Jump to content

Ολοήμερη λειτουργία για 25 νοσοκομεία από 1/12/2010


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Με 25 νοσοκομεία, τα μεγαλύτερα και πιο μάχιμα, ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο θεσμός της ολοήμερης λειτουργίας του ΕΣΥ, όπως προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα - από τις 15.00 έως τις 22.00 - ανά Υγεινομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), είναι τα εξής:

1η ΥΠΕ: Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, Γ. Ν. Αθηνών Γ. Γεννηματάς Αθήνας, και Ερυθρός.

2η ΥΠΕ: Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο.

3η ΥΠΕ: Παπανικολάου, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

4η ΥΠΕ: ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Νοσοκομείο Καβάλας.

5η ΥΠΕ: Νοσοκομείο Λάρισας, Νοσοκομείο Βόλου.

6η ΥΠΕ: Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ρίου και Ιωαννίνων.

7η ΥΠΕ: Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, Νοσοκομείο Ηρακλείου 'Άγιος Γεώργιος' Νοσοκομείο Χανίων.

Σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο Αθήνας (καρδιολογικό), Έλενα Βενιζέλου (γυναικολογικά), Σωτηρία (πνευμονολογικά), Άγιοι Ανάργυροι (ακτινοθεραπείες) και Αλεξάνδρα (μαστός, γυναικολογικά, πυρηνική ιατρική).

Η απόφαση προβλέπει την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις.

Προϋποθέσεις

Όπως προβλέπεται, για να συμμετέχει ένας ειδικευμένος γιατρός στην απογευματινή βάρδια, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 4 ώρες τακτικού πρωινού ιατρείου.

Επιπλέον, για τα εργαστήρια, το σύνολο των εξετάσεων που θα πραγματοποιούνται στην απογευματινή βάρδια κάθε μήνα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα τακτικά ιατρεία.

Το κόστος θα καλύπτεται από τα Ταμεία, οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους

Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου, βαρύνει το Ταμείο του ασθενούς.

Αν ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος, καταβάλλει στο νοσοκομείο αμοιβή για τις πράξεις αυτές, με το ισχύον κάθε φορά τιμολόγιο. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

Τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία, θα καλύπτουν τα έξοδα της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι αμοιβές για τις επισκέψεις στα ολοήμερα νοσοκομεία

Η αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:

* Για τους πανεπιστημιακούς: Καθηγητές 90 ευρώ, αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ, επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ, λέκτορες 45 ευρώ.

* Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ: Συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ, διευθυντές 75 ευρώ, επιμελητές Α΄ 60 ευρώ, επιμελητές Β΄ 45ευρώ, επιμελητές Γ΄ 30 ευρώ.

* Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές Α΄ 40 ευρώ, επιμελητές Β΄ 30 ευρώ, επιμελητές Γ΄ 20 ευρώ.

Η αμοιβή των χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, καθορίζεται στα 150 ευρώ για μικρή επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία.

Η αμοιβή των γιατρών για χειρουργικές ή επεμβατικές πράξεις είναι 60% του παραπάνω ποσού για τον πρώτο χειρουργό, 20% για τον αναισθησιολόγο και 20% για το δεύτερο χειρουργό.

Πώς θα κατανέμονται οι εισπράξεις

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα έσοδα από την απογευματινή λειτουργία των απεικονιστικών εργαστηρίων θα κατανέμονται ως εξής (ανά ιατρική πράξη):

50% στο νοσοκομείο

5% στον καθηγητή / διευθυντή / συντονιστή ή υπεύθυνο του εργαστηρίου

30% στον γιατρό που πραγματοποίησε την εξέταση

10% στον συνεργαζόμενο γιατρό ή στο υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό

5% στο λοιπό προσωπικό του τμήματος

Τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις απογευματινές εξετάσεις στα βιοπαθολογικά εργαστήρια και τα τμήματα πυρηνικής ιατρικής θα κατανέμονται ως εξής:

30% στους γιατρούς

70% στο νοσοκομείο

healthview

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την Ολοήμερη Λειτουργία Νοσοκομείων ΕΔΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο ειδικευόμενος.

