Jump to content

Φοιτητές τρομοκράτες


aplafoithths

Recommended Posts

Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου προκειμένου να υπογράψει την ‘αδελφοποίηση’ του ΠΑΓΝΗ με το Νοσοκομείο Λεμεσού. Στη Κρήτη βρέθηκε και ο Έλληνας Υπουργός Υγείας για την υπογραφή της συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής του πρωτόκολλου συνεργασίας 10 επώνυμοι ‘φοιτητές’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, γνωστής αριστερίστικης φοιτητικής παράταξης με πολιτική και οργανωτική αναφορά σε αριστερίστικο κόμμα που συμμετέχει στη Βουλή παρατάχτηκαν στο χώρο της συνάντησης και ‘στόλιζαν’ τους προσερχόμενους στην εκδήλωση με υβριστικές εκφράσεις που θα τις ζήλευαν και τα πιο ακραία στοιχεία του υποκόσμου!

Το ίδιο και τους καθηγητές τους.

Είναι οι ίδιοι ‘φοιτητές’ οι οποίοι τρομοκρατούν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από τα πιστεύω τους, απειλούν ότι θα κάνουν γης μαδιάμ το Πανεπιστήμιο εάν τολμήσει να προσκαλέσει για ομιλία κάποιον που εκφράζει διαφορετικές απόψεις από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν, καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο όποτε το επιθυμούν και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν που δεν συμφωνεί μαζί τους, ή εισέρχονται βίαια στη Σύγκλητο και διακόπτουν κατά βούληση τη λειτουργία του σημαντικότερου οργάνου του Πανεπιστήμιου.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση στους περισσότερους από εμάς που εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο ότι στην καθημερινή ζωή μας κυριαρχεί ο φασισμός επιθετικών μειονοτήτων. Το ελληνικό πανεπιστήμιο τείνει σε ένα ανελεύθερο πανεπιστήμιο, σε κατάσταση πολιορκίας!

Οι περισσότεροι φοιτητές και καθηγητές φοβούνται να εκφρασθούν, αποστασιοποιούνται προκειμένου να επιβιώσουν μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Οι πραγματικά πολιτικοποιημένοι φοιτητές έχουν μείνει λίγοι, δεν εκφράζονται.

Οι κομματικοποιημένοι φοιτητές αποκαρδιωμένοι δεν συμμετέχουν, δεν αντιστέκονται. Οι διοικήσεις των Τμημάτων και του Πανεπιστημίου κοιτάζουν παγωμένες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν επεμβαίνουν.

Σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού ‘φοιτητές’ με ανάλογη υβριστική συμπεριφορά θα είχαν διαγραφεί δια παντός. Δυστυχώς στη χώρα μας αποτελούν τους κυρίαρχους του ‘ακαδημαϊκού συστήματος’. Εκβιάζουν απειλούν, τρομοκρατούν, υβρίζουν δίχως κανένα τίμημα.

Η συμπεριφορά αυτή βέβαια δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών μας. Επιτέλους στην Ελλάδα θα πρέπει να αποδίδεται η ευθύνη σε προσωπικό και όχι σε συλλογικό επίπεδο. Είναι παρήγορο που πρόσφατα έγινε η αρχή στο πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο τιμώρησε δύο φοιτητές του με την ποινή της εξάμηνης αναστολής φοίτησης με αναστολή.

Οι δύο φοιτητές, μέλη φοιτητικής παράταξης της γνωστής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, διέλυσαν επανειλημμένα τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων. Η ποινή βασίστηκε στον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση ανάλογων πράξεων.

Είναι θέμα επιβίωσης του ελληνικού Πανεπιστημίου η αντίσταση σε ανάλογες πρακτικές. Καταρχάς η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει την ακαδημαϊκή λειτουργία με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Έπειτα, οι σκεπτόμενοι, ευαίσθητοι και πολιτικοποιημένοι φοιτητές μας (είναι η πλειοψηφία) πώς ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές που προσβάλλουν την φοιτητική ιδιότητα, τις προσπάθειες τους για μόρφωση και πρόοδο, την με αγώνες κερδισμένη ελευθερία της επιστημονικής και πολιτικής έκφρασης.

