Jump to content

Στο τμήμα γιατρός που έβαλε σε ράντζο ασθενή!!!!


Recommended Posts

Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη γιατρός του Αττικού Νοσοκομείου έπειτα από καταγγελία ότι κινδύνεψε η ζωή ασθενή επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια νοσηλείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα, στοχοποιούνται οι γιατροί ώστε να μετακυλήσει σε αυτούς η ευθύνη για την κατάσταση των νοσοκομείων.

Η γιατρός συνελήφθη μόλις τελείωσε η εφημερία της κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου και μετά οδηγήθηκε στην Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, κάποιες από τις εισαγωγές ασθενών στη χθεσινή εφημερία λόγω έλλειψης κρεβατιών, μπήκαν σε ράντζο με αποτέλεσμα συγγενής του ασθενή να κάνει την καταγγελία.

πηγη....... enet.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα μεγάλο έλλειμμα των Ελλήνων είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πιος είναι ο αιτιολογικός παράγοντας των προβλημάτων τους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

02/05/2011

Αττικόν: Ανέστειλαν τη λειτουργία του μετά τη δίωξη στη γιατρό(MEGA (ιστοσελίδα))

Αναστολή λειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου αποφάσισαν για την Τρίτη οι γιατροί, μετά τη σύλληψη της συναδέλφου τους, συντονίστριας εφημερίας, για έκθεση ασθενούς σε κίνδυνο κατά τη βραδινή εφημερία της Κυριακής. Η συντονίστρια εφημερίας συνελήφθη μετά την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου από συγγενή ασθενούς που νοσηλεύθηκε σ'' ένα από τα 30 ράτζα τα οποία είχαν μπει στο διάδρομο της Δ'' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Σε βάρος της γιατρού, η οποία αφέθηκε ελεύθερη, σχηματίστηκε δικογραφία και διατάχθηκε περαιτέρω προανάκριση.

Οι γιατροί του Αττικόν θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη γενική συνέλευση, προκειμένου ν'' αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εκρόσωποι του κλάδου καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να διώκεται γιατρός για τις ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ασχετο,παντως σε ορισμενοα νοσοκομεια βαζουν συντονιστες εφημεριας εντελως ασχετους γιαυτο ανθρωπους,οπως ψυχολογους,εργζομενους στα εργαστηρια του νοσοκομειου χωρις να ειναι ιατροι η να γνωριζουν πως δουλευουν οι κλινικες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε, δεν πάμε καλά!

Τον αριθμό των διαθέσιμων κρεβατιών σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, τον καθορίζει η εφημερεύουσα Ιατρός;

Τις διακομιδές ασθενών από άλλους Νομούς, τις καθορίζει η εφημερεύουσα Ιατρός;

Την ύπαρξη υλικών, αναλώσιμων, εργαλείων, συντηρημένων μηχανημάτων, τις καθορίζει η εφημερεύουσα Ιατρός;

Σίγουρα όχι!

Μήπως, λέω μήπως, υπεύθυνος είναι ο Υπουργός;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ασχετο,παντως σε ορισμενοα νοσοκομεια βαζουν συντονιστες εφημεριας εντελως ασχετους γιαυτο ανθρωπους,οπως ψυχολογους,εργζομενους στα εργαστηρια του νοσοκομειου χωρις να ειναι ιατροι η να γνωριζουν πως δουλευουν οι κλινικες

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ?????????????

Το μπάρμπα μου το χτίστη να βάλεις τα ίδια θα κάνει. Όταν δεν υπάρχουν κρεβάτια βρίσκεις ράτζα. Στο νοσοκομείο που εγώ εργάζομαι έχουμε καταφέρει να τελειώσουμε κι αυτά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μερικες φορες απλα υπαρχουν κρεβατια και δεν τα δινουν γιατι ειναι reserve.