Σιγά μην αφήσουν τα τσουτσέκια τους Ειδικευόμενους Ιατρούς να κάνουν Ιδιωτικό Απογευματινό Ιατρείο στα Δημόσια Νοσοκομεία, καταλαμβάνοντας εξεταστήρια και μηχανήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από τους πολλούς Επιμελητές Β'/Επιμελητές Α'/Διευθυντές Ε.Σ.Υ./Λέκτορες/Επίκουρους Καθηγητές/Αναπληρωτές Καθηγητές/Επιστημονικούς Συνεργάτες/Τακτικούς Καθηγητές, και μάλιστα με μεγαλύτερο κέρδος!

Θα γίνεται σφαγή τα απογεύματα για το ποιος θα πρωτοκάνει Ιατρείο!

Προβλέπω να εφευρίσκουν "επείγουσες" θερμομετρήσεις και μετρήσεις αρτηριακής πιέσεως, ανά μισάωρο, όλων των νοσηλευόμενων του Τμήματος, για να κρατούν τους Ειδικευόμενους Ιατρούς απασχολημένους και μακριά από τον "Ιδιωτικό Απογευματινό" τους χώρο...

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα για διαφθορά, ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εκμετάλλευση των ασθενών, κτλ

Καλά ξεμπερδέματα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτοι θελουν απλα ενα μερος των χρηματων ,που ουτως η αλλως παει απο τα ταμεια στους ιδιωτες,

να επιστρεφει στο νοσοκομειο.Τωρα το πως θα εφαρμοστει το μετρο ειναι αλλο θεμα.

Μαλλον με την γνωστη ελληνικη συνταγη του μπαχαλεματος...

ΥΓ: Τασο, για τον επιμελητη Γ, λεει στην αρχη της προτασης αν προσεξες" ειδικευμενοι γιατροι του ΕΣΥ"...μπας και εννοει τους επικουρικους?? :blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

OΚ, οταν δυσανασχετουν οι συγγενεις και διαμαρτυρονται γιατι δεν ηρθε ο επιμελητης να τους δει(ειδικευμενος)

εγω θα απανταω <μα τι λετε!εγω ειμαι ο επιμελητης ("γαμα")> emsexwars

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

OΚ, οταν δυσανασχετουν οι συγγενεις και διαμαρτυρονται γιατι δεν ηρθε ο επιμελητης να τους δει(ειδικευμενος)

εγω θα απανταω <μα τι λετε!εγω ειμαι ο επιμελητης ("γαμα")> emsexwars

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!001shiny[1].gif

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μάλλον επιμελητές Γ θα εννοεί τους (μικρούς) οδοντιάτρους, γιατί ειδικευόμενος να στέκει νομικά να κάνει μόνος του εξωτερικό ιατρείο λίγο χλωμό μου φαίνεται

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ειδικευόμενοι είναι επιμελητές Γ, έχουν την αντιστοιχία του βοηθού και ο κάθε γιατρός (ανεξαρτήτου βαθμίδας) φέρει την ευθύνη για τη διάγνωση και θεραπεία που κάνει. Τέλος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι ειδικευόμενοι είναι επιμελητές Γ, έχουν την αντιστοιχία του βοηθού και ο κάθε γιατρός (ανεξαρτήτου βαθμίδας) φέρει την ευθύνη για τη διάγνωση και θεραπεία που κάνει. Τέλος.

Για τους γιατρούς δεν προκηρύσονται θέσεις επθμελητών Γ αλλά για τους οδοντιάτρους προκηρύσονται θέσεις επιμελητων Γ. Το μισθολόγιό τους είναι αυτό των ειδικευομένων. Οι ειδικευόμενοι δεν είναι επιμελητές Γ. Αν κάποιος δεν ξέρει κάτι καλύτερα να μην απαντάει. Γιατί ανοίχτηκε νέο θέμα ενώ υπάρχει για την ολοήμερη λειτουργία?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νόμος 2606 του 1998

Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 55 του ν.1759/1988 (ΦΕΚ 50 Α') αντικαθίσταται ως κατωτέρω: 'Μετά την απόκτηση της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στους γιατρούς χορηγείται προσαύξηση στο βασικό μισθό του βαθμού τους ίση με το ήμισυ (1/2) της διαφοράς του βασικού μισθού μεταξύ του αμέσως επόμενου και του κατεχόμενου βαθμού.

Μετά την παρέλευση τριετίας χορηγείται σε αυτούς, εφόσον παραμένουν στο βαθμό του Επιμελητή Γ', ο βασικός μισθός που αντιστοιχεί στον Επιμελητή Β'.