Ένα πανεπιστήμιο του φόβου, της μη ανεκτικότητας, της βιαιοπραγίας δεν έχει νόημα να λειτουργεί, προσβάλλει τον ακαδημαϊκό χώρο. Ας το κλείσουμε εμείς για λόγους αρχής και όχι οι τρομοκρατούντες ‘φοιτητές’ και οι φασίζοντες ινστρούχτορες τους.

* Ο Αχιλλέας Γραβάνης είναι καθηγητής Παν/μίου Κρήτης

πηγή: http://www.patris.gr/articles/197452

και τα σχόλια δικά σας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σχετικό δημοσίευμα ενός συναδέλφου αγροτικού ιατρού.....περί καθηγητών ιατρικής, νοσοκομείου Ηρακλείου και επίσκεψης Λοβέρδου στην Κρήτη

08/03/2011

Κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ: Οι «κύριοι» καθηγητές μου... (Υgeianet)

Κάθε φορά που ακούω τους περισσότερους πρώην καθηγητές μου στο πανεπιστήμιο Κρήτης, κάθε φορά που παρεμβαίνουν κάπου δημοσίως, κάθε φορά που τους βλέπω σε κάποια εκδήλωση μου προκαλούν το ίδιο συναίσθημα. Θυμό. Για την ακρίβεια θυμό και θλίψη. Θυμό γιατί η στάση ζωής και τα παραδείγματα που συνήθως δίνουν δεν μπορούν να σχετίζονται με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Θλίψη γιατί έχουν καταντήσει ένα νοσοκομείο κόσμημα για το νησί, ένα άντρο διαφθοράς και απέχθειας για όλους τους πολίτες της Κρήτης. Επειδή, έκαναν το πανεπιστήμιο Κρήτης απεχθές στους περισσότερους Κρητικούς. Αν δεν ήταν τόσο αποκρουστικοί και επικίνδυνοι, θα τους λυπόμουν.

Αφενός, οι «κύριοι» αυτοί αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους το πανεπιστήμιο ως ένα μέσο πλουτισμού. Ο τίτλος του καθηγητή τους προσέφερε αίγλη, μπορούσαν πλέον να έχουν ακόμη περισσότερες αξιώσεις χρηματισμού, αφού κανένας δεν χτυπά την πόρτα τους αν δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αδρά την «επιστήμη» τους. Εκτός από αίγλη, βέβαια έχουν κάθε ευκαιρία να διαπραγματεύονται με κάθε είδους εταιρία προμήθειας ιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων όπως άλλωστε πολλάκις έχει αποδειχθεί. Ούτε λόγος βέβαια περί διδασκαλίας ή ουσιαστικής σχέσης με τους φοιτητές τους. Πάντα απέναντι τους ποτέ δίπλα στα προβλήματα τους. Τι κι αν οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε ένα τραγικό παρόν και στην καλύτερη περίπτωση ένα αβέβαιο μέλλον. Τι κι αν οι περισσότεροι απόφοιτοι του πανεπιστημίου μας οδηγούνται σε υποχρεωτική φυγή στο εξωτερικό. Τα προβλήματα των νέων γιατρών τους είναι αδιάφορα.

Επιπλέον, πάντοτε μου προκαλούσε εντύπωση οι εστιασμένες προσπάθειες τους να μας πείσουν πως ένας γιατρός ποτέ δεν πρέπει να απεργεί, ποτέ δεν πρέπει να διεκδικεί κάτι με τους συναδέλφους του, ποτέ δεν πρέπει να νοιάζεται και να αγωνιά για κάτι πέραν της ιατρικής του καριέρας. Ταυτόχρονα, ποτέ κανένας καθηγητής μας δεν εστίασε στο να κοπεί το φακελάκι, να βγουν έξω οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι από το νοσοκομείο, στο να γίνονται οι ιατρικές πράξεις σύμφωνα με τις ενδείξεις τους και όχι σύμφωνα με το προσωπικό τους κέρδος.

