Jump to content

Το νέο iPad 2.


Recommended Posts

Από τις 25 Μαρτίου και στην Ελλάδα το νέο iPad 2 (pics)

3 | ΜΑΡ | 2011

iPad2_480.jpg

Τη νέα, βελτιωμένη εκδοχή του iPad παρουσίασε η Apple στο Σαν Φρανσίσκο, με έκπληξη πρώτου μεγέθους να αποτελεί η παρουσία του Steve Jobs, ο οποίος τυπικά βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Το iPad2 έχει νέο σχεδιασμό, είναι 30% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του (λεπτότερο ακόμα και από το iPhone4), πιο ελαφρύ (590 γραμμάρια) και διαθέτει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα έχει κάμερες μπροστά και πίσω, 9 φορές ταχύτερα γραφικά και επεξεργαστή διπλού πυρήνα. Τι γνωρίζουμε για τις τιμές και τι δήλωσε ο Steve Jobs κατά την παρουσίαση…

«Φέτος θα είναι το έτος του iPad 2», δήλωσε ο Steve Jobs πριν συμπληρώσει «Δουλεύαμε για καιρό πάνω στο προϊόν και δεν θα έχανα την παρουσίαση». Η νέα έκδοση, υπογράμμισε ο Jobs, θα είναι το τρίτο μεγάλο τεχνολογικό blockbuster στην εποχή μετά το PC, ακολουθώντας το iPod το 2001 και το iPhone το 2007.

Το iPad 2 θα κυκλοφορήσει, εκτός από μαύρο, και σε λευκό χρώμα και θα διαθέτει έξοδο για καλώδιο HDMI για σύνδεση με τηλεόραση ή άλλα μέσα προβολής υψηλής ανάλυσης. Όπως αναμενόταν, θα διαθέτει οθόνη Retina, ίδιας ανάλυσης με αυτή του πρώτου μοντέλου. Στο iPad2 ο επεξεργαστής αναβαθμίστηκε στο διπλού πυρήνα A5, ισχυρότερο από αυτό που έχει σήμερα, με καλύτερη επίδοση στα γραφικά -μέχρι και εννέα φορές σύμφωνα με την Apple.

Η κατανάλωση ενέργειας είναι η ίδια (o Jobs έδωσε μεγάλη έμφαση σε αυτό), με την μπαταρία να διαρκεί 10 ώρες, όπως και του προκατόχου του. Μια ενδιαφέρουσα διαφορά σε σχέση με το υφιστάμενο iPad είναι το ειδικό κάλυμμα για την οθόνη της συσκευής που λειτουργεί με μαγνήτες. Το κάλυμμα θέτει σε συσκευή σε λειτουργία αστραπιαία μόλις το ανασηκώσει ο χρήστης και την κλείνει μόλις το κλείσει. Χρησιμοποιείται ακόμη και για να ανασηκώνει τη συσκευή, κάτι που διευκολύνει την πληκτρολόγηση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Apple, η νέα ταμπλέτα θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Μαρτίου και στην Ευρώπη στις 25 Μαρτίου (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) ενώ οι τιμές του θα είναι ίδιες με το υπάρχον μοντέλο. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ θα ξεκινούν από τα 499 δολάρια για τη βασική έκδοση με 16GB μνήμης και σύνδεση μόνο με WiFi.

Μέχρι σήμερα η Apple έχει ήδη πουλήσει 100 εκατομμύρια τηλέφωνα και έφτασε τα 200 εκατομμύρια λογαριασμούς στο iTunes και AppStore. Μέσα στο 2010 -στους εννέα μήνες από την παρουσίαση τον Απρίλιο- η εταιρεία πούλησε 15 εκατομμύρια iPad. Η Apple περιμένει ότι θα πουλήσει 40 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2011, μεγάλο μέρους τους θα είναι φυσικά iPad2.

ipad2%201.jpg

ipad2%202.jpg

ΠΗΓΗ : www.arionradio.com

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει την ουσιαστική χρησιμότητα αυτού του εργαλείου, αλλά τέσπα...

Δλδ ένα netbook δε θα έκανε τα ίδια ή και περισσότερα; 000hmm.gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η τεχνητή ανάγκη σε όλο της το μεγαλείο... (με τις ελληνικές τιμές τεχνητή βλακεία θα το έλεγα καλύτερα...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Είναι πιο ελαφρύ από netbook και η μπαταρία κρατάει περισσότερο. Έχει καλύτερη ανάλυση από netbook (πλην των HD). Έχει 3g και GPS.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.