Στους οδοντιάτρους που υπηρετούν σε θέση Επιμελητή Γ', μετά παρέλευση πενταετίας στη θέση του Επιμελητή Γ' οδοντιάτρου, χορηγείται προσαύξηση στο βασικό μισθό του βαθμού τους ίση με το ήμισυ (1/2) της διαφοράς του βασικού μισθού του Επιμελητή Β' και του κατεχόμενου βαθμού. Μετά παρέλευση τριετίας από τη χορήγηση της προσαύξησης αυτής, χορηγείται o βασικός μισθός του Επιμελητή Β'.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτοί που ξέρουν δεν ρωτάνε και όσοι δεν ξέρουν δεν απαντάνε κάνοντας ότι ξέρουν και βραχυκυκλώνοντας και αυτούς που δεν ξέρουν και αυτούς που ξέρουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άρθρο 30. 1. Για τους γιατρούς E.Σ.Y. καθορίζεται ειδικό μισθολόγιο ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους σ' αυτόν ως εξής:

Bαθμός Xρόνια υπηρεσίας

0-3 3-6 6-9

Bοηθός 35.000 40.000 45.000

Eπιμελητής B' 60.000 65.000 70.000

Eπιμελητής A' 75.000 80.000 85.000

Διευθυντής 95.000 110.000 130.000

4. Oι ειδικευόμενοι απαγορεύεται να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα εκτός από αυτά που έχουν σχέση συγγραφική ή καλλιτεχνική δημιουργία. Eπίσης απαγορεύεται να κατέχουν οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική θέση.

5. Στους ειδικευομένους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών της θέσης των βοηθών οδοντογιατρών.

Για το υπουργείο οι ειδικευόμενοι κατέχουν θέση βοηθού, αλλά σε ότι αφορά διάφορα θέματα αντιμετωπίζονται όπως και οι επιμελητές Γ. Η θέση επιμελητών Γ εχει άλλη σύμβαση εργασίας απ'ότι αυτή του ειδικευόμενου. Σε ότι αφορά όμως τις εγκυκλίους του υπουργείου που έχουν ξεχάσει τη κανονική βαθμίδα που είναι αυτή του βοηθού, όταν αναφέρεται σε επιμελητές Γ, κατά κανόνα εννοεί τους ειδικευόμενους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ Ε.Σ.Υ

--------------------------------------------------------------------

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσ/μείο Ηρακλείου Κρήτης έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις :

α) του Ν.1397/83

β) του Ν.2071/92 άρθρο 70

γ) του Ν.2194/94

δ) του Ν.2519/97

2. Την με αρ.ΔΥ13α/39832/97 (ΦΕΚ 1088/97 τ.β) απόφαση ιεράρχησης κριτηρίων κρίσης και συγκριτικής αξιολόγησης υποψηφίων για θέσεις κλάδου γιατρών ΕΣΥ.

3. Την με αρ.ΔΥ1γ/οικ.41255/92 (ΦΕΚ 97/93 τ.β) Υπουργική απόφαση όπως τροποποιήθηκε με την ΔΥ1γ/οικ.23338/10-5-93 (ΦΕΚ 376/93 τ.β), όπως συμπληρώθηκε με την ΔΥ13α/29804/15-9-97 (ΦΕΚ 859/26-9-97 τ.β), τροποποιήθηκε & συμπληρώθηκε με την Α9α/οικ.34632/13-10-99 (ΦΕΚ 1909/21-10-99 τ.β).

4. Τον οργανισμό του Νοσοκομείου μας.

5. Την με αρ.ΔΥ (3-4) α/Γ.Π.οικ.72358/19-7-02 (ΦΕΚ 995/Β/1-8-02) απόφαση εκχώρησης αρμοδιοτήτων

6. Τον Ν.2737/99

7. Τον Ν.2889/01 (ΦΕΚ 37τ.Α΄/2-3-01)

8. Τον Ν.2955/2001

9. Τον Ν.2716/99

10. Το με αρ.12019/19-12-2002 έγγραφο του Νοσοκομείου μας

11. Την με αρ.Υ10α/Γ.Π.2415/23-1-2003 απόφαση-προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για έγκριση επαναπροκήρυξης θέσεων κλάδου ιατρών ΕΣΥ στο Νοσ/μείο μας.

