Jump to content

Κίνημα Νέων Ιατρών


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Γενική συνέλευση Κινήματος Νέων Ιατρών Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, Δημοσθένους 4 κέντρο.

5751958397_6f34729769_b.jpg

Την Παρασκευή 27-05-2011 στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της ομάδας των ανειδίκευτων-εν αναμονή ειδικότητας ιατρών, με κεντρικό θέμα συζήτησης την αντίθεσή μας με το "προσχέδιο" σχετικά με τις εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας.

Θα γίνει ενημέρωση για τις ως τώρα αποφάσεις και οργάνωση των επόμενων κινήσεών μας.

Η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς τα χρονικά περιθώρια που έχουμε μέχρι να αντιδράσουμε στενεύουν!

Προωθήστε την πρόσκληση και ενημερώστε τους συναδέλφους σας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προωθήστε την πρόσκληση και ενημερώστε...

Την προώθησα στο Υπουργείο Οικονομικών και απάντησαν πως θα περικόψουν άλλο ένα(!) δισεκατομμύριο ευρώ από τη χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας!

Κι άλλα 400.000.000 ευρώ από την επέκταση της λίστας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ελπίζετε ακόμη σε προσλήψεις υπεράριθμων Ειδικευόμενων που θα τα ξύνουν στις Κλινικές;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κίνημα Νέων Ιατρών

e-mail: medkinima@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη ακούσαμε τον υπουργό υγείας την Παρασκευή να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τον αριθμό αδειών των ιατρών χρησιμοποιώντας ως ακραία παραδείγματα τις ειδικότητες ακτινολογίας και αναισθησιολογίας και προσμετρώντας το ρεπό μετά την εφημερία ως άδεια.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η νόμιμη άδεια των ιατρών ως δημοσίων υπαλλήλων είναι 22 ημέρες.

Για τους ακτινολόγους να υπενθυμίσουμε ότι βάση Οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προβλέπεται άδεια ακτινοβολίας, όπου υπηρετείται στο τέλος της σύμβασης (για όσους έχουν ορισμένου χρόνου)

Η εκπαιδευτική άδεια είναι σε ετήσια βάση έως 15 ημέρες με τεκμηριωμένη συμμετοχή σε επιστημονικό συνέδριο.(Όπως και για κάθε άλλο δημόσιο υπάλληλο)

Το ρεπό είναι αντιστάθμιση της σωματικής και πνευματικής κόπωσης μετά από 24ωρη εφημερία όπου θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3754/09 και ως μεταβατικό στάδιο έως ότου προσληφθούν ιατροί για να πετύχουμε τη νόμιμη εβδομαδιαία εργασία, βάση ευρωπαϊκών οδηγιών και περιγράφονται στα Π.Δ. 88/1999 και 76/2005.

Αν φαίνονται πολλές οι ημέρες στον κ Υπουργό είναι λόγω υπερεργασίας και υποστελέχωσης του Ε.Σ.Υ. κι όχι λόγω πληθωρισμού των ιατρών. Διότι αν ήμασταν πολλοί θα κάναμε λιγότερες εφημερίες και λιγότερα ρεπό.

Ο λόγος που ο υπουργός φέρνει στην επιφάνεια τέτοια ζητήματα, είναι για να παραπληροφορήσεί ενάντια στους γιατρούς που αντιδρούν στην συρρίκνωση του Ε.Σ.Υ.την οποία ο ίδιος επιχειρεί.

Ο νοών νοείτω.

Οι συνέλευσεις του Κι.Ν.Ι σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Κρήτη

μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης

Κίνημα Νέων Ιατρών

Δημοσιεύτηκα και στο ygeianet

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΙ.Ν.Ι Κρήτης - Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας

Crete.jpg

ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλουμε τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του υπουργού υγείας κου Α.Λοβέρδου στο Ηράκλειο Κρήτης την 26 Μαΐου 2011, που ξεπερνούσε ακόμα και τα μέτρα ασφαλείας επίσκεψης αρχηγού κράτους.

Καταγγέλουμε το ότι, για δεύτερη φορά στη πόλη του Ηρακλείου σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντί να χρησιμοποιήσει χώρους όπως το πανεπιστήμιο, για συμμετοχή σε εκδήλωση για την υγεία, προτίμησε την κεκλεισμένων των θυρών παρουσίαση και με περιορισμένο και ελεγχόμενο ακροατήριο σε πολυτελές ξενοδοχείο εν μέσω κρίσης.

