Jump to content

Γιατί ο ΓΑΠ χτυπάει τη μέση τάξη και τους φτωχούς;


Recommended Posts

Έχω μια απορία, βρε παιδιά. Τα περισσότερα μέτρα που πήρε και παίρνει η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωτικά από πλευράς ΔΝΤ. Το ΔΝΤ λέει εγώ θέλω τόσα κι η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει πού και πώς θα τα βρει. Δε μπορώ να καταλάβω πώς ένας σοσιαλιστής επιλέγει να ξεζουμίσει πριν από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους μικρομεσαίους και τους πρακτικά φτωχούς.

Έπρεπε να βρεθούν επειγόντως χρήματα. Το πρώτο που έπρεπε να κάνει είναι να τα πάρει από την αμύθητη περιουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ορθόδοξης εκκλησίας (αν θέλετε να ανατριχιάσετε από αηδία, google άρθρο που περιγράφει την αξία των αντικειμένων του σπιτιού και της γκαρνταρόμπας του συγχωρεμένου του αρχιεπισκόπου). Στη συνέχεια θα έπρεπε να τα πάρει από βιομηχάνους/εφοπλιστές/τράπεζες/άλλες εταιρείες κολοσσούς σε διάφορους τομείς/πρόσωπα που δεν ξέρουν τι έχουν και τελικά ως έσχατο μέτρο να χτυπήσει τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις των γέρων.

Πώς θα τα έπαιρνε από όλους τους έχοντες; Όπως βρίσκει ένα σωρό τρόπους και δικαιολογίες να ξεζουμίσει τους μη έχοντες, έτσι θα έβρισκε τρόπους και δικαιολγίες να τα πάρει πρώτα από τους έχοντες. Δεν καταλαβαίνω γιατί το φιλότιμο και τον αγώνα για την πατρίδα πρέπει να τα επιδείξει ο μισθωτός που μετά βίας τα βγάζει πέρα και ο συνταξιούζος και όχι εκείνοι που αναμφίβολα έχουν.

Δεν είναι απόλυτα παράλογο αυτό που συμβαίνει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είναι απόλυτα παράλογο αυτό που συμβαίνει;

Καλώς ήλθες στον Σοσιαλισμό, ουτοπικό Πολίτευμα που φουσκώνει τα μυαλά των ανθρώπων με θεωρίες, και μετά τους αδειάζει τις τσέπες!

Όσοι πιστοί ψηφίσατε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι πλούσιοι είναι αυτοί που θεωρητικά στηρίζουν αυτό το σύστημα. Αν στη συρρικνωμένη ελληνική αγορά τα βάλεις με τους λίγους οικονομικούς ογκόλιθους και αυτοί θα σου πουν " τέτοιος είσαι; Μαζεύω και γω τα μπογαλάκια μου και φεύγω και πάω προς Βουλγαρία μεριά", οπότε η ανεργία αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Οι συνταξιούχοι οι άνεργοι και οι περιθωριοποιημένοι είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα μέσο να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Μετά ακολουθεί η μεσαία τάξη.

Σκέψου ότι ήδη τα περισσότερα κανάλια και ραδιόφωνα πλην του mega κράζουν την κυβέρνηση αρκετά, αν πήγαινε και κόντρα στα συμφέροντα των ισχυρών φαντάσου τι θα γινόταν.

Επίσης η εκκλησία ξέρει να χειραγωγεί πολύ καλά το ποίμνιο της ώστε να το στρέψει εναντίον της κυβέρνησης που θα αποφασίσει να τη φορολογίσει. Με την εξαίρεση λιγοστών ιερέων, ποτέ η εκκλησία δε στάθηκε δίπλα στο λαό στα δύσκολα, παρά μόνο αν είχε ίδιον συμφέρον.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν τα βάλεις με τους λίγους οικονομικούς ογκόλιθους και αυτοί θα σου πουν " τέτοιος είσαι; Μαζεύω και γω τα μπογαλάκια μου και φεύγω και πάω προς Βουλγαρία μεριά", οπότε η ανεργία αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Δίκιο έχεις!

...ποτέ η εκκλησία δε στάθηκε δίπλα στο λαό στα δύσκολα, παρά μόνο αν είχε ίδιον συμφέρον.

Πες τα Χρυσόστομε! Να διαβάζουν τα πρόβατα για να ξυπνούν σιγά-σιγά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οταν λέω εγώ τρία πουλάκια κάθονται... Εχεις πλάκα μικρέ, ειδικά μάλιστα με διασκέδασε αυτή η "μέση" τάξη.

Δεν πειράζει, θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις.. όπως κι εμείς. <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

.. και πιάσε τώρα ένα μικρό μαθηματάκι από την Ιστορία.

Οταν έγινε η βιομηχανική επανάσταση, στην πραγματικότητα οι φτωχοί (πρώην αγρότες) εξαθλιώθηκαν, διότι ως ακτήμονες αγρότες ναι μεν εργάζονταν αλλά ο κάθε μεγαλοτσιφλικάς τους παρείχε και ένα κομμάτι γης να φτιάξουν το σπιτικό τους και κάτι για να τρώνε.

Μετά, που πήγαν στις πόλεις, δεν είχαν ούτε να φάνε ούτε να κοιμηθούν τζάμπα, και πέρασαν από πολύ μεγάλη εξαθλίωση. Αλλά αυτό δεν απασχολούσε τους βιομηχάνους, γιατί είχαν πλεόνασμα εργατικών χεριών λόγω των μηχανημάτων.

Τώρα, λοιπόν, που είναι σε εξέλιξη η επανάσταση των κομπιούτερ, οι πρώην υπάλληλοι αρχίζουμε να εξαθλιωνόμαστε, διότι πολλές από τις εργασίες μας γίνονται και θα γίνουν αυτοματοποιημένες.

Τρανό παράδειγμα οι μικροβιολόγοι - σε μερικά χρόνια δεν θα χρειαζόμαστε, καθώς θα είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένα τα εργαστήρια.

Αλλά, φυσικά, η άρχουσα τάξη δεν ενδιαφέρεται για την εξαθλίωση των υπαλλήλων και εμπόρων, όπως δεν την ένοιαζε παλιά για τους αγρότες.

Οσο για τους σοσια-ληστές σου... Μην είσαι αφελής παιδί μου.

Ιστορικά, σε κάθε οικονομική κρίση, πόλεμο, μεταβολή, την πληρώνουν πρώτα τα ασθενέστερα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.