12.Την με αρ.176/14/26-3-2003 απόφαση του Σ.Δ. του Νοσοκομείου μας

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την πλήρωση των παρακάτω θέσεων επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. κατά βαθμό και ειδικότητα του Νοσοκομείου μας:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΘΕΣΕΙΣ

----------------------------------------------

1.Μικροβιολογίας (για εργαστήριο

Κλινικής Χημείας Βιοχημείας) Επιμελητή Β΄ 1 2.Αιματολογίας ή Μικροβιολογίας ή

Παθολογίας (για Μονάδα Αιμοδοσίας) Επιμελητή Β΄ 1

3.Αιματολογίας ή Μικροβιολογίας ή

Παιδιατρικής ή Παθολογίας

(για εργαστήριο κλινικής Ανοσολογίας

Ιστοσυμβατότητας) Επιμελητή Β΄ 1

Α. Για την κατάληψη των ανωτέρω θέσεων που επαναπροκηρύσσονται γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι οι εξής :

1. Ιατροί που κατέχουν τις θέσεις που προκηρύσσονται.

2. Ιατροί που υπηρετούν στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ ή εκτός του κλάδου ιατρών ΕΣΥ & έχουν :

α) Ελληνική Ιθαγένεια ή προέρχονται από Κράτη Μέλη της ΕΟΚ

β) Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος

// 2 //

γ) Τίτλο αντίστοιχης με τη θέση ιατρικής ειδικότητας

δ) Ηλικία που να μην υπερβαίνει το 45ο έτος

ε) Από τα ανωτέρω όρια ηλικίας εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ.

3. Για κατάληψη θέσεων από οδοντιάτρους απαιτείται:

α)Για θέση Επιμ.Γ΄ άδεια άσκησης επαγγέλματος και ηλικία μέχρι 35 ετών.

β)Για θέση Επιμ.Β΄ άδεια άσκησης επαγγέλματος για πέντε (5) τουλάχιστον χρόνια και ηλικία μέχρι 40 ετών.

γ)Από τα ανωτέρω όρια ηλικίας εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στον κλάδο γιατρών ΕΣΥ.

Β. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά :

1. Αίτηση-δήλωση για τις συγκεκριμένες θέσεις κατά ειδικότητα & βαθμό.

2. Αντίγραφο πτυχίου.

3. Αντίγραφο απόφασης άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

4. Αντίγραφο απόφασης τίτλου ειδικότητας.

5. Βεβαίωση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου που να φαίνεται:

--Ο συνολικός χρόνος άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος

--Η ασκούμενη ειδικότητα & ο συνολικός χρόνος άσκησής της

6. Πιστοποιητικό γέννησης.

7. Βιογραφικό σημείωμα από τους υποψηφίους, στο οποίο να γράφονται περιληπτικά τα ουσιαστικά προσόντα και ιδιαίτερα εκείνα που προβλέπονται από τις διατάξεις των παρ.7 και 8 του άρθρου 37 του Ν.2519/97, δηλαδή:

--- Η ιατρική προϋπηρεσία (προκειμένου για θέσεις Επιμ.Α΄και Δ/ντων προϋπηρεσία σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή του Εξωτερικού, σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε ιδιωτικό τομέα και σε ελεύθερο επάγγελμα.

Προκειμένου για θέσεις Επιμ.Β΄ και Επιμ.Γ΄ προϋπηρεσία στο Ε.Σ.Υ.

--- Κλινική εμπειρία για θέσεις Επιμ.Α΄ και Δ/ντών και εμπειρία για θέσεις Επιμ.Β΄ και

Επιμ.Γ΄.

--- Επιστημονικό έργο.

--- Εκπαιδευτικό έργο.

---Ανταπόκριση στο ιατρικό λειτούργημα προκειμένου για θέσεις Επιμ.Α΄ & Δ/ντών.

8. Βεβαίωση στην οποία να φαίνεται ότι ο υποψήφιος για διορισμό γιατρός έχει εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου που ορίζει το ΝΔ 67/68 (ΦΕΚ 303/Α) ή έχει νόμιμη απαλλαγή.

9. Για την απόδειξη των ουσιαστικών προσόντων υποβάλλονται επίσημα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις από ξένη χώρα, τα οποία πρέπει να είναι κυρωμένα από την οικεία προξενική αρχή της Ελλάδας και επίσημα μεταφρασμένα.