γενικα δεν εχει σχεση γιαυτο ειπα και ασχετο αν δεις πιο πανω.απλα εθιξα ενα αλλο προβλημα που εχει σχεση με τους συντονιστες εφημεριας(ο ρολος τους

σε μια εφημερια δεν ειναι μονο να βρισκουν κρεβατια)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω ότι πρόκειται απλά για απαράδεκτο συμβάν. Εάν συνεχίσει αυτή η στοχοποίηση των ιατρών πού θα φτάσουμε; Εάν οι εισαγγελικές αρχές είχαν κότσια θα εγκαλούσαν το υπουργείο...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αίσχος επιστήμονα άνθρωπο την πήγαν στο τμήμα λες κ είναι ο χειρότερος εγκληματίας.Η δικαιοσύνη παραήταν ευαίσθητη σε αυτή την περίπτωση.Κανέναν πολιτικό με χειροπέδες θα δούμε?Φταίει όμως κ ο κόσμος διότι έχει κοινωνικό μίσος για τους γιατρούς αλλά από την άλλη ψηφίζει τους προδότες.ΑΙΣΧΟΣ :angry:

Το άλλο πάλι οτι υπάρχουν υλικά αλλά τα κρύβουν οι γιατροί?Βγάλτε όλοι γρήγορα τις γάζες από τις τσέπες αλήτες :P οπότε υλικά υπάρχουν ανάλογο του λεφτά υπάρχουν Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν κάποιοι είναι πολύ πονηροί η πολύ ηλίθιοι.'Οποιο κ να είναι από τα δύο είναι άκρως επικίνδυνοι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

03/05/2011

Τι αποφάσισαν οι γιατροί στο Αττικόν μετά τη σύλληψη συναδέλφου τους

Σε μηνύσεις κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Αττικόν και της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα προχωρήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Αττικόν, οι οποίοι αποφάσισαν σε γενική συνέλευση να αναστείλουν την Τρίτη 3 Μαίου τη λειτουργία του νοσοκομείου και να μην αναλαμβάνει κανένας γιατρός από δω και πέρα το ρόλο του συντονιστή εφημερίας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου είναι ανάστατοι μετά τη σύλληψη της γιατρού συντονίστριας εφημερίας την Πρωτομαγιά, την προφυλάκισή της και την κράτησή της στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ η γιατρός ήταν άυπνη λόγω εφημερίας επί 35 ώρες.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή, όταν συγγενής ασθενούς κάλεσε την αστυνομία γιατί η γιατρός συντονίστρια της εφημερίας έβαλε τον πατέρα της (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) σε ράντσο. Ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, και η αστυνομία συνέλαβε τη γιατρό μόλις ολοκληρώθηκε η εφημερία του νοσοκομείου. Κρατήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Χαιδαρίου και το πρωί ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου ορίστηκε δικάσιμος.

Αδίκημα η νοσηλεία σε ράντσο

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά σε ανακοίνωσή της καταγγέλει το γεγονός επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η νοσηλεία σε ράντσο αποτελεί αδίκημα με υπόλογους τους γιατρούς που εφημερεύουν.

Στη συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τόνισαν ότι είχαν προειδοποιήσει το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου και τη διοίκηση της 2ηςΥΠΕ για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αλλαγή του συστήματος εφημέρευσης σε συνδυασμό με την ασφυκτική πληρότητα του νοσοκομείου και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Τους κινδύνους άλλωστε περιγράφουν σε αποφάσεις τους και το Επιστημονικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν» αποφάσισαν:

--Συμπαράσταση στη γιατρό συντονίστρια της εφημερίας, στη θέση της οποίας θα μπορούσε να βρίσκεται ο κάθε γιατρός του ΕΣΥ.

--Από εδώ και στο εξής κανένας γιατρός του νοσοκομείου δεν μπαίνει «συντονιστής εφημερίας». Αυτό είναι καθήκον του διοικητή, της ΔΥΠΕ και του Υπουργείου. Ο γιατρός δεν είναι «γραφείο κίνησης» και τις ευθύνες να αναλάβει ο Υποδιοικητής.

-- Κατάθεση μηνύσεων κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ηςΔΥΠΕ, καθώς και εναντίον του Υπ. Υγείας, που ενώ ήταν γνώστες της κατάστασης εδώ και καιρό δεν ενήργησαν για να προστατέψουν ασθενείς και υγειονομικούς.

-- Αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου για 24 ώρες την Τρίτη 3/5/11, (διακοπή τακτικών ιατρείων και προγραμματισμένων χειρουργείων).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά το φτωχό μυαλό πολλών ασθενών και συγγενών, για όλα τα κακά του ΕΣΥ φταίεν οι ιατροί που εφημερεύουν....

Δυστυχώς το μυαλό του υπουργάκου και των εισαγγελίσκων είναι ακόμη φτωχότερο....

Α ρε μαλάκα Λοβέρδε...σε είχα και για καλό! (Αυτό λέω να το κάνω σλόγκαν...) :rolleyes::splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να πω για άλλη μια φορά ότι μερικοί άνθρωποι είναι ΓΤΠ...? Θα χάσω τα λόγια μου νομίζω... Και είναι κρίμα, γιατί είναι πολύτιμα...! Όντας παρούσα κατά τη διάρκεια των... διενέξεων μεταξύ συγγενούς ασθενούς, αστυνομίας, ιατρών και νοσηλευτών (Ναι...! Στο μυαλό (!) της συγγενούς του αρρώστου φταίγαν γιατροί, νοσηλευτές και γενικά όλοι όσοι ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του... επεισοδίου...!), έχω να πω μόνο ότι μερικοί άνθρωποι πραγματικά ζουν στον κόσμο τους... Ενώ γινόταν μακελειό από προσελεύσεις ασθενών μέσω ΕΚΑΒ και όχι μόνο, η συγκεκριμένη κυρία κυρία (ο διπλασιασμός δεν είναι τυχαίος...!) απαιτούσε, ακόμα και από τους νοσηλευτές, την ανεύρεση κλίνης (!) στο νοσοκομείο... Ναι μωρέ, αυτό το υπερλούξ κρεβατάκι που κρύβω στο τσαντάκι του sport billy έκανα μαλακία που δεν το έβγαλα στη φόρα για να εξυπηρετήσω την κυρία κυρία... :splats:

Αν ήμουν λίγο πιο κακιά θα μιλούσα για την αγένεια με την οποία μιλούσε η συγκεκριμένη κυρία, καθώς επίσης και το τουπέ χιλίων καρδιναλίων... Αλλά επειδή δεν είμαι, δεν θα μιλήσω...

Να χαρώ εγώ ανθρωπιά...

_Συγκέντρωση.doc

_Επιστολή.doc

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως θίγεται το θέμα των ράντζων. Και για να μην κατηγορούμε μόνο την Ελλάδα και εδώ στην Νορβηγία υπάρχουν τα ράντζα σε πολλά νοσοκομεία κάτι που φυσικά δεν αρέσει στους ασθενείς και έτσι το καινούργιο νοσοκομείο στην πόλη μου χτίστηκε με όλα τα δωμάτια να είναι μονά (με τέτοιες διαστάσεις ώστε δεύτερο κρεββάτι να μην χωράει) και οι διάδρομοι έχουν τέτοιες διαστάσεις ώστε τα ράντζα να είναι διαστάσει αδύνατον να μπουν. Το αποτέλεσμα είναι να δουλεύει το νοσοκομείο (κυρίως οι παθολογικές κλινικές) συνεχώς υπό μεγάλη πίεση γιατί στις φυσιολογικές διακυμάνσεις του αριθμού των εισηγμένων όταν το ανώτατο όριο κλινών ξεπεραστεί γίνεται της κακομοίρας (επιμελητές καλούνται βραδιάτικα να δώσουν εξιτήριο σε ασθενείς, ειδικευόμενοι χρησιμοποιούν την ώρα τους κάνοντας άσκοπα τηλεφωνήματα στις διάφορες κλινικές προς άγραν ενός άδειου κρεββατιού κλπ), μια κατάσταση που καταλήγει σε χειρότερη νοσηλεία για κάποιους ασθενείς.