Τώρα, όμως, βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του. Όλοι μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας οφείλουν να παλέψουν ώστε το δημόσιο νοσοκομείο να μην αποτελεί μία ωραία ανάμνηση της προ του μνημονίου εποχής. Οι κύριοι καθηγητές μου όμως και πάλι βρίσκονται απέναντι μου. Απέναντι σε μία ολόκληρη κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της, που βλέπει την πρόσβαση της στην υγεία να συρρικνώνεται. Η πλειοψηφία τους έτρεξε να υποδεχτεί στην Κρήτη τον υπουργό των πρωινάδικων που έχει επιβάλλει την οριστική καταδίκη του ΕΣΥ. Έσπευσαν να φωτογραφηθούν δίπλα του, να δουν με αυταρέσκεια τον εαυτό τους στις ειδήσεις δίπλα στον Λοβέρδο. Κατόπιν καταδίκασαν τους φοιτητές και τους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρέθηκαν απέξω από τις δεξιώσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το τέλος της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, ζήτησαν την τιμωρία όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διάλυση του συστήματος υγείας και σαν άλλοι Πάγκαλοι έφτιαξαν σενάρια συνομωσίας για την γιούχα που εισέπραξαν.

Βλέποντας τη στάση των δικών μου καθηγητών αλλά και άλλων όπως του κυρίου Μουτσόπουλου από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, ανησυχώ για το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα σε μερίδα πανεπιστημιακών και την κοινωνία. Ο ρόλος του πανεπιστημίου κύριοι είναι δρόμος πολύ διαφορετικός από την προσωπική σας κατηφόρα.

* Ο Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης είναι αγροτικός γιατρός

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ έχω χειρότερο. Πασίγνωστος καθηγητής του μικρού Χάρβαντ μας, προ εικοσαετίας, μας έλεγε όλο απέχθεια και στόμφο στο αμφιθέατρο: σήμερα (στρίψιμο μουστακίου) επικρατεί δυστυχώς το βόλεμα!

Κορυφαίος;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ έχω χειρότερο. Πασίγνωστος καθηγητής του μικρού Χάρβαντ μας, προ εικοσαετίας, μας έλεγε όλο απέχθεια και στόμφο στο αμφιθέατρο: σήμερα (στρίψιμο μουστακίου) επικρατεί δυστυχώς το βόλεμα!

Κορυφαίος;

σορυ για το ασχετο: μικρο Harvard λέτε τη σχολή στη Κρήτη?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Θα φταίει τώρα να σηκωθεί χαράματα ο sleep και να σου τη πει; emeleos

Βασικά πράγματα αγνοείς skydogsully :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και ήταν κάποτε. Επί μακαρίτη Εμμανουήλ, επί Γκουρτσογιάννη, επί Ηλιόπουλου, επί Χελιδόνη και τόσων άλλων.

Πλέον, την τελευταία 6ετία, ίσως και λίγο παραπάνω, έχει καταντήσει μια από τα ίδια με τα κεντρικες λοιπές σχολές. Οι υπέυθυνοι βρίσκονται σε συγκεκριμένες έδρες, όργανα, και σε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις.

"Μαύρος σκύλος, άσπρος σκύλος, ούλοι οι σκύλοι μια γενιά."

Σιγά μην έρθουν οι Δεξιοί, οι Αριστεροί, οι ΠΑΣΟΚοι και οι δήθεν ανεξάρτητοι φοιτητές ή ορισμένοι καθηγητές, να διδάξουν ήθος και ανιδιοτέλεια.

ΕΛΕΟΣ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σοβαρά τώρα...το να το λέτε για αστείο το καταλαβαίνω.Το να το λέει κανείς και να το πιστεύει κιόλας[Patsiaf]...τι να πω?

Γατάκια...είναι πολλά τα καρβέλια που χρειάζονται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εν προκειμένω, είναι σχήμα λόγου, αλλά θέλει και κάποια προσόντα για να το κατανοήσει κανείς.