10. Οι επιστημονικές εργασίες αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα περιληπτικά. Ανάτυπα δημοσιευμάτων επιστημονικών εργασιών και επιστημονικά περιοδικά, στα οποία έχουν δημοσιευθεί τέτοιες εργασίες υποβάλλονται κατά την κρίση του υποψηφίου. Ο εισηγητής στο Συμβούλιο κρίσης ή το ίδιο το Συμβούλιο κρίσης μπορεί να ζητήσει από τον κρινόμενο υποψήφιο να του προσκομίσει οποιαδήποτε πλήρη επιστημονική εργασία αναφέρει ο υποψήφιος στο βιογραφικό του σημείωμα. Επιστημονικές εργασίες σε ξένη γλώσσα, πρέπει να υποβάλλονται μεταφρασμένες στην Ελληνική γλώσσα .

11. Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου για διορισμό γιατρού στην οποία θα αναφέρονται:

α) ότι δεν έχει αρνηθεί διορισμό σε θέση του κλάδου γιατρών ΕΣΥ ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας.

β) ότι δεν έχει παραιτηθεί από θέση κλάδου γιατρών ΕΣΥ πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από το διορισμό του ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία παραίτησης του.

// 3 //

Γ. Η αίτηση –Δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε τρία (3) αντίγραφα στο Γραφείο Προσωπικού του Νοσοκομείου μας μέσα σε προθεσμία είκοσι ( 20 ) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άρα, αν προκηρυχθεί θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ, αν είναι θέση επιμελητή Γ, χρειάζεται και άδεια τίτλου ειδικότητας που δεν έχει ο ειδικευόμενος που όμως μισθολογικά εξισώνεται με τον επιμελητή Γ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν προκηρύσσονται θέσεις ιατρών ως επιμελητές Γ, επειδή δεν υφίστανται (τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει να έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο). :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κλάδου των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του βαθμού του Επιμελητή Β’, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με τους παρακάτω συντελεστές και στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ:

α.- Διευθυντής 1,40

β.- Επιμελητής Α' 1,20

γ.- Επιμελητής Β' 1,00

δ.- Επιμελητής Γ' και ειδικευόμενος 0,70

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κλάδου των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) καθορίζεται με βάση το βασικό μισθό του βαθμού του Επιμελητή Βʼ, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με τους παρακάτω συντελεστές και στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ:

α.- Διευθυντής 1,40

β.- Επιμελητής Α' 1,20

γ.- Επιμελητής Β' 1,00

δ.- Επιμελητής Γ' και ειδικευόμενος 0,70

Υπάρχει συζευκτικό και όχι διαζευκτικό. Άρα είναι διαφορετικός ο επιμελητής Γ και διαφορετικός ο ειδικευόμενος.

Ο βαθμός του επιμελητή Γ δημιουργήθηκε για να καλύψει μια ανάγκη που δημιουργήθηκε με την ίδρυση του ΕΣΥ και την υποχρεωτική ένταξη σ'αυτό των μόνιμων αγροτικών ιατρών(ανειδίκευτοι). Τους δόθηκε ο βαθμός του επιμ. Γ και μια ταχύρυθμη εκπαίδευση 6 μηνών για να πάρουν τον τίτλο της γενικής ιατρικής και να ακολουθήσουν τη βαθμολογική εξέλιξη (επιμ. Β, επιμ Α )των υπολοίπων ειδικών ιατρών του ΕΣΥ. Έκτοτε, ο βαθμός του επιμ. Γ χρησιμοποιείται μόνο για οδοντιάτρους καθώς είναι οι μόνοι ιατροί απόφοιτοι ΑΕΙ για τους οποίους δεν απαιτείται λήψη ειδικότητας για κατ'άληψη θέσης στο ΕΣΥ σε αντίθεση μετους αποφοίτους ιατρικών σχολών.

Προ της ιδρύσεως του ΕΣΥ ο αγροτικός ιατρός μπορούσε να δηλώσει μονιμότητα στο αγροτικό ιατρείο παραμένοντας μέχρι τη συνταξιοδότησή του αγροτικός ιατρός και μη λαμβάνοντας ειδικότητα. Αυτό αποτελούσε μια επιλογή πολλών ιατρών μιας και ο χρόνος ειδικότητας ήταν άμισθος. Στα τέλη της δεκαετιας του '70, έπειτα από μια μεγάλη 6/μηνη πανελλαδική απεργία των ειδικευομένων όλης της χώρας θεσπίστηκε η μισθοδότησή τους. Αρχές της δεκαετίας του '80 θεσπίστηκε το ΕΣΥ και η ένταξη των υγειονομικών σταθμών σε αυτό με τη μετονομασία τους σε κέντρα υγείας.

