Jump to content

Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης Νοσοκομείων


ody

Recommended Posts

http://platon.cc.uoa.gr/~reconweb/joomla/index.php/2011-03-08-10-58-23

Εννέα βασικούς ‘κύκλους’ νοσοκομείων στην Αττική, με κοινές διοικήσεις, και υπηρεσίες, περιλαμβάνει η πρόταση του Καθηγητή κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου για τις συγχωνεύσεις.

Η πρόταση (http://www.nurs.uoa.gr/anakoinoseis-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/anadiar8rwshs-nosokomeiwn.html) παρουσιάστηκε και αναλύθηκε τη Μ. Τρίτη σε ανοιχτή διαβούλευση των αρμοδίων φορέων, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου.

O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις θα διαρκέσει έως την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και τον Ιούλιο θα υπάρξουν οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις.

Ο κ. Λιαρόπουλος πρότεινε να υπάρξουν κοινή ιατρική, νοσηλευτική και διοικητική, υπηρεσία, ώστε να μπορέσει το προσωπικό να μετακινείται από μονάδα σε μονάδα ανάλογα με τις ανάγκες. Ο κ. Λοβέρδος άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι τελικές αποφάσεις θα αφορούν κυρίως συγχωνεύσεις κλινικών μέσα στα νοσοκομεία.

Από τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές κλινικές με χαμηλή στελέχωση και κάλυψη, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργούν ως ένα τμήμα στο νοσοκομείο.

Πενταετία

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Καθηγητής του LSE κ. Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συγχώνευσης κλινικών, κάνοντας λόγο για πολυκερματισμό και μειωμένη αποδοτικότητα.

Ο κ. Μόσιαλος κάλεσε τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει αρχικά στις επιμέρους αυτές αλλαγές και να οριστεί πενταετές πρόγραμμα για τη συγχώνευση των νοσοκομείων.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά μεγάλο το εγχείρημα, λέγοντας ότι κάτι ανάλογο έγινε μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών κρατών. Στις δυτικές χώρες, είπε, το σύστημα δεν αφήνεται χωρίς παρέμβαση τόσα πολλά χρόνια όπως συνέβη στην Ελλάδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.