύσεις, δεν υπάρχει οργανωμένη αντίδραση από τα νοσοκομεία που θίγονται. Και δεν εννοώ από τους συνδικαλιστές αλλά τουλάχιστον από τους ειδικευόμενους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Π.χ. κλείνει το δερματολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δεν είδα και δεν άκουσα να υπάρχει αντίδραση, του τύπου να βγουν οι ιατροί στα τοπικά μέσα και να διαμαρτυρηθούν, να απεργήσουν, να φωνάξουν, να υπάρξει μια συντονισμένη δράση τελοσπάντων. Είναι δυνατόν? Δεν ξέρει κανένας πού θα βρεθούν οι ειδικεύομενοι και οι ειδικοί, θα διασπαρούν λέει σε άλλα νοσοκομεία. Τί είναι οι γιατροί για να διασπείρονται, μικρόβια?

Καλά μπάνια σε όλους!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.