Επομένως το σκεπτικό ήταν ότι δεν μπορούσε να δημιουργηθεί ένας εννιαίος κλάδος ιατρών ΕΣΥ που στα μεν νοσοκομεία θα υπηρετούν γιατροί με ειδικότητα και στα κέτρα υγείας ιατροί χωρίς ειδικότητα. Η λύση δόθηκε δίνοντας στους ιατρούς των υγειονομικών σταθμών την ειδικότητα της γενικής ιατρικής ενώ το πρόβλημα του βαθμού επιλήθηκε με η θέσπιση της βαθμίδας του επιμελητή Γ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προαιρετική η συμμετοχή νοσοκομείων σε ολοήμερη λειτουργία

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/12/2010_367353

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, που ξεκίνησε χθες, απέστειλε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των νοσοκομείων στο νέο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας είναι προαιρετική και διευκρινίζονται θέματα που σχετίζονται με την απασχόληση του προσωπικού και με το ύψος των αμοιβών.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του προσωπικού στην ολοήμερη λειτουργία δεν αποτελεί υπερωριακή απασχόληση, αλλά αμείβεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ειδικά για το ιατρικό προσωπικό προβλέπονται συγκεκριμένοι κανόνες συμμετοχής, που ισχύουν και για τους επικουρικούς ιατρούς.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπου είναι εγκατεστημένες Πανεπιστημιακές Κλινικές, Εργαστήρια ή Μονάδες, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τους Διοικητές των Νοσοκομείων και της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, με όσες τυχόν παρεμβάσεις απαιτηθούν, ώστε από 1-1-2011 να καταστεί εφικτό οι πανεπιστημιακοί ιατροί να συμμετέχουν στην ολοήμερη λειτουργία αποκλειστικά σε χώρους του Νοσοκομείου.

Σχετικά με την οικονομική λειτουργία των Νοσοκομείων στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας, τα έσοδα θα κατατίθενται στο ταμείο του Νοσοκομείου και θα εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό, ο οποίος παρακολουθείται προϋπολογιστικά και απολογιστικά.

Με την εφαρμογή του θεσμού της ολοήμερης λειτουργίας το νοσοκομείο πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του, μπορεί να δέχεται ασθενείς κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 τις καθημερινές, καθώς και το Σάββατο κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00. Ο ακριβής καθορισμός του εύρους της λειτουργίας αυτής θα καθοριστεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Με την ολοήμερη λειτουργία επιδιώκεται, η ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας, η αξιοποίηση των υποδομών των Νοσοκομείων και ειδικά ο πολυδάπανος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων και τέλος η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσοκομείων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

07/12/2010

«Τρικλοποδιές» στα ολοήμερα νοσοκομεία (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού «σκοντάφτει» η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Λίγοι εργαζόμενοι στηρίζουν τα απογευματινά ιατρεία και εργαστήρια, ενώ εκπρόσωποί τους καταγγέλλουν ότι καλούνται να ενισχύσουν το θεσμό με το... ζόρι, αν και η συμμετοχή τους είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προαιρετική.

«Στην περίπτωση του ακτινολογικού τμήματος, επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό δε συμμετέχει στα απογευματινά ιατρεία, το υποχρεώνουν να δουλεύει και με σπαστό ωράριο. Ετσι, για τις μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, το ωράριο λήγει για άλλους νοσηλευτές στις 15.00 και άλλοι εργάζονται 11.00 - 19.00. Καταγγείλαμε το γεγονός στη διοίκηση, που απάντησε ότι το θέμα θα λυθεί. Χρειάζονται προσλήψεις. Λόγω των ελλείψεων, δεν έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε ούτε στο πρωινό ωράριο καλύπτοντας τις ανάγκες», λέει στον «Α» ο Χρήστος Πουργιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γ. Παπανικολάου», που συμμετέχει στο πιλοτικό εγχείρημα μαζί με τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο.

