Jump to content

Αγγειοχειρουργικη- Ελλαδα ή εξω?


Recommended Posts

Σε ενα 6μηνο τελειωνω την ιατρικη (πρωτα ο Θεος) και θελω να κανω ειδικοτητα Αγγειοχειρουργικης.

Το θεμα ειναι: που? Αξιζει τον κοπο να περιμενω στην Ελλαδα και να το ψαξω ή θα περιμενω πολυ και θα παιρνω ψιχουλα και θα με ταιζουν οι γονεις?

Εξωτερικο αν εχω καταλαβει σωστα τη κατασταση το πιο ευκολο ειναι Γερμανια αν ξερεις τη γλωσσα και η Αγγλια αν εχεις υπομονη για τρεξιμο.

Εσεις τι προτεινετε?

Ξερω αψογα αγγλικα (εχω και profeciency), μιλαω Σλαβικα (αν και δεν το βλεπω πολυ χρησιμο) και εχω Β1 στα γερμανικα αν και τωρα δε θυμαμαι πολλα...

Αν επιλεξω Αγγλια ποσο καιρο πρεπει να ταλαιπωρηθω με τα γραφειοκρατικα? Ποτε περιπου πρεπει να ξεκινησω τις διαδικασιες και ποτε περιπου θα με παρουν (εννοω αμεσα ή του χρονου ή αγνωστο/αμφιβολο)?

Αν επιλεξω Γερμανια, υπαρχει καποιος τροπος να κανω τη γλωσσα στη Γερμανια για καποιο διαστημα ενω ταυτοχρονα να δουλευω και να πληρωνομαι?

Το ιδιο με παραπανω εχω να ρωτησω και για τη Σουηδια.

Τελος, για ολες τις παραπανω χωρες αλλα και για οποια αλλη προτεινετε, πως μπορω να αρχισω τις διαδικασιες και ποτε πρεπει? Να στειλω email απευθειας στα νοσοκομεια ή υπαρχουν αλλοι τροποι?

Ευχαριστω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε το ηξερα αυτο. Ισα ισα που νομιζα οτι εξελισεται.

Ποια παρομοια ειναι καλυτερο να ακολουθησω δηλαδη?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλή ειδικότητα, και με μέλλον (πέρα από τα αμιγώς αγγειοχειρουργικά περιστατικά:καρωτίδες-φλεβίτιδες-διαβητικό πόδι-ανευρύσματα κτλ, υπάρχουν και οι καλύτεροι πασαδόροι εντός ΕΣΥ, οι γυναικολόγοι), αν φέρεις κάτι πρωτοπoριακό που θα μάθεις ΜΟΝΟ ΕΞΩ, όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των χειρουργικών ειδικοτήτων.

Αλλιώς κάτσε Ελλάδα, περίμενε καμια 5ετία τουλάχιστον, για να γίνεις μπακάλης. :)

Υ.Γ. Θα σου πρότεινα να ψαχτείς για Αμερική ή για Γερμανική σκλαβιά.

Τροποποιήθηκε από nikspe
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σου πω και εγω ετσι ηξερα. Και δε ξερω καν αν θα γυρισω Ελλαδα. Για Αμερικη θα το ηθελα πολυ αλλα τα USMLE με φοβιζουν παρα πολυ. Δε θελω να χασω χρονια διαβαζοντας και στο τελος να μην εχω αποτελεσμα και να ψαχνω Ευρωπη παλι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για Αμερικη θα το ηθελα πολυ αλλα τα USMLE με φοβιζουν παρα πολυ. Δε θελω να χασω χρονια διαβαζοντας και στο τελος να μην εχω αποτελεσμα και να ψαχνω Ευρωπη παλι.

Συγγνώμη, θεωρείς χάσιμο χρόνου το διάβασμα ?

Τα παιδιά που έδωσαν USMLE θα σου πουν ότι χρειάζεσαι περίπου 1 χρόνο (ειδικά εσύ που είσαι φρέσκος και λιγότερο!) για να δώσεις το Step 1 και ίσως και το 2.

Αν φοβάσαι ότι θα πάρεις τον π@υλο, ΟΚ κατανοητή η φοβία σου, αλλά όχι ότι είναι χάσιμο χρόνου το να διαβάσεις για τα USMLE !

Διαφορετικά, κάτσε Σλοβακία, μιας και εκτιμάς το σύστημα εκπαίδευσης των Ειδικεύομενων εκεί:

Επιμενεις οτι αν κανει ο αλλος ειδικοτητα στη Σλοβακια δε θα ξερει τιποτα. Αποψη σου αλλα πιστευω οτι δεν μπορεις να την τεκμηριωσεις. Αν θες να μαθεις την ειδικοτητα σου θα μαθεις και οπως ειπε και ο lila pause δε φοβουνται να σου δειξουν. Σου δινουν ευκαιριες και σου μαθαινουν τη δουλεια οπως ακριβως τη ξερουν και αυτοι. Πχ ενας γνωστος μου που κανει χειρουργικη, κανει ηδη μονος του ενα σωρο χειρουργια καθε μερα και ειναι ακομα στα πρωτα χρονια ειδικοτητας. Αν θεωρεις οτι αυτος ξεγελαει τον εαυτο του με 5-10 χειρουργεια την ημερα τοτε πασο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δε με παρουν ειναι χασιμο χρονο. Αν δε περασω ειναι χασιμο χρονου. Οχι οτι παει τσαμπα το διαβασμα ή οι γνωσεις.

