Jump to content

Συμβουλές της κλασικής ελληνίδας μάνας...


Leviathan

Recommended Posts

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

25 συμβουλές της κλασικής ελληνίδας μάνας, korkos.blogspot.com

emb-angry-mother.jpg

Ποιος δεν τις έχει ακούσει? Και ποιά μάνα δεν τα έχει πει. Δείτε 25 σημαντικά πράγματα που μας δίδαξε η μάνα μας...

1. Εκτίμηση της δουλειάς του άλλου:

«Αν πρόκειται να σκοτωθείτε με τον αδερφό σου, πηγαίνετε έξω. Μόλις τελείωσα το… σφουγγάρισμα.»

2. Προσευχή:

«Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί.»

3. Προγραμματισμό στα ταξίδια:

«Αν την άλλη Πέμπτη που θα πάω στο σχολείο σου για το τρίμηνο, δεν έχεις καλούς βαθμούς, καλύτερα να έχεις φύγει από το σπίτι πριν γυρίσω.»

4. Λογική:

«Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ.»

5. Τετράγωνη λογική:

«Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου.»

6. Προνοητικότητα:

«Άλλαξε βρακί, ρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε στο νοσοκομείο τι θα πουν οι γιατροί;»

7. Ειρωνεία:

«Σταμάτα να κλαις δίχως λόγο γιατί θα σε κάνω να κλάψεις με λόγο.»

8. Ευλυγισία:

«Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις το σβέρκο σου που είναι μαύρος;»

9. Ώσμωση:

«Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου»

10. Αντοχή:

«Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβίθια σου.»

11. Καιρικά φαινόμενα:

«Το δωμάτιό σου είναι σαν να το χτύπησε τυφώνας.»

12. Υποκρισία:

«Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ είμαι παράλογη, έτσι;»

13. Βιολογικός κύκλος:

«Συνέχισε τη γκρίνια και θα δεις τι θα πάθεις! Εγώ σε γέννησα, εγώ θα σε σκοτώσω.»

14. Παράδειγμα συμπεριφοράς:

«Πού τά ‘μαθες αυτά, ρε παιδάκι μου; Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό σου; Έτσι κάνει;»

15. Ζήλια:

«Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια σήμερα γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος.»

16. Διορατικότητα:

«Περίμενε να πάμε σπίτι και θα δεις.»

17. Υπομονή:

«Θα το ανοίξουμε όταν πάμε σπίτι.»

18. Ιατρικές συμβουλές:

«Σταμάτα να αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος.»

19. Υπερευαισθησία:

«Βάλε το πουλόβερ σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις.»

20. Χιούμορ:

«Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας από πάνω.»

21. Ενηλικίωση:

«Αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα μεγαλώσεις.»

22. Γενετική:

«Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες.»

23. Καταγωγή:

«Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι βλάχος.»

24. Σοφία:

«Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις.»

25. Δικαιοσύνη:

«Θα κάνεις και συ παιδιά μια μέρα. Μακάρι να σου κάνουν ότι κάνεις εσύ σε μένα.»

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

26. Επαγγελματικός προσανατολισμός:

" Μην κάνεις τη μαλακία και δε δηλώσεις πρώτη προτίμηση Ιατρική στο μηχανογραφικό !!! "

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ Απομακρύνετε τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντας τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα , γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξτε αυτό το νερό . Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση.

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΣΠΙΡΤΑ Αν η ατμόσφαιρα στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο ευχάριστη, διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά, κλείνοντας την πόρτα, ανάβοντας ένα σπίρτο ή δύο, αν ο χώρος είναι μεγάλος, και αφήνοντας το να καεί.

Θα εκπλαγείτε με την αποτελεσματικότητά του!!!!!!

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού με 2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ. ( Αν θέλετε να έχει άρωμα, χρησιμοποιήστε για το μείγμα αρωματικό ταλκ). Βάλτε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και αφήστε το σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή κρέμας. Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μεταφέρετε την κρέμα σε βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Το αποσμητικό κρέμα είναι έτοιμο!!!

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ Για να αποφύγετε συστολή του αυτοκόλλητου πλαστικού μετά την τοποθέτησή του , με αποτέλεσμα χάσματα ανάμεσα στις συνδέσεις , αρκεί να το αφήσετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το τοποθετήσετε

ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΚΑ Έχετε καθρέπτες ή γυαλικά που έχουν γρατζουνιές; Δοκιμάστε να τρίψετε επάνω στις γρατζουνιές λίγη απλή οδοντόπαστα (όχι την gel) με ένα μαλακό ύφασμα! Κάνει θαύματα!

ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ ΣΤΑ ΞΥΛΑ. 1.Κολλήστε μικρά κομματάκια τσόχας από κάτω από τα βαριά αντικείμενα για να αποφύγετε τις γραμμές πάνω στο ξύλο

2. Αν γίνει ζημιά, έχετε υπόψη σας ότι οι γρατσουνιές στο ξύλο μπορούν να διορθωθούν με λίγο τρίψιμο με λεπτό γυαλόχαρτο στη φορά του ξύλου.

3. Για να καλύψετε τα γδαρσίματα , μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαρκαδόρο στο ίδιο χρώμα με το βερνίκι του ξύλου ή και τα ειδικά κεριά που πωλούνται στα χρωματοπωλεία.

ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΦΥΣΙΚΟ Σε τρεις κούπες νερού, προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο, μισή κούπα τριμμένο μαϊντανό (ξηρό), βράστε το μείγμα μέχρις ότου μείνουν μόνο 2 κούπες νερού. Στραγγίξτε το και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Ψεκάζετε με το μείγμα αυτό τα δένδρα και φυτά ή λαχανικά σας, είναι αποτελεσματικό για ένα μεγάλο αριθμό εντόμων, φθηνό, και προ παντός αβλαβές για την υγεία σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ Μισή κούπα σόδας και μισή κούπα ξύδι κρατά τις σωληνώσεις υδραυλικών πάντα καθαρές, ενώ ταυτόχρονα τις απολυμαίνει.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (1) Ο καθαρισμός του φούρνου είναι από τις πλέον σκληρές εργασίες στο σπίτι γι' αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και Borax.

Βάλτε 2 κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, 2 κουταλιές Borax, ανακατέψτε το και φυλάξετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Μετά τρίψτε τον.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (2) Αν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά, ενώ ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετε τα μετά.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ (3) Αν τρέξουν λάδια, λίπη ή υγρά κατά το μαγείρεμα στο φούρνο σας , καθαρίστε τα αμέσως, πριν προλάβουν να καούν, οπότε δε θα χρειαστεί να καταφύγετε στα τοξικά σπρέϊς.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Ήσασταν αφημένοι, ή, έστω, χάλασε ο αποροφητήρας. Τώρα; Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο!

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΑ. 1. Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ , τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι .Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα .

2. Ρίξτε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη. Έτσι, κάθε φορά που θα σβήνετε τα τσιγάρα σας θα μυρίζει βανίλια, εξουδετερώνοντας την τσιγαρίλα. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα τασάκια του αυτοκινήτου

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 1. Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα , κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας.

2. Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές . Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες , ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη , απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές.

3. Ξίδι ή κλαδάκια σέλινου : Αν θέλετε να αποφύγετε ή να αποκρίνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές των φαγητών από τα χέρια σας , τρίψτε τα πριν και μετά από το μαγείρεμα με ξίδι ή με την άκρη ενός κλαδιού σέλινου.

4. Αιθέρια έλαια : Για κάθε 2 φλιτζάνια νερό προσθέστε 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ( λεβάντα , ευκάλυπτος , λεμόνι , δεντρολίβανο, κ.λ.π . ) ή συνδυασμούς τους . Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος . Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα αν μετά το καθάρισμα περνάτε με αυτό όλες τις επιφανείς

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ Μαγειρική σόδα και ξίδι: Ρίξτε στη λεκάνη σόδα και στη συνέχεια ψεκάστε με ξίδι και τρίψτε καλά με το ειδικό σκουπάκι. Η λεκάνη θα καθαρίσει τέλεια και θα μυρίζει όμορφα.

Για το βαθύ καθαρισμό της μπανιέρας απλώστε σε ένα σφουγγάρι ξίδι και σκουπίστε την. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σόδα σαν να ήταν σκόνη καθαρισμού και τρίψτε δυνατά με ένα υγρό σφουγγάρι. Ξεβγάλετε καλά.

Για να απολυμάνετε τα πλακάκια του μπάνιου σας και να τα κάνετε να λαμποκοπάνε, χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού ξίδι σε 3 λίτρα νερό.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Για να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας, που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα.

Ρουφηκτέ τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να ξαναπροσθέσετε βανίλια.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΧΩΡΩΝ -ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ 1. Ξίδι : Λίγο ξίδι σε μικρά μπολάκια σε διάφορα σημεία του χώρου αποκρίνουν τις οσμές , ενώ 1 κουταλιά ξιδιού βρασμένη σε 1 φλιτζάνι νερό μειώνει αισθητά τις μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα.

2. Κανέλα και γαρίφαλα : Βάλτε τα συγκεκριμένα ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας μέσα σε μία γάζα ή ένα τούλι , κλείστε καλά και βράστε το πουγκί μέσα σε νερό για 1-2 ώρες . Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

3. Λεμόνι και πορτοκάλι : Όταν τα χρησιμοποιήσετε μην πετάξετε τις φλούδες αλλά βράστε τις σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 1 ώρα.

ΚΑΡΦΩΜΑ Αν έχετε την άσχημη συνήθεια να χτυπάτε τα δάκτυλά σας για να βάλετε ένα καρφί , υιοθετήστε το ακόλουθο πολύτιμο τέχνασμα ...

Πριν καρφώσετε το καρφί , βάλτε την άκρη σε ένα κομμάτι χαρτόνι . Θα κρατάτε το καρφί πιάνοντας το χαρτόνι με το ένα σας χέρι και θα καρφώνετε με το άλλο

ΚΕΡΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.

ΚΕΡΙΑ Τα κεριά που ανάβετε στο σπίτι μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο, αν πριν τα ανάψετε τα κρατήσετε στην κατάψυξη επί 30 λεπτά, και αν κρατάτε το φυτίλι πολύ κοντό.

ΛΕΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΚ Αν καλύψετε με ταλκ ένα λιπαρό λεκέ , θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ 1. Αν το ύφασμα είναι λευκό:

Βουτήξτε το σε κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με αραιωμένο ( σε νερό ) οξυζενέ ή

Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει για λίγη ώρα σε νερό με χλωρίνη και μετά πλύνετε κανονικά .

2. Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό ή ευαίσθητο , καλύψτε το λεκέ με ένα μείγμα που θα φτιάξετε από αλεύρι και νερό ( σε υφή πάστας , σαν την οδοντόπαστα ) . Αφήστε την πάστα να στεγνώσει , βουρτσίστε το σημείο και πλύνετε κανονικά το ύφασμα.

3. Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ασπιρίνη διαλυμένη σε λίγο νερό και μετά πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του ρούχου.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΑ Καλύψτε το λεκέ με ταλκ , αφήστε 3 λεπτά και βουρτσίστε πολύ δυνατά . Πλύνετε το ρούχο στην πιο δυνατή επιτρεπόμενη θερμοκρασία . Αν το ύφασμα είναι άσπρο βαμβακερό , τρίψτε το λεκέ με βενζίνη γι' αναπτήρες και πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ύφασμα ποτισμένο σε νέφτι και πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΙΔΙ Αν ο λεκές είναι μεγάλος , τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα , ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά . Αν δεν ... πειθαρχήσει ή αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο , μουλιάστε το σε κρύο και μετά πλύνετέ το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό , στο οποίο θα προσθέσετε λίγο οξυζενέ . Ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ Μην τον αφήσετε να στεγνώσει . Πλύνετέ τον αμέσως με χλιαρό νερό και λευκαντικό απορρυπαντικό . Αν το ύφασμα είναι άσπρο , μπορείτε να βρέξετε το λεκέ με οξυζενέ και μετά να το ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό με λίγη αμμωνία . Στα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και πλύνετε με ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΕΡΙ Ξύστε το κερί που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος. Βάλτε το ύφασμα ανάμεσα σε 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας ή απορροφητική πετσέτα κουζίνας και σιδερώστε μέχρι να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί από το χαρτί. Μετά τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη και πλύντε κανονικά.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΛΛΑ Εξαρτάται από τη σύνθεσή της κόλλας.

Αν είναι διάφανη , τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν ή με ειδικό διαλυτικό για συνθετικές μπογιές .

Αν είναι λευκή και παχύρρευστη , πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα νερού και αμμωνίας . Ξεπλύνετε πολύ καλά .

Αν είναι με βάση το βινύλιο , τρίψτε το λεκέ με λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΓΙΟΝ Τρίψτε το λεκέ με άσπρο οινόπνευμα και βρέξτε τον με υγρό απορρυπαντικό . Πλύνετε το ρούχο κανονικά , προσθέτοντας , αν είναι απαραίτητο , λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό . Ξεπλύνετε πολύ καλά.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ Ρίξτε αλάτι και αφήστε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψτε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε και πάντως μη χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό , που θα τον κάνει ανεξίτηλο !! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον σκεπάσετε με αλάτι ( που θα ρουφήξει το υγρό ) και μετά , αφού το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί , να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό . Μετά , πλύνετέ το με τον κλασικό τρόπο.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ Ή ΛΙΠΗ Βρέξτε με λίγη βενζίνη και μετά ρίξτε ταλκ. Βουρτσίστε το και πλύντε κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βουρτσίστε καλά αφού απορροφηθεί το λάδι από την τάλκ.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑ Λεκέδες από λάδι, σε κάθε ύφασμα, εξαφανίζονται αν τρίψετε το λερωμένο σημείο με απορρυπαντικό για πιάτα!

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ Η λάσπη είναι ένας από τους ελάχιστους λεκέδες που πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει . Κι αυτό γιατί με το βούρτσισμα θα ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα περισσότερα μόριά της . Βουρτσίστε λοιπόν καλά το λεκέ και πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία , που αναγράφεται στην ετικέτα του.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΪΚ ΑΠ Βρέξτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε να δράσει. Πλύντε κανονικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ Αν το μελάνι προήλθε από στυλό διαρκείας και το λεκιασμένο ύφασμα είναι βαμβακερό , βάλτε ένα κομματάκι βαμβάκι στην ανάποδη μεριά του λεκέ και τρίψτε τον με ένα άλλο κομμάτι βαμβάκι , βουτηγμένο σε γάλα .

Αν μιλάμε για μελάνι πένας και άσπρο ύφασμα , μουλιάστε για λίγο το ρούχο σε χλιαρό νερό με χλωρίνη και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά .

Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , μουλιάστε το για πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και ξεπλύνετέ το με νερό και λεμόνι .

Αν το ύφασμα είναι συνθετικό , τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΧΛΑ Μουλιάστε τα λευκά (βαμβακερά) σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά. Πλύνετε λευκά ή χρωματιστά στην υψηλότερη επιτρεπτή θερμοκρασία.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΓΙΑ Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε διαλυτικό παρόμοιο με αυτό που περιέχεται στη σύνθεση της μπογιάς ( αφού το δοκιμάσετε πρώτα σε μία αθέατη γωνίτσα του υφάσματος για να δείτε αν αντέχει ) .

Αν ο λεκές έγινε από ακρυλική μπογιά , σκεπάστε τον αμέσως με στυπόχαρτο , το οποίο θα βρέξετε με άφθονο υγρό πιάτων . Αφήστε για λίγο και μετά πλύνετε κανονικά .

