Jump to content

«Ο Θεός δεν θέλει τους γκέι» λέει ο Βενέδικτος...


Leviathan

Recommended Posts

«Ο Θεός δεν θέλει τους γκέι» λέει ο Βενέδικτος

Το Βατικανό προέβαλε μια συντηρητική θέση του Πάπα για να διασκεδάσει τη στροφή για το προφυλακτικό

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010, ΤΟ ΒΗΜΑonline

ΡΩΜΗ «Η ομοφυλοφιλία είναι άδικη,αντίθετη στο θέλημα του Θεού και ασύμβατη με το λειτούργημα του ιερωμένου» λέει ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ΄ στο νέο βιβλίο του «Φως του Κόσμου: ο Πάπας, η Εκκλησία και το Σημείο των Καιρών». Χθες η συντηρητική αυτή αποστροφή προβλήθηκε έντονα από το Βατικανό, σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την ιστορική στροφή του Ποντίφικα υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών, «υπό προϋποθέσεις», για να μη διαδίδεται ο ιός του ΑΙDS.

«Ως ανθρώπινα όντα (σ.σ. οι ομοφυλόφιλοι) αξίζουν σεβασμό... δεν πρέπει να τους απορρίπτουμε εξαιτίας αυτού. Ο σεβασμός προς το ανθρώπινο ον είναι εντελώς θεμελιώδης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι δίκαιη. Παραμένει κάτι αντίθετο στην ίδια την ουσία αυτού που ήθελε ο Θεός εξαρχής» λέει ο Βενέδικτος ΙΣτ΄ στο βιβλίο, που είναι μια μακρά συνέντευξη προς τον γερμανό καθολικό δημοσιογράφο Πέτερ Ζέεβαλντ.

Οργανώσεις και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αντέδρασαν με οργή. «Τα λόγια του Πάπα ταπεινώνουν εκατομμύρια ανθρώπους που πρέπει να υποφέρουν κάθε ημέρα διακρίσεις... Ο Πάπας οπλίζει το χέρι της ομοφοβίας προσφέροντας μια δικαιολογία σε όλους όσοι κάνουν διακρίσεις και υποδαυλίζουν το μίσος» ανακοίνωσε η Αrcigay, η μεγαλύτερη οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι στην Ιταλία.

«Προσβλητικές και επώδυνες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις ο Βλαντίμιρ Λουξούρια, ιταλός τρανσέξουαλ, πρώην βουλευτής. « Ανεύθυνες και απαράδεκτες» τις έκρινε το Χριστιανικό Κίνημα Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων της Βρετανίας (LGCΜ). Ο Βενέδικτος ΙΣτ΄ έκανε σχόλια περί ομοφυλοφιλίας και σε ομιλία του προς ανώτατους αξιωματούχους του Βατικανού, όπου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί, για πρώτη φορά, τους Αγίους Τόπους, τον Μάιο. Τους είπε ότι «η ανθρωπότητα πρέπει να σωθεί από την αυτοκαταστροφική σύγχυση της διάκρισης μεταξύ αρσενικού και θηλυκού». «Δεν είναι παρωχημένη μεταφυσική να μιλάμε για την ανθρώπινη φύση του “άνδρα” ή της “γυναίκας”. Προέρχεται από τη γλώσσα της Δημιουργίας, που αν την περιφρονήσουμε θα σημάνει αυτοκαταστροφή για τους ανθρώπους...».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντιτίθεται στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Στο βιβλίο ο Πάπας έφερε το παράδειγμα ενός γκέι που εκπορνεύεται, λέγοντας ότι θα ήταν δικαιολογημένος αν φορούσε προφυλακτικό για να μη μεταδώσει τη φονική ασθένεια. Στη συνέχεια το Βατικανό διηύρυνε τις δηλώσεις για να περιληφθούν και γυναίκες, κάτι που ερμηνεύθηκε ως ιστορική αλλαγή στη στάση της Καθολικής Εκκλησίας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευτυχώς που για κάθε Πάπα, υπάρχει και μια... Πίξαρ.

emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Θεός δε θέλει εκείνο, ο Θεός προτιμά το άλλο, ο Θεός αρέσει εκείνο, ο Θεός απαγορεύει το άλλο....