Τα νοσοκομεία αυτά καλούνται πλέον να εξυπηρετούν τους πολίτες στις 14.30 - 22.00, εκτός αν εφημερεύουν. Ομως, η ολοήμερη λειτουργία εφαρμόζεται σε ορισμένα μόνο τμήματα. «Για να επεκταθεί, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι», παραδέχεται ο υποδιοικητής του «Γ. Παπανικολάου», Μιχάλης Σταυρακάκης.

«Είμαστε κορεσμένοι»

Στο ΑΧΕΠΑ, στην πρεμιέρα του θεσμού εξυπηρετήθηκαν μόλις 9 ασθενείς. «Η προσέλευση είναι μικρή. Θα ενισχύσουμε την γκάμα ειδικοτήτων. Προς το παρόν, 16 γιατροί κάνουν απογευματινό ιατρείο και άλλοι 20 έχουν καταθέσει αίτημα», σημειώνει η αναπληρώτρια διοικήτρια, Μαρία Καρατάσου. Οι εργαζόμενοι ζητούν προμήθεια μαγνητικού και αξονικού τομογράφου και ενίσχυση του προσωπικού, καθώς από τις 1.200 οργανικές θέσεις νοσηλευτών μόνον οι 700 είναι καλυμμένες.

«Στο νοσοκομείο μας η απογευματινή λειτουργία υπήρχε και συνεχίζεται με μικρή συμμετοχή του προσωπικού, που είναι κορεσμένο και κουρασμένο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ενίσχυση του θεσμού», αναφέρει ο Παναγιώτης Τουχτίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου». Οπως εξηγεί, αν και το νοσοκομείο βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τα υπόλοιπα, είναι δύσκολο να ανταποκριθεί. «Αρκετά απογευματινά ιατρεία και εργαστήρια λειτουργούσαν από παλιά ώς τις 8-9 το βράδυ. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό και τραυματιοφορείς», σημειώνει.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή, Γεώργιο Χριστόπουλο, «από το 2002 λειτουργούμε και το απόγευμα, οπότε εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 150 ασθενείς για ιατρικές επισκέψεις και 180 για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο θεσμός θα επεκταθεί από τον Ιανουάριο με τη συμμετοχή και πανεπιστημιακών». Στο Θεαγένειο, την ολοήμερη λειτουργία στηρίζουν οι γιατροί που ήδη συμμετείχαν. Στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου, η απογευματινή λειτουργία είχε 19 γιατρούς και 241 ασθενείς. «Η κίνηση είναι όπως το προηγούμενο διάστημα. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά δίνουμε μάχη. Εχουμε ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό», τονίζει ο διοικητής, Αρης Μουσιώνης. «Οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών ανέρχονται σε 110 και διοικητικών σε 150. Απαιτούνται προσλήψεις», επισημαίνει η Χαρούλα Σαραϊλή, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

* Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές Α΄ 40 ευρώ, επιμελητές Β΄ 30 ευρώ, επιμελητές Γ΄ 20 ευρώ.

Νόμος 3754 του 2009, άρθρο 4, παράγραφος Δ:

Οι βαθμοί των ειδικευμένων ιατρών είναι: Επιμελητής Β΄, Επιμελητής Α΄ και Διευθυντής.

TO νέο μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ κοινοποιήθηκε με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Αρ. Πρωτ. Οικ 2/29055/0022), η οποία έχει ως εξής:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 3 και 6 του Ν. 3754/2009 (ΦΕΚ Α΄ 43/11-03-2009) «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το π.δ. 76/2005 και άλλες διατάξεις», προκειμένου να ενημερωθείτε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή τους. Ειδικότερα:

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3754/2009 αντικαθίσταται το άρθρο 43 του Ν. 3205/2003 και καθορίζονται από 1-1-2009, οι νέοι μηνιαίοι βασικοί μισθοί όλων των βαθμών της ιεραρχίας του κλάδου των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) σε απόλυτους αριθμούς, καταργουμένων πλέον των συντελεστών, ήτοι:

α. Διευθυντής 2.054 ευρώ

β. Επιμελητής Α΄ 1.759 ευρώ

γ. Επιμελητής Β΄ 1.468 ευρώ

δ. Ειδικευόμενος 1.027 ευρώ

Σημειώνεται ότι ο βαθμός του Επιμελητή Γ΄ καταργείται με το άρθρο 4 του ίδιου νόμου.

emstupid

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.