Το θέμα όμως είναι πως ή θα έχουμε νοσοκομεία που θα δουλεύουν το μεγαλύτερο διάστημα με χαμηλή πληρότητα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος λειτουργίας και επάνδρωσης αλλά και εκπαίδευσης/ετοιμότητας του προσωπικού) για να μπορούν να καλύψουν χωρίς ράντζα τις -φυσιολογικές- διακυμάνσεις του αριθμού των ασθενών ή θα έχουμε ράντζα. Εδώ κανένας πολιτικός δεν θέλησε να θίξει αυτό το θέμα παρά προτιμήσαν όλοι να "χαιδέψουν αυτιά" λέγοντας πως όλοι θα έχουν μονό δωμάτιο και ράντζα δεν θα υπάρχουν και καταλήξαμε σε προβληματική κατάσταση.

Πιθανώς σε πολλά νοσοκομεία στην Ελλάδα η χωρητικότητα να είναι μικρότερη της απαιτούμενης και τα ράντζα από έκτακτο μέτρο να είναι κανόνας, κάτι που είναι πάλι λάθος. Εν κατακλείδι όμως τα ράντζα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και μου φαίνεται άδικο να κατηγορείται μία ειδικευόμενη η οποία στο κάτω κάτω, απλή διαχείρηση των κλινών μπορεί να κάνει (και αυτό αν), δεν μπορεί να δημιουργήσει ράντζα από το πουθενά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω βλεπεις ολο το μεγαλειο της πασοκικης αλητειας!Ενω εχουν κατακλεψει το τοπο, εχουν οδηγησει τη χωρα στην υποθηκευση στους ξενους για γενεες επι γενεων, εχουν γαμησει τα ονειρα των νεων επιστημονων, οχι μονο γιατρων αλλα και καθε λογης,

την ιδια στιγμη που ουτε ενας τους δεν εχει λογοδοτησει στη δικαοισυνη για το ποιον του, οδηγουν εναν εργαζομενο στη φυλακη και στον ευτελισμο

για παραληψεις δικες τους!Προσωπικα εχω σιχαθει ολο αυτο το συναφι σε τετοιο βαθμο που δεν θελω να τους βλεπω ουτε σε σκιτσο εφημεριδας..

Ειναι η μεγαλυτερη χολερα, η μεγαλυτερη πληγη που εχει γνωρισει η χωρα μεταπολεμικα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εδω βλεπεις ολο το μεγαλειο της πασοκικης αλητειας!Ενω εχουν κατακλεψει το τοπο, εχουν οδηγησει τη χωρα στην υποθηκευση στους ξενους για γενεες επι γενεων, εχουν γαμησει τα ονειρα των νεων επιστημονων, οχι μονο γιατρων αλλα και καθε λογης,

την ιδια στιγμη που ουτε ενας τους δεν εχει λογοδοτησει στη δικαοισυνη για το ποιον του, οδηγουν εναν εργαζομενο στη φυλακη και στον ευτελισμο για παραληψεις δικες τους!Προσωπικα εχω σιχαθει ολο αυτο το συναφι σε τετοιο βαθμο που δεν θελω να τους βλεπω ουτε σε σκιτσο εφημεριδας..

Ειναι η μεγαλυτερη χολερα, η μεγαλυτερη πληγη που εχει γνωρισει η χωρα μεταπολεμικα

Πω πω, και μετά λένε εμένα ακροδεξιά!

Έχεις δίκιο πάντως, τι να πούμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά το φτωχό μυαλό πολλών ασθενών και συγγενών, για όλα τα κακά του ΕΣΥ φταίεν οι ιατροί που εφημερεύουν....

Εννοείται... emeleos Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το περιστατικό αλλά και σ'εκείνο με την κοπελίτσα στο Ρέθυμνο. Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και το ζούμε κάθε μέρα. Για όλα φταίνε οι γιατροί! Πάλι καλά που στο Ρέθυμνο πιάσαν τους πραγματικά υπεύθυνους αφού όμως κάναν κάποιοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των γιατρών!