Που το ξέρει;

Μιλάει μαζί του, για προφυλακτικά, για σεξουαλικές στάσεις και σεξουαλικές προτιμήσεις;

Έλεος!

Υπάρχουν ακόμη κορόιδα που πιστεύουν στο Αλάθητο και το Ακαταλόγιστο του Πάπα;

Και στην επικοινωνία του με το Θεό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορω να καταλαβω εναν αγνο χριστιανο που φοβαται το σκοταδι οσαν μικρο παιδι και επιζητα αφεση αμαρτιων. Η πραγματικη τραγωδια ομως, ειναι τα φανατισμενα πληθη θρησκοληπτων που φοβουνται το φως ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Ένα αμερικανικό τάγμα ιησουιτών συναίνεσε να καταβάλει 166 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 117 εκατ. ευρώ, για την ανακούφιση περίπου 500 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Η πλειονότητα των θυμάτων ανήκει σε κοινότητες Αμερικανών ιθαγενών, ενώ τα περιστατικά σημειώθηκαν σε μια χρονική περίοδο τουλάχιστον 50 ετών.

Οι δικηγόροι του τάγματος υποστηρίζουν ότι η αποζημίωση αυτή αποτελεί την υψηλότερη που έχει δοθεί ποτέ από θρησκευτική οργάνωση στις Η.Π.Α..

Τα περισσότερα από τα κακοποιημένα θύματα ήταν από την πολιτεία Oregon, όπου μια πτέρυγα του τάγματος των ιησουιτών είχε την αποστολή να ιδρύσει σχολεία σε καταυλισμούς Ινδιάνων από το 1940 μέχρι το 1990.

«Με αυτήν την απόφαση αναγνωρίζεται το γεγονός ότι οι ιησουίτες πρόδωσαν την εμπιστοσύνη εκατοντάδων μικρών παιδιών, τα οποία αναγκάστηκαν να υποστούν φοβερές θηριωδίες από τους ιερείς» δήλωσε ο Blaine Tamaki, δικηγόρος.

«Αυτές οι θρησκευτικές προσωπικότητες έπρεπε να είναι υπεύθυνες για την προστασία των παιδιών, αλλά σε αντίθεση τα βίασαν και τα κακοποίησαν» πρόσθεσε.

Τα θύματα των ιερέων δέχθηκαν με ευχαρίστηση την απόφαση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=282590&cid=5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ένα αμερικανικό τάγμα ιησουιτών συναίνεσε να καταβάλει 166 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 117 εκατ. ευρώ, για την ανακούφιση περίπου 500 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Η πλειονότητα των θυμάτων ανήκει σε κοινότητες Αμερικανών ιθαγενών, ενώ τα περιστατικά σημειώθηκαν σε μια χρονική περίοδο τουλάχιστον 50 ετών.

....

«Αυτές οι θρησκευτικές προσωπικότητες έπρεπε να είναι υπεύθυνες για την προστασία των παιδιών, αλλά σε αντίθεση τα βίασαν και τα κακοποίησαν» πρόσθεσε.

Τα θύματα των ιερέων δέχθηκαν με ευχαρίστηση την απόφαση.

Ειναι τοσο απιστευτη η υποκρισια του Παπα αναφορικα με τους ομο(περισσοτερους και τοσο κτηνωδεις ομοφυλόφιλους- ενεργητικούς εστω- δεν ειχε υπο την εξουσια του ποτε αλλος στην ιστορια... πλην του χιτλερ ισως)που απορω πως και δεν εχει στοχοποιηθει με την κακιστη εννοια!

Δεν παει αλλο αυτη η κατασταση!Πρεπει να επεμβει η πολιτεια και να επιτρεπει την χειροτονια σε οσους υποψηφιους αποδεδειγμενα εχουν ασθενεστατες σεξουαλικες ορμες!

εν ανάγκη ας κανουν και χημικό ευνουχισμο!

εχω παρει αναποδες λεμε..παρακολουθω και το 'I spit on your graves" toy 78 και εχω γινει βαπορι!

υγ.το amen του Γαβρα το εχετε δει;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν παει αλλο αυτη η κατασταση!

Συμφωνώ. Γράφω με στοιχεία για να αφυπνίσω τους νεαρούς Ιατρούς.

