Jump to content

Εκλεισε γιατί δεν υπάρχουν γιατροί


V for Vendetta

Recommended Posts

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκλεισε γιατί δεν υπάρχουν γιατροί

Κλειστό λόγω ελλείψεων γιατρών είναι το Ακτινολογικό Τμήμα του ΙΚΑ, στη Λάρισα, αναγκάζοντας εκατοντάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να ακριβοπληρώνουν τις εξετάσεις τους. Οσον αφορά, δε, στα επείγοντα περιστατικά, οι ασφαλισμένοι υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει να λάβουν έγκριση από τη Διεύθυνση του ΙΚΑ για να πάνε στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου ή να πάρουν παραπεμπτικό για ιδιωτικό κέντρο όπου θα πληρώσουν την ακτινογραφία για να εισπράξουν μόνο μέρος του ποσού.

Εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων γιατρών, που δεν καλύπτονται με ευθύνη της κυβέρνησης, καθημερινά ακυρώνονται πολλά προγραμματισμένα ραντεβού ασφαλισμένων που θέλουν είτε μια απλή ακτινογραφία, είτε έναν υπέρηχο, είτε μια εξέταση για οστεοπόρωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, που εδώ και καιρό ήταν χαλασμένο, αφού αντικαταστάθηκε με νέο λειτούργησε μόνο για μια βδομάδα και μετά σταμάτησε καθώς δεν υπάρχει γιατρός, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται ξανά τα ραντεβού που είχαν αναβληθεί και το περασμένο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι έληξε η σύμβαση δυο ακτινολόγων γιατρών, ενώ πριν λίγες μέρες η τελευταία ακτινολόγος γιατρός αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια επειδή αρρώστησε. Το αποτέλεσμα ήταν το τμήμα να βάλει «λουκέτο», αφού δεν καλύπτονται τα κενά.

Το Ακτινολογικό Τμήμα σε καθημερινή βάση εξυπηρετεί περίπου 50 περιστατικά ασφαλισμένων που χρειάζονται ακτινολογικό έλεγχο ή υπέρηχο ή εξέταση για οστεοπόρωση, τα οποία μπορεί να φθάσουν και τα 80 αν προστεθούν και τα επείγοντα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.