Καταγγέλουμε το ότι δεν προσκάλεσε και δεν επέτρεψε να παρευρεθούν στην παρουσίαση των προτάσεων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της Κρήτης εκπροσώπους των φοιτητών ιατρικής, των ιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων.

Καταγγέλλουμε την άσκηση βίας και ρίψη δακρυγόνων προς ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, και την πρόκληση σωματικής βλάβης αυτών.

Καταγγέλουμε την στάση των διοικήσεων των νοσοκομείων, που ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με ελλείψεις υλικών και αναλώσιμων, με την καταβολή εφημερίων και υπερωριών, το μόνο τους μέλημα ήταν η καθαριότητα και η απόκρυψη τυχών ράντζων.

Καταγγέλουμε τη δυσφήμηση της χώρας σε τουριστική περιοχή, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, με την όλη στάση του.

Καταγγέλουμε το ότι ενώ αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπρόσωπους των κλάδων υγείας της Κρήτης, των οποίων είναι αρμόδιος και υπεύθυνος και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΟΦΗ για το μέλλον της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ανδριόπουλος Χρίστος, ειδ/νος αναισθησιολογίας

Γουμενάκης Μιχαήλ, ειδ/νος ακτινολογίας

Δασκαλάκης Παύλος, γενικός ιατρός

Κουτεντάκης Γεώργιος, ειδ/νος νευροχειρουργικής

Πατεράκης Εμμανουήλ, γενικός ιατρός

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ:Ο Λοβέρδος προσπαθεί να αποποινικοποιήσει το «φακελάκι» στα νοσοκομεία.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε συζήτηση στη Βουλή, για το Ν/Σ των μεταμοσχεύσεων, έβαλε (μέσω του υφυπουργού του κ. Τιμοσίδη) «τσόντα» άρθρο με το οποίο επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της Χώρας να διατηρούν ιδιωτικό Ιατρείο, παράλληλα με την εργασία τους σε ΚΡΑΤΙΚΑ Νοσοκομεία (ως τώρα επιτρεπόταν μόνο σε Αθήνα-Θεσ/νίκη…). Πρακτική απαράδεκτη, γιατί έτσι ουσιαστικά αποποινικοποιείται το «φακελάκι» για μερίδα γιατρών των Νοσοκομείων (πανεπιστημιακοί).

Επιπροσθέτως στη σχετική συζήτηση δήλωσε ότι μελετά να ισχύσει το ίδιο για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ). Ο κ. Γιαννόπουλος (ΝΔ) φυσικά «συναίνεσε» με χαρά. Το αποτέλεσμα; Πρακτικά

ΕΤΣΙ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Κυνικότατα είπε δε«Έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 1983 γι' αυτό έχει τα χάλια του το ΕΣΥ. Αυτό που γίνεται σήμερα παράνομα, να γίνεται πλέον νόμιμα» (!!!!). Σε μια περίοδο που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι κι αυξάνονται, ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ, ο απλός άνθρωπος για να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς σωστά την όποια περιπέτεια της Υγείας του, θα πρέπει να είναι «ταμειακώς εντάξει», περνώντας για τους τύπους από το Ιατρείο κάποιου Διευθυντή ή Επιμελητή ΕΣΥ, ή κάποιου πανεπιστημιακού. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί) σαν να μην είχαν ήδη υπερβολικά προνόμια (ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να πάρει πολλά φάρμακα χωρίς υπογραφή νοσοκομειακού γιατρού, δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών τους σε ΚΡΑΤΙΚΟ Νοσοκομείο) πλέον θα έχουν το ελεύθερο να απαιτούν χρήματα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΤΥΠΑ, από τον φτωχό που προστρέχει στα …ΥΠΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (=δραματική μείωση νοσοκομείων και κλινών, «για να σωθεί η Πατρίδα», τη στιγμή που με περίεργους τρόπους η κυβέρνηση του ΔΝΤ ΑΥΞΗΣΕ 3% ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ!).