Άλλωστε, εκτός από το επίπεδο, δεν έχει ούτε τόσους πολλούς Δημοκρατικούς Εβραίους, ούτε ευρίσκεται στην περιφέρεια ιατρικού συλλόγου που να είναι υπεύθυνος για περιοδικό το οποίο να καθορίζει την πορεία της ιατρικής επιστήμης παγκοσμίως, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

o Γραβάνης ουκ ολίγες φορές έχει επιτελέσει τέλεια του ρόλο του παπαγάλου-φερέφωνου της εκάστωτε πολιτικής ηγεσίας,μια "πόρνη" του συστήματος όπως τον χαρακτήριζαν μεταπτυχιακοί του βιολόγοι στην Αθήνα.συγκαταλέγεται μαζί με τους άλλους γνωστούς καθηγητάδες της Κρήτης στα παραδείγματα προς αποφυγή που απλόχερα μας πρόσφερε η Ιατρική Κρήτης,και τα άρθρα του μόνο γέλιο μου προκαλούν.

πς 1 ινβιτρο ήταν χοντρός και ανατόμος?

2 το χαρβαρντ της μεσογειου είναι μια ακραία ειρωνική φράση,την όποια οι καθηγητάδες μας χρησιμοποιούσαν την πρώτη μέρα

στη σχολή,και ενώ κάποιοι χαριεντίζονταν στο άκουσμα του, άλλοι κοιτούσαμε απορημένοι.

3 η άλλη φράση ήταν το φωτοκόπι σέντερ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άλλωστε, εκτός από το επίπεδο, δεν έχει ούτε τόσους πολλούς Δημοκρατικούς Εβραίους, ούτε ευρίσκεται στην περιφέρεια ιατρικού συλλόγου που να είναι υπεύθυνος για περιοδικό το οποίο να καθορίζει την πορεία της ιατρικής επιστήμης παγκοσμίως, με ότι αυτό συνεπάγεται.

WTF

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άλλωστε, εκτός από το επίπεδο, δεν έχει ούτε τόσους πολλούς Δημοκρατικούς Εβραίους, ούτε ευρίσκεται στην περιφέρεια ιατρικού συλλόγου που να είναι υπεύθυνος για περιοδικό το οποίο να καθορίζει την πορεία της ιατρικής επιστήμης παγκοσμίως, με ότι αυτό συνεπάγεται.

WTF

WTF for the WTF

Απλά οι περισσότεροι Εβραίοι στις ΗΠΑ ψηφίζουν Δημοκρατικούς ενω τυχαίνει να είναι πρωταγωνιστές στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Ivy League.

In the 2008 presidential election, 78% of Jews voted for Barack Obama, who became the first African-American to be elected president. Additionally, 83% of white Jews voted for Obama compared to just 34% of white Protestants and 47% of white Catholics, though 67% of those identifying with another religion and 71% identifying with no religion also voted Obama.

As American Jews have progressed economically over time, some commentators have wondered why Jews remain so firmly Democrat and have not shifted political allegiances to the center or right in the way other groups who have advanced economically, such as Hispanics and Arab-Americans, have.

For congressional and senate races, since 1968, American Jews have voted about 70–80% for Democrats; this support increased to 87% for Democratic House candidates during the 2006 elections.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_American

Το ποσοστό των Εβραϊκής καταγωγής φοιτητών σε πανεπιστήμια τύπου Harvard, Cornell, Columbia, Emory etc είναι μεταξύ 25-35% ενώ αποτελούν περίπου το 2% του Αμερικανικού πληθυσμού. Ποιον να πρωτοθυμηθείς, Sergey Bryn (Google), Michael Dell (Dell), Steve Balmer (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellisson (Oracle)...Αντίστοιχα στον τομέα των βιοεπιστημών:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_American_biologists_and_physicians