Αν μιλάμε για λαδομπογιά , τρίψτε το σημείο με λίγο νέφτι , μουλιάστε το ύφασμα σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε το κανονικά .

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ Αν δεν αντιδράσετε γρήγορα , θα δυσκολευθείτε πολύ να τον εξαφανίσετε . Τρίψτε λοιπόν αμέσως το λεκέ με άφθονο υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε τον για λίγο . Έπειτα , πλύνετε κανονικά το ρούχο.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΟΥΡΑ Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό και πλύνετε αμέσως κανονικά . Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει , μουλιάστε το ρούχο σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε κανονικά . Για επίμονους λεκέδες , μουλιάστε το για λίγο σε οξυζενέ.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Μουλιάστε μέσα σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης (1:1) για μια ώρα. Μετά πλύντε κανονικά.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Αφαιρέστε το περισσότερη σοκολάτα μπορείτε και μετά τρίψτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε το ρούχο κανονικά.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΧΛΑ Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της , που θα σπάσουν σαν γυαλί.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ Ξεπλύνετε καλά το λεκέ με κρύο νερό και μετά πλύνετε με απορρυπαντικό .

Αν ο λεκές έγινε σε άσπρο ύφασμα , αφήστε το να μουλιάσει σε νερό με λίγη αμμωνία , ξεπλύνετέ το πολύ καλά και βάλτε το να μουλιάσει πάλι σε νερό με χλωρίνη .

Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , τρίψτε το με λεκέ με οξυζενέ , στο οποίο θα προσθέσετε λίγες σταγόνες αμμωνίας.

ΛΕΚΕΣ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ 1.Τρίβουμε το λεκιασμένο με μελάνι σημείο με καθαρό οινόπνευμα .

2.Ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα φεύγει εύκολα αν τρίψουμε αμέσως το σημείο με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα.

ΛΕΚΕΣ ΣΕ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ Αν είναι λερωμένοι οι καναπέδες σας και θέλετε να τους καθαρίσετε , βρέξτε ένα μαλακό πανί σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού . Η αναλογία πρέπει να είναι ένα προς ένα . Τρίψτε κόντρα στο πέλος . Στη συνέχεια , σκουπίστε τους με ένα στεγνό πετσί και αφήστε τους να στεγνώσουν

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ Διατηρείστε τα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και δροσερά επί μεγάλο διάστημα με ένα μείγμα όπως: σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές λευκό ξύδι.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ Αν στο σπίτι μας κυκλοφορούν μυρμήγκια, σφουγγαρίζουμε τα πατώματα και τα μέρη που συχνάζουν με νερό και αλάτι και θα μας εγκαταλείψουν γρήγορα.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικής και μετά βραστό νερό.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ (1) Ρίξτε στις σωλήνες βραστό ξύδι, σε μικρές συχνές ποσότητες. Αφήστε το 10-15 λεπτά, μετά ξεπλύνετε το με βραστό νερό. Αν χρειαστεί επαναλάβετε το.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ (2) Ρίξτε στη σωλήνα μισή κούπα σόδα μαγειρική και μία κούπα ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει επί 10 λεπτά, και μετά αδειάστε μία τσαγιέρα βραστό νερό.

ΟΥΠΑ Θέλετε να βγάλετε ένα ούπα ; Πρέπει να βάλετε μια κατάλληλη ξυλόβιδα και μετά να την τραβήξετε με μια πένσα , οπότε θα βγει μαζί και το ούπα. ΠΡΟΣΟΧΗ, για να μην γίνει ζημιά, η βίδα πρέπει να έχει το κατάλληλο πάχος ώστε να βιδωθεί στην αρχή του ούπα πριν φθάσει στα «πτερύγια» του και τα ανοίξει.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΘΑΡΕΣ Για να διατηρήσετε τις πετσέτες μπάνιου ή προσώπου όσο πιο απορροφητικές γίνεται, βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεπλυθεί στην εντέλεια απ' το σαπούνι. Μια κούπα λευκό ξύδι στο ξέπλυμά τους αφαιρεί όλα τα ίχνη του σαπουνιού.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ Αν έχετε πετσέτες με χτυπητούς χρωματισμούς και θέλετε να τις διατηρήσετε όμορφες, προσθέστε στο πρώτο πλύσιμό τους μια κούπα αλάτι στο νερό. Το αλάτι σταθεροποιεί τα χρώματα, που πλέουν, θα παραμείνουν ζωντανά και έντονα επί πολύ περισσότερο χρόνο!

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ Τοποθετήστε μία ανοιχτή πλαστική σακούλα δίπλα στο τηλέφωνο πριν αρχίσετε να ζυμώνετε την πίτα σας ή τους κεφτέδες σας κτλ. Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει (και θα χτυπήσει, νόμος του Merfy) απλά περάστε το χέρι σας στη σακούλα.

ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΒΙΔΑ 1. Όταν θέλουμε να τραβήξουμε/ξεβιδώσουμε μια βίδα κάπως σκουριασμένη , πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της ( με ένα αναπτήρα ) πριν την ξεβιδώσουμε . Μπορούμε επίσης να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού , η οποία θα μεταδώσει τη θερμότητα μόλις τοποθετηθεί πάνω στη βίδα.

2. Ψεκάστε την με τα ειδικά σπρέϋ πριν ξεκινήσετε.

