Jump to content

προσωπική άποψη


Recommended Posts

Το νομοσχέδιο θα βολέψει μόνο συγγενείς καθηγητών και διευθυντών. Πρέπει να είσαι πολύ απελπισμένος σε σημείο να έχει θολώσει το μυαλό σου για να νομίζεις οτι με τις δήθεν "πανελλαδικές εξετάσεις" θα βρεις θέση για ειδικότητα. Σαν ελληνική κοινωνία ανεχόμασταν χρόνια τώρα ρεμπεσκέδες με αγορασμένο πτυχίο να ασκούν ιατρική. Πάρα πολλοί από αυτούς ήταν παιδιά καθηγητών και διευθυντών, αυτοί που τώρα θα κρατάνε το μέλλον μας στα χέρια τους. Τουλάχιστον με την λίστα, όσα χρόνια και περίμενες, ήξερες οτι κάποια στιγμή θα πιάσεις δουλειά και στο μεσοδιάστημα θα έκανες κάτι. Τώρα όλα γκρεμίζονται. Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις όλων εκείνων που υποστηρίζουν τις εξετάσεις. Διότι, πάνω από όλα θα διεξάγονται από ήδη διεφθαρμένους διευθυντές και καθηγητές και από ένα πολιτικό σύστημα που αφού διέλυσε τα πάντα από το 1974 μέχρι σήμερα, τώρα αποφάσισε οτι υπάρχει πρόβλημα. ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΣΑΣ. ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Με άλλα λόγια είναι σαν να βάζουμε το λύκο να φυλά τα πρόβατα.

Από την ημέρα που μπήκα στην σχολή μέχρι σήμερα διαπίστωσα οτι το πρόβλημα έχει 2 συνιστώσες. Η πρώτη είναι οι εισαγώμενοι ιατροί από μη σοβαρές χώρες με δυσθεώρητα μεγέθη διαφθοράς, χειρότερα από την Ελλάδα. Τέτοιες χώρες έιναι Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες πρώιν κομμουνιστικές χώρες. Οι δικοί μας που έρχονται από εκεί ειναι απλά ΑΣΧΕΤΟΙ. Το έχουν αγοράσει το πτυχίο και ας μην το παραδέχονται. Ας κάνουν τις πάπιες και ας διατείνονται οτι έχουν ξεσκιστεί το διάβασμα. Είναι ψεύτες. Τυγχάνει σαν φοιτητής και τώρα ιατρός να έχω συναντήσει τέτοιους και ξέρω τι λέω. Ένας απόφοιτος Ουγγαρίας επέμενε οτι η αυξημένη χολερυθρίνη προκαλεί ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Ναι, μάλιστα έτσι ακριβώς! Τέτοια μακακία δεν θα άκουγες ποτέ από δικό μας απόφοιτο και ειδικά αν ήθελες να βγεις ζωντανός από το γραφείο του Νταλέκου στο πτυχιακό. Πολύ απλά θα πρέπει να τους επιβάλουμε εξετάσεις για άδεια άσκησης και φυσικά αυτές οι εξετάσεις να γίνονται υπό την επίβλεψη ξένων φορέων ή τουλαχιστον να τους ζητάμε να προσκομίζουν USMLE ή ΜRCP από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου δεν χαρίζουν σε κανένα.

Η δεύτερη συνιστώσα του προβλήματος είναι μεγάλη εγχώρια παραγωγή πτυχιούχων. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί υπάρχουν πολλές ιατρικές σχολές, αλλά γιατί όσοι μπαίνουν στην σχολή θα βγουν υποχρεωτικά κάποια στιγμή. Δηλαδή, αν στην ιατρική σχολή της Λάρισας μπαίνουν 50 φοιτητές και στην Θεσσαλονίκη 200, όλοι αυτοί υποχρεωτικά θα αποφοιτήσουν και θα φορτώθούν υποχρεωτικά στο σύστημα. Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας, από αυτούς τους 250 φοιτητές πόσοι αξίζουν να αποφοιτήσουν. Φυσικά οι πιο καλοί και ταυτόχρονα οι πιο συνεπείς. Δηλαδή, όσοι εκείνοι είχαν όρεξη για διάβασμα, συμμετείχαν σε όλες της επίσημες εξεταστικές και περνούσαν τα μαθήματα. Όχι εκείνοι που συμμετείχαν όποτε γούσταραν και με τις ελεεινες, άθλιες, ποταπές και κατάπτυστες εμβόλιμες εξετάσεις των μεγαλύτερων ετών, περνούσαν τα μαθήματα και έπερναν πτυχίο στο 6ο-7ο-8ο.....ν έτος. ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ας αρχίσουν να παίρνουν πτυχίο μόνο όσοι τελειώνουν με συνεπεια σε 6 χρόνια την σχολή και θα δούμε να συρρικνώνονται οι λίστες σε λίγα χρόνια. Τί μας κάνει ,επιτέλους, να πιστεύουμε οτι ο τεμπέλης φοιτητής δεν θα είναι και τεμπέλης ιατρός; Ένας τεμπέλης ιατρός που όπως βαριόταν να διαβάσει θα βαριέται και να εξετάσει και την μάνα σου και το παιδί σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.