Jump to content

Ιατρική στην Ευρώπη (Αγγλόφωνα πανεπιστήμια)


DarkEye

Recommended Posts

Γεια σας,

Μόλις έγινα member στο forum, πιστεύοντας πως ίσως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σε κάποια ζητήματα που αφορούν τις ιατρικές σπουδές σε χώρες της Ευρώπης.

Καταρχάς να πω, ότι είμαι από την Κύπρο και περιμένω τα αποτελέσματα των παγκυπρίων εξετάσεων για τις κατατάξεις στις ιατρικές τέλη Αυγούστου. Από ότι έχω δει στις βαθμολογίες παίζει να μην τα καταφέρω για μερικά εκατοστά οπόταν άρχισα να ψάχνω το θέμα και για αλλού.

Η μόνη γλώσσα που γνωρίζω σε πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο είναι τα αγγλικά, οπόταν ψάχνω μόνο για αγγλόφωνες σχολές.

Οι μόνες χώρες με αγγλόφωνα για τις οποίες κατάφερα να βρω αρκετές πληροφορίες είναι η Τσεχία και Ουγγαρία (για τις οποίες βρήκα και στο forum σας πολλές πληροφορίες). Επίσης για Αγγλία γνωρίζω πως είναι αρκετά πολύπλοκο το σύστημα εισαγωγής κτλπ για αυτό και την απέκλισα ως επιλογή.

Αν γνωρίζεται πληροφορίες για Γερμανία και Ιταλία (αν υπάρχουν αγγλόφωνα τμήματα κτλπ) θα με βοηθούσατε αρκετά…όπως και για τις σκανδιναβικές χώρες. (ή για όποια άλλη χώρα έχετε πληροφορίες).

**Επειδή στη Κύπρο έχουμε υποχρεωτικό στρατιωτικό για δύο χρόνια… σκέφτηκα πως ίσως θα μπορούσα να μάθω κάποια γλώσσα στο διάστημα αυτό… αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να φτάσω σε τόσο ικανοποιητικό επίπεδο για να μπορώ να παρακολουθώ μαθήματα στη γλώσσα αυτή…(τι πιστεύεται για αυτό;)

Ευχαριστώ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.