Δεν είναι το πρώτο κρούσμα από την κυβέρνηση του ΔΝΤ κατά της Υγείας των Ελλήνων. Τα υπόλοιπα δυστυχώς ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να τα αντιληφθεί ακόμη. Όπως τις "συγχωνεύσεις" Νοσοκομείων, το πάγωμα προσλήψεων γιατρών στα Νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ των αποικιακών συμβάσεων και το «ελεύθερο» στη λειτουργία τριτοκοσμικών Σούπερ Μάρκετ «Ιατρικής». Δεν αναφέρουμε εδώ την επιδημία αυτοκτονιών που προκάλεσαν, ούτε τη στέρηση ζωτικώναγαθών απ’ τον πολύ κόσμο, όπως ηλεκτρικό, σύντομα και τρόφιμα-θέρμανση-νερό με τις «αποκρατικοποιήσεις».Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ότι με το να έχουμε γιατρούς των 600 ευρώ (όπως προβλέπει το Μνημόνιο 1 για τον ΕΟΠΥΥ), θα τους αναγκάσουμε και άσκοπα να ΜΑΣ δίνουν φάρμακα, και άσκοπα να ΜΑΣ στέλνουν για ακριβές εξετάσεις, και να ΜΑΣ στέλνουν για άσκοπα χειρουργεία/νοσηλείες, επ’ αμοιβή φυσικά αφού αποποινικοποιούν το φακελάκι.

Πιστεύουμε σαν Κίνημα Νέων Ιατρών ότι οι de facto κυβερνώντες αποποινικοποιώντας το «φακελάκι» βάζουν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι στη Δημόσια Υγεία. Μην μπερδευόμαστε από τις …διαρροές «κύκλων του Λοβέρδου» ότι δεν …εννοούσε ακριβώς αυτά που είπε. Τους μάθαμε πια. Η πρόθεσή του είναι σαφής. Στην προσπάθειά του του να έχει συμμάχους στον «αγώνα» του (αυτού της διάλυσης και παράδοσης σε κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» τη Δημόσια Υγεία) τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΕΣΥ και παν/κούς) έχει όλη την «καλή» πρόθεση να θυσιάσει κυνικά ακόμη περισσότερες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!.

Καλούμε τους συναδέλφους μας γιατρούς, ήδη η ΟΕΝΓΕ πήρε σωστή θέση, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο αδιανόητο. Και να επικοινωνήσουν τη νέα βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΔΝΤ στον απλό κόσμο.

Καλούμε τον κάθε κάτοικο της Ελλάδας μας να αντισταθεί ειρηνικά στη βάρβαρη κυβέρνηση του ΔΝΤ. Οι άνθρωποι αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι είναι αδίστακτοι, και τα κίνητρά τους είναι μόνο ο προσωπικός πλουτισμός τους. Μόλις φύτρωσε το λουλούδι της Δημοκρατίας στις Πλατείες όλης της Χώρας. Μπορούμε να το κάνουμε να ανθίσει. Είμαστε στην αρχή, μόλις συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να ενεργούμε σαν Πολίτες. Από εμάς εξαρτάται αν θα τα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τη βαρβαρότητα του ΔΝΤ και των κολαούζων του. Ας σταθούμε αντάξιοι των ιστορικών στιγμών που ζούμε, για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα αγέννητα εγγόνια μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το φακελλάκι με τα ιδιωτικά ιατρεία και επίσης δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί μια διεθνής πρακτική, όπως πχ το να βλέπουν οι γιατροί του NHS και ιδιωτικά όποιον γουστάρει να πληρώνει, θεωρείται τόσο απαράδεκτη στην Ελλάδα.

Όντως, αυτό που γίνεται παράνομα και μαύρα, δηλαδή η διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου παράλληλα με το ΕΣΥ, καλυτεραννα γίνεται νόμιμα και με τον αντίστοιχο φορολογικό έλεγχο.

Κρίνω τις προθεσεις σωστές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επίσης δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί μια διεθνής πρακτική, όπως πχ το να βλέπουν οι γιατροί του NHS και ιδιωτικά όποιον γουστάρει να πληρώνει, θεωρείται τόσο απαράδεκτη στην Ελλάδα

Στο NHS προβλέπεται κάποια διαδικασία η οποία ακολουθείται σε κάθε περίπτωση και κυρώσεις για όποιον δεν την εφαρμόζει.

Στην Ελλάδα απλά δεν θα κάνουν ότι χρειάζεται και θα σε προτρέψουν να πας στο ιατρείο για τα... περαιτέρω!

Το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια στο ΙΚΑ (πχ "έλα από το ιατρείο να σου πάρω μια πίεση το απόγευμα" - οφθαλμίατρος). Επίσης στο εξωτερικό, δεν νοείται γιατρός να έχει προγραμματισμένα ραντεβού ανά δεκάλεπτο (ΙΚΑ και πάλι). Στο δεκάλεπτο, δεν έχεις προλάβει να πάρεις καν ένα σωστό ιστορικό, για κλινική εξέταση ούτε λόγος. Μ'αυτή την πρακτική στέλνεις τον ασθενή από μόνο του στο ιατρείο.

Εννοείται υπάρχουν και άτομα που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.