Τουλάχιστον αυτοί ας αποβάλλουν τις θρησκευτικές παρωπίδες!

Τώρα, το αν θα συνεισφέρουν να αφυπνιστεί και η υπόλοιπη Κοινωνία, είναι άλλο θέμα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή, σύμφωνα με ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία, και εξετάζει ένα επαναλαμβανόμενο ακανθώδες θέμα για την Αγία Έδρα, η οποία απαιτεί την αγνότητα των κληρικών.

Αυτό το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε, με τίτλο "Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών", περιγράφει, με βάση ανώνυμες μαρτυρίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ιερείς ή με λαϊκούς που είναι συχνές. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι έχει διεισδύσει στους χώρους των γκέι με μια κρυφή κάμερα.

"Ιερείς όλων των εθνικοτήτων", δηλώνει ο ιταλός εκδότης Πιέμε (Piemme), μοιράζονται τη ζωή τους στις αίθουσες της Via della Conciliazione (τη λεωφόρο που οδηγεί στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου), καθώς και στη νυχτερινή ζωή των κλαμπ της Ρώμης".

Το βιβλίο αναφέρεται επίσης σε ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες, την ύπαρξη γιων και θυγατέρων των ιερέων, και μιλά μάλιστα για παράνομες αμβλώσεις.

Ο Καρμέλο Αμπάτε προτίθεται να καταγγείλει την κουλτούρα της μυστικότητας και της άρνησης της πραγματικότητας από την Εκκλησία, έναντι των σεξουαλικών επιθυμιών των ιερέων, παραθέτει όμως μόνο ανώνυμες μαρτυρίες.

Στο περιοδικό Panorama, ο ίδιος δημοσιογράφος είχε ήδη προσελκύσει την προσοχή τον περασμένο Ιούλιο με το ίδιο θέμα. Είχε πουλήσει την ιστορία του με τον "πιασάρικο" τίτλο "Οι τρελές νύχτες των ομοφυλόφιλων ιερέων".

Η επισκοπή της Ρώμης δήλωσε ότι είναι "αποφασισμένη να διώξει με αυστηρότητα κάθε συμπεριφορά ανάξια της ιερατικής ζωής".

Το Βατικανό ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο. Στην διάσκεψη των ιταλών επισκόπων, ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να "του κάνει διαφήμιση". "Δεν μπορούμε να αντιδρούμε για όλα τα βιβλία που μιλούν άσχημα για την Εκκλησία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ύπαρξη ομοφυλόφιλων ιερέων δεν αρνείται το Βατικανό, ο Πάπας Βενέδικτος XVI τάχθηκε μάλιστα υπέρ μιας καλύτερης επιλογής πριν από την είσοδο στα εκπαιδευτήρια, ώστε οι νέοι άνδρες που καλούνται να ζήσουν σε ένα αρσενικό κόσμο να μην κρύβουν την σεξουαλικότητα τους.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ειδικός για το Βατικανό, Μάρκο Τοσάτι υπογράμμισε τις "γενικεύσεις" των ισχυρισμών αυτού του τύπου, οι οποίοι παραλείπουν επίσης να αναφέρουν ότι οι ιερείς "μπορούν επίσης να έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις, και να είναι αγνοί και ευσεβείς".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=62946950

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες άτομα πήραν μέρος, το απόγευμα του Σάββατου, στο Europride, την ευρωπαϊκή πορεία ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας, που οργανώθηκε, φέτος, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, την καταπολέμηση κάθε ομοφοβικής συμπεριφοράς και την ισότιμη μεταχείριση ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ.

Η στάση του Βατικανού απέναντι στην γκέι κοινότητα, ήταν το κύριο θέμα πολλών πανό, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της κυβέρνησής του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις λίγες, πλέον, χώρες, στην Ευρώπη, που δεν παρέχει νομική κάλυψη και αναγνώριση στα ζευγάρια που συζούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, η επίσημη φιλοξενούμενη της χθεσινής κινητοποίησης, ήταν η διεθνούς φήμης ποπ- σταρ, Lady Gaga.

Απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος, στο αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο "Τσίρκο Μάσιμο", η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ιταλικής καταγωγής, τόνισε: "δεν θα δεχθούμε να μας φερθούν σαν τίποτα το λιγότερο από ανθρώπινα όντα. Είμαστε εδώ και λέμε όχι στην έλλειψη ανοχής και στις διακρίσεις, βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπισθούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εκφρασθούμε κατά της ομοφοβίας".

Στη συνέχεια, η Stefani Joanne Angelina Germanotta (το πραγματικό όνομα της Lady Gaga) κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε δυο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της: το "Born this way" και το "Εdge of Glory". Ανεφερόμενη, δε, στους προσωπικούς της προσανατολισμούς, θέλησε να συμπληρώσει: "με ρωτούν αν είμαι γκέι. Εγώ απαντώ ότι είμαι ένα παιδί της διαφορετικότητας, ότι είμαι ένα παιδί της γενιάς μας. Έχουμε την ηθική υποχρέωση να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο".

Μετά την εμφάνιση της παγκοσμίου φήμης ποπ-σταρ (η οποία πήγε στην Ρώμη χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα), ο Eουτζένιο Πατανέ, πρόεδρος της ιταλικής οργάνωσης Arcy Gay -από τους κύριους οργανωτές του φετινού Europride- ζήτησε την άμεση έγκριση από το κοινοβούλιο της Ρώμης, ενός νόμου κατά της ομοφοβίας και απευθυνόμενος στον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογράμμισε : "κύριε πρωθυπουργέ, εσείς φέρατε στη Ρώμη έναν δικτάτορα με την σκηνή του, τον Μουαμάρ Καντάφι. Εμείς, την Lady Gaga".

http://news247.gr/kosmos/news/europride_gaga_poreia.1103530.html

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Μυστικό έγγραφο που αποκαλύπτουν τα wikileaks σχετικά με τους βιασμούς μοναχών από καθολικούς ιερείς!

Και μετά μας το παίζουν φωτισμένοι πνευματικοί καθοδηγητές... :splats: :splats:

FROM EMBASSY VATICAN/MESSAGE NO. 48/01

E.O. 12958: N/A

TAGS: PREL PHUM SOCI IS GR KN KS PHUM SOCI IS GR KN KS VT MEPP VTPREL MEPP

SUBJECT: VATICAN - "VIEWS FROM THE HILL"

¶1. (U) THE MARCH 17 - 23 EDITION OF NEWS AND VIEWS FROM

VATICAN CITY.

CONTENTS:

- SOUTH KOREAN ARCHBISHOP LIKES POTUS RECIPE FOR KOREA

- VATICAN OFFICIAL CONFIRMS PAPAL VISIT TO ATHENS

- PAPAL SUPPORT FOR ARAB CHRISTIANS

- VATICAN ADMITS NUNS SEXUALLY ABUSED BY PRIESTS

--------------------------------------------- -----

SOUTH KOREAN ARCHBISHOP LIKES BUSH POLICY ON KOREA

--------------------------------------------- -----

¶2. (U) SEOUL'S CATHOLIC ARCHBISHOP NICHOLAS CHEONG JIN-SUK

HAS DECLARED PRESIDENT BUSH'S POLICIES TOWARDS NORTH KOREA

"VERY PRUDENT." IN A VATICAN CITY INTERVIEW WITH MISSIONARY

NEWS AGENCY "FIDES," THE ARCHBISHOP WAS ASKED WHETHER THE

BUSH ADMINISTRATION'S POLICIES WOULD HAMPER NORTH/SOUTH

KOREA CONTACT. CHEONG REPLIED, "THE AMERICAN PRESIDENT'S

POLICIES DO NOT AFFECT OUR (THE CATHOLIC CHURCH) WORK. OUR

PRESIDENT, KIM DAE-JUNG IS, PERHAPS, A LITTLE OVER

ENTHUSIASTIC. PRESIDENT BUSH IS VERY PRUDENT." WHEN ASKED

UNCLASSIFIED

PAGE 03 VATICA 01615 01 OF 02 231320Z

ABOUT RUMORS THAT HE HAD BEEN INVITED TO TRAVEL TO PYONGYANG

TO PREPARE FOR AN EVENTUAL PAPAL VISIT, THE ARCHBISHOP

AFFIRMED THAT HE HAD RECEIVED A VERBAL INVITATION ONLY.