ΤΖΑΚΙ Για να ξαναδώσετε λίγη ζωντάνια στη φωτιά του τζακιού σας που σβήνει , πετάξτε με προσοχή μια χούφτα αλάτι χοντρό στις στάχτες και οι φλόγες θα τιναχτούν....και σηκώστε το χωρίς να το κάνετε χάλια

ΤΡΙΞΙΜΟ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ Αν το πάτωμά σας τρίζει , για να μην ξυπνάτε όλους στο σπίτι με τον θόρυβο του πατώματος , βάλτε ταλκ ανάμεσα στα ξύλα που έχουν ξεχωρίσει.

ΤΡΙΞΙΜΟ ΣΕ ΚΡΕΒΑΤΙ κτλ. Βάλτε λίγο σπρέϊ σιλικώνης (silicon) που θα το βρείτε στα σιδηροπωλεία, στις κλειδώσεις της βάσης του κρεββατιού για να μην τρίζει το κρεββάτι σας κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό !!

ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ Πώς θα σας φαινόταν να χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι δική σας κατασκευής υιοθετώντας μάλιστα την οικολογική μέθοδο της ανακύκλωσης; ... Φυλάτε , λοιπόν , τα υπολείμματα σαπουνιών που δεν μπορείτε πια να τα χρησιμοποιήσετε για να πλυθείτε και , όταν μαζεύονται αρκετά , χτυπάτε τα στο μπλέντερ με λίγο νερό . Έτσι , θα έχετε ένα μοναδικό , ανακυκλωμένο σαπούνι σε υγρή μορφή !!

ΥΦΑΣΜΑΤΑ & ΣΚΟΥΡΙΑ Τα ακρυλικά, πολυέστερ, ρεγιόν υφάσματα δεν τα πάνε καθόλου καλά με τις σκουριές. Κρατήστε τες μακριά τους.

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΝΑ Για να ξαναβρούν τη φόρμα τους τα μάλλινα , αφήστε τα να απολαύσουν την υγρασία των υδρατμών του μπάνιου σας μακριά όμως από θερμαντικά σώματα, καλοριφέρ κλπ.

ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ Τα μεταξωτά υφάσματα μην τα στεγνώνεται ποτέ στον ήλιο .

ΦΕΛΛΟΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ Αν δυσκολεύεστε να βγάλετε ένα φελλό από ένα μπουκάλι , τυλίξτε το λαιμό του μπουκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα με ένα ζεστό πανί . Ο φελλός θα βγει εύκολα και ατόφιος.

ΧΑΛΙΑ – ΚΑΘΑ-ΡΙ\ΣΜΟΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ/ΣΑΛΤΣΑ Όταν το χαλί λερωθεί από λάδι ή από σάλτσες, αφαιρέστε τον λεκέ ως εξής: Απορροφήστε αρχικά το λεκέ με χαρτί κουζίνας. Έπειτα απλώσετε λίγο υγρό πιάτων στο σημείο του λεκέ. Τέλος αφαιρέστε το με υγρό πανί.

ΧΑΛΙΑ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 1.Με Αμμωνία : Αναμείξτε δύο κουτάλια σούπας της οικιακής αμμωνίας σε ένα φλιτζάνι νερού.

2.Με ξίδι : Αναμείξτε ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό.

Επίσης το χλιαρό νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις για να ξεπλύνει τις καθαριστικές λύσεις από την ίνα.

Η αποτυχία να ξεπλυθούν, μπορεί να προκαλέσει την επιταχυνόμενη ακαθαρσία.

ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ Αποφεύγετε την τοποθέτηση φυτών πάνω στα χαλιά και τις μοκέτες, γιατί γύρω από τη γλάστρα υπάρχει υγρασία που μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Χρησιμοποιήστε ειδικά πιατάκια για τις γλάστρες (όχι πήλινα).

ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΔΑ Η σόδα καθαρίζει και απολυμαίνει χαλιά. Ένα ελαφρό στρώμα σόδας επάνω στο χαλί, αφήστε την επί μισή ώρα και μετά τραβήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

ΧΑΛΙΑ -ΦΥΛΑΞΗ Τα χαλιά που θα φυλαχτούν χωρίς να πλυθούν, πρέπει πρώτα να σκουπιστούν πολύ καλά. Κατόπιν για μεγαλύτερη προστασία τοποθετήστε τα σε υφασμάτινη θήκη στην οποία θα βάλετε καμφορά τυλιγμένη σε ύφασμα ή χαρτί. Προσοχή : Δεν πρέπει η καμφορά να έρθει σε επαφή με το χαλί, γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης των χρωμάτων. Αποφύγετε την φύλαξη των χαλιών σε υγρές και ανώμαλες επιφάνειες.

ΧΑΛΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ Το μούλιασμα των χαλιών είναι απαγορευμένο για όλα τα χειροποίητα χαλιά. Το στέγνωμα των χαλιών πρέπει να γίνεται ακαριαία, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ένα χρώμα να μην είναι τόσο σταθερό και να χρωματίσει τα υπόλοιπα. Επίσης, η υγρασία στο εσωτερικό τους αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες φθοράς του πέλους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Κουνούπια: σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία!!!!

Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα.

Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται: βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.

Για να βγάλετε τους λεκέδες από μελάνι από ένα ρούχο: βάλτε μια γενναία ποσότητα οδοντόκρεμας στους λεκέδες, αφήστε τη να στεγνώσει και μετά πλύντε το.

Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια: μασήστε μια τσίχλα.

Για να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια και τους αρουραίους: βάλτε μαύρο πιπέρι στα μέρη που πηγαίνουν και θα εξαφανιστούν!

Θυμηθείτε αυτή την θεραπεία για καψίματα η οποία διδάσκεται στους νέους πυροσβέστες.

Πρώτα πρώτα ψεκάστε κρύο νερό στην καμένη περιοχή μέχρι η θερμότητα να μειωθεί και το κάψιμο ιστού να σταματήσει.

Κατόπιν, απλώστε ασπράδια στην καμένη περιοχή.Μια γυναίκα έκαψε ένα μεγάλο μέρος του χεριού της με βραστό νερό. Παρόλο τον πόνο έβαλε το χέρι της κάτω απο κρύο νερό, χώρισε δύο ασπράδια, τα ανακάτεψε ελαφρά και βούτηξε το χέρι της στο μίγμα. Τα ασπράδια στεγνώσανε στο χέρι της και σχηματίσανε μια προστατευτική κρούστα. Αργότερα έμαθε ότι τα ασπράδια περιέχουν φυσικό κολαγόνο και συνέχισε να εναποθέτει χτυπημένο ασπράδι στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα δεν ένοιωθε πόνο και την επόμενη μέρα με δυσκολία μπορούσες να δείς σημάδι καθώς το δέρμα αποκτούσε το κανονικό του χρώμα. Η καμένη περιοχή είχε τελείως αναγενηθεί χάρη στο κολαγόνο των ασπραδιών, ένα πλακούντα πλήρη σε βιταμίνες.Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη στον καθένα μας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

  • Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.

  • Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.

  • Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.

  • Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό

  • Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά

  • Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)

  • Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.

  • Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).

  • Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.

  • Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).

  • Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.

  • Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.

  • Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.

  • Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.

  • Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.

  • Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.

  • Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.

  • Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.

  • Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.

  • Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.

  • Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

  • Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.

  • Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.

  • Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).

  • Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.

  • Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.

  • Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.

  • Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζετε και το βγάζει.

  • Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.

  • Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).

  • Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.

  • Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.

  • Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.

  • Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό

  • Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά

  • Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)

  • Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.

  • Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).

  • Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.

  • Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).

  • Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.

  • Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.

  • Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.

  • Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.

  • Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.

  • Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.

  • Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.

  • Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.

  • Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.

  • Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.

  • Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

  • Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.

  • Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.

  • Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).

  • Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.

  • Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.

  • Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.

  • Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζετε και το βγάζει.

  • Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.

  • Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.

Αν κρίνω από το "κοκκινισμένο" παραπάνω, φαντάζομαι πόσο αξιόπιστα είναι και τα υπόλοιπα! Αν μου έρθει εγκεφαλικό με ανοιχτά μάτια -που πολύ αμφιβάλλω- και με "ανοιγμένη μύτη" να του δώσω λεμόνι και μέλι να "ξεφράξουν" οι αρτηρίες ή σκέτο λεμόνι να του ρίξω την πίεση; (μήπως και το επιστημονικότατο αντιυπερτασικό μέτρο "άνοιγμα της μύτης" εντελώς απρόσμενα δεν δούλεψε...)

Ας αποφεύγουμε να κάνουμε "copy-paste" κατεβατά ανεξέλεγκτων πληροφοριών. Υπάρχει κόσμος που μπορεί να τα διαβάσει... Τουλάχιστον ό,τι έχει να κάνει με ιατρικές συμβουλές, είναι ντροπή και έχουμε ευθύνη για την αναπαραγωγή επικίνδυνων πληροφοριών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χαχαχαχα! Αν είναι δυνατόν...Ρε καραντη πραγματικά, είπαμε τρολλ-τρολλ αλλά όχι να γράφεις και μαλακίες σε φόρουμ που άσχετος κόσμος μπορει να τα πάρει και στα σοβαρά...

Για να ρίξει την πίεση η...αφαίμαξη με χτύπημα στη μυτη (ακουσον ακουσον) ή τρύπημα δαχτύλου πρέπει να χάσει λίτρα αίμα :Ρ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για να ρίξει την πίεση η...αφαίμαξη με χτύπημα στη μυτη (ακουσον ακουσον) ή τρύπημα δαχτύλου πρέπει να χάσει λίτρα αίμα...

Λάθος!

Αρκεί να χάσει 200-250 ml αίματος.

Τι βαθμό πήρες στην Ιστορία της Ιατρικής αγόρι μου;

Με sos διάβασες πάλι;

Παραδέξου την άγνοιά σου και μην πετάς πυροτεχνήματα εδώ μέσα...εκτίθεσαι.

Τα περισσότερα έχουν επιστημονική βάση.

Για παράδειγμα:

Το πιπέρι στο αυτί, που προκαλεί αγγειοδιαστολή και άσηπτο φλεγμονή, μεταφέρει τα ερεθίσματά του κατά προτίμηση στις ίνες Αδ, αποκλείοντας τις υπόλοιπες νευρικές ίνες που προέρχονται από τα δόντια. Gate control pain modulation theory, baby!

Αλλά στο φωτοτυπάδικο, από όπου αγόραζες τις ερωτήσεις των Καθηγητών, δεν τα έγραφε αυτά ε;

Ένδοξε Πανελληνιονίκη;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε είσαι ηλίθια? Αφού ξέρεις το gate control pain modulation, μήπως να μάθαινες και τους αντιρροπιστικούς μηχανισμούς στην αιμορραγία?