Πάντως ΜΠΡΑΒΟ στην Αστυνομία και στον εισαγγελέα για την ετοιμότητα που επέδειξαν στη σύλληψη της γιατρού κι ας καθυστερούν λιγάκι να βρουν και να συλλάβουν αυτούς που τα έκαναν μπάχαλο στον τελικό του κυπέλλου.

Α ρε μαλάκα Λοβέρδε...σε είχα και για καλό! (Αυτό λέω να το κάνω σλόγκαν...) :rolleyes::splats:

Αυτό το τελευταίο ανέκδοτο τι το θελες;! emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για όλα φταίνε οι γιατροί! Πάλι καλά που στο Ρέθυμνο πιάσαν τους πραγματικά υπεύθυνους αφού όμως κάναν κάποιοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των γιατρών!

για του λογου το αληθες........ http://www.enet.gr/?...llada&id=272525

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λεφτα υπαρχουν, γιατροι υπαρχουν, κρεββατια υπαρχουν...γι αυτο και ο Λοβερδος δεν καταλαβαινει γιατι υπαρχουν ρατζα,

γιατι ταλαιπωρουνται ασθενεις, γιατι επικρατει μπαχαλο...δεν καταλαβαινει το παιδι..

Τελος απο δω και περα δεν θα τον ξανααποκαλεσω Λοβερδο, θα τον λεω "εμπαινε, εβγαινε και δεν καταλαβαινα τιποτα" emcensored

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εννοείται... emeleos Και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το περιστατικό αλλά και σ'εκείνο με την κοπελίτσα στο Ρέθυμνο. Δυστυχώς αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και το ζούμε κάθε μέρα. Για όλα φταίνε οι γιατροί! Πάλι καλά που στο Ρέθυμνο πιάσαν τους πραγματικά υπεύθυνους αφού όμως κάναν κάποιοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των γιατρών!

το καλό δεν το ξέρεις όμως:

".«Κατά τη διάρκεια της έρευνας και με αφορμή ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο εξάμηνο χειρίστηκαν είκοσι πέντε (25) περιστατικά οξείας μέθης ανηλίκων, (χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνεται η δίωξη και η τιμωρία των ιδιοκτητών των καταστημάτων οινοπνευματωδών ποτών), ζητήθηκε η πραγματοποίηση εισαγγελικής έρευνας, για την απόδοση τυχών ευθυνών του ιατρικού προσωπικού, αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της υπόθαλψης εγκληματία».

δηλαδή δεν είμαστε καλά. δεν είμαστε καθόλου καλά.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι εξευτελιστικά όλα αυτά για τους γιατρούς. Σε ένα ανοργάνωτο σύστημα υγείας πάλι οι εισαγγελείς και οι δικαστικοί παίρνουν τον λόγο σε μια άκρως πολιτικοποιημένη-κομματικοποιημένη-χώρα. Είναι θέμα που πρέπει να απαιτηθεί διευκρίνηση με πιο σκεπτικό συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο στη συνάδελφο και να μας εξηγήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας τις γνώσεις του περί οργάνωσης του συστήματος υγείας και ποια θα ήταν για αυτόν η ιδεατή -ή νόμιμη- θεραπεία. Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές της δικαιοσύνης πρέπει να αμβλυνθούν και να παρέλθει ποια η εποχή με τα συμπλέγματα των αυτοφόρων και των εισαγγελικών παρεμβάσεων χωρίς να υπάρχουν αντίποινα.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και ξεκαθαρίζουν ποιοι κρατάνε τα νοσοκομεία. Σίγουρα όχι τα κομματόσκυλα της δικαιοσύνης που έχουνε εξευτελιστεί συχνά την τελευταία εικοσαετία γλύφοντας τον κώλο των πολιτικών και αδυνατώντας να πάρουν αποφάσεις σε κατάφορες αδικίες.

Είναι δύσκολοι καιροί και οι ηλίθιοι θα κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα. Πέρα από ψυχραιμία είναι καλό ο καθένας να θυμάται τη θέση του και να μην επεκτείνεται σε άλλους τομείς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.