(NOTE: ARCHBISHOP CHEONG IS RESPONSIBLE FOR THE

ECCLESIASTICAL ADMINISTRATION OF PYONGYANG IN THE ABSENCE OF

A NORTH KOREAN CATHOLIC HIERARCHY. END NOTE).

-------------------------------

POPE TO TRAVEL TO ATHENS IN MAY

-------------------------------

¶3. (U) POPE JOHN PAUL II WILL MAKE A PILGRIMAGE TO ATHENS,

GREECE ON MAY 4 AND 5. VATICAN SUBSTITUTE SECRETARY OF STATE

(INTERIOR MINISTER EQUIVALENT) ARCHBISHOP LEONARDO SANDRI

ANNOUNCED THE DATES AFTER A MARCH 20 MEETING IN ATHENS WITH

THE HEAD OF THE GREEK ORTHODOX CHURCH THERE. THE POPE'S STOP

IN THE GREEK CAPITAL WILL BE THE FIRST ON A PILGRIMAGE THAT

WILL ALSO TAKE HIM TO DAMASCUS, SYRIA AND MALTA. THE

TENTATIVE SCHEDULE FOR ATHENS CALLS FOR THE POPE TO BE

GREETED AT THE AIRPORT BY STATE AND ORTHODOX CHURCH

AUTHORITIES. HE WILL MAKE A VISIT TO THE SITE OF THE ANCIENT

AREOPAGUS, WHERE SAINT PAUL WAS SUPPOSED TO HAVE PREACHED TO

THE ATHENIANS, AND THEN MEET ORTHODOX LEADER ARCHBISHOP

CHRISTODOLOS AND GREECE'S PRESIDENT STEPHANOPOULOS.

--------------------------------------------- ---------

PAPAL WORDS OF ENCOURAGEMENT FOR ARAB CHRISTIANS: MEPP

--------------------------------------------- ---------

¶4. (U) POPE JOHN PAUL II HAS CALLED FOR AN IMMEDIATE

RESUMPTION OF NEGOTIATIONS BETWEEN PALESTINIAN AND ARAB

LEADERS. AS HE MET WITH A GROUP OF BISHOPS FROM ARAB

UNCLASSIFIED

PAGE 04 VATICA 01615 01 OF 02 231320Z

COUNTRIES, THE PONTIFF SAID THE "TRAGIC" EVENTS OF RECENT

DAYS HAD "TESTED" HIS HOPES FOR PEACE IN THE REGION. HE

URGED THE BISHOPS TO DO ALL THEY CAN TO KEEP CATHOLICS FROM

LEAVING THE REGION. HE PARTICULARLY STRESSED THE IMPORTANCE

OF MAINTAINING A CHRISTIAN PRESENCE IN JERUSALEM AND

DESCRIBED DIALOGUE WITH JEWS AND MOSLEMS AS AN URGENT AND

NECESSARY TASK. IN HIS CONCLUDING REMARKS, THE POPE

MENTIONED SO-CALLED TRAGIC SITUATIONS IN SEVERAL COUNTRIES

IN THE REGION INCLUDING IRAQ WHERE "THE EMBARGO CONTINUES TO

CLAIM VICTIMS." HE SAID TOO MANY INNOCENT PEOPLE WERE PAYING

THE CONSEQUENCES FOR AN "ILL-FATED" WAR, WHOSE EFFECTS

CONTINUE TO FALL ON THE WEAKEST AND THE DEFENSELESS. THE

POPE ALSO CALLED ON ARAB STATES IN NORTH AFRICA TO SHOW

HOSPITALITY TOWARD REFUGEES FLEEING THE CIVIL WAR AND FAMINE

IN SUDAN.