Οι Εβραίοι θεωρούνται καταξιωμένη φυλή. Αποτελούν μόλις το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά το 54% των παγκόσμιων πρωταθλητών στο σκάκι, το 27% των βραβευμένων με Νομπέλ Φυσικής και το 31% με το αντίστοιχο έπαθλο για την Ιατρική. Οι Εβραίοι αποτελούν, επίσης, μόνο το 2% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αλλά το 26% των βραβευμένων από το Ιδρυμα Κένεντι, το 37% των τιμημένων με το Οσκαρ σκηνοθεσίας, το 38% του καταλόγου με τους φιλάνθρωπους επιχειρηματίες της χώρας, το 51% των βραβευμένων με Πούλιτζερ για μη μυθιστορηματικά έργα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/01/2010_386625

Δεν νομίζω να έχετε τέτοιες ιδιαιτερότητες στο Χάρβαρντ της Μεσογείου :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι, δεν έχουμε συνάδελφε. Η σχολή από την περιοχή αυτή δέχεται μόνο φίλους Παλαιστίνιους, αν και οι φίλοι από το Ισραηλ σίγουρα θα ανέβαζαν περισσότερο τον ανταγωνισμό. Τουλάχιστον, ρατσιστές σ'αυτό το κράτος δεν είμαστε(ευτυχώς), άχρηστοι ναι.

Εξαιρετική η ανάλυση σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τουλάχιστον, ρατσιστές σ'αυτό το κράτος δεν είμαστε(ευτυχώς)

΄

Racism is the belief that the genetic factors which constitute race, ethnicity, or nationality are a primary determinant of human traits and capacities and that ethnic differences produce an inherent superiority of a particular race.[1][2][3] Racism's effects are called "racial discrimination."

In the case of institutional racism, certain racial groups may be denied rights or benefits, or receive preferential treatment.

Racial discrimination typically points out taxonomic differences between different groups of people, although anyone may be discriminated against on an ethnic or cultural basis, independently of their somatic differences. According to the United Nations conventions, there is no distinction between the term racial discrimination and ethnicity discrimination

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε όποιο και να εστιάσεις το ερώτημα είναι:πιστεύεις πραγματικά ότι ένας πχ Από την Γκάνα στην Ελλάδα δε βιώνει ρατσισμό(σύμφωνα με τον ορισμό που αντέγραψα από το wiki)?

Μάλλον εγώ ζω σε άλλη χώρα τότε,γιατί θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα είμαστε ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ(όχι πως είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φυσικά και βιώνει, αλλά όχι από την πλειοψηφία των πολιτών αυτού του κράτους, και σίγουρα ηπιότερο από αυτόν που βιώνουν συνάδελφοί μας ειδικευόμενοι στην Γερμανία π.χ. ή στην Αυστρία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τουλάχιστον ατυχής η συγκριση ειδικευόμενου στη Γερμανία(για την οποία έχω προσωπική εικόνα-τι γίνεται στην Αυστρια δεν εχω ιδέα) με τον Γκανέζο μετανάστη στην Ελλάδα.

Θα μπορούσα να δεχθώ τη σύγκριση της αντιμετώπισης ενός Γκανέζου από το ελληνικό κράτος και από το Γερμανικό,αν και δε βλέπω το λόγο να γίνεται ''συναγωνισμός ρατσισμού''.Το θέμα είναι αν υπάρχει εδω ή όχι,και όχι αν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο από αλλού.

Anyway...δε νομίζω ότι γίνεται να συμφωνήσουμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι, δεν έχουμε συνάδελφε. Η σχολή από την περιοχή αυτή δέχεται μόνο φίλους Παλαιστίνιους, αν και οι φίλοι από το Ισραηλ σίγουρα θα ανέβαζαν περισσότερο τον ανταγωνισμό. Τουλάχιστον, ρατσιστές σ'αυτό το κράτος δεν είμαστε(ευτυχώς), άχρηστοι ναι.

Εξαιρετική η ανάλυση σου.