250 ml προκαλούν πτώση της αρτηριακής πίεσης (και ικανή να ρίξει πίεση ένοχη για εγκεφαλικό μάλιστα)? Με 450 ml που δίνεις στην αιμοδοσία, παθαίνεις καταπληξία?

Ακόμη κι έτσι να ήταν όμως, πόση ώρα πρέπει να αιμορραγεί ο άλλος από το τρύπημα στο δάχτυλο για να χάει 250ml? Χαχαχα!

Μήπως πίνεις καφέ με γάλα κι έκανες μούχλα στο στομάχι? (όπως λέει το κείμενό σου δηλαδή...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λυπάμαι γιατί θα χάσω ανενδοίαστα μισή ώρα από την ζωή μου αλλά θα το κάνω:

H θεωρία της πύλης για την ερμηνεία του πόνου προτάθηκε το 1965. Υπάρχουν άλλες δύο. την μια δεν την θυμάμαι αλλά η τρίτη (αυτή των ενδογενών οπιοειδών) είναι η επικρατέστερη. Μην νομίζεις ότι πετάς 4-5 αγγλικές λέξεις και θα μας εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου.

Το πιπέρι στην στερεή μορφή του δεν διαπερνά το δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καιγόμαστε όταν το ακουμπάμε! Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν πολλοί όταν το τρώμε δεν διαγείρονται γευστικοί υποδοχείς αλλά υποδοχείς ΠΟΝΟΥ στο στόμα...Άρα όταν το βάλεις στο αφτί δεν θα πάθεις τίποτα!

Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ η καψαισίνη αν τυχόν περάσει τον φραγμό του δέρματος προκαλεί όντως αγγειοδιαστολή μεσώ της οδού του ΝΟ. Δεν το λέω εγώ αλλά αυτοί: Για τον κοχλία λέει αλλά άρθρο για το έξω αυτί δεν έχω βρει. ΕΛπίζω να σε καλύπτει

Οι ίνες Αδ που αναφέρεις ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ!!! Αυτό δεν το μάθατε στην υπερσχολή σας? Εμείς από το δεύτερο εξάμηνο! Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία σπούδασα στην ΛΑΡΙΣΑ!

Οι ίνες C είναι αυτές που θα ενεργοποιηθούν μέσω των ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΨΑΙΣΙΝΗΣ. Λέγονται TRPV και η καψαισίνη είναι αγωνιστής τους...Αναλγησία επιτυγχάνεται με αρνητική ανάδραση...Παράγεται επαγωγικά η ουσία P στο ΕΝΥ που πληροφορεί τον εγκέφαλο για τον πόνο. Αν έχεις κι άλλες απορίες σχετικά με το μηχανισμό δράσης δες λίγο στο pubmed και αν δεν καταλάβεις στείλε πμ....

Πάντως θα με έφερνες σε πολύ δύσκολη θέση αν ερχόμουν να με εξετάσεις για την ειδικότητα και δεν ήξερες την νευροφυσιολογία του πόνου...

Πσ: για κάθε γνώση που διατείνεσαι ότι κατέχεις υπάρχουν άλλα 1000 άτομα που την έχουν κατακτήσει και προωθήσει και δεν υπερηφανεύονται γι' αυτό! Αν είσαι τόσο σούπερ όσο πιστεύεις δεν θα σε έλεγαν Καραντή αλλά DeBackey ή Billroth...Σκέψου το

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H θεωρία της πύλης για την ερμηνεία του πόνου προτάθηκε το 1965. Υπάρχουν άλλες δύο. την μια δεν την θυμάμαι αλλά η τρίτη (αυτή των ενδογενών οπιοειδών) είναι η επικρατέστερη.

Δεν αποκλείουν η μία την άλλη!

Μην νομίζεις ότι πετάς 4-5 αγγλικές λέξεις και θα μας εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου.

Δεν το νομίζω, έχω βαθιά γνώση του θέματος.

Το πιπέρι στην στερεή μορφή του δεν διαπερνά το δέρμα.

Σωστά. Τους βλεννογόνους όμως;

Στο εσωτερικό του αυτιού μας έχουμε δέρμα ή βλεννογόνους;

Οεο?

Άρα όταν το βάλεις στο αφτί δεν θα πάθεις τίποτα!

Για δοκίμασε!

Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ η καψαισίνη...

Έχει κι άλλες ουσίες!

Αν είσαι τόσο σούπερ όσο πιστεύεις δεν θα σε έλεγαν Καραντή αλλά DeBackey ή Billroth...

Αν ήξερες το πραγματικό μου όνομα, θα εντυπωσιαζόσουν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά ο έξω ακουστικός πόρος καλύπτεται από βλεννογόνο? θα μας τρελάνεις? Που αλλού μπορεί να μπει το πιπέρι?

Είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιαζόμουν...Και σαφώς είσαι καλύτερη από εμένα. Εγώ ακόμη ειδικεύομαι!

Ακόμη και αρχικαθηγητής να ήμουν όμως δεν είχα το δικαίωμα να λοιδορώ και να προσβάλλω έναν συνάδελφο... Αποκλείεται να είναι αυθεντία στον τομέα του? Ή να ξέρει πράγματα για τα οποία εσύ έχεις μεσάνυχτα?