--------------------------------------------

VATICAN ACKNOWLEDGES SEXUAL ABUSE BY PRIESTS

--------------------------------------------

¶5. (SBU) IN A RARE STATEMENT ACKNOWLEDGING FAULT, VATICAN

SPOKESMAN JOAQUIN NAVARRO-VALLS SAID MARCH 20 THAT THERE WAS

A PROBLEM OF SEXUAL ABUSE OF NUNS BY PRIESTS IN SOME

MISSIONARY TERRITORIES. HE SAID THE VATICAN WAS WORKING TO

CORRECT THE SITUATION. THE STATEMENT WAS IN RESPONSE TO A

MARCH 16 ARTICLE IN U.S. CATHOLIC WEEKLY, NATIONAL CATHOLIC

REPORTER THAT CITED FOUR REPORTS BY SENIOR MEMBERS OF

WOMEN'S RELIGIOUS ORDERS ASSERTING THAT SEXUAL ABUSE OF NUNS

BY PRIESTS, INCLUDING RAPE, WAS A SERIOUS PROBLEM,

UNCLASSIFIED

PAGE 05 VATICA 01615 01 OF 02 231320Z

UNCLASSIFIED

UNCLASSIFIED PTO7054

PAGE 01 VATICA 01615 02 OF 02 231320Z

ACTION EUR-00

INFO LOG-00 NP-00 AF-00 ACQ-00 CA-02 CIAE-00 USNW-00

DODE-00 DOEE-00 DS-00 EAP-00 FBIE-00 UTED-00 VC-00

H-01 TEDE-00 INR-00 IO-00 L-00 VCE-00 M-00

AC-01 NEA-00 NSAE-00 OCS-03 OES-01 OIC-02 PA-00

PM-00 ACE-00 P-00 SCT-00 SP-00 IRM-00 SSO-00

SS-00 TEST-00 T-00 USIE-00 R-00 SNIS-00 NISC-00

PMB-00 DSCC-00 DRL-02 G-00 NFAT-00 SAS-00 /012W

------------------D63E4F 231330Z /38

R 231328Z MAR 01

FM AMEMBASSY VATICAN

TO SECSTATE WASHDC 0000

INFO EUROPEAN POLITICAL COLLECTIVE

AMEMBASSY TEL AVIV

AMCONSUL JERUSALEM

AMEMBASSY SEOUL

NSC WASHDC

UNCLAS SECTION 02 OF 02 VATICAN 001615

SIPDIS

SENSITIVE

DEPT. FOR EUR/WE (VAN CLEVE), EUR/SE, EAP/K, NEA/IAI,

EUR/PD/PA, AF/E, AF/W, AF/S, DRL/IRF

FROM EMBASSY VATICAN/MESSAGE NO. 48/01

UNCLASSIFIED

PAGE 02 VATICA 01615 02 OF 02 231320Z

E.O. 12958: N/A

TAGS: PREL PHUM SOCI IS GR KN KS PHUM SOCI IS GR KN KS VT MEPP VTPREL MEPP

SUBJECT: VATICAN - "VIEWS FROM THE HILL"

ESPECIALLY IN AFRICA. ONE OF THE AUTHORS TOLD A VATICAN CITY

NEWS AGENCY THAT SHE WAS VERY PLEASED THE VATICAN HAD ISSUED

ITS ACKNOWLEDGEMENT. (COMMENT: THE VATICAN HAS BECOME

INCREASINGLY SENSITIZED TO INCIDENTS OF SEXUAL ABUSE BY

CLERGY, PARTICULARLY IN COUNTRIES LIKE THE US, AUSTRALIA AND

ENGLAND. WE EXPECT THE REPORTS OF SEXUAL ABUSE BY PRIESTS IN

MISSIONARY TERRITORIES TO BE TAKEN SERIOUSLY AND DEALT WITH

PROFESSIONALLY. END COMMENT). MERANTE

http://wikileaks.org/cable/2001/03/01VATICAN1615.html#par5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των διαφυλικών ατόμων ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να σταματήσει να θεωρεί «παθολογικά» «τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας».

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται ακόμη διανοητικές ασθένειες και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση σε κάποιες χώρες, και μάλιστα σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Υπογράμμισαν, παράλληλα, ότι οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. πρέπει να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους εξαιτίας των διώξεων με βάση τη σεξουαλικότητά τους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας της Ε.Ε. για τα βασικά δικαιώματα, που είναι αφιερωμένη στις διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, πρέπει να γίνουν πρόοδοι μέχρι οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα στην Ε.Ε., κυρίως όσον αφορά στον γάμο, την ισότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνάθροιση.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=388827&cid=5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.