Και εμένα μου έκανε κάπως εντύπωση η φράση που χρησιμοποίησες. Ο Εβραίος έχει συνδεθεί διαχρονικά ως κάποιος ακραίος (π.χ. σήμερα στις ΗΠΑ neocons ρεπουμπλικανός), αντιδραστικός και όχι ως o προοδευτικός, από πολιτικής και επιστημονικής απόψεως, πόλος της κοινωνίας. Είναι τόσο ισχυρό το στερεότυπο που υιοθετείται αβίαστα από τους πάντες και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Ακόμα και οι ίδιοι οι Εβραίοι, τα τελευταία 70 χρόνια, έχουν σχεδόν εγκαταλείψει την μάταια προσπάθεια αλλαγής αυτού του στερεοτύπου και στράφηκαν στην αδιαφορία.

Καλύτερα που δεν έρχονται στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο που τα δημόσια νοσοκομεία τους http://www.youtube.com/watch?v=LQQvIO2rGYk, αλλά κυρίως διότι η φυσική τους παρουσία στα Ελληνικά πανεπιστήμια θα ηταν πολύ επώδυνη λόγω της γνώστης διάχυτης κυριαρχούσας ιδεολογίας που υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας, κατάσταση που εξάλλου πραγματεύται και το topic. Τουλάχιστον τώρα, οι περισσότεροι έχουν μια ουδέτερη ή συμπαθή στάση προς την Ελλάδα-προϊόν της άγνοιάς τους, που σίγουρα θα καταστραφόταν αν γνώριζαν το ελληνικά ΑΕΙ από κοντά...

Ο Γκανέζος μετανάστης σίγουρα αντιμετωπίζει τον ρατσισμό στην Ελλάδα, εδώ ο απλός φοιτητής που θέλει να πάει στο μάθημα συχνά αποστερείται του δικαιώματος επιλογής...Σίγουρα όμως, αν υπήρχαν 2 εκατομμύρια Γκανέζοι, 4 εκατομμύρια Ιρακινοί και 3 εκατομμύρια Αφγανοί στη Γερμανία-διότι πλέον προς τα εκεί τείνει η αναλογία στην Ελλάδα, ο ρατσισμός που θα αντιμετώπιζε θα ήταν μάλλον χειρότερος. Στην Ευρώπη,ιδιαίτερα δε στην Ελλάδα, μας αρέσει να χτίζουμε ουτοπίες: κάποτε ήταν ο Κομμουνισμός και κατέρρευσε παταγωδώς. Μετά η Ε.Ε., τα τζάμπα χρήματα και τα δάνεια, και αυτή η ουτοπία κατέρρευσε. Σίγα, σιγά θα καταρρεύσει και το αποτυχημένο ευρωπαϊκό multiculti μοντέλο. Εμείς μάλλον θα είμαστε οι μπροστάρηδες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω βρεθεί στη Βοστώνη δύο φορές, και καλά με υποτροφία, και η εκει παρουσία μου και ασχολία μου σε εργαστήριο την μια φορά και σε κλινική του MGH την άλλη, με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα. Το κυριότερο: η Αμερική είναι για άτομα που έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν την ζωή τους για τη επιστήμη. Την πραγματική ζωή, για την πραγματική επιστήμη.Αν θες, καλύτερα, να τα ταυτίσουν, το ίδιο κάνει.

Εκεί γνώρισα Ινδούς και Κινέζους στους οποίους δεν έφτανα ούτε στο δακτυλάκι τους σε προσπάθεια μάθησης, Εβραίους καριερίστες και Έλληνες που είτε σπούδαζαν, είτε είχαν καθαριστήρια και πιτσαρίες.

Δεν τους ζηλεύω, προτιμώ την ύπαρξη κομματόσκυλων και ανεπαρκών καθηγητών. Τουλάχιστον, με κάνουν και γελάω.

Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφο σου. Ήγγικεν η ώρα, αν όχι το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ένα από τα επόμενα βράδια του κοντινού μέλλοντος.

@skydogsully: αν συμφωνούσαμε, θα ήμασταν μια αγέλη από ζώα. Όσο δεν ρίχνουμε το επίπεδο, μπορούμε να διαφωνούμε όσο θες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.