Επί της ουσίας δεν απάντησες αλλά δεν πειράζει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ.....

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας

άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί

θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει.

Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,

βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ

το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να

κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και

άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου με το κατούρημα.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και

είναι φυσικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ.....

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας

άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί

θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει.

Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,

βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ

το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να

κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και

άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου με το κατούρημα.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και

είναι φυσικό.

Κι αν δεν δουλέψει, μην ανησυχείτε... Υπάρχει και το tuboflo! Το καλύτερο για το πουρί..

Ειλικρινά αναρωτιέμαι πού βρίσκεις την όρεξη και το χρόνο να κάνεις αυτά τα απίστευτα "copy-paste"!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

1. Τώρα που καλοκαιριάζει όλοι αγοράζουμε φυτά για το μπαλκόνι μας ή τον κήπο. Πολλά από αυτά όμως μαζεύουν μέσα μικρά ζωύφια και σκουληκάκια. Μπορείς να τα εξοντώσεις αφού βάλεις μέσα σε ένα ψεκαστήρα νερό μαζί με λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων!

2. Πως να γυαλίσεις τα φύλλα των φυτών σου; Αρκεί να βάλεις μέσα σε έναν ψεκαστήρα ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, τρεις κουταλιές λάδι και λίγο νερό. Μετά ανακατεύεις και ψεκάζεις!

3. Φοβάσαι τις κατσαρίδες; Τις σιχαίνεσαι πιο πολύ γιατί πάνε και κρύβονται μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή του μπάνιου; Για να τις αποφύγεις μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στο ντουλάπι ένα μπολάκι με αμμωνία και ζάχαρη.

4. Ο λεκές από κόκκινο κρασί φεύγει αν ρίξεις στο σημείο άσπρο κρασί!

5. Λεκές από αίμα; Ρίξε πάνω στο σημείο που έχει το αίμα λίγο οξυζενέ, άφησέ το να μουλιάσει και μετά ξέβγαλέ το με κρύο νερό.

6. Λερώθηκαν τα καινούρια άσπρα σου παπούτσια; Μην αγχώνεσαι βγαίνει με οδοντόκρεμα και γίνονται πάλι καινούρια!

7. Λερώθηκαν τα ρούχα σου από γράσο; Υπάρχει και σε αυτό λύση! Άλειψε με βούτυρο το σημείο που έχει πάνω το γράσο, αφαίρεσε το βούτυρο με κρασί και μετά πλύνε κανονικά με το απορρυπαντικό σου.

8. Οτιδήποτε λεκέ (σοκολάτα, καφές, τσάι κ.α) και να έχει το αγαπημένο σου χαλί μπορείς να τον εξαφανίσεις τρίβοντας με λευκό ξύδι.

9. Η λακ κάνει θαύματα στα μαλλιά, γεμίζει όμως με αντιαισθητικούς λεκέδες το σπίτι, όπου κι αν "κάτσει". Βάλε λοιπόν πάνω σε ένα βρεγμένο βέτεξ λίγο μαλακτικό και πέρασέ το από πάνω!

10. Για τα τζάμια... Φτιάξε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και μια κουταλιά κορν φλάουερ και ψέκασε!

11. Πολλά κεριά θαμπώνουν και μαζεύουν σκόνη πάνω. Μπορείς να τα γυαλίσεις αφού τα καθαρίσεις με οινόπνευμα.

12. Αν σου τελείωσε το σύρμα κουζίνας μην ανησυχείς γιατί υπάρχει λύση! Πάρε λίγο αλουμινόχαρτο και φτιάξε μία μπαλίτσα...

13. Τρίζει το κρεβάτι την ώρα που πας να κοιμηθείς; Βάλε τέλος στο τρίξιμο ψεκάζοντας τις ενώσεις με σπρέι σιλικόνης.

14. Για να περάσεις πιο εύκολα την κλωστή στη βελόνα απλά βάλε λίγη λακ στην άκρη και θα δεις ότι θα περάσει αμέσως!

15. Για να φύγουν οι μυρωδιές από μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α τοποθέτησε απλά στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι μουσκεμένο από ξύδι.

http://www.tlife.gr/Article/FN/0-127-32513.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Πίνετε κάθε πρωϊ νηστικοί ένα ποτήρι νερό με το χυμό ενός λεμονιού.

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΕΙΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ;

ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΠΙΕΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.

Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΦΥΤΕΨΕ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ.

ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ, ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;

Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ:

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΣΑΝ:

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ 12 ΤΥΠΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΟΛΟΝ, ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ, ΤΟΥΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΓΚΡΕΑΤΟΣ...

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΡΑ 10000 ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ADRIAMYCIN, ΕΝΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΑ ΥΓΙΗ.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22524801

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22473701

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22409373

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22307395

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22273151

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22209285

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22194772

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22174562

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22126498

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21960262

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21648071

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21338095

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21333732

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21207513

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20963626

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20846448

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20718052

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20717707

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20637275

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20538032

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20511675

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20462856

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20104526

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...
  • 3 months later...

The Mum Song :

[media=]

Οι συμβουλές μπορεί να μην βγαίνουν από τα χείλη Ελληνίδας μάνας, αλλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης οι μανάδες δεν διαφέρουν ιδιαίτερα!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.