Οσο για τη Σλοβακια, μη βγαζετε τοσο κομπλεξ ρε παιδια. Εκτιθεστε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οσο για τη Σλοβακια, μη βγαζετε τοσο κομπλεξ ρε παιδια. Εκτιθεστε.

Δεν βγάζω κανένα κόμπλεξ φίλε.

Γνωρίζω άτομα που έκαναν και κάνουν Ειδικότητα στην χώρα που σπούδασαν (από Σκωτία μέχρι Ρουμανία).

Ο καθένας μας έχει διαφορετικές απαιτήσεις απ' την εκπαίδευσή του.

Στο τέλος, όλοι βρίσκουν την θέση που τους αξίζει (τουλάχιστον στο εξωτερικό).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλως δεν ανεφερα πουθενα για Σλοβακια. Ειπα μονο για Αγγλια,Γερμανια,Ελλαδα και Σουηδια. Αν ηθελα να συνεχισω Σλοβακια ξερω τι διαδικασιες πρεπει να κανω.

Προφανως σε παρεξηγησα λοιπον,συγνωμη.

Και προς αποφυγη παρεξηγησεων,δεν ειπα οτι τα USMLE ειναι αχρηστες γνωσεις. Απλως βιαζομαι να αρχισω ειδικοτητα και θα μου παρουν χρονο/χρονια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι! Σκέφτομαι να ξεκινήσω την ειδικότητα μου στην αγγειοχειρουργική στη Γερμανία, αλλα με προβληματίζει το ότι ακούω απο πολλούς πως "η αγγειοχ πεθαινει" και ότι σε 10 χρόνια ¨δε θα υπαρχει τιποτα να χειρουργήσεις". Τι πιστεύετε και εσείς? Αξίζει κάποιος να κάνει αγγειοχειρουργική σήμερα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να επιστρέψω Ελλάδα μέσα στην επόμενη δεκαετία έλεγα, 6 τα χρόνια της ειδικότητας και αλλα 2-3 για μια καλή εξειδίκευση

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το ότι η αγγειοχ είναι πεθαμένη Ειδικότητα από εσένα το ακούω (σε αντίθεση π.χ με την ΘΡΧ). Φυσικά δεν έχω συναναστραφεί και με αγγειοχ για να ξέρω επακριβώς αλλά μέσες άκρες:

- όπως κάθε νοσοκομειακή Ειδικότητα είναι κομματάκι δύσκολο να ασκηθεί ιδιωτικά. Φυσικά ποιά ειδικότητα έχει ψωμάκι σήμερα στην Ελλάδα, οι περισσότεροι ιδιώτες εκεί έξω τα κουτσοφέρνουν βόλτα, δεν νομίζω να αποτελεί το σήμερα κριτήριο για το τι θα γίνει στο μέλλον

- οι επεμβατικοί έχουν πάρει ψωμάκι και απ΄αυτούς, το πιο γνωστό μικρό χ/ο που θα δεις να βάζουν ιδιωτικά είναι οι κιρσοί, για οτιδήποτε μεγαλύτερο ο άλλος, ακόμα και ο επαρχιώτης, θα απευθυνθεί στα γνωστά μεγάλα ονόματα

- γνωρίζω άτομο που άνοιξε πρόσφατα Ιατρείο σε μικρή πόλη, τον καλούν και σε χειρουργεία στο τοπικό νοσοκομείο (αν και δεν έχει αντίστοιχο τμήμα εκεί), αλλά του τρώει πελατεία ένας μεγάλος αγγειοχ που πηγαίνει και στο νησί (η παλιά φουρνιά δεν έχει μάθει στο αρκετά)

Ξέρω πως τα παραπάνω δεν σε βοήθησαν ιδιαίτερα, αλλά σου αρέσει ; Αν σου αρέσει και την κάνεις στην Γερμανία θα έχεις πάντα μια εναλλακτική σε περίπτωση που το πλάνο "επιστροφή στην Ελλάδα" δεν πάει όπως το υπολογίζεις.

Γνωρίζω άτομο που τελείωσε Αγγειοχ στην Γερμανία και έμεινε εκεί αν και θα ήθελε να κατέβει, ενώ στο τοπικό της Γερμανίας έγραφε και ένας Μάνος που έκανε Αγγειοχειρουργική (αυτός δεν ήταν ικανοποιημένος με το επίπεδο εκπαίδευσης εκεί), δεν του στέλνεις κανά pm ;

Τροποποιήθηκε από kopritis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.